Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הכל - כל עונת הפורמולה-1 תשודר בערוץ הספורט (באחד מהערוצים לפחות...) וניתן להתעדכן באתר של הערוץ לגבי מועדי השידור המדוייקים, אז חבל לשאול בכל פעם מחדש, תתאמצו מעט ותבדקו .

זהו, נגמרה לה תקופת ההכנה, המבחנים וכל הרגעים של לפני, עכשיו אנחנו לפני הדבר האמיתי, המרוץ הראשון העונה של

אליפות העולם בפורמולה-1, סדרת המרוצים שאמורה, לפחות על הנייר להיות המהירה והמרתקת ביותר שיש.

את העונה הקודמת סיימנו כמו בחלום, חלום אדום שכאילו משום מקום הגיע קימי רייקונן וזכה באליפות בעונתו הראשונה בפרארי,

ממלא את נעליו של מיכאל שומאכר בצורה המושלמת ביותר ואולי זוכה מההפקר ומחוסר ניסיונו של לואיס המילטון הצעיר, שהיה

הנהג הדומיננטי במהלך כל העונה, עונתו הראשונה בפורמולה-1 ובמקלארן-מרצדס.

המילטון שהעפיל ברוב המיקרים על בן-קבוצתו דאז, פרננדו אלונסו (שהספיק בינתיים לחזור הביתה לרנו) הצליח להרוס במו ידיו

את כל מה שבנה במהלך עונה שלמה עם מספר טעויות במרוצי סוף-העונה שהוכיחו שהוא כנראה עדיין לא בשל לאליפות.

השנה המילטון מגיע כנהג המוביל בקבוצתו ולצידו יריב צעיר ומאתגר בדמותו של הייקי קובליינן, שעזב את רנו.

מי שימלא את מקומו של קובליינן ברנו הוא לא אחר מאשר נלסון פיקה ג'וניור, הברזילאי הצעיר, בן של 3 פעמים אלוף עולם ונהג

המבחן בעונה הקודמת במדי רנו. הוא ינהג לצידו של אלונסו שחזר כאמור לרנו ויחליף את פיסיקלה.

קבוצת פרארי, אלופת 2007 נשארה באותו ההרכב מבחינת הנהגים - רייקונן ומאסה אבל עשתה שינוי בעמדת הניהול וכנראה

שלא נזכה לראות יותר סוודרים בפיטס...אבל אולי נראה מעורבות יותר גדולה של מיכאל שומאכר. נחכה ונראה.

הקבוצה החמה של הפגרה היתה וויליאמס-טויוטה וצמד הנהגים שלה - ניקו רוזברג ונקג'ימה - שהיו בהרבה מהמבחנים בקיץ

הצוות המהיר והמבטיח ביותר. פטריק האד, המנהל הטכני של הקבוצה אומר שאין ממה להתרגש והם ר מצמצמים פערים ואני

אומר שחשוב שקבוצת וויליאמס, אולי אחרונת הקבוצות הפרטיות בפורמולה-1 ובוודאי אחת מהמוצלחות בהיסטוריה, תחזור לצמרת.

הקבוצה שאולי בלטה יותר מכולם בעונה בעברה, מחוץ לפרארי ומקלארן היתה כמובן BMW-סאובר ועל פי המבחנים המצב שם לא

מבטיח במיוחד, מאכזב משהו ואני מקווה שנתבדה ונקבל עוד שידרוג של הקבוצה בלבן.

כולם בפורמולה-1, כולל כולם מחכים לראות מה יהיה עם הסרת בקרת המשיכה - החידה הגדולה, ביחוד בתנאים רטובים.

זהו בינתיים בתור חימום, אז כוונו את השעונים לשבת וראשון בבוקר מוקדם, מוקדם מאד.

לילה טוב

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לקראת סופ"ש , הנה מספר מילים שלקחתי מבעז קורפל , את השאר תוכלו לקרוא באתר - WWW.MOTOCAR.CO.IL -

"...

זווית אישית

בעוד שלושה ימים, יום שבת בשעה 04:50 בבוקר, יפתח השידור הראשון בעונה החדשה והמתח כמו גם הדריכות נמצאים בשיאם. המון שאלות על התצוגות שאנו אמורים לראות בזכות העובדה כי מערכות בקרת המשיכה הוסרו מהמכוניות. הצגות גדולות במרוצי רחובות חדשים בסינגפור (בלילה) ובולנסיה.

