Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם

מה זה אומר שהפלאגים לא יבשים אלא עם שמן?הרכב הוא פיאט פונטו שנת 95 ידני,1242 סמ"ק.

יש לציין שהפלאגים מקוריים של פיאט.

בתודה מראש

שי.

נ.ב-אחד המוסכניקים שראה את הפלאגים,אמר שמדובר בהתחלת פריצת ראש מנוע.כמובן שלא האמנתי לו,מה עוד שהרכב נוסע ומתפקד יפה מבחינת נסיעה,ומבחינת חום מנוע.

פורסם

זה אומר שלצילינדרים מגיע הרבה שמן, יכול להיות בגלל גומיות של שסתומים. האם יש עשן כחול-לבן מאגזוז ואם כן מתי (כל הזמן או רק קצת זמן לאחר התנעה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה אומר שלצילינדרים מגיע הרבה שמן, יכול להיות בגלל גומיות של שסתומים. האם יש עשן כחול-לבן מאגזוז ואם כן מתי (כל הזמן או רק קצת זמן לאחר התנעה).

הרכב הוא של גיסי,ככה שאין לי מושג כרגע אם יש לו עשן כחול-לבן מהאגזוז.

חשוב לי לציין שבפעם האחרונה שגיסי החליף פלאגים,הפלאגים היו יבשים לחלוטין.עוד חשוב לי לציין שגיסי החליף לפני 2500 ק"מ מנוע שמן 10W40 של LM סינטתי מלא..רק לאחר שהוא שוחח איתי הסברתי לו שבפיאט פונטו צריך לשים שמן מנוע 10W40 חצי סינטתי..

יכול להיות שבגלל שהוא שם שמן מנוע סינטתי מלא,זה בעצם גרם לפלאגים להיות עם שמן?

בתודה מראש

שי

פורסם

שמן לא מתאים יכול להיות בעל מרקם עדין יותר ולפרוץ דרך פתחים קטנים, לצילינדרים למשאל. זו אחת הסיבות למה במנועים שחוקים ממליצים להגדיל צמיגות. במקרה של הפונטו לפי דעתי צריך לשים את השמן שמומלץ ע"י היצרן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל אין סינטטי מלא בצמיגות 10W40 של LM זה שמן מינרלי עם תוספים סינטטים ומתוסף גם ב MOS אומרים שזה נגד שחיקה (אך אף אחד לא הוכיח את זה לתווך הארוך) ולכן גם צבעו אפור.

מניסיון פיאט (דגם 1.6 שהיה אצלי) ממש לא אהב את ה LM (וביטא את זה בצריכה גבוהה יחסית של שמן ורעש מנוע-תיקתוקים גבוהה מהרגיל) תנסה ESSO אצלי הפונטו פשוט "גרגרה" מהשמן הנ"ל.

שמן יכול לחדור לתא השריפה דרך אטם ראש שמתחיל להיפרץ,טבעת סיכה (הרינג שאוסף את השמן) גומיות שסתומים יבשות.

לכן צריך שבאמת מישהו מקצועי שיראה את הפלאג ויריץ כמה בדיקות על המנוע.

פורסם
שמן לא מתאים יכול להיות בעל מרקם עדין יותר ולפרוץ דרך פתחים קטנים, לצילינדרים למשאל. זו אחת הסיבות למה במנועים שחוקים ממליצים להגדיל צמיגות. במקרה של הפונטו לפי דעתי צריך לשים את השמן שמומלץ ע"י היצרן.

השמן המומלץ על ידי היצרן הינו 10W40 חצי סינטתי.גיסי שם 10W40 סינטתי מלא.כמו שאמרת יכול להיות שהשמן שהוא שם גרם לו למה שגרם.

וכעת לשאלה חשובה:בעקבות השימוש בשמן הנ"ל אשר ככל הנראה גרם לפריצה לצילנידרים,האם יש עוד נזקים שיכול להיות שהוא גרם ועדיין זה לא התגלה?

והאם אפשר להחליף את השמן הנ"ל לשמן מנוע חצי סינטתי,או שלא מומלץ?

