Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע בשלבים של סקר שוק לקניית מזגן לסלון של הבית, אז אני מחפש משהו שגם יקרר וגם לא יקרע אותו בהוצאות על חשמל. בעיקרון המליצו לי על טורנדו כבעל דירוג אנרגטי A עם משהו כמו 30K BTU, שהבנתי שזה משתווה לכ-3 כ"ס, ב-5K כולל התקנה (דירה בבניין חדש עם הכנה למזגן, כלומר אין צורך להניח צנרת ולחצוב חורים ותעלות בקירות). עוד ראיתי אלקטרה במחיר דומה, אבל עם דירוג אנרגטי יותר נמוך ©, כלומר אמור להיות יותר זללן, אבל השאלה היא אם יש בו משהו שבגללו הוא עדיף על הטורנדו?

מבקש גם הסבר על מה זה BTU ואיך מסתכלים על זה.

בקיצור, מה כדאי לקנות?

נ.ב. שכחתי להוסיף שהסלון גם מחובר למטבח שאין קיר שמפריד בינהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

את ההסברים אני אשאיר לבעלי הנסיון, אבל דבר אחד אני יכול לומר בוודאות:

טורנאדו זה זבל סיני. אני לא יודע איפה אלקטרה מייצרת את המוצרים שלה, אבל

טורנאדו זה זבל סיני. נקודה. סוף פסוק.

מומלץ להימנע.

פורסם

לסלון של 25 מ"ר אתה צריך כ 18,000BTU, שזה כ-2 כ"ס. אצלנו הוא מקרר שטח של סלון ומטבח (כמו אצלך) בגודל של כ 30 מ"ר ללא בעיה.

באתר של אלקטרה ישנו מחשבון שיעזור לך להתאים את המזגן לחדר המדובר, הזן את הנתונים ובדוק בעצמך.

מהדור החדש של המזגנים העיליים לי אישית יש ניסיון מוצלח עם טורנדו ואלקטרה.

בשורה התחתונה עם מוצרים מהסוג הזה צריך הרבה מזל, מתקין טוב ותחזוקה נאותה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יכול להמליץ על אלקו-הייטק.

מהיכרות רבת שנים מדובר בד"כ במזגנים מעולים ולא מאכזבים!

כמו-כן, שים לב שהנתון החשוב ביותר בקניית מזגן הוא הספק ה-BTU לקירור ולא כ"ס!

לגבי אלקטרה:

התקנתי מזגן עיילי חדש עם נתונים מרשימים על הנייר ביחידת הדיור שלי.

המזגן הזה, שנקנה בהרבה כסף, נחשב לאחת הקניות הגרועות שעשיתי בחיי. פשוט גרוע. אני אחסוך במילים.

אני פריק מזגנים (סובל קשות מחום), אפילו בחורף ישנם ימים שהמזגן אצלי עובד על טמפ' קרירה..אני יודע להעריך מזגן טוב.

מאידך, לבת זוגתי יש בבית מזגן אלקטרה רגיל (לא עיילי) מהדגמים הישנים יותר והוא מצויין!

על אלקו הייטק אני לא שמעתי רשמים שליליים כלל.

פורסם

לגבי אלקטרה:

התקנתי מזגן עיילי חדש עם נתונים מרשימים על הנייר ביחידת הדיור שלי.

המזגן הזה, שנקנה בהרבה כסף, נחשב לאחת הקניות הגרועות שעשיתי בחיי. פשוט גרוע. אני אחסוך במילים.

כמו שאמרתי קודם, צריך הרבה מזל במוצרים מהסוג הזה ובדיוק כמו במוצרים אחרים תמיד תמצא אנשים מרוצים וגם כאלה שהיו מעדיפים לשכוח את הרכישה של המוצר בכלל.

המזגנים הישנים של אלקטרה ותדיראן רחוקים מלהזכיר את מה שמוכרים היום (העיליים). רוב האנשים שמחפשים מזגן חדש פשוט "נשענים" בזמן קבלת ההחלטה שלהם על אותה אמינות מצויינת שהיתה להם במזגנים הישנים, העמידים והפשוטים - וחושבים שזה מה שהם מקבלים במזגנים החדשים, פחות או יותר כמו האנשים שמחליפים קורולה בקורולה חדשה מבלי לבדוק מה יש לאחרים להציע.

את המזגנים של אלקטרה מעדיפים רוב המזגניסטים בגלל שרוב חלקי החילוף שלהם זמינים בכל חנות חלפים (בטורנדו אתה צריך לקנות בחברה עצמה), מעבר לזה מזגן זה מזגן ולא תמצא מעבים\מאדים\מדחסים שהולכים בכמויות מטורפות אצל אף מותג כל עוד העבודה נעשית כראוי (כי כמו במכוניות, גם שם חלק מהרכיבים נרכשים דרך ספקי משנה).

