Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לקבל ממכם קצת יעוץ, יש לי פיאט טיפו, שבאמצע נסיעה נשמע איזה רעש והיא נכבתה (לטענת אבא שלי). המוסכניק שלנו (שיש לומר שאנחנו לא הכי סומכים עליו) אומר כי המנוע נתפס, והתיקון משוער בין 2500-3000 ש"ח. רציתי רק להבין מה זה אומר שהמנוע נתפס? האם הסכום נשמע הגיוני? ובמידה והסכום הגיוני, ואני לא מעוניינית לתקן (כי גם ככה האוטו לא שווה הרבה) איך ניתן להרוויח בכל זאת קצת כסף על האוטו, (מדובר באוטו מאוד שמור, עם גלגלים חדשים שנקנו לפני חודש, וחלקים חדשים שהוחלפו, כולל רצועת טיימינג, שיפוץ ראש מנוע, רדיוטור) אודה לכם על כל עצה.

תודה מראש

פורסם

המנוע עדין מסתובב? אם לא אז הוא באמת נתפס.

נסה לתת סטרטר ולראות מה קורה.

נסעת בלי שמן ?האוטו אחרי התחממות? פרט קצת יותר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אורית שלום רב, וברוך בואך לפורום!

קראתי בעיון את השרשור הראשון שפתחת בפורום, ושננעל כי לא פעלת לפי כללי הפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165274

ולבעייה שקיימת עכשו במכוניתך. אני ראשית שהמוסך שטיפל לך בפעם האחרונה בראש המנוע נוכל, ולא מקצועי וזאת בלשון המעטה.

יתכן וחגורת טיימינג קפצה, מספר שינים, ולכן המנוע לא מתניע, ההזבר לרעש שקדם לכך לא ברור.

המלצתי גררי את הרכב למוסך פיאט שמומלץ על ידי רפי לין, לאחר שתציייני את מקום מגורייך, נוכל אני ורפי להמליץ על מוסך אמין ומומלץ, שבו תקבלי גם חוות דעת על הנזק שנגרם, וגם על עלותו.

רכב במצבו הנוכחי, יוכל רק להמכר לברזל, וחבל.

בברכה

צביקה

עריכה*****

קבלי המלצה על מוסך מומלץ ואמין, ושהוא גם חבר הפורום:

בעניין: המלצה למוסך לרכב מיושן

מקצועיים, אמינים והוגנים "מוסך קובלנץ" שבמגרשי התערוכה הישנים בסוף רח' דיזנגוף ת"א,

טל' 03-5468898 ובקש את נתי שהוא גם חבר פורום זה או את דני.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

השואלת מאזור הצפון וברור שאין כל טעם לגרור המכונית לת"א בעלות של כ 800 ש"ח.

לאחר ברור פרטים איתה כנראה שבאמת המנוע תפוס ורק יעצתי לה לפרק את המתנע (סטרטר) מהמנוע כי אולי (סכוי קלוש) שהוא נתפס עם המנוע ועוצר אותו ואז תבוצע שוב בדיקה אם המנוע אכן תפוס.

מחיר המכונית במחירון כ 4600 ש"ח וזה מעמיד בספק את כדאיות ההשקעה בתיקון המנוע ו/או החלפתו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מענה לחלק מהשאלות:

1. המנוע לא התחמם בכלל. לפי דבריו של אבי, בזמן הנסיעה נשמע רעש ואז האוטו לא נדלק.

2. לפני שבוע, האוטו לא התניע, והמוסכניק אמר לי שצריך להחליף חגורת טיימינג, אז הוא החליף אותה.

3. כרגע שמניסים להתניע את האוטו, אין סטרטר, יש רק רעש של קליק.

4. כשאבא שלי גרר את האוטו למוסך, המוסכניק אמר לו שהוא שם את האוטו בהילוך רביעי, ניסה להזיז אותו, והאוטו לא זז, וגם (נדמה לי שקוראים לזה ככה) התלתל מנוע לא זז (שוב אני לא בטוחה אם זה נקרא כך), וכך הוא הסיק שנתקע המנוע.

