Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לרכוש פיאט גרנדה פונטו חדשה עם גיר רובוטי

felix-levi
שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

העיניין הוא לא הגיר, אלא האבזור ההזוי שמגיע עם הרכב הזה.

לגבי הגיר בכל זאת- דרושה הסתגלות, ייתכנו טילטולים במעבר הילוכים וייתכן שהרכב ידרדר בעליה אצל נהג לא מיומן (או שהמנוע יתכבה- כבר ראיתי דבר כזה בעיניים שלי).

לגבי האבזור: 2 חלונות חשמל קדמיים, מראות חשמל, נעילה מרכזית (באמצעות מפתח) ומזגן מקורי. לגבי בטיחות: 5 כוכבים במבחן הריסוק עם 6 כריות אוויר.

לאן נעלמו הרדיו דיסק המקורי עם השליטה מההגה, גלגלי המגנזיום, בקרת האקלים, סאנרוף מקורי, מבחר ריפודים לכיסאות, מנועי הדיזל ומנועי הבנזין 16 שס', 4 חלונות חשמל ועוד ועוד- רק אלוהים יודע.

כאחד שבמשפחתו נוסעים כבר 24 שנים ברכבי פיאט ומעולם לא היה לי רכב ממותג אחר, אני ממליץ לך לרכוש את הסקודה פאביה החדשה. אני אישית לא הייתי רוכש רכב עם האבזור הזה (יש לי כמעט בדיוק את אותו האבזור באונו 93) גם אם היתה לו תיבה אוטומטית רגילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחו"ל הייתי יכול לקנות איוו 8 במחיר שפה קונים איביזה, אז מה אני פראייר שאני אקנה פה איביזה? מה פתאום! אני מעדיף לבכות בפורום על המצב החרא בארץ ועל איזה יבואן אידיוט מאשר לקנות את מה שיש :brickwall:

זה מה יש, טייק איט אור לייב איט.

הגראנדה רכב מצויין, מאובזר ברמה סבירה מינוס ביחס למתחרות אבל נותן המון שאין לרכבים אחרים.

עוד לא יצא לי להיתקל בפונטו עם גיר רובוטי שנכבתה- תפנה אותי בבקשה לעלייה שבו הפונטו נכבתה, אני יגיע לשם ורוצה לראות את זה בעצמי.

לבחור שרוצה לקנות את הפונטו- מה זה משנה כמה עולה הגיר (ולא, הוא לא יקר יחסית לגירים אחרים) אם הרכב באחריות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי, אז תרשום: העליה נמצאת ביוקנעם עילית, רחוב התמר 1, ליד קניון הדרכים, ברמזור השני. אתה מוזמן להגיע להתרשם.

הגרנדה מאובזרת בדיוק כמו האונו שלי משנת 93 (חוץ מהעיניין הביטיחותי), אני לא מבין על איזה רמה סבירה מינוס אתה מדבר.

אני לא מבין מה הרכב הזה נותן לי שהסקודה פביה לא יכולה לתת לי חוץ מעיצוב.

שכחת לציין שאתה עובד בסמל"ת (או עבדת בעבר).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיא,

אני מציע לך לקרוא את מה ש-fish כתב בהקשר אחר על הגרנדה פונטו לפני שאתה משתלח בו בצורה כזאת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=178975

לך עד לתגובה האחרונה.

ולפותח השרשור: אני מציע לך גם להכנס לקישור הנ"ל ולעבור על כולו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה רשום שם? שהוא גם לא ממליץ לקנות את הרכב בגלל היבואן ובגלל האבזור, אותו דבר בדיוק כמו אני רשמתי למעלה.

אגב, אני לא "השתלחתי" בו בשום צורה. אכן מנוע הגרנדה התכבה באותה עליה ועיכב 10 מכוניות, אני הייתי הראשון אחרי הגרנדה ועקפתי את הנהג בשניות. על דלת תא המטען התנוססה מדבקה "אוטומטית"- מה שמסביר בדיוק למה מנוע הרכב התכבה.

היום הוא רושם שכדאי לקנות את הרכב ושהרכב מאובזר בצורה סבירה, ואז הוא רשם שאפילו הוא לא יקנה אותו. תחליט...

אגב, למיטב ידיעתי הוא אכן עובד סמל"ת, לא רשמתי סתם.

