Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנטית אשר מעוניינת לרכוש רכב בסכום של עד 35K

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר, וצפוי לנסוע בממוצע 20-30 ק"מ ביום

אני מעוניינת ברכב קטן חסכוני ואמין, בעל גיר אוטומטי.

כרגע הרוחות נושבות לכיוון פונטו ספייס ודייהטסו סיריון

הייתי מעוניינת לשמוע איך האחת בהשוואה לשנייה בהקשר של עלות אחזקה וצריכת דלק

(השוואת נתונים רלוונטים אחרים גם כן יתקבלו בברכה).

תודה

פורסם

ראשית, אני אציין ששתי הקטנות הן בחירה מוצלחת.

שנית- לגבי עלויות האחזקה- זולות באופן יחסי בשני הרכבים, עם הבדלים זניחים.

כמה דברים אליהם יש לתת את הדעת, פרט לעלויות האחזקה:

* הפונטו תיהיה חסכונית יותר בדלק, עקב הגיר הרציף, שזהו פרמטר חשוב מאד בימנו.

* הסיריון רכב מאד מבוקש, ולכן בקנייתו תצטרכי להתפשר על שנתון נמוך יותר בהשוואה לפונטו.

* לסריון ישנם שני מנועים- 1.3 ו- 1.0, ה- 1.3 עדיף באופן משמעותי, במיוחד אם את מתכוונת לבצע גם נסיעות בינעירוניות.

* לסריון מוניטין אמינות טוב יותר מאשר לפונטו, אם כי גם פונטו מטופלת צפויה להפגין אמינות גבוהה.

בשורה התחתונה- רכשי את האקזמפלר השמור, המטופל והחדש ביותר שתקציבך יאפשר לך.

נ.ב: מהאפשרויות הנ"ל, אני באופן אישי נוטה יותר לכיוון הפונטו, בגלל השנתון הגבוה יותר שניתן לרכוש במסגרת התקציב.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מניסיון עם פונטו, ראשית כמו שנאמר מאוד חסכונית בדלק, ומחירי חלפים זולים משמעותית מרכבים אחרים...

פורסם

שווה להתייעץ עם CAVEMAN, הייתה לו פונטו כזו לפני ה- HGT.

הפונטו נחשבת (ובצדק) מאוד אמינה, ובעלת עלות אחזקה זולה למדי בהשוואה לתמורה שהיא מעניקה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני יכול להעיד מניסיון של כשנתיים שדגם ה ELX של הפונטו הוא אמין מאוד. גם הרכב הנוכחי שלי אמין מאוד למען האמת, אבל זה לא רלוונטי.

בכל מקרה, לא קל למצוא היום אחת שמורה למיטב הבנתי, אבל לדעתי שווה לחפש.

בהנחה שמוצאים רכב שמור ומטופל בצורה מסודרת אין סיבה לחשוש מתקלות. חשוב כמובן להקפיד על שגרת טיפולים מסודרת לפי הוראות היצרן.

צריכת הדלק שקיבלתי בזמנו הייתה כ-1:13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית. רובן הכמעט מוחלט של הנסיעות שלי היו כאלה.

טיפול 80,000 (שנחשב גדול) + טיימינג עלה לי כ1600 ש"ח במרכזי.

הגיר הרציף בהחלט תורם לצריכת הדלק, ואפשר להשיג שנתון מתקדם בתקציב שלך. חשוב גם לזכור שהפונטו הייתה (ועדיין האמת) מהרכבים הבטוחים ביותר בקטגוריה שלה באותם השנים, עם ציונים גבוהים במבחני הריסוק. משהו שאני דיי בטוח שהסיריון לא הצטיינה בו.

את הסיריון אני לא מכיר כלל מבחינת אחזקה, אז אני לא יכול להמליץ עליה.

!AWDSOME

פורסם

שתי הבחירות טובות.

היות והשוק של שני הרכבים קשה מאוד ומוצף בזבל לדעתי הבחירה צריכה להיות ברכב הראשון שיופיע למכירה במחיר סביר ובמצב טוב.

