Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גראנדה עם מנוע דיזל 130 כ"ס הייתה אמורה לעלות בארץ באיזור ה 160K ברמת האיבזור הגבוהה.

עם מנוע 90 כ"ס ורמת גימור דינמיק היא הייתה אמורה לעלות באיזור ה 125K.

אין וויכוח לגבי הפיז'ו, אבל בסמל"ת עשו הרבה מאוד סיקרי שוק ותוכניות שיווק והגיעו למסקנה שזה לא נכון כלכלית.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדגם שנהגתי בו בחו"ל היה עם 90 כ"ס - ולפחות לטעמי, במחיר של 125K ש"ח הוא רכישה מצויינת, בהתחשב ברמת הגימור שלו, ביעילות המנוע ובמתחרות הפוטנציאליות.

ההפסד כולו הוא שלנו מכך שהדגם הזה לא מגיע לכאן :-(

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

125K ?

סכום לא ריאלי בעליל. הגירסאות המאובזרות של הפוקוס,המזדה 3 והיונדאי I30 עולות סכום זהה.

ובלי קשר לגודלן,הן עדיפות על הגרנדה פונטו בהכל.

דוגמא טובה מהווה הקליאו של רנו - עד שמחירה לא הורד בצורה משמעותית היא פשוט לא נימכרה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, התגובה שלך מזכירה לי משהו שטל שביט דיבר עליו בתוכנית הראשונה בעונה הראשונה של המופע המוטורי.

לדבריו, הישראלים, במקום לבחון את מידת ההתאמה של הרכב לצרכים האמיתיים שלהם, מעדיפים לבחון את הכל לפי היחס של שקל למטר. כך יוצא שאומנם אנחנו נוסעים במכוניות גדולות יותר, אבל בגירסאות עניות יותר ולעתים אף חפות ציוד בטיחות שניתן היה למצוא ברמת מחיר זהה במכונית קטנה יותר.

אני, על כל פנים, הייתי רוכש בשמחה את הגרנדה פונטו הדיזלית, לו היתה לי היכולת הכלכלית ולו הרכב הזה היה מיובא ארצה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

חבר'ה, גם אני מעדיף את הגרנדה פונטו על גטס/סיריון/סוויפט, אבל היא יקרה מידי ומאובזרת בצורה סבירה.

נכון שהיא יפה, מרווחת ובטוחה - לאן נעלם האיבזור? היכן תג המחיר האטרקטיבי?

והיכן המנועים הנורמליים? :|

אין שום הצדקה לקנות את הפונטו...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
125K ?

סכום לא ריאלי בעליל. הגירסאות המאובזרות של הפוקוס,המזדה 3 והיונדאי I30 עולות סכום זהה.

ובלי קשר לגודלן,הן עדיפות על הגרנדה פונטו בהכל.

על סמך מה אתה אומר את זה?

אם שמים את הגודל בצד, במה בדיוק הן עדיפות על הפונטו בגרסאות הבכירות שלה?

פורסם
חן, התגובה שלך מזכירה לי משהו שטל שביט דיבר עליו בתוכנית הראשונה בעונה הראשונה של המופע המוטורי.

לדבריו, הישראלים, במקום לבחון את מידת ההתאמה של הרכב לצרכים האמיתיים שלהם, מעדיפים לבחון את הכל לפי היחס של שקל למטר. כך יוצא שאומנם אנחנו נוסעים במכוניות גדולות יותר, אבל בגירסאות עניות יותר ולעתים אף חפות ציוד בטיחות שניתן היה למצוא ברמת מחיר זהה במכונית קטנה יותר.

120K עולה הרנו מגאן 1.5 DCI שעדיפה בכל על הגרנדה פונטו,וכנ"ל גם הסקודה רומסטר TDI.

3 הדוגמאות שציינתי מצויידות באיבזור בטיחות מלא,כשליונדאי ולפוקוס יש ESP שאין לפיאט.

הבדלי הגודל בין הגרנדה פונטו למזדה 3 או לפוקוס לא גדולים,והן פשוט מכוניות טובות יותר.

אין שום בעייה למכור מכוניות קטנות במחירים גבוהים יחסית,אבל שהתמורה תהייה בהתאם.

דוגמאות? - פיג'ו 207,רנו קליאו ופולו 1.6 הן דוגמרות טובות.

