Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה דלתא 79

נתי י
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה זאת אומרת דאגת לחלקים, מאיפה ?

אפשר לקבל עוד תמונות של מצב האוטו, הוא ניראה במצב ממש טוב יחסית לדעה שהם מחלידות את עצמם,

האם יש לך את החלקים החסרים כמו מכסה מנוע וגנטים קידמיים ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

יש מכסה מנוע ג'אנטים והכל כלל חלקים כומפלט למנוע .

עוד תמונות יעלו בהמשך כי הייתי צריך לזנוח קצת את העבודה על הרכב עקב נסיעה .

ומבחינת החלודה זה באמת נורא מה שהולך כי עכשיו אני צריך לחתוך ולרתך מחדש.

פורסם

בטא כזו עמדה באיזור התעשייה של ערד מעל 10 שנים

בין שאריות של מפעל ישן וצמחייה מקומית, עד שלפני חודשיים נעלמה משם

יחד עם כל השאריות וכל האיזור נוקה ואמור להיבנות שם מרכז BIG חדש

יכול להיות שהאוטו נזרק למזבלה הקרובה!?!

זכור לי שהוא היה במצב טוב יחסית לרקבונות

חבל....

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם
הלנצ'ייה בטא הוצגה בתערוכת טורינו 72' שהיוותה מיפגן כוח חסר תקדים של תעשיית הרכב האיטלקית.

באותה תערוכה הוצגו בנוסף לבטא גם האלפטא של אלפא רומיאו, פיאט 126 ו 132 ומספר חסר תקדים של מכוניות תצוגה מרהיבות.

הבטא היתה המכונית הראשונה של לנצ'ייה שפותחה לאחר השתלטותה של פיאט על לנצ'ייה ב 69'.

למרות השתלטות פיאט, המיכלול היחיד שלנצ'ייה השתמשו בו היה המנוע בעל גל זיזים עליון כפול, כמו ב 125 ו 132 של פיאט.

לבטא פותח גיר חדש בן 5 הילוכים, עיניין נדיר למדי באותם הימים.

בנוסף, לקראת סוף שנות ה 70' פיתחה לנצ'ייה בעצמה גיר אוטומטי ששודך לדגמי ה 1.6.

גירסת ה 2.0 שהוצגה ב 76' צויידה בהגה כוח כציוד תקני.

סה"כ הבטא היתה מכונית נהדרת לתקופתה, רק חבל שנגע החלודה פגע בה כה קשה, וגרם להופעת ריקבונות חודשים ספורים לאחר הרכישה.

גם איכות הגימור לא היתה מרשימה, בלשון המעטה, כמקובל במכוניות איטלקיות בנות תקופתה.

אכן גיר בעל 5 הילוכים היה נדיר.להזכירך שכבר בשנת 1973 היה לאלפא רומאו ברלינה (לגבי הג'וליה,אני לא בטוח) , חמישה הילוכים.

בברכה

מוטי

שתמיד נהנה לקרוא את ההסטוריה דרכך.

פורסם
אכן גיר בעל 5 הילוכים היה נדיר.להזכירך שכבר בשנת 1973 היה לאלפא רומאו ברלינה (לגבי הג'וליה,אני לא בטוח) , חמישה הילוכים.

1972 זה בכל זאת שנה קודם...:wink:

HFturbo

פורסם
בטא כזו עמדה באיזור התעשייה של ערד מעל 10 שנים

בין שאריות של מפעל ישן וצמחייה מקומית, עד שלפני חודשיים נעלמה משם

יחד עם כל השאריות וכל האיזור נוקה ואמור להיבנות שם מרכז BIG חדש

יכול להיות שהאוטו נזרק למזבלה הקרובה!?!

זכור לי שהוא היה במצב טוב יחסית לרקבונות

חבל....

יש מצב כזה שהיא נזרקה אבל אם כן ואתה מעוניין בה תנסה להוציא אותה כמה שיותר מהר אם לא היא תעלם גם משם.

פורסם

לרוב מכוניות לנצ'ייה, כולל אלו מהעידן שלאחר השתלטות פיאט, פותחו תיבות הילוכים חדשות - הן ידניות והן אוטומטיות.

1. ללנצ'ייה פולבייה היתה תיבה בת 5 הילוכים שהותקנה במכונית בעלת מבנה מאד לא דיגרתי - מנוע V4 אורכי בעל זוית של 15 מעלות בין שני חצאי ה V, מה שחייב תיבת הילוכים קומפקטית מאד.

2. ללנצ'ייה גמא פותחה תיבה ידנית שהותאמה במיוחד למכונית שהיתה בעלת הנעה קדמית ומנוע בוקסר 4 בוכנות.

מאוחר יותר לנצ'ייה פיתחה לה תיבה אוטומטית בת 4 מהירויות, עיניין נדיר מאד באותם ימים.

3. לבטא פותחה תיבה ידנית בת 5 מהירויות ומאוחר יותר תיבה אוטומטית בת 3 מהירויות ששימשה גם את דגמי התמא הראשונים והדלתא\פריזמה 1.5.

4. לדלתא HF טורבו 1.6 ול HF 4X4 הותאמה תיבה ידנית מתוצרת ZF הגרמנית.

אלו היו 60 שניות על תיבות ההילוכים במכוניות לנצ'ייה :-).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש חדש בעניין הלנצ'יה בטא הזו?

מקווה שיש התקדמות כי גם בעולם אין לי מושג אם שרדו כאלו במצב נסיעה.

היו לי 2 כאלו בעבר אחת מודל 73 והשנייה 80 שתיהן 1600 והייתי שמח לראות אחת כזו נוסעת.

פורסם
לרוב מכוניות לנצ'ייה, כולל אלו מהעידן שלאחר השתלטות פיאט, פותחו תיבות הילוכים חדשות - הן ידניות והן אוטומטיות.

1. ללנצ'ייה פולבייה היתה תיבה בת 5 הילוכים שהותקנה במכונית בעלת מבנה מאד לא דיגרתי - מנוע V4 אורכי בעל זוית של 15 מעלות בין שני חצאי ה V, מה שחייב תיבת הילוכים קומפקטית מאד.

2. ללנצ'ייה גמא פותחה תיבה ידנית שהותאמה במיוחד למכונית שהיתה בעלת הנעה קדמית ומנוע בוקסר 4 בוכנות.

מאוחר יותר לנצ'ייה פיתחה לה תיבה אוטומטית בת 4 מהירויות, עיניין נדיר מאד באותם ימים.

3. לבטא פותחה תיבה ידנית בת 5 מהירויות ומאוחר יותר תיבה אוטומטית בת 3 מהירויות ששימשה גם את דגמי התמא הראשונים והדלתא\פריזמה 1.5.

4. לדלתא HF טורבו 1.6 ול HF 4X4 הותאמה תיבה ידנית מתוצרת ZF הגרמנית.

אלו היו 60 שניות על תיבות ההילוכים במכוניות לנצ'ייה :-).

קצת תיקונים ,

ללנצ'יה פולביה היה מנוע V 4 קומפקטי ותיבת הילוכים ענקית , לאלפא היו גירים 5 הילוכים באופן סדרתי משנות החמישים ובאחרות גם לפני .

אודי.

• תוכן חדש...