בין ה"תקלות הנפוצות" במזגנים הסיניים (כל המזגנים הקטנים), ולא רק, הוא הקבל (קבל מדחס או קבל מאוורר של המעבה) - חלק שעלותו בקושי 20-30 ש"ח ואפשר גם להחליף אותו באופן יזום אם ממש תרצה.

כיום גם עם יתר התקלות אפשר להתמודד דיי בקלות - וגם מי שהולך לו כרטיס אלקטרוני במותג עלום שם, יש ערכות אוניברסליות (שזה 2 כרטיסים עם כל האביזרים) במחירים מצחיקים (כ 350 שח לחלק ועוד בערך 300-350 שח להתקנה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המיני מרכזי של תדיראן שמותקן אצל ההורים שלי הוא פשוט להיט!

4 כ"ס, למעלה מ-12 שנה, עם המון שעות עבודה (בקיץ הוא עובד ללא הפסקה) וגם היום הוא מקפיא ללא מאמץ.

עוד משהו חשוב ששכחתי לציין:

לא לקנות אמקור! פשוט לא!

המזגנים של אמקור הם דוגמא מצויינת למזגן "3 כ"ס עם 28K BTU על הנייר ו-15K BTU בפועל.

מזגנים איומים.

גם כאן, כמו שציין איציק, אנשים רכשו את מזגני אמקור בגלל העבר האמין שלהם במוצרי חשמל כללים (בעיקר מקררים שבאופן אירוני זה לא משליך מהום על יצור המזגנים שלהם).

פורסם
אני יכול להמליץ על אלקו-הייטק.

מהיכרות רבת שנים מדובר בד"כ במזגנים מעולים ולא מאכזבים!

.

.

.

על אלקו הייטק אני לא שמעתי רשמים שליליים כלל.

מצטרף להמלצה.

מהניסיון שלי מדובר במזגן חזק מאוד שמסוגל לקרר שטח גדול בזמן קצר.

וכל זה נעשה בחרישיות יחסית ובלי כל מיני רעשים של פלסטיקים מתחכחים (שכבר יצא לי לשמוע מכל מיני מזגני מדבקה) או השהיות מעצבנות.

פשוט מזגן איכותי, נקודה.

מומלץ!

פורסם

4 כ"ס, למעלה מ-12 שנה, עם המון שעות עבודה (בקיץ הוא עובד ללא הפסקה) וגם היום הוא מקפיא ללא מאמץ.

לא לקנות אמקור! פשוט לא!

המזגנים של אמקור הם דוגמא מצויינת למזגן "3 כ"ס עם 28K BTU על הנייר ו-15K BTU בפועל.

מזגנים איומים.

גם כאן, כמו שציין איציק, אנשים רכשו את מזגני אמקור בגלל העבר האמין שלהם במוצרי חשמל כללים (בעיקר מקררים שבאופן אירוני זה לא משליך מהום על יצור המזגנים שלהם).

רק ליידע אותך מזגני אמקור = תדיראן היום, גם מקררי אמקור הם למעשה תדיראן עם לוגו שונה.

דרך אגב, כל המזגנים הנמכרים היום בארץ הם תוצרת סינית, האיכות משתנה בין מותג למוצג, אבל הבסיס הוא סיני .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא לקנות אמקור! פשוט לא!

מזגנים איומים.

אין לי מושג למה המזגן של אמקור לא משביע את רצונך (אין אפשרות לאבחן מזגן דרך האינטרנט) אבל בעיקרון תשאיר את עניין המותג לרגע בצד, מזגן זה מזגן. כולם עובדים באותו העיקרון, להתקנה יש מרכיב לא מבוטל וכמובן לבעל המקצוע שיודע היכן למקם את המזגן (במקום הטוב ביותר בהתאם לנסיבות) ולבצע את ההתקנה על הצד הטוב ביותר (ולא לשכוח, להתאים את תפוקת המזגן לחדר ! זה כולל בתוכו הרבה פרמטרים חשובים כמו: באיזה איזור ואיזה קומה הדירה, כמה חלונות ואיזה כיווני אויר, שטח החדר וכמובן כמה אנשים שוהים בד"כ בחדר... וכו' וכו')

אם כבר הזכרת את המזגנים של פעם: המזגנים של פעם כמעט ללא יוצא מן הכלל היו עובדים באופן כזה ששסתום התפשטות הקרר ליחידה הפנימית (למאדה) היה ממוקם צמוד ליחידה עצמה - ממש כמו במכוניות !. המשמעות היא שנוזל (קרר) חם היה מגיע עד לכניסה של המאדה - ושם, הלכה למעשה, היה שסתום ההתפשטות משחרר את הקרר לאט לאט ליחידה הפנימית ומפיק את המקסימום קירור שניתן. במצב כזה אין הפסדים טרמיים של הקרר.