תודה לכל התגובות

פורסם

מהתיאור הזה עולה שהמנוע תפוס. ככל שהוא נכון, אני מאמין שהוא נכון.

כדאי לבדוק למה המנוע נתפס, ולאו דווקא במוסך שביצע את העבודה, לאחר מכן לשקול מה לעשות ולאיזה כיוון לפנות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

נשמע כאילו לא היה שמן במנוע או שהמשאבה שבקה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לפי מה שידוע לי (אבא שלי בדרך דואג לענייני השמן מים) היה שמן.

כמו כן, לאיזה בדיוק משאבה התכוונת? ואם מדובר במשאבה כמו שכתבת, האם הדבר מסתכם בהחלפת משאבה ולא בתיקון המנוע?

פורסם

לאורית,

מנוע "נתפס" בדרך כלל עקב חוסר בשמן, חוסר זה גורם לעליה בחיכוך בין חלקי המנוע הראשיים התחממות של החלקים עד להתכתם.

ברגע ההתכה החלקים בעצם "מחוברים" ולכן המנוע לא יסתובב יותר.

הבדיקה של המוסכניק נכונה אבל עדיין יכולה להיות סיבה נוספת לחוסר היכולת לסובב את המנוע.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לי נתפס פעם מנוע עקב חתיכה מהמגופה של המאייד שנכנסה לצילינדר ,התיישבה מעל הבוכנה ומתחת לראש ולא אפשרה לבוכנה להגיע לTDC.

הורדתי ראש, הוצאתי את החתיכה, החזרתי את הראש עם אטם חדש, שמתי מגופה חדשה למאייד, והמנוע חזר לשירות סדיר.

לא כל תפיסת מנוע היא קטסטרופה.

פורסם

שלום לכולכם

הזמנו היום מוסכניק לביתנו שיבדוק את האוטו ויחליט סופית אם המנוע תפוס או לא.

לשמחתנו הרבה, הוא הודיע לנו שהמנוע בכלל לא נתקע!!!!!!! מה שמסתבר הוא זה: בערך שבוע לפני המקרה החלפנו רצועת טיימינג, מסתבר שהמוסכניק לא מתח אותה מספיק, היא קפצה כמה שיניים, וגם דפקה איזה 2 שסטומים, והמוסכניק הנוכל שלי, במקום לבדוק את זה ישר קבע שהמנוע תקוע, אבא שלי ילך מחר לדבר איתו, הרי בסך הכל מדובר ברשלנות שלו, ואני מצפה שישא בעלות התיקון. אז תודה לכולכם על העזרה והעצות, וכל הכבוד לצביקה על האבחנה המדוייקת

תודה!!

פורסם
שלום לכולכם

הזמנו היום מוסכניק לביתנו שיבדוק את האוטו ויחליט סופית אם המנוע תפוס או לא.

לשמחתנו הרבה, הוא הודיע לנו שהמנוע בכלל לא נתקע!!!!!!! מה שמסתבר הוא זה: בערך שבוע לפני המקרה החלפנו רצועת טיימינג, מסתבר שהמוסכניק לא מתח אותה מספיק, היא קפצה כמה שיניים, וגם דפקה איזה 2 שסטומים, והמוסכניק הנוכל שלי, במקום לבדוק את זה ישר קבע שהמנוע תקוע, אבא שלי ילך מחר לדבר איתו, הרי בסך הכל מדובר ברשלנות שלו, ואני מצפה שישא בעלות התיקון. אז תודה לכולכם על העזרה והעצות, וכל הכבוד לצביקה על האבחנה המדוייקת

תודה!!

אורית שלום רב!

צר לי שצדקתי, והבחנתי מיד שנפלת אצל מוסכניק נוכל, לא מקצועי, וכנראה גם חסר אחריות:

אורית שלום רב, וברוך בואך לפורום!