אלעד גם נהג על רכב פה בארץ, הוא גם גילה שתחת פרובוקציות הגראנדה יכולה להיות מפתיעה לטובה מבחינת היתנהגות :wink:

אכן המולטיג'אט מנוע מדהים, ובשילוב עם רמת גימור כגון דינמיק מתקבל רכב מצויין אבל בארץ בגלל המחיר יחסית למנוע ולאיבזור אין לו כרגע מה לחפש, בטח לא עם יבואן כזה...

אני אישת לא הייתי קונה את הגראנדה במצב הנוכחי כיום, למרות שהרכב לא רע בכלל (ויפה, אוייי כמה שהוא יפה לעומת השממה המוטורית בארץ)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי, אז תרשום: העליה נמצאת ביוקנעם עילית, רחוב התמר 1, ליד קניון הדרכים, ברמזור השני. אתה מוזמן להגיע להתרשם.

ואולי, רק אולי, מדובר בתקלה נקודתית ברכב ספציפי? ואז אתה סתם מוציא דיבה על בסיס התרשמות חד-פעמית שגויה?

אני לא מכיר פיאטים ולא את הגירים שלהם, אבל יצא לי לאבחן ולתקן תקלה עם סימפטומים זהים בגיר רובוטי אחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה רשום שם? שהוא גם לא ממליץ לקנות את הרכב בגלל היבואן ובגלל האבזור, אותו דבר בדיוק כמו אני רשמתי למעלה.

אגב, אני לא "השתלחתי" בו בשום צורה. אכן מנוע הגרנדה התכבה באותה עליה ועיכב 10 מכוניות, אני הייתי הראשון אחרי הגרנדה ועקפתי את הנהג בשניות. על דלת תא המטען התנוססה מדבקה "אוטומטית"- מה שמסביר בדיוק למה מנוע הרכב התכבה.

היום הוא רושם שכדאי לקנות את הרכב ושהרכב מאובזר בצורה סבירה, ואז הוא רשם שאפילו הוא לא יקנה אותו. תחליט...

אגב, למיטב ידיעתי הוא אכן עובד סמל"ת, לא רשמתי סתם.

ולמיטב ידיעתי אני לא עובד בסמ"לת בערך שנתיים :wink:

כמו כן רוב חבריי לעבודה גם כבר לא עובדים שם ככה שאין לי שום אינטרס.

דווקא מתוקף תפקידי שם אני מכיר את הרכב כניראה קצת יותר טוב מרוב האנשים פה ויכול לייעץ בצורה אובייקטיבית.

במחיר שהיה לגראנדה פעם באמת לא היה משתלם לקנות אותה, במחיר הנוכחי וקצת לחץ להנחה היא מציעה חבילה מצויינת.

הרכב עלה עליות בזוויות מפחידות מאוד ועוד בשבילי עפר ולא ניכבה גם תחת חום של יותר מ 40 מעלות בחוץ, אם לפונטו אחת שניתקלת הייתה בעייה ספציפית זה לא אומר כלום.

אין מה להשוות בין האונו לגראנדה, איך אתה משווה בכלל.

איפה כתוב בהודעה שלי בשירשור הנ"ל שאני ממליץ לרכוש את הגראנדה? רשמתי שהיא מאובזרת קצת פחות מהמתחרות אבל עדיפה עליהן בתחומים אחרים (מרחב,עיצוב,בטיחות,נוחות וכו')

היבואן קיבל מנכ"ל חדש,עשה הרבה שינויים ומה שרשמתי אז כבר לא רלוונטי להיום ושנינו יודעים את זה, לא מבחינת מחיר ולא מבחינת היבואן.

אם רשמתי שהרכב מאובזר ברמה סבירה מינוס איך אתה אומר שרשמתי שהוא מאובזר ברמה סבירה? יש לך הבנה סלקטיבית? :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי אין הבנה סלקטיבית.

הגראנדה רכב מצויין, מאובזר ברמה סבירה מינוס ביחס למתחרות אבל נותן המון שאין לרכבים אחרים.

פרט, נמק והבא דוגמאות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הגיר וכיבוי מנוע: בשבוע הבא אני סוגר שנתיים עם פנדה רובוטית. הפעם היחידה שהמנוע נכבה לי (לתדהמתי) זה שנתתי גז מאוד חזק במצב דומם ואז שחררתי מהר, זאת במצב של עליה ועם הגרור שלי (שסוחב קרטינג וציודו). אני משער שהקלאץ' לא הספיק להכנס לפעולה בזמן. חוץ

לגבי תמורה בגרנדה פונטו: האבזור לא מדהים, אבל בכל זאת, מדובר ברכב יחסית גדול לקבוצתו ומהבודדים שעולים פחות מ 100,000 ש"ח.

