Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון תודה לכל מי שהגיב ועזר עד עכשיו,

ושני כמו שאמרה BLUE-JAY, זו בדיוק הסיבה למה לא פירסמתי את השם של "המנהל המסתורי" שרושם כאן, מי שמעוניין - בפרטי.

בכל מקרה, מישהו יכול להסביר לי איך הולכת הפרוצדורה?

אני מחיפה כמו שנכתב מקודם, אני ניגש לאן עם מי ועם מה? צריך עורך דין?

נגד מי אני מגיש את התביעה? ה-2 שותפים? "המנהל המסתורי מהפורום"? אולי למקום\לעסק עצמו ככה ש"ההוצאות" יצאו מחשבון העסק?

יש לי "לוג" שעות שאני כתבתי בוורד עם מספר שעות בכל יום, + יום ותאריך. (עכשיו נזכרתי שביקשתי מה"מנהל המסתורי מהפורום" שיחתום לי על אותם ימים שעבדתי מכיוון שלא חתמתי 101 ולא כלום, אז הוא צחק וסירב בטענה שאין שום צורך והם לא ירמו אותי בשקל, איזה ליצנים). את הלוג הזה לקחת איתי?

אוהד.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אם אין לך שום מסמך חתום ע"י החברה שאתה מועסק שלהם / כרטיס נוכחות חתום אתה בבעיה.

כי סה"כ זה מילה שלך נגד שלהם - ללא שום הוכחה או גיבוי של אותו "מנהל מסתורי" מבחינת עדות הסיכוי שלך להוציא כסף לא גדול.

אותם בעלים יכולים יכולים לטעון שלא העסיקו אותך מעולם ולא מכירים אותך או לחילופין שהועסקת רק לניסיון ללא תשלום.

בהצלחה

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אין כזה דבר להעסיק לניסיון ללא תשלום

יש את VOLK שגם הוא עבד שם, זה כבר תוספת גיבוי גם ללא המנהל. אם המנהל גם יצטרף, בכלל הסיכוי של שלושתם יגדל.

מה גם שהעסקה ללא תלוש זאת עבירה בפני עצמה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם בעלי המקום הפעילו ושכרו אנשים ע"י חברה בע"מ ולא ע"י עוסק מורשה שרשום על שמם,וכל מטרתם הייתה לעקוץ בצורה כלשהיא אז כנראה שאף אחד לא יראה את הכסף מהם מהסיבה הפשוטה שמאוד קשה לתבוע כסף מחברה בע"מ ולזכות או יותר נכון לגבות את התשלומים.

פורסם

צריך לתבוע את מי ששכר לעבודה וכן את הבעלים ביחד ולחוד.

פנה לנוער העובד והלומד, הם יערכו את התביעה בשבילך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כפי שאמר עידן : לתבוע את מי ששכר לעבודה, מי ששכבר לעבודה זה אותו "מנהל מסתורי שכותב כאן" שלטענתו הוא שכיר בעצמו.

אז לא הבנתי את מי אני צריך לתבוע? את "המנהל"? את השותפים? את העסק עצמו?

לגבי הנוער העובד והלומד אני בן 20 ככה שלא נראה לי שזה תופס לגביי,

בכל מקרה, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי איך הולכת הפרוצדורה בדיוק? למי אני פונה? מה צריך להביא איתי? איפה זה בחיפה? את מי צריך לתבוע וכדומה...

תודה,

אוהד.

פורסם
לדעתי אם אין לך שום מסמך חתום ע"י החברה שאתה מועסק שלהם / כרטיס נוכחות חתום אתה בבעיה.

אותם בעלים יכולים יכולים לטעון שלא העסיקו אותך מעולם ולא מכירים אותך או לחילופין שהועסקת רק לניסיון ללא תשלום.

לא הוא לא בבעיה.

המעסיק בבעיה.

מעבר לעבירה הפלילית של העסקת עובד בניגוד לאיזה 100 חוקים שונים, אתה גם טוען שהמעסיק ימשיך וישקר בבית משפט. אולי הוא בכלל יחליט לתקוע את הרגליים של העד במלט ולהשקיע אותו מתחת למזח...?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני נמצא כרגע בתביעה מול מעסיק שלא שילם לי שכר ואיתי יש עוד שניים שתובעים אותו.

