Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית כל אציין שמעולם לא עליתי לנהוג כשאני שתוי, גם לא רק אחרי כוס בירה.

אך בעקבות מקרה שאירע לחברי, עניין אותי לדעת.

אין ספק שלא לנשוף יוצר אצל השוטר תחושה שמולו עומד אדם ששתה ומפחד לנשוף.

מה מותר לו לעשות אם אתה מסרב?

ניסיון שלכם ממקרים שהתרחשו יועיל מאוד.

תודה.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אי הסכמה לנשוף מהווה הודאה שהינך למעשה שתוי, כלומר כאילו נבדקת ונמצאת מעל הרמה המותרת. לכן חלים עלייך כל העונשים שחלים על נהג ששתה מעל הכמות המותרת.

אבי.

פורסם

פקודת התעבורה מגדירה את העניין בצורה ברורה - אם נתבקשת לנשוף אויר לתוך מכשיר הינשוף, וסירבת, תוזמן ניידת רפואה, בה יש ערכה לבדיקת דם מיידית, ואז אתה מחוייב לבצע את הבדיקה, ואם לא תסכים גם לזה, לשוטר ישנה הסמכות לעצור אותך ל-24 שעות, להביא אותך בפני קצין, והוא זה שיעשה "משפט מקדים", לפני השופט בבימ"ש (בד"כ שלום).

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מתוך פקודת התעבורה

64ד. סירוב לבדיקת שכרות

(א) סירב נוהג ברכב... לתת דגימה לפי דרישת שוטר ... יראו אותו כמי שעבר עבירה לפי סעיף 62(3).

62. עבירות

העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין...

(1)...

(2)...

(3) הוא שיכור בהיותו נוהג של רכב...

57(א). איסור מנהלי על שימוש ברכב

(2) היה לשוטר יסוד להניח כי נהג עבר לעיניו עבירה מן העבירות המפורטות בחלק א' לתוספת השביעית, רשאי הוא לדרוש מהנהג להילוות אליו אל קצין משטרה או ליטול ממנו את רישיון הרכב והוראות סעיף 47(ג)(ד) ו-(ו) יחולו בשינוייים המחוייבים; היה לקצין משטרה יסוד להניח כי יוגש כתב אישום נגד הנהג, רשאי הוא למסור לו הודעת איסור שימוש ברכב שבו נעברה העבירה לתקופה של 30 ימים ואם במהלך שלוש השנים האחרונות נמסרה הודעת איסור שימוש באותו רכב לפי סעיף זה, או שניתן לגביו צו איסור שימוש לפי סעיף 57ג - לתקופה של 60, וליטול את רישיון הרכב;

תוספת שביעית חלק א'

.

.

עבירה לפי סעיף 62(3) לפקודה.

סעיף 47 עוסק בפסילה ע"י קצין משטרה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

טוב לא הבנתי ,האם באמת צריכים להביא ניידת לבדיקת דם או שאם אתה מסרב אתה מואשם אוטמטית בנהיגה בשכרות?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ניידת רפואה? עוד לא המציאו.

התהליך הוא כזה:

אם שוטר, שאינו מפעיל ינשוף במקום, עוצר אותך לבדיקה, ומתרשם שייתכן ושתית מעל המותר, בד"כ השוטר ייבקש ממך תחילה לבצע בדיקת מאפיינים פשוטה, כמו הליכה, הושטת ידיים לאף וכו'.

או יבקש ממך לנשוף לתוך שקית ניילון שנקראת "ינשופון" - הינשופון אינו קביל בבית משפט והוא סתם מדד לשוטר לדעת האם לקחת אותך לינשוף או לא..

או שתיהם.

אם השוטר מפעיל ינשוף במקום, אז הוא בד"כ, ישר יעשה לך בדיקת ינשוף בלי הקדמות כי למעשה זהו הכלי האמין והמדוייק ביותר.

מהרגע בו נעצרת, יש להמתין 15 דקות עד הבדיקה בינשוף. במהלך הזמן הזה, אסור לך לשתות (כלום) לעשן או לאכול, אסור לך להקיא (כאילו, מותר לך להקיא, אבל צריך לחכות עוד רבע שעה).

