Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה\בוקר טוב :-)

כשקניתי את הרכב, בהפעלת המזגן לא יצא אוויר קר והבעלים טען שזה בגלל שחסר גז.

הנחתי שזאת הסיבה ובגלל מחסור בכסף אמרתי לעצמי שאני אחכה כמה זמן ואז אטפל בזה.

עכשיו עברה חצי שנה, הגיע הקיץ, ומאז המזגן לא בדיוק הופעל. ניסיתי מידי פעם לשחק עם הכפתורים שלו, להפעיל את המדחס, והקולות שנשמעו היו בסדר גמור (יש רעש של מדחס נכנס לפעולה, טורים מתגברים, מפוח עובד לאחר שתיקנתי אותו).

עקב סיבות כאלה ואחרות גם הוצאתי לפני שבוע את מעבה המזגן (הרדיאטור החיצוני) מהרכב אבל אני הולך להחזיר אותו חזרה.

איך אני יכול לבדוק אם מערכת המיזוג שלי באמת תקינה ?

איזה פעולות בעצם אני צריך לבצע לאחר השבתה כזאת ממושכת של המזגן?

האם ניתוק המעבה גרם לנזק כלשהוא?

ואחרונה: במיכל הגז יש עיינית. מה אני אמור לראות דרכה ואיך בעצם אני ממלא את הגז?

תודה:-)

פורסם

בשאלות ספציפיות אינני יכול לעזור לך, אבל אני ממליץ לפנות למוסך שמטפל במזגנים. הם יוכלו לאתר אם יש דליפת גז וכו'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך אני יכול לבדוק אם מערכת המיזוג שלי באמת תקינה ?

איזה פעולות בעצם אני צריך לבצע לאחר השבתה כזאת ממושכת של המזגן?

האם ניתוק המעבה גרם לנזק כלשהוא?

ואחרונה: במיכל הגז יש עיינית. מה אני אמור לראות דרכה ואיך בעצם אני ממלא את הגז?

תודה:-)

אתה אמור לראות בעינית צבע כחול.במידה ויש צבע ורד שם אין גז.

שאתה ממלא גז רואים כאלו בועות בעינית הזו.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

תדליק את המדחס ותיגע בצינורות שנכנסים לתוך תא הנוסעים, אחרי 5 דקות של עבודה , צינור אחד צריך להיות קפוא והשני קצת פחות, אם לא אז אין מספיק גז , תיגע בצינורות עכשיו במקום שהם מתחברים למדחס ותראה אם הצינור קר בהתחלה שלו, אם כן אז המדחס תקין, כוון את בורר הסירקולציה לסחוב אוויר מיתוך תא הנוסעים כשהמזגן עובד.

תבדוק היטב את הצינורות של המיזגוג אם הם שמנוניים כאלה אז יש מהם דליפה של גז כנ"ל לגבי המחברים של הצינורות והמדחס. בגדול כל המערכת צריכה להיות יבשה לחלוטין, (מלבד המים שנוצרים על הצינורות עקב הפרשי טמפ' חום וקור)

אחרי השבתה ממושכת רוב הסיכויים שגומיות אטימה יתייבשו, הגומיות במדחס גם ואז יכולה לרדת היעילות שלו , בגדול גם בחורף צריך להפעיל מדחס ל5 דק' פעם בשבוע על מנת למנוע נזקים עקב חוסר שימון למדחס.

במיכל יש עינית אתה אמור לראות שם נוזל זה הגז, תנענע את הרכב קצת ותראה אם יש גז, תפעיל את המדחס ותראה אם יש בועות סימן שחסר גז.

גז ממלאים ע"י חיבור המיכל גז ל2 הצינורות פתיחת המיכל , והפעלת המדחס. עושים זאת עד שמפסיקות ליהיות בועות במיכל עם העינית.

ואז הקירור אמור להיות מקסימלי.

ודבר נוסף , אם הבעלים הקודמים אמר לך ש"חסר גז" ולכן המזגן לא מקרר אז הגז נעלם לאנשהו יש דליפה ממקום מסויים , זה יכול להיות סתם צינור (350 ש"ח) או מדחס , או יחידה פנימית... גז לא אמור לברוח .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ארז, צור קשר בה"פ ואני אפנה אותך לתותח אמין שהוא גם במקרה מורשה פז'ו.

יסדר לך את המזגן בלי לרמות אותך, ואולי אפילו ישיג דשבורד :shock:.

פורסם

תודה לכולם על התשובות המפורטות, השכלתי המון :-)

אבל תשובה אחת חשובה לא קיבלתי, הניתוק והחיבור מחדש של רדיאטור העיבוי יגרום לאיזשהו נזק?

(דאגתי לכסות את הפתחים של הרדיאטור ושל הצינורות ברכב שהם מתחברים אליהם עם איזולירבנד כדי שלא יכנס לכלוך).

