Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין לגבי לימודים בחו"ל, ברחבי אירופה ככל הנראה בגלל שיש לי דרכון רומני (אירופאי).

אין לי מושג למי אני צריך לפנות או מה אני צריך לעשות.

הכיוון הוא ניהול וכלכלה, יש למישהו הכוונה\רעיון ?

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

תשמע בקשר ללימודים ברומנייה אני יודע מהם תנאי הקבלה לרפואה והיכן לומדים. בקשר למקצועות אחרים אין לי שמץ של מושג..

אגב סתם לידע כללי לרפואה ברומניה אתה לא צריך שום ממוצע בגרות ולמעשה אתה צריך רק את הבגרות עצמה + מבחן באנגלית.

שכ"ל אקדמאי לשנה הוא כ3000 דולר, כשים לב ששכר לימוד לתושב רומנייה הוא אמנם יותר נמוך, אבל בגלל שהוא איננו סטודנט זר חלים עליו חוקים כאלו ואחרים ולכן אתה תצטרך רמה גבוהה יותר - לא יודע בדיוק מהי כנראה ממוצע בגרות מסויים וכמו כן ככל הנראה שהמסלול היחידי שתוכל ללמוד בו הוא ברומנית... וזאת מתוך הנחה שאתה דובר רומנית שוטפת - כמוני.

אבי.

פורסם

יש כל מיני אתרים שאפשר לבדוק באופן כללי, וכמובן שאתה יכול לפנות ישירות לאוניברסיטה בה אתה מעוניין ללמוד.

בין האתרים הקיימים -

http://www.glimudim.co.il

http://www.nirshamim.com

וספציפית לארה"ב -

http://www.studyusa.co.il

תהנה :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יש לך 2 כתובות עיקריות:

א. הקונסוליה של המדינה בה חשבת ללמוד - ב90% מהמקרים יש שם מידע עדכני ואנשי קשר בנושא.

ב. תערוכת הלימודים בגני התערוכה , יש שם הרבה פעמים נציגים של מדינות (לדוגמא - אנגליה וגרמניה פעם אחרונה שאני הייתי) שמסבירים את ההליך , מחלקים ספרים עם מידע וכו.

קח בחשבון שברוב המדינות תצתרך מינימום מבחן שליטה בשפה המקומית (חוץ ממסלולי לימוד באנגלית שהם נדירים יותר ומצומצמים יותר)

בהצלחה

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חיפשתי והפכתי באתרים שניתנו כאן לא מעט, לא מצאתי אפילו משהו שמתקרב למבוקשי.

יש עוד רעיונות ?

ליביו, איפה מתקיימות תערוכות לימודים ומתי ?

לגבי הקונסוליות, אני פשוט ניגש אליהם ?

פורסם

דניאל אתה בד"כ תקבע עם נציג החינוך או משהו כזה אצלהם בקונסוליה, כמו כן המלצה חמה היא שאם אתה לא דובר רומנית תביא איתך מישהו שמדבר רומנית מכיוון שיהיה חבל שתמתין בשביל לדבר עם מישהו בנושא ומה שיצא זה שתצטרך לקבוע מחדש תור ולחזור אליו בשנית... מעבר לעובדה שהרומנים ידועים כבעייתים בעיקר כשמדובר בשגרירות..

בהצלחה.

פורסם

קודם כל, לא נורא! יש דברים גרועים יותר מדרכון רומני.

ממה שכתבת לא הבנתי שאתה מחפש ללמוד ברומניה אלא להשתמש בדרכון הרומני לצורך שהייה. (למרות שויזת סטודנט אינה דבר בעייתי במיוחד למיטב זכרוני)

לגבי רומניה: ישנם מסלולי למידה באנגלית בקמפוסים השונים ולכאלה המעוניינים במסלול רומנית ישנה מכינה של כ- 4 חודשים.

אם תרצה אוכל לברר לך לגבי מסלולים ספציפיים ולקשר אותך עם סטודנטים ישראלים בבוקרשט.

לגבי מקומות שונים ואחרים ניתן ללמוד רבות דרך הקונסוליות ונציגי החינוך, בזמני הם עזרו לי ליצור קשר עם מספר מקומות שעניינו אותי באנגליה ודיי ליוו אותי בתהליך. פשוט ניגשתי לשגרירות המסויימת ומשם הופניתי הלאה.

בנימה אישית לך תלמד בלונדון - הלימודים שם שופעי חוויות אנשים בירה ומסיבות. אם אני ממש מתאמץ וחושב אז אני גם זוכר שלמדתי שם משהו. (אבל אני משתדל לא לחשוב יתר על המידה כי אז מתחיל לי כאב ראש נוראי)

בהצלחה.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

תודה חברים.

חי, אתה עוד חייב לי בירה ברומניה, עם הריבית ואחרי הפיחות נראה לי שזה כבר הגיע לשישיה + קצת צוייק'ה.

למען האמת, רומניה לא כל כך מגרה אותי ללימודים,

זו מדינה נחותה (יחסית לגרמניה ואנגליה) ואין לי שם את עיקר כוונתי לצאת וללמוד בחו"ל - החוויה.

את לונדון אני כמעט פוסל על הסף בגלל שכר לימוד מפגר לגמרי. משהו כמו 20K פאונד לשנה כולל הכל, אם יש למישהו נתונים לגבי מחירים שונים ממה שהזכרתי עכשיו, אשמח מאוד לשמוע.

בגרמניה הלימודים אומנם לא פשוטים והשפה הגרמנית לא מוכרת לי, אבל הנושא הכלכלי שם הרבה יותר קליל.

אם הייתי הולך על לימודי רפואה, סביר להניח כי הייתי בוחר ברומניה\איטליה.

אבל אני הולך לעשות תואר ראשון במנע"ס וכלכלה, התחמחות בתחום הייזמות. אין לי ערך מוסף של לימודים בחו"ל מלבד בחוויה וההתמודדות.

• תוכן חדש...