Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מדובר בפיאטה ידנית, 1300 ק"מ, עם 95,000 ק"מ.

יש לי מעין שריקה כזו כשאני נוסע עם הרכב- אני אנסה להסביר את עצמי טוב:

השריקה היא מקוטעת (כלומר לא כמו שריקה ששורקים המפה, אלא שריקה שלפעמים שומעים ברחוב כשרכב ישן עובר- אני יודע ההגדרה לא משהו), והיא מופיעה כאשר אני בעליה, במהירות נמוכה מידי להילוך בו אני נמצא- למשל אם אני בהילוך שני ואני על 10-15 קמ"ש השריקה תופיע, עד שאני אגיע ל-20 קמ"ש ותיעלם. כנ"ל אם אני מעביר לשלישי, והרכב מאט מעט בגלל העברת ההילוכים, ונניח אני ב-30 קמ"ש לאחר ההעברה, אני נותן גז ותישמע השריקה עד שאני מגיע בערך ל-40 קמ"ש ואז זה מפסיק. השריקה לא מופיע כאשר אני מעביר הילוך למשל משני לשלישי ב-50. כלומר אם אני מסכם

כאשר אני בהילוך ראשון 0-20, שני 20-40 ושלישי 40-60 לשם העניין, אם אני יורד באחד ההילוכים הללו מהמהירות המינימלית שציינתי נשמעת השריקה עד שאני חוזר למהירות זו.

**בנוסף, אם אני מאיץ ממש ממש לאט אז כמעט ולא נשמע כלום, אבל זה מאוד קשה ללחוץ על הדוושה קצת בעליה ולהישאר בהילוך כי בדרך כלל הרכב מאבד מהירות.

**מדובר בעליות עירוניות, ולא נבדקה התופעה על הילוכים 4-5.

וכמו כן היא לא מופיעה בכלל כאשר אני לא בעליה, לא בגלל שהבעיה לא קיימת , אלא בגלל שכאשר אני מעלה הילוך האוטו לא מאבד מהירות ולכן אם אני מעביר משני לשלישי ב-40 קמ"ש אז הרכב נשאר ב-40 קמ"ש ולא מאט כמעט.

עוד נקודה לציון היא שאני בטוח שזו לא העברת ההילוכים שקשורה לבעיה, כי לשם העניין גם אם אני נוסע בהילוך שלישי ומאט ע"י עזיבת הדוושה עד ל-25/30 קמ"ש, ואז שוב לוחץ על גז אז השריקה מופיעה- כך שזה לא עצם העברת ההילוך שבעייתית.

עשיתי חיפוש אבל הגעתי לדברים שונים" אלטרנטור, רצועה, ציריה וכדומה. יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?

פורסם

נראה שאחד מרכיבי המנוע החיצוניים שלך פשוט שורק / חורק בסל"ד מסויים.

וזה קורה לך בעיקר בעליה כי אז אתה מושך את ההילוכים 1-3 ומגיע לסל"ד בו נשמעת השריקה.

תעשה בדיקה מאוד פשוטה:

1. תניע את הרכב

2. פתח מכסה מנוע

3. תתחיל לתת גז לאט לאט יותר ויותר עד שתגיע לסל"ד בו נשמעת השריקה.

4. כשהמכסה פתוח ואתה מעל המנוע, בטוח תשמע ותראה מאיפה זה בא.

בהצלחה

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם
נראה שאחד מרכיבי המנוע החיצוניים שלך פשוט שורק / חורק בסל"ד מסויים.

וזה קורה לך בעיקר בעליה כי אז אתה מושך את ההילוכים 1-3 ומגיע לסל"ד בו נשמעת השריקה.

תעשה בדיקה מאוד פשוטה:

1. תניע את הרכב

2. פתח מכסה מנוע

3. תתחיל לתת גז לאט לאט יותר ויותר עד שתגיע לסל"ד בו נשמעת השריקה.

4. כשהמכסה פתוח ואתה מעל המנוע, בטוח תשמע ותראה מאיפה זה בא.

בהצלחה

ירון

אהלן ירון- תודה על התגובה.