שי

פורסם
קודם כל אין סינטטי מלא בצמיגות 10W40 של LM זה שמן מינרלי עם תוספים סינטטים ומתוסף גם ב MOS אומרים שזה נגד שחיקה (אך אף אחד לא הוכיח את זה לתווך הארוך) ולכן גם צבעו אפור.

מניסיון פיאט (דגם 1.6 שהיה אצלי) ממש לא אהב את ה LM (וביטא את זה בצריכה גבוהה יחסית של שמן ורעש מנוע-תיקתוקים גבוהה מהרגיל) תנסה ESSO אצלי הפונטו פשוט "גרגרה" מהשמן הנ"ל.

שמן יכול לחדור לתא השריפה דרך אטם ראש שמתחיל להיפרץ,טבעת סיכה (הרינג שאוסף את השמן) גומיות שסתומים יבשות.

לכן צריך שבאמת מישהו מקצועי שיראה את הפלאג ויריץ כמה בדיקות על המנוע.

ואוו אתה מפחיד אותי.יש מצב שהאטם ראש נפרץ? איך אפשר לבדוק את העניין?

שי

פורסם

אין מה לפחד סה"כ כתבתי כמה סיבות להמצאות שמן בחלל השריפה (על הפלאג) ולכן צריך שמקום מקצועי ואמין יבדוק את הרכב יאתר את הבעיה במדויק ולא יזרוק סתם דברים באויר.

שמן גם לא מתאים עדיין לא גורם לפריצת אטם ראש, רק כתבתי שאין שמן סינטטי מלא בצמיגות הנ"ל.

פורסם
אין מה לפחד סה"כ כתבתי כמה סיבות להמצאות שמן בחלל השריפה (על הפלאג) ולכן צריך שמקום מקצועי ואמין יבדוק את הרכב יאתר את הבעיה במדויק ולא יזרוק סתם דברים באויר.

שמן גם לא מתאים עדיין לא גורם לפריצת אטם ראש, רק כתבתי שאין שמן סינטטי מלא בצמיגות הנ"ל.

איך מתבצעת הבדיקה הנ"ל? בדיקה חיצונית? בדיקת מחשב?

או שצריך לפרק כמה חלקים מכניים על מנת לגלות את הבעיה?

שי

פורסם

שלום.

לי ניראה שאתם גם ממהרים וגם ניסחפים בכול מיני תאוריות הזויות לחלוטין.

אני היתי הולך מהקל לכבד ולא להפך.

דבר ראשון האם המנוע הוא מנוע פייר?

אם כן כול הסיכוים שהבעיה בכלל לא במנוע.

האם השמן מופיע על פלג אחד אז ציין איזה פלג הקרוב לטימינג או למצמד או הבעיה מופיע על יותר מפלג אחד?

האם השמן מופיע גם על תבריג הפלג או רק על האלקטרודה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

לי ניראה שאתם גם ממהרים וגם ניסחפים בכול מיני תאוריות הזויות לחלוטין.

אני היתי הולך מהקל לכבד ולא להפך.

דבר ראשון האם המנוע הוא מנוע פייר?

אם כן כול הסיכוים שהבעיה בכלל לא במנוע.

האם השמן מופיע על פלג אחד אז ציין איזה פלג הקרוב לטימינג או למצמד או הבעיה מופיע על יותר מפלג אחד?

האם השמן מופיע גם על תבריג הפלג או רק על האלקטרודה.

בברכה בני ל.

היי בני

ראשית תודה על תגובתך.

אין לי שום מושג מה זה מנוע פייר,אני יודע שמדובר בפיאט פונטו שנת 95 גיר ידני 1242 סמ"ק,דגם HSD.

כמו שאמרתי הרכב הוא של גיסי,ככה שאין לי מושג איפה בדיוק היה השמן,האם על פלאג אחד או על כל הפלאגים.

ככל הנראה בעוד שבוע וחצי יוצא גיסי לחופשה,ככה שאולי תינתן לי ההזדמנות להשאיר את הרכב אצלי ולנסות סוף סוף לפגוש אותך,ואולי לפתור את הבעיה.

בתודה מראש

שי

• תוכן חדש...