פורסם

בד"כ חשיפה של המעבה ושאר החלקים חשופים מצריכה שטיפה של המערכת,

במידה והכן אטמת את כל הפתחים אז אין צורך בשטיפה .

צריך רק לבצע ואקום בגלל שנכנס אוויר למערכת.

כדי לבדוק עם המזגן פועל, אין מנוס מלמלא גז ולבדוק עם הוא מקרר ולבדוק נזילות.

דבר אחד לא ברור, שלדעתי לא תקין, והוא העובדה שהצחלת להפעיל את המדחס למרות שכנראה לא היה גז.וזאת בהנחה שבאמת לא היה גז (האם כשפירקת את המעבה השתחרר גז?) וזאת מכיוון שהמדחס לא אמור להיכנס לפעולה בלי גז בגלל רגש לחץ גז .

מדחס שעובד בלי גז, זה כמו מנוע שפועל בלי שמן.

שי

פורסם

ישנו רעש של מדחס נכנס לפעולה כשאני לוחץ על הכפתור.

איך מבצעים ואקום?אני צריך קודם לחבר את המעבה?

והאם ניתן לקנות מיכל למילוי גז באופן עצמאי?

כשפירקתי את הצינורות ממיכל הגז היה "פססססט..." ממש קטן, לא משהו רציני - לא מרגיש כאילו היה ממש לחץ במערכת.

העינית של מיכל הגז הייתה מאז ומעולם שקופה ואני לא זוכר שראיתי אותה מלאה בשום נוזל, בטח לא כחול.

תודה, ארז.

פורסם

אני לא מבין אותך.

למה לך להסתבך בכל מיני השערות, העניין של מילוי גז הוא עניין זול בסביבות ה150-200 שקל ובדיקה גם היא עולה בטווח המחירים הזה (תאמת שווה למלאות גז ולראות מה נהיה אחרי כמה זמן).

ואם אני לא טועה בזמן מילוי הגז גם עושים וואקום, ואת כל הפעולות האלה מבצע מכשיר מיוחד שעולה המון כסף ככה שלמלאות לבד זה לא בדיוק אפשרות .

פורסם

חשבתי פשוט שאם לדוגמא גז למילוי עצמי עולה בסביבות ה-50 שקלים , זה יכול לחסוך לי קצת.

אני מעדיף לצמצם כמה שיותר בעלויות של מערכת שאני לא בטוח בתקינותה וביכולת השיקום שלה.

אני רוצה לנסות לשקם את המערכת הזאת אבל אך ורק בהנחה שרובה תקינה ואני לא אצטרך להכנס להוצאות גדולות.

פורסם

בקבוק גז עולה הרבה יותר מ- 50 שקל וגם ותר ממלוי אצל בעל מקצוע.

בלון הגז ברכבך נחשב ליקר יותר (הישן)

המילוי נעשה באמצעות שעוני לחץ ויש חשיבות גבוהה ללחצים נכונים .

שי

פורסם

אז אתה ממליץ ללכת למלא גז+ואקום, להפעיל מזגן ולקוות לטוב?

המלצות לבעלי מקצוע אמינים באיזור חיפה\קריות יתקבלו בברכה:)

פורסם

לדעתי אין מנוס ואני לא מכיר דרך אחרת לבדוק עם המזגן עובד

כך בחשבון שתיתכן נזילה במקום יקר כמו מדחס או מאדה.

אבל לדעתי זו השקעה מינימלית על מנת לבדוק, ועם הכל תקין ובאמת היה רק חסר גז אז תתחדש.

אני לא מכיר בעלי מקצוע, אבל יש כאן מספיק חברים שיעזרו לך.

בהצלחה. שי

פורסם

במוסך יש מחשב כף יד קטן שיכול לבדוק את רמת הקור של המזגן.

במיקרה שלך גם לגיסי הייתה תופעה שהמדחס נכנס לעבודה עובד אך אין קור.

גז היה , הכל היה תקין באוטו וגם צנרת של המיזוג הוחלפה.

בסופו של דבר הבעיה נבעה ממדחס שלא עבד טוב למרות כניסתו לעבודה.

בהמשך גילנו גם שהכפתור שמסובבים כדי לבחור את עוצמת הקור מסתובב על ריק כך שבעצם אתה מסובב את הכפתור כדי להגביר את עוצמת הקור ורק הכפתור מסתובב לא הווסת שנמצא בפנים.

בהצלחה.

פורסם
בקבוק גז עולה הרבה יותר מ- 50 שקל וגם ותר ממלוי אצל בעל מקצוע.

בלון הגז ברכבך נחשב ליקר יותר (הישן)

המילוי נעשה באמצעות שעוני לחץ ויש חשיבות גבוהה ללחצים נכונים .

שי

כשאומרים למלא גז, מתכוונים בעצם להחלפה של בלון הגז באחד חדש מלא, או מילוי גז לבלון הקיים?

אם האפשרות השנייה היא הנכונה, אז מה זה משנה מה שווי הבלון שברכב שלי?

• תוכן חדש...