האם באמת וויליאמס תוכל להיות הקבוצה השלישית ולהחזיר עטרה ליושנה? האם יהיו תרגילים קבוצתיים בתוך קבוצות מקלארן או פרארי או האם המנהלים יאפשרו לספורט לגבור על האינטרסים?

אני תמיד הולך עם האנדר-דוגס, כזה אני, הטבע יעשה את שלו והאלוף יצמח מפרארי או מקלארן, אבל הרומנטיקה ורוח הספורט עם מלחמת הקיום היומיומית עדיין מפעמת בקבוצות הקטנות.

ביקרתי לפני חודשיים בסילברסטון, הבית של "פורס-אינדיה" בדיוק היה בשלבי התארגנות אבל קיבלו אותי בסבר פנים יפות והשתדלו לרצות אותי, ספק אם מישהו בפרארי היה מתנהג אותו דבר...עוד דוגמא? בעונה הקודמת הייתי במונזה, שידרתי משם את המרוץ יחד עם אלי אילדיס וזכינו לחוויה נדירה, להיות בתוך הפאדוק ולאכול ולשתות עם הנהגים והצוותים, הדבר שהכי ריגש אותי היה הפגישה עם טאקומה סאטו ואנטוני דייוידסון. הם לא הוקפו בעיתונאים, איש לא ביקש מהם הודעה או חתימה, כך גם ב"ספייקר" עליה השלום, אדריאן סוטיל וסאקון ימאמוטו נראו עצובים משהו. בעיני הם גיבורים אמיתיים, הם יודעים שאין להם סיכוי לזכות לעולם במקום שבו הם נמצאים, אבל הם בכול זאת שם וזאת הסיבה שגם אני שם..."

תהנו

דובי

פורסם

מרוץ מס'-1 של אליפות העולם בפורמולה-1 לעונת 2008 לוקח אותנו למלבורן, אוסטרליה.

הנהגים יעברו 58 הקפות במסלול באלברט-פארק, שהוא למעשה מסלול רחובות מאד מהיר שממוקם

בתוך פארק ענקי ברובע המתועש של מלבורן.

המסלול באלברט-פארק מארח את הגראן-פרי האוסטרלי החל משנת 1996, כאשר לפני כן המרוץ

נערך בעיר אדלייד.

הקפה של המסלול הינה 5.3 ק"מ ולמרות שמדובר לכאורה במרוץ רחובות, עדיין זהו מסלול מהיר ביותר

והמכוניות מגיעות בו למהירות של כ-300 קמ"ש.

בהיותו המרוץ הראשון של העונה, וביחוד לנוכח התקנות החדשות, מהווה הגראן-פרי האוסטרלי אתגר

טכנולוגי גדול עבור הקבוצות וביחוד עבור המהנדסים והנהגים בכל הנוגע לכיוון וכיוונון נכון של המכוניות.

המסלול כולל בתוכו מספר חלקים קופצניים, ביחוד באזורי בלימה שונים ובנוסף האספלט שבו חלק, מה

שמוסיף על הקושי שקיים גם כך.

אמנם לאורך סופ"ש מצטברת שכבת גומי על האספלט, מה שמסייע במידה מסויימת לאחיזה אבל עדיין

המסלול גורם למכוניות לתת-היגוי וזאת בנוסף לכך שמרבית הקבוצות מכוונות את המכוניות שלהם עם

הצמדה נמוכה יחסית בכדי להשיג מהירות גבוהה יותר בישורות.

אחד הקטעים המעניינים ביותר במסלול הוא השיקאן המהיר, פניות 11 ו-12.

לא צפוי במסלול הזה בלאי גבוה מדי לצמיגים והנהגים ישתמשו בצמיגים בעלי תרכובת רכה ובינונית.

עוד עדכונים, בהמשך.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

בוקר טוב למשכימי הקום של יום שישי .

עונת 2008 החלה במקצה אימון ראשון וכנראה שהרבה לא השתנה כי קימי רייקונן הוכיח שנוא בינתיים המהיר ביותר שיש ומי שרוצה לקחת ממנו את האליפות יצטרך לעבוד קשה.

