Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום באמצע הנסיעה נסדק צינור הראדיאטור העליון, (בין התרמוסטט לראדיאטור) מים רבים נזלו, הנורה נדלקה ועצרתי בצד.

הזמנתי כמובן גרר שכן רוב המים זרמו דרך הסדק הקטן (שני מילימטר).

למזלע איכשהו מצאתי בשעה שתיים וחצי מוסך פתוח באיזור יהוד שהסכים איכשהן לעשות לי אלתור מצינור ראדיאטור אחר רק שאוכל להגיע הבייתה. מולאו מים ונסעתי הבייתה בלי דרמות מיוחדות.

הצינור עצמו נראה שונה מאד ובלי אותם קימורים מוזרים של הצינור המקורי, נראה גם כי הצינור מעט מעט דק יותר. האם יום ראשון ללכת להחליף לצינור מקורי ? מה פשר הקימורים של הצינור העליון (יש לציין כי הקימורים האילו הם נקודת תורפה בה הצינור מתקפל ושם אגב הופיע הסדק בפעם הראשונה.

עצתכם ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

גש לחנות חלפים עם הצינור, יש להם את הקימור הזה, כנראה שזה יהיה לא מקורי, ואולי תצטרך לחתוך אותו מעט, אין עם זה בעיה, גם אני עשיתי ככה.

הקימור הוא בגלל הזווית של הצינור שנכנס לבית הטרמוסטט, תשתדל להשיג קימור דומה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כרגע הקימור לא זהה בכלל והצינור עצמו נראה דק יחסית, הייתי נשאר עם זה אבל פתאם חשבתי אולי בגלל הצינרו הדק יותר יהיה לחץ גדול יותר במערכת ? וכדומה ולכן אני מתייעץ אתכם.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

בחנויות חלפים מוכרים צינור שתואם ב 100% לצינור המקורי ועולה כמה עשרות שקלים.

חבל שתתחיל בחיתוכים והתאמות.

פורסם

אני בהחלט ממליץ לך לחפש צינור מתאים יותר מזה שהרכיבו לך ברכב בלחץ של זמן.

אם יש לך את הצינור המקורי, הכי טוב לגשת איתו לחנות חלפים ולהראות להם דוגמא. ההחלפה פשוטה ואתה יכול לעשות את זה בבית לבד בכיף שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חשוב מאוד מקורי, כי הוא עמיד יותר, ומותאם במיוחד לרכבך.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

יש המון חברות שמייצרות צינורות תחליפיים, ואני משוכנע שיש צינור תחליפי כזה ל-205 ממספר מקורות, עקב שכיחותה הרבה.

היתרון בצינור שיוצר במיוחד עבור 205 (וזה פחות משנה כרגע אם תחליפי או מקורי) הוא שהוא כבר בנוי עם כל הקימורים והזוויות. אם תיקח צינור אחר ו"תאנוס" אותו להגיע לנקודה הנכונה, הנקודות שבהן תאלץ אותו להתקפל יהיו נקודות התורפה שיכשלו ראשונות.

פורסם
חשוב מאוד מקורי, כי הוא עמיד יותר, ומותאם במיוחד לרכבך.

ממש לא!

סה"Fכ מדובר בצינור מים מסכן. אין שום בעיה לרכוש צינור חליפים שצורתו זהה.

כמו שאמרו - יעלה כמה עשרות שקלים וזהו.

פורסם

אוקיי, אקנה ואחליף, האם ניקוז אוויר יש לבצע דרך הבורג שעל פלאנג' התרמוסטט או במקומות נוספים ? האם כדי לבצע ניקוז סופי יש להפעיל גם את האוטו כדי לגרום למשאבת המים לעשות סירקולציה למים או שמספיק להרים מעט את מיכל העיבוי ולתת למים לזרום ?

שאלה נוספת היא שעקב איבוד המים הכמעט מלא שמתי לב ללכלוך רב ש"עלה" למיכל העיבוי כעת, האם כדאי לבצע ניקוי מערכת ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

1. כדאי לבצע ניקוי מערכת לפני הקיץ.

2. תשקול להחליף על הדרך תרמוסטט. הרכבים הללו עדינים מאוד בחודשי הקיץ!

3. ניקוז אוויר יש לבצע ב-3 מקומות: ניפל ניקוז על צינורות החימום (משמאל למנוע, 2 צינורות שנכנסים לרדיאטור חימום), בורג ניקוז על בית התרמוסטט ופתח ברדיאטור (בצד ימין, כשאתה עומד מולו).

אין בשום פנים ואופן להניע את הרכב לפני שסיימת לבצע ניקוז כמו שצריך!!!

פורסם

1. תודה.

2. התרמוסטט כרגע עובד, בדקתי את הנושא והמאוררים נכנסים גם הם לפעולה כמו שצריך, האם בכל זאת כדאי להחליף לכזה עם פתיחה מהירה יותר ? האם במוסך מורשה יהיה להם כזה תרמוסטט ?

3. תודה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

לא דיברתי על תרמוסטט שנפתח בטמפ' נמוכה יותר אלא באחד חדש. כמו שאמרתי: הרכבים הללו מאוד עדינים ועלולים לעשות רבה בעיות בקיץ.

כאשר אני רכשתי את הרכב הקודם שלי (AX), הומלץ לי להחליף תרמוסטט כל שנה, לפני הקיץ.

במידה ואתה בטוח ששלך תקין ועובד כראוי, תחליט אתה האם להחליף או לא.

פורסם

ההמלצה להחליף את התרמוסטט נכונה, אם יש משהו שפוגע בתפקוד התרמוסטט ומקצר את החייו זה התחממות המנוע והרי עכשיו עברת אחת כזו.

הצינור לא חייב להיות מקורי אבל חייב להיות בעל התאמה מדוייקת למקורי, עם אותם קימורים בדיוק. אין לחתוך צינור מים או להתקין אותו בלחץ יותר ממה שדרוש כי אלו הנקודות שבהם הצינור יקרע בעתיד הלא רחוק.

פורסם

עלות של תרמוסטט זניחה לפי מה שהבנתי, פחות ממאה שקלים ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• תוכן חדש...