קראתי בעיון את השרשור הראשון שפתחת בפורום, ושננעל כי לא פעלת לפי כללי הפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165274

ולבעייה שקיימת עכשו במכוניתך. אני ראשית שהמוסך שטיפל לך בפעם האחרונה בראש המנוע נוכל, ולא מקצועי וזאת בלשון המעטה.

יתכן וחגורת טיימינג קפצה, מספר שינים, ולכן המנוע לא מתניע, ההסבר לרעש שקדם לכך לא ברור.

*** אך לצערי , הוא יתנער מאחריות, ויהיה עלייך לתקן במקום אחר, כי בעיני הוא לא אמין, ולתבוע את הנזק שנגרם לך מהמוסך הנוכל, תוך איום בתביעה לאגוד המוסכים, או לבית המשפט.

אנא המשיכי לעדכן בנידון על ההתפתחויות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמצופה המוסכניק הנוכל התנער מאחריות, הוא טוען שאין בעיה עם הרצועת טיימינג וזה המנוע נתקע, וזה לא אשמתו, אבא שלי הסביר לו כי המוסכניק שהבאנו אמר שהרצועה הייתה רופפת היא קפצה כמה שיניים ודפקה 2 שסטומים, אז המוסכניק שלנו אמר שהוא אמר לנו, אחרי שהוא החליף את הרצועת טיימניג שיש בעיה אולי עם אחד השסטומים וזה יעשה קצת רעש. אבל העניין הוא שהוא אמר שזה יעשה רעש, הוא בשום שלב לא אמר שזה יכול לגרום לנזק למנוע. בכל אופן הוא לא מוכן לשאת באחריות. מה האופציות שלי? מה זה בדיוק איגוד המוסכים? האם הם מפעילים איזה שהם סנקציות על המוסכניקים? האם המוסכניקים בדרך כלל נרתעים מתלונה עליהם באיגוד המוסכים? יש לציין ששמעתי מספר תלונות עליו מכמה אנשים על כך שגנב מהם ועבד עליהם...

אודה לתגובות

שיהיה שבת שלום

פורסם

איגוד המוסכים הוא גוף שמפקח על המוסכים בישראל ובין השאר מקור לקבלת תלונות והסתייגויות על עבודות שלא מתבצעות כראוי /מחלוקות כספיות כאלו ואחרות בין מוסך ללקוח.

הרעיון שהוא שבמקום לקחת עו"ד לבזבז זמן וכסף פונים לאיגוד המוסכים.

אם תצייני מהיכן את בארץ וודאי יכתבו לך היכן נמצא איגוד המוסכים.

בפנייה אליהם צריך לציין במכתב את השתלשלות האירועים (כפי שתיארת בשרשור,פשוט תעתיקי את זה למסמך WORD במחשב).

תצרפי את הקבלות על טיפול הטיימינג שעשה הנוכל ברכבך,את החשבונית ואת כרטיס העבודה שנפתח אם קייים בידך.

תני להם לשבור את הראש מולו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נסי לפנות אל איגוד המוסכים שיכול לפעול רק נגד מוסכים שהנם חברי האיגוד.

אתר האיגוד הנו www.iga.co.il

אם אין ביכולתם לפעול אז כנראה שתאלצי לתבוע המוסך דרך עו"ד וזאת עם הסתייעות בחוות דעת מקצועית שיכולה לעמוד במבחן בית משפט. זה תהליך קצת ארוך כך שאולי תתקני את הנזק תוך כדי צילומים של השסתומים וכו' לאחר הסרת ראש המנוע וחוות דעת כתובה של המוסך המתקן על סיבת הנזק ועם כל זה לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות שבו את בעצמך תובעת וללא עו"ד.

באתר משרד התחבורה, בדף שבקישור תוכלי לבדוק אם זה בכלל מחוסך מורה משרד התחבורה:

http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/Garages

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...