Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בקיא בסדרת המנועים - אז רציתי לדעת אם המנוע רגיש לקורוזיות ואיך האמינות שלו באופן כללי?

אגב, שנת 94 זה קרב' או הזרקה?

איך הצריכת דלק של ה-1.6 יחסית ל-1.4?

תודה לעונים!

פורסם

אמינות,כמו בכל סיטרואן.

אם המנוע שמור לא יעשה בעיות למעט מחלת מנוע הצעדים ומערכת הקירור(רדיאטור בעיקר).

מניסיון, הצריכה של מנועי 1.6-1.8 גבוהה לאומת 1.4.

מנועים זללנים מאוד.

לא בטוח לגבי השנה,אבל לפי דעתי בשנת 94 המנוע הוא הזרקה- תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

מנוע מאלומיניום כולו שזה כולל את הבלוק ואפילו הקרטר! .

בסופו של דבר החור בבלוק מגיע כמעט אצל כולם(גם בשימוש בנוזל קירור ולא במים מהברז) וגם באותו מקום (מאחורי המנוע בין צילינדר 3 ו 4 אם אני לא טועה).

ואז זה רק החלפת מנוע (עדיף מייבוא) או כל מיני קומבינות זמניות שלא ממש עוזרות לפי השמועות.

כל ה1600 או יותר נכון 1580 היו הזרקה מ1992-1996 ,בהתחלה חד נקודתית ואח"כ עברו לרב נקודתית.

לדעתי ב1995 כשיצא הדור השני של הZX שיש בו שיפורים כולל בטיחותיים וגם שיפורים בתא הנוסעים.

לדעתי לך רק על דור שני.

בקשר לצריכת דלק לי הייתה 1996 הזרקה רב נקודתית עם גיר ידני כמובן-מחוץ לעיר 1 ל12.5 ובעיר 1 ל8.5 .

אני מדבר על מצב אידאלי ומה שמדהים בZX זה שעם מזגן ובלי מזגן אין שינוי בדלק לפחות לא משהו ממשי שניתן למדידה.

פורסם

אהלן,

אני מחזיק, בין היתר, ZX 1600 שעברה התעללות קשה עם בעלים קודמים. (שנת 92').

יש לי אותה כבר כמה חודשים, וסה"כ אין תלונות.

לא נראה שמצב הראש משהו משהו, והרכב עדיין נוסע מצוין ומרגיש חזק ומצוין - כך שלמרות שטוענים שזה מנוע גרוע ולא אמין, אני די מופתע ממנו.

אבל, הוא מאד בזבזן בדלק (מתחרה בוולקן) ולא *כזה* חזק.

אי אפשר להשוות בינו לבין ה1.4, שלא משמעותית יותר חלש (לא מרגיש ככה..) וצורך הרבה הרבה פחות דלק. (1 ל15 הוא לא נתון אופטימי לבין עירוני במנוע 1.4 קרבורטור, עם מזגן.)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

בעניין האמינות,דווקא מפתיע לטובה (אצלי הטיפולים כל 10 אלף וחלקים מקוריים ושמן טוב) למרות שאני לא מקל על הרכב.

אבל כמובן שיש להתחשב בזה שהרכבים האלה כבר ישנים וקיים בלאי טבעי (לפני שבוע הלכה לי משאבת דלק. זה ועוד כמה דברים קטנים סודרו ב600 ש"ח).

צריכת דלק ממוצעת אצלי היא 10 ק"מ לליטר,אבל רוב מוחלט של הנסיעות הן קצרות ועירוניות.

לא מזמן יצא לנסוע לגולן עם עוד שני חברים,כל הדרך עם מזגן,ועוד התברברות בדרך שהביאה אותנו לכביש שכולו עליה אחת תלולה עם פניות (כביש שיכל היה להיות מאוד מהנה אם זה לא היה בלילה ולא היו חיות שמטיילות עליו) שעלינו בהילוך שניבעיקר וסל"ד מעל 4K,צריכת הדלק יצאה 13.9 ק"מ לליטר (תדלקתי ביציאה מראשון וכשחזרנו בדיוק באותה משאבה).

בכל מקרה,אם אתה לא מחפש ביצועים (שגם לא תמצא ב1.6) הייתי ממליץ לך ללכת על ה1.4. אם אתה צריך מנוע חזק יותר הייתי פוזל לכיוון ה2 ליטר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הייתה לי zx 1.6 ידנית עם 190000ק"מ כל עוד תקפיד שיהיה נוזל קירור[רצוי מקורי] ותטפל בצורה מסודרת הרכב ישרת אותך נאמנה ובלי תקלות לא ממליץ על 1.4 לך על 1.6 ידנית ביצועים סבירים לגמרי וצריכת דלק טובה בסביבות 1-12 משוקלל.

פורסם

ה1400 קטן על המשקל של הZX ומה שאתה מקבל זאת עגלה שצריך ללחוץ עליה חזק רוב הזמן.

לי לפחות זה מפריע לשמוע את המנוע צורח כל הזמן,גם אם זה לו מזיק לכלום זה סתם מעצבן ועושה כאב ראש.

על ה1600 בנסיעה סבירה אין שום צורך ללחוץ חזק ואין שום סיבה לעבור 3500 סל"ד,מקסימום 4000 .

בנוסף ב1400 אין שום אבזור חוץ ממזגן מקורי וב1600 יש הגה כוח וחלונות ונעילה חשמליים+ עוד הרבה דברים קטנים.

ה1400 עד 1993 הוא קרבורטור וה1600 מכל השנים הזרקה.

המחיר הוא אותו דבר אז תחשוב לבד מה יותר כדאי.

פורסם

יש דגמים של ה1400 שהם מפנקים יותר אם אני זוכר נכון (כבר בדגמים של ההזרקה לדעתי).

ההבדל בכח בין ה1400 ל1600 לא באמת מורגש לדעתי, כאמור - העליות לירושלים עברו בדיוק באותה קלות ובלי צרחות מנוע.

המנוע משמעותית חסכוני יותר ולפי לא מעט שרשורי פורום ונסיוני האישי - אמין יותר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

הzx קניה מצוינת

לך על ה1400 שנת 96\97 ותקבל אחלה אוטו אמין וחסכוני

או וולקן 2000 (ברשותי וולקן שנת 94)

התמורה הכי טובה למחיר!!!!

פורסם

ב-ZX מנוע ה-1.4 הוא TU, בעוד ה-1.6 הוא XU.

כמו שאמרו : מנוע כל-אלומיניום עם הזרקת דלק חד נקודתית בשנת 93-94, עצל למדי ודי בזבזני בדלק. רגיש לסדקים.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לי יש Zx Aura 1.6 ידנית שנת 93, הרכב גמע מעל 260K.

הרכב לא הכי חסכוני(1:12 משולב), אבל מבחינת אמינות והתנהגות כביש אין תלונות(טפו טפו). כמובן שישנם רכבים אמינים ונוחים יותר, אבל מבחינת עלות/תמורה לא חושב שיש לו הרבה מתחרים.

כמובן שבשנתונים כאלה יש משקל רב למצב הרכב וההיסטוריה שלו.

אם לא יקרה משהו חריג, גם המכונית הבאה שלי תהיה צרפתיה :-P

בהצלחה !

פורסם

שווה להרחיב על מה ששמר סיפר - ונאמר פה.

ה1.4 במיוחד בשנים האחרונות - הוא מנוע מודרני משמעותית (וגם נאמר שאמין יותר) מה1.6

לא יהיה הרבה הבדל בכח ביניהם ומבחינת הצריכת דלק - אכן ה1.4 יהיה עדיף בכל מצב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...