נכון שבדרך כלל מקצי האימון לא קובעים כלום וגם לא אומרים הרבה אבל בשנה שעברה ראינו במהלך כמעט כל העונה קרבות קשים של הזמנים הטובים ביותר בין פרארי למקלארן-מרצדס וברבים מהמיקרים הנהג שהיה המהיר ביותר באימונים היה זה שגם ניצח במרוץ בסופו של דבר.

קימי רייקונן סיים את מקצה האימון הראשון כמהיר ביותר ושני היה לואיס המילטון , מוכר משהו , לא ? שלישי פליפה מאסה, איך לא ורביעי מבטיח ביותר להייקי קובליינן עם התחלה טובה בקבוצה הכסופה.

BEST OF THE REST היה מרק וובר המקומי עם רד-בול, לפני פרננדו אלונסו .

ועכשיו אני הולך לשתות קפה.

דובי

פורסם

אפשר להמשיך.

מקצה אימון שני והכדור עובר ללואיס המילטון שקובע את הזמן המהיר ביותר ומה שיותר מפתיע הינו המקום השני ששייך כולו לגיבור המקומי - מרק וובר.

כבר הזכרתי שוובר סיים חמישי את המקצה הראשון והנה מסתבר שזה לא היה מיקרי כלל והוא מסיים גם הפעם בצמרת, במקום השני, תצוגת נהיגה נהדרת לוובר, שעסוק מלבד נהיגה גם בפוליטקה פנימית של "עמותת נהגי הפורמולה-1" ומציע כי פדרו דה-לרוסה יהיה יו"ר ההתאחדות שלהם. נשמע מוכר...? :wink:

קימי רייקונן, שהיה המהיר באימון הראשון, היה עסוק הפעם בניסיונות שונים וסיים רק שישי, למרות שהזמן שקבע באימון הראשון עדיין נשאר המהיר ביותר במשך כל היום.

מאסה וקובליינן סיימו שוב במקומות השלישי והרביעי , ממש כמו באימון הבוקר (בוקר אוסטרלי) וקולטארד מוכיח שלרד-בול יש מהירות וסיים חמישי במקצה הזה.

המקצה השני היה מאופיין בביקור של נהגים רבים בשטחי המילוט וזה בעיקר בגלל האבק הרב שהצטבר על המסלול וגרם לאיבודי אחיזה שונים .

דובי

פורסם

בספורט 5 יהיה המקצה דירוג לפנות בוקר ב-04:50

בספורט 5+ יהיה המירוץ מוקדם בבוקר ב-06:20

בספורט 5 יהיה השידור החוזר של המירוץ ב-11:35

כנראה שאני אפסיד את זה הפעם :(

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קימי בחוץ :x

וובר גם בחוץ - ממש חבל לי בשבילו בגלל שזהו מירוץ הביתי שלו

טויוטה והונדה סוף סוף מציגים תוצאות לא מבישות

סבסטיאן ווטל - WOW :shock:

סבסטיאן בורדה - :?

קווליינן - עומד בציפיות

קוביצה - נהיגה חבל"זית

החלקות ודריפטים על המסלול - באמת הגיע הזמן שיתנו לנהגים להתאמץ קצת יותר בנושא של שליטה על המכונית :wink:

זינוק מחר יהיה מעניין - גם מקדימה וגם באמצע עם חבריה של הודנה, טויוטה וקימי לא רחוק מאלונסו.

וגם נחמש שמחר אפשר לראות את המירוץ לפני העבודה בשידור חיי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אלונסו לא הגיע אפילו ל-Q1, רייקונן נתקע באמצע Q2, וובר כנ"ל (רייקונן ווובר יזנקו ממקומות 16 ו-15 בהתאמה)

הפול הפעם שייך להמילטון, אחריו קוביצה בנהיגה מרשימה מאוד (ואם לא היה סוטה מהמסלול בהקפה המהירה שלו אולי גם היה לוקח פול), שלישי יזנק קובליינן בנהיגה מרשימה גם כן

רק רביעי יהיה מאסה, ואחריו היידפלד

פרארי דיי מאכזבת הפעם, מקלארן ו-BMW סאובר הפעם נתנו בראש

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קוביצה חולה .

