Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזקת מאזדה לאנטיס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה,

אני בן 18 וחצי, מתגייס עוד כחצי שנה, וכרגע לא עובד.. מתכנן לעבוד קצת מסיום י"ב עד תחילת השירות הצבאי,

כרגע הרכב שלי הוא מאזדה לאנטיס 323 BA שאבא שלי קנה לעצמו אבל השאיר לי אותה מכיוון שהוא עבר עם שאר המשפחה שלי לאיזור המרכז ואני נשארתי לסיים י"ב פה בבאר-שבע,

לו יש רכב מהעבודה והוא עומד על זה שהוא ימכור את המאזדה ויקנה לי רכב זול יותר כי כמו שאתם יודעים העלויות של המאזדה הן מבחינת דלק (1 ל-8/9) והן מבחינת ביטוח צעיר יקר מאוד הן גבוהות והוא מעדיף לקנות לי משהו בסגנון פונטו מעפנה שתשרת אותי עד תום השירות הצבאי.

אז הנה הבעיה, אפשר להגיד שהתאהבתי :?...

קנינו את המאזדה לפני כשנה, שנת 98, יד שניה מאיזשהי זקנה מאיזור המרכז כשהיא עברה רק 60,000 קילומטר (!!!),

האוטו היה במצב מצויין וללא תאונות והשגנו אותו במחיר מחירון שהיה אז 36 אלף, כרגע המחירון עומד על 32,500...

לא מזמן עם ירידת הלחץ מהלימודים החלטתי למצוא לי תחביב חדש והוא בעצם שיפור הרכב ואפשר להגיד שביקשתי רשות מאבא שלי לפני שאני יעשה את זה כי עדיין, על הנייר הרכב שלו.

הוא אומר שהוא הולך למכור את הרכב בקרוב (בגלל כל הסיבות שהזכרתי למעלה) ואני פשוט לא רואה את עצמי עם רכב אחר...

אז לפני שאני מתחיל עם הוויכוחים אני צריך חוות דעת שלכם, שיש לכם יותר נסיון ושעות כביש ממני,

אם הייתם במקומי מה הייתם עושים? (אני די בטוח שאם אני יעמוד על שלי, יתחיל לעבוד ולשלם לו כדי "לקנות" ממנו את הרכב אני יוכל להשאיר אותו אצלי, אבל אולי יש משהו במה שהוא אומר..)

סליחה על הטופיק הארוך ואולי לחלק ממכם קצת מוזר אבל עכשיו 3 לפנות בוקר, אני לא ירדם בקרוב בגלל הצינון :morning:

וזה מה שמפריע לי בשבוע האחרון, תודה מראש...

פורסם

גם לי יש BA 97 אני מכור לרכב הזה בקורב "אשתדרג" לי בF ידנית בע"ה.

אני במקומך עושה כל מאמץ להשאיר את הרכב, גם רכב אמין ואתה עוד מצאת מציאה נדירה ביותר!.

שכנע את אבא שלך להשאיר את הרכב הזה.

תגיד לו שרכב אמין הוא רכב חסכוני.

אם תקנה איזה עגלה תצטרך כל יום לתקן אותה..

פורסם

אמין אמין, גם מאזדה מתקלקלת בסופו של דבר.

איך תשלם על אחזקת רכב בזמן שאתה חייל בשירות סדיר שמרוויח 350 ש"ח בחודש? איך תשלם ביטוח וטסט? דלק?

בקיצור, אלא אם פיספסתי משהו, מי שישלם על הרכב בסופו של דבר זה אבא שלך. ואני תמיד אומר - בעל המאה הוא בעל הדיעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז הנה הבעיה, אפשר להגיד שהתאהבתי :?...

קנינו את המאזדה לפני כשנה, שנת 98, יד שניה מאיזשהי זקנה מאיזור המרכז כשהיא עברה רק 60,000 קילומטר (!!!),

האוטו היה במצב מצויין וללא תאונות והשגנו אותו במחיר מחירון שהיה אז 36 אלף, כרגע המחירון עומד על 32,500.

סיפור דומה מאוד לסיפור שלי! יש לי רכב זהה, קניתי אותו לפני כשנה וחצי במחיר דומה, רק שאת שלי קניתי עם 42,000 ק"מ.

