Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי מותקנים ארבעה רמקולים סאב ומגבר. כולם של JBL אם זה משנה.

המגבר מגביר את האחוריים + הסאב. (אני יודע שלא מומלץ - ככה אני אוהב :-))

עכשיו מה שהמתקין עשה (ופה אני צריך את דעתכם אם זה נכון או לא..) הוא שיחק עם הבלאנס לטובת הקדימה כדי שישמעו כביכול גם מלפנים, שזה נכון, אבל מצד שני הוא הגביר את הגיינים של הסאב והרמקולים האחוריים כי מן הסתם האות שהם מקבלים הוא יותר חלש עכשיו.

עכשיו השאלה שלי אם לא יותר נכון פשוט להשאיר את הבלאנס על 0 ולהוריד את הגיינים בהתאם כדי לאמץ פחות את המגבר או שזה לא קריטי?

אשמח לתשובות מקצועיות, תודה.

פורסם

הדבר הנכון יהיה:

1. להגביר את הרמקולים הקדמיים ולא האחוריים.

2. לחתוך את הקדמיים במגבר בHPF בין 60 הרץ ל100 הרץ לפי שמיעה וכוון גיינים בכדי לקבל כמה שפחות עיוותים.

3. להגביר את הסאב - לחתוך אותו כמה שיותר נמוך ולשחק עם הפאזות שלו (הקוטביות של החוטים).

4. להגביר את האחוריים על הHU או להשיג להם מגבר נוסף משלהם (רצוי דווקא מגבר נפרד לסאב - מונובלוק - גם מרחם על הרמקולים הקדמיים או אחוריים שלך, גם מרחם על המגבר וגם מרחם על מערכת החשמל של הרכב).

ובכלל - תריץ חיפוש על "כוון" או "כיול" מערכת - תמצא המון מידע.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מגבר מונו בלוק הוא מגבר שמכוון לתרים נמוכים , כלומר התדרים של הסאב , למגברים האלו קוראים CLASS D . עקב זה שהם מיועדים לתדרים נמוכים יותר אז צריכת הזרם שלהם מהמע' חשמל ברכב נמוכה יותר .

תפסנו ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

איך זה שאני השארתי 2 אופציות פתוחות והתפרסת לי לכיוונים שונים בכלל?

אני לא מתכוון להיכנס עכשיו להוצאות - במצב הנתון, מה יותר נכון לעשות להנמיך את הגיינים ולהשים את הבלאנס על 0 בין הקדמיים לאחוריים או כמו שזה עכשיו בלאנס לטובת הקדמיים אבל גיינים פתוחים יותר.. ולא התייחסת אם זה באמת מאמץ את המגבר. תודה על התגובות.

פורסם

האופציות שהשארת הן פחות טובות מבחינת הקונספט של מערכת סטריאו.

עדיין ממליץ לך להעביר את ההגברה לקדמיים, לחתוך אותם בHPF

ולהגביר את האחוריים על הHU במקום על המגבר.

לגבי או זה או זה - ככה או ככה אתה תנסה בעצמך ותחליט.

לגבי מגברי קלאס D - זה לא ממש נכון כי יש גם מגברי קלאס D שמנגנים את כל תחום התדר השמיע לאוזן האנושית.

מה שנכון זה שהם צורכים פחות זרם חשמלי ולכן חוסכים למערכת החשמל אמפרים מיותרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

על ההדלים בין הקלאסים:

רשמתי הסבר קצר למספר קלאסים:

קלאס A - כל הזמן זורם זרם גבוה בטרנזיסטורים אפילו אם אין סינגל אודיו והוא יכול להיות שווה פחות או יותר לזרם שעובר בטרנזיסטורים כאשר יש סיגנל במתח גבוה. היתרון של הקלאס הזה הוא שיש לו אחוז עיוותים נמוך מאוד. החיסרון הוא שיש לו אחוז נצילות נמוך או במילים אחרות הוא "זולל זרם" ומתחמם. אין כמעט מגברים כאלו לרכב בימינו מכיוון שגם ככה מערכת החשמל ברכב די מוגבלת וגם בשל החום שברכב. אלו שיש הם מגברי היי אנד שנועדו עבור אנשים שמאמינים שלקלאס A יש איכות צליל גבוהה יותר (שזה נכון אולי על הנייר אך במבחן מעשי לא ממש).

קלאס B - אין זרם בטרנזיסטורים כאשר אין סיגנל מה שתורם לנצילות גבוהה יותר אך מכיוון שטרנזיסטור זקוק למתח התחלתי בשביל להעביר זרם (משהו כמו 0.6V) כשהמתח נמוך מכך הוא לא יעביר זרם דבר שיגרום לעיוותים ומסיבה זו לא משתמשים בהם באודיו.

קלאס AB - זה כמו קלאס B רק שכאן תמיד יש זרם קטן מאוד שעובר בטרנזיסטורים דבר שמונע את העיוותים שיש בקלאס B כמעט לגמרי (באופן שמיע זה לגמרי). ההבדל מקלאס A הוא שכאן כשאין סיגנל הזרם שזורם בטרנזיסטורים הוא נמוך כך שהנצילות של המגבר גבוהה יותר. זה בעצם המגבר הנפוץ ביותר מכיוון שאפשר לומר שהוא הפשרה הטובה ביותר – עיוותים נמוכים ונצילות טובה.

קלאס D - כבר התעצלתי וזכרתי הסבר טוב שפעם קראתי אשר נכתב ע"י מהנדס בשם אריאל אריאלי:

תאר לך סוללה (מקור מתח) המחוברת אל העומס דרך מפסק הנפתח ונסגר לסרוגין בקצב מאד מהיר (למשל, מאה אלף פעמים בשנייה).

כלומר, משך כל מחזור "פתיחה-סגירה" הוא 10 מיקרו שניות.

אם מתוך כל פרק זמן של 10 מיקרו שניות המפסק יהיה פתוח חמישה מיקרו שניות וסגור חמישה, הזרם הממוצע שיזרום דרך העומס יהיה חמישים אחוז מהזרם המכסימאלי.

אם המפסק יהיה סגור במשך מיקרו שניה אחת רק עשרה אחוז מהזרם יזרום דרך העומס.

מה שקיבלנו הוא מגבר הקובע את הזרם הממוצע הזורם דרך העומס.

מכאן, שהשם מגבר בינארי (דו מצבי) מתאים יותר להגדרתו של המגבר הנ"ל.

הייתרון של צורת בקרה זו, היא העובדה כי ביזבוז ההספק במערכת נמוך ביותר.

עובדה זו מאפשרת קבלת מגברים בעלי הספק רב ביותר אשר מימדיהם הפיזיים קטנים ביותר. כלומר ניתן להגיע לנצילות מערכת מאד גבוהה אפילו עד תשעים אחוז!!! (לעומת שלושים עד חמישים במגברים הרגילים).

אך למי שחושב כי ישנה כאן "פריצת דרך באיכות" צפויה אכזבה רבתי!

• תוכן חדש...