חולה בראש . מי היה מאמין שהוא פולני ?

:wink:

בכל מקרה , הולך להיום חם... ארבעה נהגים שהם לדעתי הכי פרועים בסבב ( לפחות ממה שהיה בשנה שעברה ) , נמצאים בארבעת המקומות הראשונים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אולי . אבל חביבי , הבחור כשרוני ופסיכי . המכונית לפי מקצה הזמנים , נראית תחרותית מספיק .

אני לא אופתע אם העונה הוא יבלה לא מעט על הפודיום .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

טימו גלוק של הונדה יפתח מחר אך ורק מהמקום ה-19

זאת לאחר שהוא הגיע ל-Q3 וקבע את הזמן הכי איטי ב-Q3, מה שנתן לו את המקום ה-9, לאחר שסבסטיאן ווטל לא הצליח לקבוע זמן ב-Q3

גלוק קיבל 2 עונשים, כ"א מהם הוא הורדה של 5 מקומות בגריד, העונש הראשון עוד לפני שהוא התחיל ב-Q1 עקב החלפת תיבת הילוכים בלתי צפויה לפני המקצי דירוג (תיבות הילוכים צריכות להחזיק 4 מירוצים)

העונש השני הגיע עקב כך שגלוק גרם לעיכוב של נהג אחר במהלך מקצי הדירוג

מכיוון שכך סדר הפתיחה יהיה:

המילטון וקוביצה בשורה הראשונה, קובליינן ומאסה בשורה השניה, אחריהם היידפלד, טרולי, רוזברג, קולת'ארד, ווטל, בריקלו, אלונסו, באטן, נאקאג'ימה, וובר, רייקונן, פיסיקלה, בורדיי, סוטיל, גלוק, סאטו, פיקה ג'וניור, ואחרון דייוידסון

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סוף סוף זה מתחיל :)

היה דיי מעניין היום

קצת אכזב אותי אלונסו ... אבל ניראה לי שבהמשך העונה הוא ישתפר אחרי מספר שינויים שייעשו במכונית שלו ..

לגבי קוביצה עוד לא החלטתי אם במוו עשו עבודה כל כך טובה על המכונית או שהנהיגה שלו דיי השתפרה

אולי קצת משניהם

אולי הרבה משניהם :lol:

בכל מקרה יהיה מעניין וכבר יותר כיף לראות את המכוניות משתוללות ( קצת ) בלי הבקרת משיכה

רוסלן

פורסם

ערב טוב

המילטון וקוביצה מזנקים מהשורה הראשונה וזו לא הפעם הראשונה שהם יחד ראש בראש.

בעבר כאשר התחרו באליפות אירופה בקארטינג הם בילו רבות יחד ונלחמו אחד נגד השני. מחוץ

למסלול הם חברים טובים אגב.

קוביצה טוען כי יכול היה לקבוע פול-פוזישן ראשון בקריירה אבל לחץ חזק מדי בחלק האחרון של ההקפה

ובפנייה מס'-12 ירד לדשא, מה שפגע בסיכויים שלו לקבוע תוצאת שיא במקצי הדרוג בקריירת הפורמולה-1

הקצרה שלו.

קוביצה נהנה לטענתו מביטול העזרים השונים שמסייעים למכונית שלו למצות יותר טוב את הפוטנציאל שלה

ביחוד בסגנון הנהיגה האגרסיבי שלו.

נקודה אישית לגבי קוביצה- מרוץ הפורמולה-1 הראשון שלו היה הונגריה 2006 ומול עיננו הבוחנות,

בשיקאן האחורי של הונגרורינג הוא היה הנהג היחיד ש"התרסק" על אבני השפה בשיקאן ונלחם במכונית

הלבנה . היה מדהים לראות אותו מפגין את יכולת הנהיגה הזו. אין ספק שהוא עוד יגיע רחוק ואולי כבר מחר.

הייקי קובליינן שיזנק מחר מהמקום השלישי מאד מרוצה מהמיקום שלו, שטח נקי וממש מאחורי לואיס המילטון

בן-קבוצתו. הוא מקווה לעבור את הפנייה הראשונה בשלום .

דובי

• תוכן חדש...