Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם זהו סוחר ?

TalMetro
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ממש בימים אלה אני אחר חיפוש הרכב הראשון שלי.

הידע והניסיון שלי ברכבים זה כמעט כמו הידע של הרוב פה בשפה הסינית.

ועכשיו לסיפור:

בעלה של חברה של אמא שלי מכונאי,אמא שלי בבקשה ממנו שיעזור לבן שלה (לי) שהוציא לא מזמן רשיון ומעוניין לקנות אוטו

מפני שאין לו על מה לנהוג (אין אוטו בבית).

אני חייב לציין שהוא אחלה של בן אדם והוא אוסף אותי ונוסע להראות לי רכבים (כבר מספר פעמים).

פעמיים הוא אסף אותי והביא אותי מתחת לבניין שלו,שם מחכה לו חבר (שאלתי מיזה,חבר שעובד איתי,שותף שלי)

מתקרבים לאוטו רואים,הבחור מביא תמפתחות (מסתכל עלי כאל אחד שלא מבין בגרוש) מניעים ונוסעים לכיוון החנות של אמא שלי להראות לה את האוטו ובכללי לבדוק איך הוא.

אותו מקרה קרה פעמיים,הראה לי 2 מכוניות (פיגו 306,מאזדה 323)

תאמת שלגבי הפיגו 306 הוא אמר לי אני מראה לך אותה רק כי אתה מתעקש והוא לא המליץ לי עלייה כל כך למרות שאמר שהיא במצב טוב אבל היא לפני טסט.

ולגבי המאזדה 323 אמר לי בגדול "לך עלייה" עם לא תאהב תתקשר לא תהיה בעיה להחליף אותה.

מהמשפט הזה יש לי חששות ולכן נראה לי שזה יכול להיות סוחר.

מפני ששתי הרכבים עומדים מתחת לבית שלו,פעמים הופיע אותו האיש,הוא חיכה שנחזיר לו את המפתחות לייד הבית.

בכלללי אני ממש מבולבול ולא יודע עם להעזר באותו המכונאי.

מה שאני כן מנסה לעשות זה לחפש רכבים לבד ולבקש ממנו לבוא לבדוק אותם(עדיין לא מצאתי משו מיוחד,ששוה את השיחה לאותו המכונאי)

חייב לציין שאני חושש גם בגלל שקראתי באשכול "דוגמאות מהחיים לרמאויות בקנייה של יד 2" וזה מאוד מהעשיר את הידע.מומלץ להשקיע על אשכול זה זמן.

תודהה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל הניראה מדובר בסוחר. למרות שאינני דוגל בקנייה מסוחרים, יש גם הוגנים ביניהן (עובדה שענף הזה די רחב וסוחרים קיימים ויש אותם הרבה, כלומר משתלם להם, זה אומר שיש מי שקונה מהם ומרוצה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי תשאל אותו בפשטות אם הוא סוחר רכב?

אם כן ויש לו את ה"ניירת" המתאימה - הלכת צעד אחד קדימה - הוא כנה איתך ויש על מה לדבר.

אם הוא אומר שלא ומתחיל לספר סיפורים על אישתו ודודה שלו ואחותו וכו... ותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא שמתי לב למשהו אחר לגמרי.

מבלי לדעת כמובן את הנתונים של שני הרכבים (שנתון, נסועה, מצב מכאני וכו) כמה אופייני לנהג\סוחר ה"מקומי לא להציע את ה306 שהינו רכב הרבה יותר טוב מאשר ה323 .

וכל זה למה?

הרי כולנו יודעים שרכב צרפתי חייב להיות בעייתי ולא אמין, מנגד כל מה שיפני זה אמינות מופלגת, רכב שלא רואה מוסך...

חומר למחשבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד מה שזה נכון מה שרואים בסרטון הזה. בדיוק ככה הסוחרים מוכרים מכוניות שלהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא שמתי לב למשהו אחר לגמרי.

מבלי לדעת כמובן את הנתונים של שני הרכבים (שנתון, נסועה, מצב מכאני וכו) כמה אופייני לנהג\סוחר ה"מקומי לא להציע את ה306 שהינו רכב הרבה יותר טוב מאשר ה323 .

וכל זה למה?

הרי כולנו יודעים שרכב צרפתי חייב להיות בעייתי ולא אמין, מנגד כל מה שיפני זה אמינות מופלגת, רכב שלא רואה מוסך...

חומר למחשבה.

לא הבנתי ממש את מה שאתה מנסה להגיד.

חח והקטע גדול: )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול להגיד ש 90% ממה שהוא אמר בקטע וידאו קרה לי באופן אישי כשחיפשתי רכב וניסו לעבוד עלי.

במיוחד הקטע עם "האוטו רשום על גיסי" אני רק עוזר לו למכור...

וגם האוטו עבר ידיים במשפחה...

8)

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוחר שלא משקר, זה סוחר שלא מרוויח כסף נקודה.

זה כבר קשקוש גמור שלא מסתמך על שום בדיקה רצינית ולא שונה ברמה שלו מטיעונים כמו:

"כל עו"ד רמאים... ו/או כל הפוליטקאים גנבים... ו/או כל המוסכניקים נוכלים ו/או רומני-גנב... ו/או ו/או ו/או.."

ולעצם העניין - החבר של החבר של החברה של אמא הוא ככל הנראה סוחר רכב.

זה לא אומר שהמכוניות שהוא מציג טובות יותר או פחות, אבל זה אומר שלא הוא ולא החבר של החברה של אמא עושים לך טובה ומסיעים אותך לפה ושם בשביל הכייף. לזה היית יכול לצפות (אולי) מהחברה של אמא, אבל לא מהחבר של החברה, ובטח לא מהחבר הסוחר של החבר של החברה - ששניהם בסבירות קרובה לוודאית ירוויחו משהו מזה שתקנה רכב דרכם.

לפיכך, אתה יכול להיות בטוח שאם תקנה רכב דרכם, תאלץ לשלם פרמייה על השירות שהם מספקים, פרמייה שהייתה ברוב המקרים(ובכפוף לכישורי המשא ומתן שלך) נחסכת ממך אם היית רוכש את אותו רכב מהבעלים ישירות.

מובן שבלי קשר לזהות המוכר רצוי מאד לבדוק את הרכב טרם הרכישה באופן יסודי (ואני לא ממליץ על מכון בדיקה, ומעדיף דווקא פחח חבר ומכונאי חבר ככל שיש כאלו), וכשמדובר בסוחר הכלל הוא לעשות את הבדיקה במקום שהסוחר לא ממליץ עליו וככל הניתן לא בסביבתו הגיאוגראפית המיידית.

בהצלחה

HFturbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...