פורסם
על סמך מה אתה אומר את זה?

אם שמים את הגודל בצד, במה בדיוק הן עדיפות על הפונטו בגרסאות הבכירות שלה?

במה הן עדיפות?

בביצועים,בהתנהגות כביש,נוחות נסיעה,מרווח פנימי,תא מטען,ואה שכחתי,יש להן גם גיר אוטומטי נורמלי לעומת המתקן המטלטל בפונטו.

גם אני אהבתי את המכוניות של פיאט משנות ה 60' וה 70',אבל זה עדיין לא אומר שהפכתי למעריץ עיוור שלהן.

וכבר לפני שנתיים כתבתי כאן,בפורום,שללא גיר אוטומטי נורמאלי ו\או תג מחיר נמוך במיוחד סיכויי הצלחתה של הגרנדה פונטו נמוכים למדי.

פורסם

נראה לי שאתה עדיין משווה אותן לגרסה של הפונטו שמשווקת בארץ.

נוחות נסיעה, מרווח פנימי ותא מטען הן נגזרות של גודל המרכב. את זה אמרת ששמים לרגע בצד...

בקשר לביצועים ולהתנהגות, אני ממש לא בטוח שהפוקוס, ה-I30 והמאזדליסינג עדיפות בתחום על הגרסאות הבכירות של הפונטו.

להזכירך, היצע המנועים של הפונטו כולל מנוע 1.4 טורבו 120 כ"ס ושני מנועי מולטיג'ט 120 ו-130 כ"ס.

בגרסאות עם המנועים החזקים של הפונטו ESP כסטנדרט, שבא כאופציה בשאר הגרסאות, אבל גם בלי המערכת הזו ההתנהגות של הרכב טובה.

אני חוזר ואומר, הפונטו שמשווקת בארץ היא ממש לא מדגם מייצג של הרכב האמיתי, ובגלל זה לדעתי סמל"ת עושים עוול למותג.

פורסם
120Kאין שום בעייה למכור מכוניות קטנות במחירים גבוהים יחסית,אבל שהתמורה תהייה בהתאם.

דוגמאות? - פיג'ו 207,רנו קליאו ופולו 1.6 הן דוגמרות טובות.

נו, ובמה זה סותר את מה שכתבתי?

בפעם האחרונה שבדקתי, המחיר של הפולו ניתר בקלילות מעל מחסום ה-100K ש"ח, וכנ"ל גם לגבי הפיז'ו, ואפילו מכונית ותיקה מהקטגוריה הזאת כדוגמת ההונדה ג'אז עולה כ-114K בגירסתה הבכירה, ולהזכירך שמדובר ברכב שנמצא עמנו כבר יותר מחצי עשור. בהתחשב בכל אלה, אינני מוצא סיבה אחת מדוע גרנדה פונטו דיזל אינה שווה סכום משוער בסך 125K ש"ח. אין לה במה להתבייש מול כל האחרות שמנית, ובוודאי שלא מול הפולו שגם עליה זכיתי לעשות מספר לא מבוטל של קילומטרים בנהיגה.

הגרנדה פונטו הוא דגם מוצלח באופן אבסולוטי. לא בכדי הוא היה זה שהוציא את הקונצרן כולו מהבוץ הכלכלי אליו הוא נקלע בשנים האחרונות.

אני מקווה שאם יזדמן לך לשהות בחו"ל בעתיד הנראה לעין, תקבל בהשכרת הרכב אחת כזאת, כך שתוכל לקבל עליה חוו"ד אמיתית, ולא להשאר רק עם הרושם של הדגמים המשווקים בשוק שלנו.

פורסם

לפותח השרשור:

הגיר הרובוטי של הגרנדה פונטו אינו הסיבה שאנשים פה המליצו לך לשקול אופציות אחרות. הסיבה היא האבזור הדל והמנועים החלשים שהרכב מגיע איתם בארץ.

דווקא הגיר הזה נחשב מוצלח יחסית לגיר רובוטי.

פורסם

לא ממליץ בכלל על רכישת הרכב ברמת האבזור הזאת- לא ידני ולא רובוטי. הגיע הזמן שנעשה חרם צרכנים כמו שצריך, רק ככה העינינים יתחילו לזוז כאן. בדוק את הסקודה פביה החדשה.

• תוכן חדש...