במזגנים העיליים של היום (שוב, כמעט ללא יוצא מן הכלל) שסתום ההתפשטות ממוקם ביחידת המנוע (!) שנמצאת מחוץ לבית. משמע: קיים אובדן טרמי מסויים (תלוי באורך הצנרת ורמת הבידוד) של תפוקת קירור עד שהקרר מגיע לחשיפה במאדה שנמצא בתוך הבית. במילים אחרות: במזגן עילי מודרני הצינור שיוצא מיחידת המנוע כאשר אתה מפעיל את המזגן על קירור, הוא כבר קר ! וחלק מהקור עלול ללכת לאיבוד עד שהוא נכנס ליחידה בתוך הבית.

ל-מ-ר-ו-ת זאת אני סבור כי בידוד טוב לצנרת הקרר (לאחר ההתפשטות) הוא תנאי הכרחי לקירור יעיל של המזגן (כמו גם ניקוז אויר וכדומה).

עובדתית, שים את הנתונים היבשים רגע בצד, אצלי בבית מותקנים 3 מזגנים עיליים (בכל חדר יש מזגן) כשבחדר שינה אחד (חדר מרוהט, נטו 10.5 מ"ר) מותקן מזגן 8000BTU בקירור עם 10-11 מטר צנרת (!!!!), בחדר השני מותקן גם כן מזגן 8000BTU (גם הוא מרוהט וגם הוא 10.5 מ"ר נטו) עם צנרת סטנדרטית (4-5 מטר) ובסלון עוד אחד של 18,000BTU (על חדר של 32 מ"ר) עם 7 מטר צנרת (!!). בכולם, ללא יוצא מן הכלל, הצנרת מבודדת היטב וכולם מקררים מעולה ! (אני סובל מחום בצורה קשה ובקיץ, מאיזור חודש מאי ועד איזור ספט'-אוק' אני ישן עם מזגן גם בלילה).

אני הרכבתי את המזגנים בעצמי ושמתי דגש על כל הוראות ההתקנה המצורפות.

בקיצור: מותגים ונתונים יבשים "על הנייר" זה נחמד, אבל אל תהפוך את זה לתורה מסיני :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכבת בעצמך את המזגנים?

עשית הלחמות לבד?

חישבת זויות ניקוז מים?

צנרת של 10-11 מטר היא צנרת מאד מאד ארוכה ביחס למזגן.

צריך להוסיף כ20 גרם גז על כל מטר נוסף אחרי 5 מטר צנרת, גם בR22 וגם R134a.

אני בטוח שיש לך ידי זהב, ואתה איש מקצוע מעולה.

אבל לייצר סנדל, נותנים לסנדלר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

איציק, ידוע לך למה שסתום ההתפשטות נדד?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
רק ליידע אותך מזגני אמקור = תדיראן היום, גם מקררי אמקור הם למעשה תדיראן עם לוגו שונה.

לא חסר דוגמאות למותגים שנרכשו בידי מותגים אחר.

זה שתדריאן רכשה את אמקור (או להיפך וזה בעיקר משיקולים אסטרטגים כאלה ואחרים) , לאוו דווקא אומר שאמקור לא מייצרת עדיין מזגנים כפי שיצרה בעצמה קודם לכן (כי מדבריך מדובר בייצור אחד עם לוחיות זהוי שונות).

זה דבר נפוץ וידוע שקניית מותג זול יותר שנרכש ע"י חברת אם גדולה אחרת- לא מבטיח התאמת איכות בינהן.

ועכשיו אני אוסיף את דבריו של איציק:

אין לי מושג למה המזגן של אמקור לא משביע את רצונך (אין אפשרות לאבחן מזגן דרך האינטרנט) אבל בעיקרון תשאיר את עניין המותג לרגע בצד, מזגן זה מזגן. כולם עובדים באותו העיקרון, להתקנה יש מרכיב לא מבוטל וכמובן לבעל המקצוע שיודע היכן למקם את המזגן

המזגן לא נותן את התפוקה הנדרשת, הוא לא עומד בעומס החום (מתקשה מאוד בימים חמים מאוד, אולי בעיה במעבה אך בכל מקרה נבדק ולא נמצא משהו שדורש תיקון) וכאחד שסובל מחום בצורה קשה אני יודע לתת הערכה ליעילותו של מזגן.

