Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש לאמא שלי שלי את האוטו הנ"ל ולפי בדיקה שלנו הצריכת דלק המשולבת שלו היא באיזור 1:8.

זה נראה לי גבוה מדיי, למרות שהאוטו כבר כמעט 8 שנים על הכביש.

יש לציין שלא היו תקלות מיוחדות באוטו כל השנים הללו, והוא ביקר במוסך אך ורק לשם טיפולים שוטפים או החלפת רפידות בלמים.

יש למישהו הסבר או פיתרון לבעייה?

תודה

עריכה:

שכחתי לציין שנפח המנוע הוא 2000 סמ"ק, ובעל תיבת הילוכים אוטומטית (ללא טיפטרוניק).

פורסם

8 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת לרכב 2.0 ליטר אוטומט (ואני

מאמין שלא מעט מופעל המזגן) זה לא חריג,

כמו שנאמר בדוק שחיקה ואיזון גלגלים, בדוק מתי בוצע טיפול אחרון?

כמובן שאופי הנהיגה הוא אחד הדברים המשפעים גם כן על התצרוכת

פורסם

אופי הנהיגה הוא הכי רגוע בעולם.

יש לי רישיון ואני כל פעם מתפלא איך אמא שלי נוסעת רגוע.

כמעט ואין מצב שהסל"ד עולה מעל 3000. בד"כ הדוושה פשוט נמצאת על רבע או שליש.

בגלל זה התפלאתי מתצרוכת הדלק.

בקשר למזגן: אכן הוא פועל כל נסיעה (מראש העין לת"א דרך כביש 5 שבד"כ ב-7 בבוקר).

שמעתי איזו תאוריה שאומרת שנסיעה עם חלונות פתוחים בכביש מהיר לא משפרת את צריכת הדלק, אלא אף מגבירה אותה בגלל התנגדות האוויר. זה נכון?

בכל מקרה אני מבין שהצריכה נובעת מזה שהאוטו הוא AWD, מנוע 2.0 וישן

פורסם

אם הצריכה הזו אופיינית לעירונית +מזגן- סביר בהחלט,אם לבינעירונית,נשמעת מעט גבוהה.

בכל מקרה אם יש לך חשד לתקלה הדבר הראשון, שאפשר להתחיל איתו, הוא בדיקת 4 גזים במכון להזרקות דלק.

הבדיקה תתן אינדיקציה לנתוני החיישנים ולגבי מידת זיהום האוויר ויכול להיות שמשהו שם איננו כשורה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חלק גדול מהנסיעה מראש העין לת"א בבוקר הוא בפקקים, כנ"ל לגבי החזרה אחה"צ. אם תוסיף את המזגן שעובד כל הדרך, הרי שלרכב זה מדובר בצריכת דרך הגיונית בהחלט.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי B4 2005, אצלי הצריכה היא 1:5, הרכב הוא גפ"מ אז בעלויות זה כמו 1:10 אבל בכל זאת מדובר בצריכה גבוהה מאד, ניסיתי כמה דברים שהמליצו לי במוסך... ניקוי מערכת ההזרקה, כיוון שסתומים, החלפת חיישן חמצן קדמי, יש למישהו מידע מקצועי נוסף?

פורסם

לפי מה הגעת למסקנה שמדובר ב-1:5?

רוב האנשים לא יודעים למדוד צריכת דלק ומגיעים למסקנות -

כמו שיש כאן אנשים שיספרו לכולם שהאוטומטית 1600 שלהם עושה 1:13, בדיוק כמו הפונטו של השכן - כך זה יכול לפעול גם לצד השני - ואתה תמדוד בצורה שגויה ותקבל נתונים לא נכונים ותלחץ מצריכת הדלק הגבוהה.

צריכת דלק הגיונית לרכב גדול, אוטומטי, עם מנוע 2000 - היא בין 1:6-1:7, בתוך העיר כמובן - בתנאי קיצון של פקקים ומזגן.

• תוכן חדש...