הבעיה לצערי היא אינה כפי שאתה מתאר- כאשר אני בניוטרל לא תישמע כלל שריקה. כך שאם אבצע את מה שאמרת (וביצעתי) לא תישמע שריקה. השריקה קורית אך ורק בנסיעה, ואך ורק כשאני אני בהילוך ולוחץ על הגז (ואך ורק בעליה כפי שרשמתי). כך שזה חייב להיות קשור איכשהו( בצורה עקיפה כמובן )ללחיצה על הגז . כמו שרשמתי אם אני עוזב את הגז כאשר אני בעליה, ואני במהירות 50 קמ"ש לשם העניין, זה לא משנה באיזה הילוך אני, ברגע שעזבתי את הגז השריקה נעלמת- לוחץ שוב על הגז והשריקה מופיע, כל עוד בטווח סל"ד ספציפי כלשהו-

רעיונות מישהו?

פורסם

אם ככה אז ייתכן שיש לך בעיה במיסב בגיר (זה נשמח יותר כמו צווחה ולא כמו שריקה).

קשה בפורום לגלות ממה זה (ברור למה) גש למוסך שישמע את זה, קבל חוות דעת וחזור אלינו.

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

גיא

יכול להיות שזה מהמצמד?

תנסה לשחזר אם זה קורה תמיד שאתה עושה זינוק בעלייה רצינית

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
גיא

יכול להיות שזה מהמצמד?

תנסה לשחזר אם זה קורה תמיד שאתה עושה זינוק בעלייה רצינית

לא נראה לי שזה הקלאץ כי זה אמנם קורה בזינוק בעלייה אבל לא רק בזינוק/החלפת הילוך. אני מנסה לחשוב איך זה יכול להיות קשור לסל"ד כי ירון לפי דעתי מכוון נכון, זה באמת תופעה שמתרחשת בסל"ד מסוים- בעיקר נמוך (אין לי שעון טורים אך לדעתי זה 2000-). זה תופעה ממש מוזר, אם אני אסע כל הזמן במהירות גבוהה עם סלד גבוה בכלל לא יהיה רעש.

אגב זה מעין שריקה מקוטעת כזו, לא דומה לשריקה שמופיעה בלחיצה על הבלם בחלק מהרכבים, יותר כמו רעש של פעמון מצלצל מהיר (בתדר גבוה). חוץ מזה שזה גם לא נעלם בבת אחת עם העליה בסל"ד, אלא אפרש להרגיש את זה נעלם לאט לאט עם העלייה בסל"ד (אומנם כל הסיפור הוא 2 שניות, אבל ניתן להרגיש).

פורסם

גם בפיאסטה שלי יש את זה וזה התחיל אצלי לאחר הטיפול 10 אלף , בעיקר בשעת העברת הילוכים , המוסכניק אמר שזאת החגורה והוא המליץ אצלי להשאיר את זה ככה ולא למתוח יותר מידי כדי לא לגרום ללחץ על הגלגלים .

לא יודע אם זה נכון או למה הוא אמר את זה .

אולי אם יש למישהו תשובה מחכמי הפורום ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אם הבעייה היא ברצועה, למה לא להחליף אותה?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

אהלן,

אחרי קצת חיפושים בפורום, ועוד קצת בירורים- הגעתי למסקנה שמה שאני שומע הוא כנראה צלצולים ולא שריקה. זה נראה לי יותר מתאים לסל"ד, אך מכיוון שלא שמעתי צלצולים מהמנוע אף פעם (כלומר אני לא יודע איך הם נשמעים) אז אני לא בטוח.

האם זה נכון שבכל מקרה צלצולים נגרמים מבעיה בהליך השריפה? כלומר האם זה צריך להיות משהו במערכת ההצתה או יניקת האויר?

פורסם
אם הבעייה היא ברצועה, למה לא להחליף אותה?

כמה זה צריך לעלות ? ומה יכול לקרות אם נשארים במצב הזה של שריקה מהחגורה ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני קניתי רצועה מקורית ב 120 ש"ח

על תחליפית רצו 140 ש"ח...

פורד מונדאו סטיישן 2011

• תוכן חדש...