במקרה שלי הנתבע הגיב בכתב ההגנה שלא עבדתי אצלו והתלושים שהוא הוציא לי הם פיקטיבים לפי בקשתי כדי שתהיה לי האפשרות לחתום אבטלה (מה שלא עשיתי מעולם). במקרה של חבר שלי שעבד איתי שם, אין תלושים, ולמרות זאת יש לחבר יומן מסודר של כל השעות שהוא עבד וכמובן גיבוי שלי ושל עוד עובדת ככה שחבר שלי תובע ויש לו סיכוי טוב לנצח.

לגבי הסיכוי שלי, לפי הכתב הגנה משהו הזוי קורה עם הנתבע לפי התשובה שלו.

in the face

with a chair

פורסם
אז בשורה התחתונה, ממנוסים, מה הפרוצדורה?

ללכת לבית דין לעבודה ולהתחיל תביעה מול העסק ומול בעלי העסק בעצמם (אם העסק עצמו לא לוקח אחריות, אז לכבול את הבעלים לעסק שהם יקחו אחריות).

כמובן לציין שאתם שני עובדים עם יומן רשום של השעות שעבדתם וכמובן שתהיו עדים אחד של השני ואולי גם המנהל יסכים לבוא בתור גיבוי.

in the face

with a chair

פורסם

תומר

אם המנהל שלך טוען שהוא נתן לך תלוש פיקטיבי והוא הוציא אותו (והוא מודה) תדאג להזכיר לו את המילה מס הכנסה ומע"מ, ואז תראה מי מתאמץ כמו חולה נפש להוכיח שזה אמיתי (כי זה עברה פלילית להגיד שהוצאת תלוש פיקטיבי עם סיכוי בריא מאוד לשבת בכלא)

אכן אוהד, מדובר בתביעה שרק הפרוצדורה מסביב תעלה המון, אומנם תקבל החזר הוצאות אם תזכה אבל זה תהליך שלא בטוח שווה את זה.

למי שהעסיק אותך יש חובה כלפיך, אתה דיברת עם הבעלים או איתו?

גם אני בזמנו שקלתי להתחיל לעבוד במקום ואפילו דיברתי איתו, אחרי סיבוב מבחוץ שראיתי איפה המסלול ואיפה הכביש הראשי בלי גדר נורמלית ושכלום לא סגור מבחינת שעות פתיחה ירדתי מהעניין.

עם זאת ממה שאני התרשמתי באופן אישי, אותו מנהל פורום הוא לא ילד ובא מכוונה טובה.

אבל בכל זאת יש אנשים שלא יודעים שעל טעויות משלמים.

היית אחראי כדי להעסיק בלי לדאוג שתוכל לשלם, תהיה אחראי לכסות על הטעות שלך

קיבלת לקח ב100 שקל, זכית, לאחרים זה עולה אלפי שקלים.

ובכל זאת אני לא אוהב שמגלגלים אחריות על אחרים כי מדובר בבחור צעיר

נ.ב

היום ראיתי ג'יפ האמר שחור עם הפרסום של המסלול הזה בחיפה בחלון האחורי (מדבקה צהובה) הוא מסודר נראה לי בשביל להחזיר לך 100 שקל

נ.נ.ב

שמו של הבחור לא חשוב כי ממילא מי שצריך לדעת יודע

פורסם
צריך לתבוע את מי ששכר לעבודה וכן את הבעלים ביחד ולחוד.

פנה לנוער העובד והלומד, הם יערכו את התביעה בשבילך.

עידן

מה לא מובן?

לתבוע את שניהם ביחד ולחוד- שזה שהעסיק אותך יסביר לשופט מי אחראי, מה אכפת לך.

אתה יכול להיעזר בנוער העובד והלומד- יש להם פרוצדורה ברורה והם יוכלו לייעץ לך ביעילות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
תומר

אם המנהל שלך טוען שהוא נתן לך תלוש פיקטיבי והוא הוציא אותו (והוא מודה) תדאג להזכיר לו את המילה מס הכנסה ומע"מ, ואז תראה מי מתאמץ כמו חולה נפש להוכיח שזה אמיתי (כי זה עברה פלילית להגיד שהוצאת תלוש פיקטיבי עם סיכוי בריא מאוד לשבת בכלא)

האיש הזה חייב למס הכנסה וביטוח לאומי פי כמה יותר ממה שהוא חייב לי ותתפלא שעד היום הוא לא יושב בכלא