בקשר למצבך, קשה לי להגיד. לדעתי הלאנטיס BA היא מכונית נהדרת, אבל אם אבא שלך מממן את הרכב, קשה להתווכח איתו.

תנסה להסתדר איתו על זה שהוא ישלם את העלויות של רכב שהוא רוצה לקנות לך (מבחינת טסט, ביטוח וכו'), ואתה תשלים את ההפרש מהמשכורת שלך. בקשר לעלויות תיקונים, קשה להגיד, מכיוון שלא ניתן לחזות תקלות ברכב (לא במאזדה, ולא ברכב אחר שהוא אולי מעוניין לקנות לך).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני לא מוצא שום סיבה מדוע בחור בגיל 18 צריך להחזיק רכב 4 ד' ששוקל יותר מטון שאין לו שום צורך להחזיק רכב כל כך גדול,

תמכור את הרכב תקנה מיני קטנה ידנית חסכונית זולה לאחזקה ואז תוכל עם המשכורת של הצבא ללכת לסרט ולא רק לתחנת דלק.

אבא שלך צודק ובגדול, מה גם שהוא זה שממן.

מצד שני מי אני שאדבר (בעלים של BX 1900 עם צריכ/חת דלק של האמר ממוגן)

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אני לא מוצא שום סיבה מדוע בחור בגיל 18 צריך להחזיק רכב 4 ד' ששוקל יותר מטון שאין לו שום צורך להחזיק רכב כל כך גדול,

תמכור את הרכב תקנה מיני קטנה ידנית חסכונית זולה לאחזקה ואז תוכל עם המשכורת של הצבא ללכת לסרט ולא רק לתחנת דלק.

אבא שלך צודק ובגדול, מה גם שהוא זה שממן.

מצד שני מי אני שאדבר (בעלים של BX 1900 עם צריכ/חת דלק של האמר ממוגן)

אי אפשר להסביר... זה כמו ג'ינס, יש כאלה שאין להם בעיה לקנות מהשוק, העיקר שיהיה זול וישאר להם להרבה זמן,

אני לעומת זאת לא ילבש ג'ינס שהוא לא קרוקר/לי קופר או לא משנה איזה חברה, אני רוצה איכות, למרות שאני לא ממשפחה יותר מדי אמידה... (אמידה/עמידה לא מצליח להיזכר איך כותבים את זה)

פורסם
אי אפשר להסביר... זה כמו ג'ינס, יש כאלה שאין להם בעיה לקנות מהשוק, העיקר שיהיה זול וישאר להם להרבה זמן,

אני לעומת זאת לא ילבש ג'ינס שהוא לא קרוקר/לי קופר או לא משנה איזה חברה, אני רוצה איכות, למרות שאני לא ממשפחה יותר מדי אמידה... (אמידה/עמידה לא מצליח להיזכר איך כותבים את זה)

איכות? מיוחדות נו באמת חשבתי שאתה יותר רציני:wink:

אני לא רואה שום איכות במאזדה הוא טוב והכל סבבה אבל איכותי הוא :nono:

שוב פעם אני נותן חוו"ד שלי זכותך לעשות כרצונך. אני לא רואה שום סיבה להסתובב עם רכב של אבא ל5 כשאתה בן 18 ויכול להנות ממיני נחמדה שנראית הרבה יותר טוב וגם אתה מרוויח את עלויות התחזוקה.

להחזיק BX בת 16 זאת מיוחדות, רק לכיוון ההפוך:brickwall:

ד"א אגב איפה אתה הולך לשרת זה גם יכול להיות גורם מכריע.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני גם בעד הגישה של רכב קטן וחסכוני לתקופת הצבא. לא יודע איפה אתה הולך לשרת, אבל אם כל יום ישחררו אותך הביתה, מדובר על תצרוכת דלק רצינית ואני בספק שיהיה לך סיכוי לממן אותה ממשכורת צבאית.

מצד שני, באמת חבל להפסיד אוטו כ"כ טוב. בסופו של דבר העל תלוי באבא שלך, אם הוא מוכן לממן אז הרווחת אוטו נהדר, אם לאף אז הברירה היחידה אוטו קטן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...