מותר לך להתפנות לשירותים.

במידה ואין ינשוף זמין בסביבה, ניתן לבקש ממך לבצע בדיקת דם, בבדיקת הדם מגיע בוחן תנועה עם מבחנה מיוחדת לחדר המיון הקרוב למקום בו נעצרת ורופא חדר מיון נוטל ממך דם וממלא אותה.

לשים לב! אם הרופא מחטא את האיזור ממנו הוא הולך לקחת דם עם חומר המכיל אלכוהול הבדיקה לא שווה כלום.

אופציית בדיקת הדם כמעט ואינה מוצעת היום לאף אחד, אין חובה להציע אותה, ומניסיוני היא מוצעת כשלבוחן יש סבלנות והנבדק אינו מצליח לתת בדיקת נשיפה כמו שצריך (שיכור מת בשפת העם).

אבל בעיקרון אם אינך מצליח או מסכים לעבור בדיקת נשיפה, לא חייבים להציע לך אופציה של בית חולים - במקרה כזה אם תסרב לבצע בדיקה, יחתימו אותך על טופס סירוב. רישיון הנהיגה ורישיון הרכב יילקחו ותזומן לק.תנועה למחרת (או ביום העבודה הקרוב).

בנוסף לטפסים הנ"ל יצורפו מס' טפסים המראים את חוות דעת השוטרים כפי שהתרשמו ממך בשטח, והם יהוו את הבסיס לתביעה נגדך.

האמת היא שזה לא משנה כ"כ מה השוטרים יירשמו, כיוון שמספיק שרשמו שיש ריח אלכוהול (יש גם אם שתית שוט אחד) ואתה סירבת להבדק ע"מ שהשופט ירשיע אותך בנהיגה בשכרות.

אין לכם שום סיבה לא לבדק בינשוף.

גם אם אתם שיכורים בוודאות.

כי תמיד ישנו הסיכוי שהתוצאה תצא מתחת לסף (הסף אינו נמוך במיוחד שתדעו, וראיתי במו עיניי אנשים ששתו לא מעט ונשאר להם עדיין מספיק ע"מ להגיע לסף האכיפה).

אם לא תנשפו ממילא תואשמו וככל הנראה תורשעו בנהיגה בשכרות, אז מה זה משנה?

מה יש פה? רווח בטוח.

פורסם

אם אני זוכר נכון - 250.

שאלה- אם השוטר עוצר אותי בצד לבדיקת אלכוהול.. במהלך ה15 דקות שאני מחכה אני ניגש לתא המטען של הרכב, מוציא בקבוק וודקה ושותה חצי ממנו.

מן הסתם בבדיקת הנשיפה יצא לי שאני שיכור ברמה מטורפת הרבה הרבה מעל המותר.

אבל אני יכול לטעון שזה בגלל הוודקה ששתיתי לאחר שהשוטר עצר אותי - ולא נהגתי שיכור :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

השוטר אומר לך לא לאכול/לשתות כלום לכן תחטוף גם הכשלת/אי מילוי הוראת שוטר /השמדת ראיות , בנוסף לסיכוי טוב שהשופט ייתרשם מעדות השוטר(/ים) על כך שכשעצר אותך נהגת/ הסרחת כשיכור יותר מעדותך ש ...מה ? היית חייב לשתות לפי הוראת רופא ? לא מומלץ.

פורסם

ואיך תסביר לשופט מדוע שתית חצי בקבוק וודקה אחרי שהתבקשת לנשוף?

כמובן, עם תהיה לבד באוטו לאחר המעשה למתחכם הזה תזרוק את הרכב בצד הכביש ותזמין מונית???

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כמובן, אם תהיה לבד באוטו לאחר המעשה המתחכם הזה, תזרוק את הרכב בצד הכביש ותזמין מונית???

לא. אני אנהג הביתה.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אולי תבקש מהשוטר שיקפיץ אותך הביתה ואחר כך שיחזור למקום שהשארת את האוטו כדי לשמור עליו?:lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ומי ישמור על הרכב בזמן שהוא מקפיץ אותך הביתה? עדיף שינהג אליך הביתה ברכב שלך, ואז ילך ברגל חזרה לניידת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...