אגב, סיריון אוטומטית רק במנוע 1300 סמ"ק ולא 1000 סמ"ק. ה1000 סמ"ק נחות משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יכול לתת לך חווה דעת על הסיריון,

אני נוהג על הסיריון , של ההורים (ליסינג)

רכב זריז מאוד מנוע צעיר לא חסר כוח

לגבי צריכת הדלק , ממש לא זללנית בעיר אני יודע שמחוץ לעיר זה משו כמו 1:17

מראה צעיר נחמד , גבוהה

אני חושב שתתאים לך

פורסם

תודה לכם על העזרה.

החיפוש הולך להתמקד בסיריון ובפונטו ספייס

אבל כפי שנרשם פה לא פשוט למצוא ויש לנבור ולחפש בכדי למצוא אחד במצב טוב.

ולכן הייתי מעוניינת להתייעץ בעוד עניין:

מכרים שלי מוכרים יונדאי אקסנט שנת 2002, יד ראשונה, 90,000 ק"מ האוטו שמור ומטופל במוסכים מורשה ונמצא בתקציב שלי.

מכונית מיני מתאימה לצרכים שלי אבל האוטו בהחלט מפתה ואני מתלבטת האם כדאי לשאת בהוצאות של מכונית גדולה יותר היות ואני יודעת שמדובר באוטו שמצבו באמת טוב ומבעלים שאני סומכת עליהם ומכירה באופן אישי כך שהקנייה הופכת בטוחה.

אשמח לשמוע באיזה סדר גודל עלות שנתית של אחזקת יונדאי אקסנט צפויה להיות יקרה לעומת הקטנות -סיריון ופונטו ספייס

(טיפולים, תיקונים, ביטוח, דלק)

אני יודעת שאלו הם רכבים בקטגוריות שונות, ודווקא מסיבה זו נובעת ההתלבטות

אשמח לשמוע דעות והמלצות

כפי שנכתב בתחילת השרשור- הרכב למטרת נסיעה עירונית בעיקר, 20-30 ק"מ ביום, רכב אוטומטי.

תודה

פורסם

יונדאי אקסנט מבחינת אחזקה תהיה זולה (ביטוחים,טיפולים שוטפים וכו'. ) היא גם אמינה מאוד.

אבל מבחינת צריכת הדלק היא עושה במקרה הטוב 10 ק"מ לליטר משולב לעומת הפונטו שעושה לפחות 12.5 ק"מ לליטר משולב.

הבדל של 25% בעלות הדלק.

פורסם
תודה לכם על העזרה.

החיפוש הולך להתמקד בסיריון ובפונטו ספייס

אבל כפי שנרשם פה לא פשוט למצוא ויש לנבור ולחפש בכדי למצוא אחד במצב טוב.

ולכן הייתי מעוניינת להתייעץ בעוד עניין:

מכרים שלי מוכרים יונדאי אקסנט שנת 2002, יד ראשונה, 90,000 ק"מ האוטו שמור ומטופל במוסכים מורשה ונמצא בתקציב שלי.

מכונית מיני מתאימה לצרכים שלי אבל האוטו בהחלט מפתה ואני מתלבטת האם כדאי לשאת בהוצאות של מכונית גדולה יותר היות ואני יודעת שמדובר באוטו שמצבו באמת טוב ומבעלים שאני סומכת עליהם ומכירה באופן אישי כך שהקנייה הופכת בטוחה.

אשמח לשמוע באיזה סדר גודל עלות שנתית של אחזקת יונדאי אקסנט צפויה להיות יקרה לעומת הקטנות -סיריון ופונטו ספייס

(טיפולים, תיקונים, ביטוח, דלק)

אני יודעת שאלו הם רכבים בקטגוריות שונות, ודווקא מסיבה זו נובעת ההתלבטות

אשמח לשמוע דעות והמלצות

כפי שנכתב בתחילת השרשור- הרכב למטרת נסיעה עירונית בעיקר, 20-30 ק"מ ביום, רכב אוטומטי.

תודה

מבחינת האחזקה, האקסנט לא תיהיה יקרה לעומת הפונטו ו/או הסיריון.

כפי שכבר ציין קודמי- צריכת הדלק אינה מעודדת ועומדת על 1/10 ומעלה, במיוחד בנסיעה עירונית.

לדעתי, במקרה הנ"ל יש לקחת בחשבון את הערך המוסף, שיש לקניית רכב ממכרים- רכב שמור, ק"מ נמוך, אין תאונות ושקיפות מלאה בהיסטוריית הטיפולים.

לדעתי האופציה הנ"ל מצויינת וראויה.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...