מה גם שהוא כבר ברח מהכלא בחו"ל (ובשביל השוחד הוא מכר את הילדים שלו לגרושתו) אז סביר להניח שמס הכנסה לא מטריד אותו במיוחד

in the face

with a chair

פורסם

תשמעו תודה לכל מי שענה,

עכשיו אחרי כל זה אני כבר לא יודע מה לעשות,

אמרו כאן שבשביל להוציא את הכסף ה"200 שקל המסכנים" כביכול, זה סיפור מהתחת וממה שהבנתי אני יצתרך להשקיע כסף ממני על עורך דין וכל מיני דברים שמסביב וגם זה ייקח זמן.

למי ששאל: דיברתי עם אחד השותפים, לטענתו אותו "מנהל מסתורי מהאתר" פשוט לקח את הרגליים וברח, כל זה ממש לא צריך לעניין אותי - ולגבי הכסף שהוא חייב לי , הוא לא מכיר אותי\לא זוכר אותי\הוא לא גייס עובדים לעבודה ומבחינתו "הוא רק נתן כסף בשביל להקים את האתר\מסלול וכל מה שמסביב לא קשור\מעניין אותו.

אני מודה שיצאתי אהבל שהתחלתי לעבוד שם מהתחלה כי כל המקום הזה עשוי מקומבינות, כל האחזקה של המקום , גידור , לשים סככות נגד השמש, העברת דברים ממקום למקום וסידור צמיגים על הרצפה מסביב למסלול - כל זה נעשה על ידי העובדים שחלק מהעבודה ביצעתי גם אני ובעצם הועסקתי כמו פועל שחור בשכר לא ידוע בתנאים של פועל בניין מהשטחים.

אפילו ביום הראשון שהלכנו העובדים להוציא את הרכבים אל המסלול הם לא הניעו ועוד אחרי שבקושי הניעו אותם ומילאו דלק, לאחד מהם הייתה נזילת דלק דיי רצינית מהמיכל דלק , ולמנהל? לא מעניין, ממשיכים לנסוע מצידו שיתפוצץ.

אין איזשהי פרוצדורה לחייב את ה2 שותפים מבלי שאני יוציא כסף?

אוהד.

פורסם

אין איזשהי פרוצדורה לחייב את ה2 שותפים מבלי שאני יוציא כסף?

למיטב ידיעתי, "לא" תהיה התשובה הקצרה, הכואבת והקולעת ביותר :cry:

בכדי להוציא את הצדק לאור וליישר את ההדורים, צריך לשלם עבור הרבה דברים, לשמור את הקבלות ולתבוע בשורה התחתונה גם את ההוצאות האלה.

צריך לשלם אגרה בבית משפט.

צריך לשלם שכר טרחת עורך דין {אם נשכר אחד כזה}

צריך לשלם עוד המון הוצאות נלוות.

ובסוף.. עשויים לא לזכות במשפט, גם אם לעיתים נראה ברור כשמש שהצדק לצידנו. או שהשופט יגיד "תתפשרו" כי אין לו זמן לדון בתיקים כאלה. או שחוסר האסמכתא שעבדת שם.

מהסיבה הזו, המון פעמים תביעות על סכומים פעוטים פשוט לא מוגשות.

מסיבה דומה, לעיתים מתקנים נזק שנגרם לרכב מבלי להפעיל את הביטוח.

פשוט בולעים את הרוק והכבוד העצמי בלית ברירה וממשיכים הלאה. ויודעים שבפעם הבאה לא עובדים בצורה לא מסודרת כי זה יכול לעלות ביוקר.

ומה היה קורה אם חלילה היית נפצע שם בתאונת עבודה? :shock:

אני לא מציע חלילה שתרים ידיים, אדרבא, אני חושב שכדאי שתנסה להירגע ולאתר בסבלנות את האחראי לתשלום המגיע לך ותנסה להשיג התקדמות (ואת תגובתו מוקלטת). אולי תצליח להוציא את הכסף.

אולי כל אלה שמתנערים מאחריות כעת התנערו מבלי להעביר למעלה שיש עובדים שלא קיבלו כסף?

אולי מי שצריך לשלם לך לא משלם לך מחוסר ידיעה שמגיע לך תשלום?

• תוכן חדש...