אם כבר הזכרת את המזגנים של פעם: המזגנים של פעם כמעט ללא יוצא מן הכלל היו עובדים באופן כזה ששסתום התפשטות הקרר ליחידה הפנימית (למאדה) היה ממוקם צמוד ליחידה עצמה - ממש כמו במכוניות !. המשמעות היא שנוזל (קרר) חם היה מגיע עד לכניסה של המאדה - ושם, הלכה למעשה, היה שסתום ההתפשטות משחרר את הקרר לאט לאט ליחידה הפנימית ומפיק את המקסימום קירור שניתן. במצב כזה אין הפסדים טרמיים של הקרר.

יש לי בחדר כ-15 מ"ר מזגן גרמני של VIRO בן כ-20 שנה.

אם אני זוכר נכון (מזגן קיר ישן מאוד) מדובר ב-2 כ"ס..אין לי מושג לגבי BTU אבל הוא פשוט דופק כמו שעון, מקרר מעולה ומעולם לא דרש כלום מלבד מילוי גז.

בקיצור: מותגים ונתונים יבשים "על הנייר" זה נחמד, אבל אל תהפוך את זה לתורה מסיני :smile:

מצטער,

אבל כשיוצא לך לפגוש אישית 3 מזגני אמקור (עיילים, גודל והספק שונה) וכולם נבחנו בזמן אמת (אחד מהם על תקן יומי בבית שלי, 2 נוספים שיצא לי להתמקד בהם בעת הידבקות למזגן בימים קשים)

וכולם היו גרועים (שוב, אני יודע להעריך מזגן איכותי וטוב) אתה בונה לעצמך מחשבה בסיסית.

מקרי? כולם הותקנו שלא לפי ידע מקצועי? אולי..

אני עדיין אמשיך להמליץ על חלופות בגלל הניסיון האישי.

בקיצור חם לי,

הולך למזגן!

:-)

פורסם

יש לי בחדר כ-15 מ"ר מזגן גרמני של VIRO בן כ-20 שנה.

אם אני זוכר נכון (מזגן קיר ישן מאוד) מדובר ב-2 כ"ס..אין לי מושג לגבי BTU אבל הוא פשוט דופק כמו שעון, מקרר מעולה ומעולם לא דרש כלום מלבד מילוי גז.

2 כ"ס על חדר של 15 מ"ר זה OVERKILL מטורף, ברור שהוא יקרר מעולה ואין סיבה שהוא לא ידפוק כמו שעון (אחרי הכל, אין שם שום דבר אלקטרוני שיתקלקל !).

אתה קולט שאותו "2 כ"ס" (כ 18,000BTU בחישובים של היום) מקרר בקלות גם 30 מ"ר ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הרכבת בעצמך את המזגנים?

כן

עשית הלחמות לבד?

אין הלחמות, הכל חיבורים קוניים (פלייר)

חישבת זויות ניקוז מים?

בוודאי, כל הצנרת (מקצה לקצה) הותקנה עם שיפוע למטרת ניקוז מים. המזגן כבר עובד חודשיים (כל הלילות) ללא בעיה.

אומנם העבודה היום-יומית שלי דורשת לעיתים איבחון ותיקון בעיות של מזגנים במכוניות פרטיות, אבל יש לי מושג "קלוש" בדגשים להתקנה של מזגן ביתי.

צנרת של 10-11 מטר היא צנרת מאד מאד ארוכה ביחס למזגן.

צריך להוסיף כ20 גרם גז על כל מטר נוסף אחרי 5 מטר צנרת, גם בR22 וגם R134a.

נכון, טרם הוספתי גז במזגן עם הצנרת הארוכה (יש לי חבר שהוא מזגניסט במקצועו והוא הבטיח להוסיף את הכמות הנדרשת, כ 100-120 גרם).

אני בטוח שיש לך ידי זהב, ואתה איש מקצוע מעולה.

אבל לייצר סנדל, נותנים לסנדלר

לייצר ???

לא ייצרתי מזגן, סה"כ התקנתי (יש הבדל גדול).

איציק, ידוע לך למה שסתום ההתפשטות נדד?

קראתי איפשהו שהמטרה היא תרומה לשקט בזמן הפעולה של המזגן, לא יודע עד כמה זה נכון.

השערה נוספת היא אולי עלויות יצור או צימצום כמות הרכיבים ביחידה הפנימית (או שכל התשובות\השערות נכונות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...