הייתי מעדיף אותה על פני סיריון, וגץ, וכנראה גם על פני סוויפט. לגבי שאר המתחרות - זה עניין של כמה כסף אתה מוכן להשקיע באבזור, וכמה מפריע לך גיר רובוטי. יש גם גרסה ידנית, אבל אם אינני טועה היא מאובזרת בשתי כריות אוויר בלבד.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואולי, רק אולי, מדובר בתקלה נקודתית ברכב ספציפי? ואז אתה סתם מוציא דיבה על בסיס התרשמות חד-פעמית שגויה?

.

אין לי שום התרשמות מהרכב הזה. מדובר ברכב מצויין שהיבואן גרם בעצמו לכך שלא יקנו אותו.

העיניין עם כיבוי המנוע קרה בגלל נהג לא מיומן ולכך ניסיתי לכוון.

ולמיטב ידיעתי אני לא עובד בסמ"לת בערך שנתיים :wink:

במחיר שהיה לגראנדה פעם באמת לא היה משתלם לקנות אותה, במחיר הנוכחי וקצת לחץ להנחה היא מציעה חבילה מצויינת.

איזו חבילה היא מציעה? חוץ מעיצוב הרכב הזה לא מציע כלום.

הרכב עלה עליות בזוויות מפחידות מאוד ועוד בשבילי עפר ולא ניכבה גם תחת חום של יותר מ 40 מעלות בחוץ, אם לפונטו אחת שניתקלת הייתה בעייה ספציפית זה לא אומר כלום.

אין מה להשוות בין האונו לגראנדה, איך אתה משווה בכלל.

אני לא יודע על אילו "זויות מפחידות" אתה מדבר, או איך היתה צורת הנהיגה שלכם על הרכבים הללו, אבל גם האונו שלי עולה עליות בחום של 40 מעלות ולא מתכבת. בשביל רכב שיעלה עליות בחום של 40 מעלות אני לא צריך את הפונטו.

איך אני משווה בין האונו לגרנדה? קודם כל אתחיל ואומר שההשוואה היא רק באיבזור הנוחות.

מזגן מקורי, 2 חלונות חשמל קדמיים ונעילה מרכזית יש לי גם באונו, אני לא אשלם 98K על הדבר הזה.

כשחושבים על זה יש לי גם מרימי שמשות ואזעקת נפח... היתרון היחידי לפונטו זה מראות חשמל.

איפה כתוב בהודעה שלי בשירשור הנ"ל שאני ממליץ לרכוש את הגראנדה? רשמתי שהיא מאובזרת קצת פחות מהמתחרות אבל עדיפה עליהן בתחומים אחרים (מרחב,עיצוב,בטיחות,נוחות וכו')

אפשר להבין ממה שכתבת שאתה ממליץ על הרכב.

עם כל הכבוד, הפונטו היא סופר מיני, אני לא מצפה למרחב של רכב משפחתי. בטיחות? היום רוב הסופר מיני גם קיבלו 5 כוכבים במבחני הריסוק. נוחות? אין, לפחות ברכב התצוגה באוטומוטור. עיצוב? כן, מסכים.

היבואן קיבל מנכ"ל חדש,עשה הרבה שינויים ומה שרשמתי אז כבר לא רלוונטי להיום ושנינו יודעים את זה, לא מבחינת מחיר ולא מבחינת היבואן.

אני ממש לא יודע על איזה שינויים עבר היבואן, יכול להיות שאתה יודע דברים שאני לא. מנקודת המבט שלי השינוי היחיד שקרה ליבואן מאז לפני שנה/ שנתיים זה שהוא ממשיך לדרדר את המותג. דווקא אני מסכים עם מה שרשמת בזמנו ממה שרשמת היום.

אם רשמתי שהרכב מאובזר ברמה סבירה מינוס איך אתה אומר שרשמתי שהוא מאובזר ברמה סבירה? יש לך הבנה סלקטיבית? :roll:

אתה מוזמן לקרוא עוד כמה פעמים את מה שכתבת ולחזור לכאן.

אתה רשמת "מאובזר בצורה סבירה". מה זה משנה אם זה סבירה פלוס, סבירה מינוס (או סבירה מינוס מינוס מינוס במקרה הזה).

ראה הערות באדום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי אין הבנה סלקטיבית.

פרט, נמק והבא דוגמאות.

