Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

בפי שאלה-רציתי לדעת האם לעובדה שהרכב ידני יש השפעה על צריכת הדלק?

אני נהגת כבר 7 שנים אך יש לי רישיון רק לאוטומט.כיום יש לי טריוס אך ברצוני להחליפו לרכב יותר חסכוני ולפי הכתבות פה בפורום הבנתי שיש משמעות לתיבת ההילוכים בצריכת הדלק, וכמו כן גם ההמלצות משתנות בהתאם.

פיתרו לי את החידה ( מתנצלת על הבורות פשוט בשבילי רכב זה בעיקר כדי להגיע למקומות אף פעם לא התעמקתי)

:?:

פורסם

בגדול- רכב בעל תיבה אוטומטית צורך יותר דלק מרכב בעל תיבה ידנית , כיוון שישנם הפסדי אנרגיה במעבר בין המנוע לגלגלים.

תיבה ידנית (ואגב גם אוטומטית -רובוטית) -מעבר הכוח (מנוע -גלגלים) הוא כמעט ללא הפסדים.

בנוסף , הגיר האוטומטי גם כבד יותר מהגיר הידני.

פורסם

יש לך הגבלה- נסיעה על רכב אוטומט בלבד.

השאלה שלך לא רלוונטית לגבייך, אלא אם כן את מתכוונת לעשות הסבה לידני.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בהחלט חושבת על זה,במיוחד אם זה יוזיל עלויות באופן משמעותי.השאלה האם ההבדל בצריכת הדלק בין שתי התיבות אכן משמעותי,שכדי לעבור את כל התהליך המייגע הזה שוב

פורסם

הסבה = טסט, לנהג מן השורה הראשונה כיסא 23 אין סיבה שהוא לא יעבור טסט ראשון בלי יותר מידי התרגשות.

השאלה כמה תהליך החזרה לידני יגזול ממך שיעורי נהיגה.

השאלה השני היא, אתה צריכה קודם לדעת מה רכב המטרה שלך (גם ככה אין יחסית הרבה ידניות חדשות)

ולהשוות את צריכת הדלק שלו, לרוב מדובר על 10-20% הבדל ויש רכבים קיצוניים יותר כמו גטס

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

חברים. נושא של הבדלים בין אוטומט לידני נטחן כבר מלא פעמים, כניראה "צולמתי על מהירות X - מה יהיה" זה מקום ראשון מבחינת כמות שרשורים ו "הבדלים בין גירים" זה במקום השני בכל מיני וריאציות.

לסיכום, אפשר להגיד שחוץ מנוחות תפעול, כל היתרונות הם של ידני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום סיבה שתעשי רישיון גם לידני. בטח שלא בשביל 10% הפרש בצריכת הדלק ובוודאי שלא כשאפשר לקנות רכב עם תיבת הילוכים רובוטית שנהנית מיתרונות צריכת הדלק של תיבה ידנית (אך עשויה להציק ולכן חובה לקחת נסיעת מבחן לפני).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רב תודות על ההסברים.

באמת שהדבר האחרון שרציתי זה ללמוד על גיר רגיל-התחלתי את לימודי הנהיגה על רגיל וזה היה סיוט, אחרי 3 טסטים התיאשתי ועברתי לאוטומט.אם זה מינורי אז באמת שלא צריך.

פורסם

מעניין, דווקא השימוש בגיר הידני הוא שהכשיל אותך? מצטער על הבוטות, אבל זה נשמע לי קצת מוזר. סה"כ בנהיגה עושים פעולות מוטוריות הרבה יותר מסובכות מתפעול ידית ודוושה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין שום סיבה שתעשי רישיון גם לידני. בטח שלא בשביל 10% הפרש בצריכת הדלק ובוודאי שלא כשאפשר לקנות רכב עם תיבת הילוכים רובוטית שנהנית מיתרונות צריכת הדלק של תיבה ידנית (אך עשויה להציק ולכן חובה לקחת נסיעת מבחן לפני).

עשויה להציק ? דבר על הגיר של הקורדולולה, טויוטה יצרו גיר ח*א בלשון המעטה, גיר רובוטי שרואי ליפול מבניין בגובה 9000 מטר מהאדמה.

אם תסתכל על גירים רובוטיים אחרים, כדוגמאת הDSG של קונצרן VAG, אין סיבה לוותר עליו כשיש אפשרות כזאת, לא מרגישים את העברת ההילוכים כלל, הגיר לא מעלה הילוך בעלייה וגורם לדרדור מהיר של הרכב, הגיר לא דורש "התרגלות" אליו לפני קנייה של הרכב.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אם כבר הזכרנו את DSG, ראוי לציין שבעליות לפעמים הוא מתנהג כמו נהג חדש והרכב מתדרדר אחורה. חלק מאנשים אפילו מתחילים נסיעה על ארמברקס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם כבר הזכרנו את DSG, ראוי לציין שבעליות לפעמים הוא מתנהג כמו נהג חדש והרכב מתדרדר אחורה. חלק מאנשים אפילו מתחילים נסיעה על ארמברקס.

מסכים.

חוץ מזה - מדובר בתיבה מצויינת, אני מאוד אהבתי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שלום לחברי הפורום

בפי שאלה-רציתי לדעת האם לעובדה שהרכב ידני יש השפעה על צריכת הדלק?

אני נהגת כבר 7 שנים אך יש לי רישיון רק לאוטומט.כיום יש לי טריוס אך ברצוני להחליפו לרכב יותר חסכוני ולפי הכתבות פה בפורום הבנתי שיש משמעות לתיבת ההילוכים בצריכת הדלק, וכמו כן גם ההמלצות משתנות בהתאם.

פיתרו לי את החידה ( מתנצלת על הבורות פשוט בשבילי רכב זה בעיקר כדי להגיע למקומות אף פעם לא התעמקתי)

:?:

אם נוח לך על אוטומט תנסעי על אוטומט, כי כל הרכבים המודרניים יותר הצריכת דלק היא לא גבוהה כל כך ביחס לידנית (תלוי איזה רכב), כי הטכנולוגיה משתפרת מנוע משתפר, גיר משתפר, ככה שאם קשה לך על ידני תשארי עם אוטמט ולא צריך לשבור את הראש כי לא תחסכי הרבה מזה.

• תוכן חדש...