1. עיצוב- לטעמי אחד הרכבים הכי יפים בארץ

2.צריכת דלק- הפונטו חסכונית משמעותית מהגטס,סוויפט,מזדה 2 וכו'

3.מרחב פנים- הרכב יותר מרווח מיונדאי אקסנט לדוגמא

4. הגה חשמלי רך וקל מאוד- לי אישית זה דווקא לרעה אבל עובדה שיש המון אנשים שזה חשוב להם

5.בטיחות- רוב הרכבים המתחרים פחות בטוחים מהגראנדה

6. מחשב דרך מצויין כולל ביטול כרית האוויר ללא צורך במפתח מיוחד וכו'

מספיק?

STIO- יש הבדל גדול בין סבירה לסבירה מינוס, לפחות מבחינתי. המתחרות לא נותנות הרבה יותר שזה כבר הופך לבושה, בקליאו,ביאריס ובעוד כמה (אני כבר לא זוכר את כל ההשוואות) גם אין חלונות חשמל מאחור, אז מה?

זה שאתה לא מצפה לקבל מרכב סופרמיני מרחב זה בעייה שלך, לטעמי זהו ייתרון גדול.

הרכב נוח יחסית לרוב מתחרות גם בתנוחת הנהיגה, גם באפשריות הכיוון של המושב וההגה וגם בנסיעה, הדבר היחיד שפוגע הנוחות זה התיבה הרובותית (אבל לי אישית בתור נהג ממש לא מפריע)

סתם לדוגמא בסובארו B4 שנת 2004 דגם פרטי מאובזר (לא ליסינג) אין אפשרות לשנות את מרחק ההגה, בפונטו כן, לטעמי זה נחשב חלק מאיבזור הרכב.

זה שאתה הבנת שאני ממליץ על הרכב לא אומר שזה מה שרשמתי- אני דיברתי בצורה כללית על הבדלי האיבזור בין הארץ לשאר העולם ורשמתי על קצה המזלג ייתרונות וגם חיסרון (איבזור), איך הבנת מזה איך שהוא שאני ממליץ לקנות את הרכב?

לרכב יש לא מעט חסרונות מבחינתי- מנוע חלש (לא שזה משנה לרוב הקונים, גם ככה כל הארץ נוסעת לאט מבחירה ומתחילים נסיעה ברמזור בזמן שאורך כמו נצח)

גיר רובוטי שעדיין לא מוצלח ב 100%

שירות יבואן שעדיין יש לו שם רע (ומה לעשות, את הרוב הוא הרוויח ביושר לדעתי)

מחיר יחסית יקר לאירופה והידיעה שבאירופה הרכב הרבה יותר מאובזר.

הרכב עבר אצלי חיים קשים מאוד (מאוד מאוד מאוד)ובחיים לא נכבה לי, לא משנה כמה היתעללתי בו. זה לא קשור לנהג מיומן או לא- הרכב לא אמור להיכבות בשום מצב! במידה והרכב נכבה משהו לא תקין ברכב שנכבה ספציפית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1.

הרכב עבר אצלי חיים קשים מאוד (מאוד מאוד מאוד)ובחיים לא נכבה לי, לא משנה כמה היתעללתי בו. זה לא קשור לנהג מיומן או לא- הרכב לא אמור להיכבות בשום מצב! במידה והרכב נכבה משהו לא תקין ברכב שנכבה ספציפית.

מסכים. תיבה רובוטית אמורה להוות תחליף לתיבה אוטומטית. דיינו - הרכב לא אמור להיכבות בשום מצב.

לגבי הרכב עצמו, כמו שרשמתי בעבר: ליבואן יש בעיה של תמחור, לכן הוא מעדיף לשווק את הגרסאות הבסיסיות ביותר של הפונטו, העיקר שהמחיר ישאר בתחום ה-100,000 ש"ח.

החלטה זו של סמל"ת רק גורמת להם לשקוע עמוק יותר בבוץ לדעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בהכרח, כמה כבר היו קונים גראנדה "ספורטיבית" עם מנוע דיזל ואיבזור גבוה ב160K וצפונה?

ניסו לארגן קנייה מרוכזת של גראנדה עם מנוע מולטיג'ט לבתי ספר לנהיגה באיזור ה 120K, מיותר לציין שזה לא הלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

160K ש"ח זה לא יעלה, אולי סביבות ה 120K כמו שאתה אומר.

ואם יש קונים למכונית כמו פג'ו 207 במחירים אפילו יותר גבוהים מזה, אז יהיו אפילו יותר קונים לפונטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...