Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנקים אזרחיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במגרש של אונגר ז"ל היה טנק עתיק. גורלו כיום לא ידוע.

בנוסף קראתי בזמנו (אלוהים יודע לפני כמה שנים) כתבה די ביזארית הזכורה לי עד היום על אדם ששיפץ טנק למצב נסיעה ומידי פעם היה מזיז אותו בחצר ביתו. שכנים מבוהלים התקשרו למשטרה והתלוננו כי מפחדים כיוון שהתותח מכוון לכיוון בתיהם.

ממרחק השנים אני ממש לא זוכר אם הדבר התרחש בארץ או בחו"ל היכנשהוא.

אונגר - האיש והטנק: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=155898&highlight=%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A9+%D7%95%D7%94%D7%98%D7%A0%D7%A7&page=2

הטנק והשרמן והנגמ"ש הרוסי של אונגר עדיין נמצאים שם הייצי של לפני חודש וראיתי אותם

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם
זה נשמע הזוי לחלוטין לאפשר לאדם פרטי בארץ להחזיק טנק במצב נסיעה ו/או שימוש אחר כפריט אספנות. השימוש ההגיוני היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שימוש בטנק שאינו בעל כושר פעיל כלשהו כאנדרטה.

מאותה סיבה אני לא מאמין גם שיאפשרו למישהו בארץ להחזיק מטוס קרב כלשהו כפריט אספנות. אלא אם מדובר במטוס שאינו שמיש לחלוטין ומיועד לשמש כאנדרטה.

למה הזוי? למה בולים כן וטנק או נגמש אספנות לא? אותו דבר עם מטוס..אם מישהו רוצה להחזיק מטוס סופר מיסטר עם רישוי אזרחי ישראלי או זר, לדעתי זכותו לעשות זאת. אותו דבר עם טנק. על הרשות להגביל אותו אולי לנסיעה בדרכי עפר ולנטרל את התותח שלו. מעבר לכך אין הבדל לא רק ביו ובין בולים אלא גם בינו ובין אספני אקדחים...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

שמעתי גם סיפור על קצין צה"ל שבשנת שבעים ומשהו גנב טנק מהבסיס שלו ונסע איתו בכביש. אני חושב שהוא באברבנאל עד עכשיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בארה"ב יש אנשים שיש להם מיג-15 כמטוס פרטי, ללא חימוש כמובן - למה לא בעצם ?

בארץ ראיתי נושאת ברן בשיפוץ בפירוקיה בכפר יאסיף. היא מניעה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בני,

יש הגיון במה שאתה אומר.

בארץ יש בעיה פרוצדורלית שלא נראה לי שמישהו יפתור אותה בשביל כמה אספני טנקים.

הבעיה הזאת קיימת גם לגבי כלי רכב ולא רק טנקים.

כלי רכב מנועי צבאי שעברו 12 שנים (אאל"ט) מיום יצורו ולא "אוזרח" - לא יכול יותר "להתאזרח" כאן בארץ. לכן גם אם מישהו באמת רוצה לנהוג בטנק בדרכי עפר פרטיות, עדיין הוא חייב רישיון לרכב וביטוח- וכאן מתחילה הבעיה.

כבר כתבתי בשרשור אחר על צי משאיות שלם כולן במצב נסיעה ותקינות, שהצבא הוציא למכירה, אך בגלל שהן בנות יותר מ- 12 היה תנאי במכרז שהן ליצוא או לפירוק ולכן המכרז הוגבל לסוחרים ובעלי מוסכים מורשים. קנה אותן סוחר רכב שיצא את כולן לירדן ומכר אותן שם.

המצחיק הוא שיכול לבוא אספן משאיות מישראל, לקנות את הרכב בירדן, להביאו לארץ כרכב אספנות וכמובן לשלם מיסי יבוא :screwy:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
פעם שידרו באחד מערוצי דיסקברי על משוגע אחד, שמצא שאין חוק לסוע על טנק (אאל"ט באנגליה) והתחיל לסוע שם על הכבישים.

שידרו את זה גם באגו, אהבתי את המחשבה.

פורסם
זה נשמע הזוי לחלוטין לאפשר לאדם פרטי בארץ להחזיק טנק במצב נסיעה ו/או שימוש אחר כפריט אספנות. השימוש ההגיוני היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שימוש בטנק שאינו בעל כושר פעיל כלשהו כאנדרטה.

מאותה סיבה אני לא מאמין גם שיאפשרו למישהו בארץ להחזיק מטוס קרב כלשהו כפריט אספנות. אלא אם מדובר במטוס שאינו שמיש לחלוטין ומיועד לשמש כאנדרטה.

למה הזוי באמת? למה באמת לא הזוי להחזיק אוסף הטרקטורים, והטנק- הזוי? כלומר, אף אחד, הרי לא מדבר כאן על החזקת מרכבה 4 חדשה עם כל המערכות הנשק שלה פעילות בחצר (בכל מיקרה- הייתי ממש מקנה במי, שהיה מסוגל לכך כלכלית:twisted: )- אלא בענתיקה אמיתית משנות ה-40-50-60! וכמובן, שהתותח יהיה מנוטרל. יש הרי תותחים עתיקים בכל מיני גינות ציבוריות, אנדרטות, וכ"ד, ואין שום בעיה! אף אחד לא מצפה, שהטנק יסע ברכים הציבוריות, אז מה בעיה, שמישהו יזיז אותו בחצר שלו?:roll:

לסיכום- אני ממש מרחם (ולא במובן הטוב) על השכנים, שדרשו להזיז את הטנק מגינה הציבורית, בטוענה ש"זהו רכב", אם המיקרה אכן היה!:evil:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

למה הזוי? למה בולים כן וטנק או נגמש אספנות לא? אותו דבר עם מטוס..אם מישהו רוצה להחזיק מטוס סופר מיסטר עם רישוי אזרחי ישראלי או זר, לדעתי זכותו לעשות זאת. אותו דבר עם טנק. על הרשות להגביל אותו אולי לנסיעה בדרכי עפר ולנטרל את התותח שלו. מעבר לכך אין הבדל לא רק ביו ובין בולים אלא גם בינו ובין אספני אקדחים...

1. טנק הוא כלי הרסני הרבה יותר מכל כלי רכב אחר.

2. טנק הוא כלי נשק.

3. נהיגה בטנק היא מורכבת

תגביל את תנועתו ככל שתגביל, ותבטל את יכולת הירי שלו ככל שתרצה ועדיין הפוטנציאל ההרסני שלו יהיה עצום עשרות מונים בהשוואה לאקדח אספנות.

אם רכב או אקדח אספנות ייגנב חלילה ויגיע לידיים הלא נכונות/לא שפויות. זה דבר אחד.

אם טנק ייגנב ע"י גורם עויין/לא שפוי, אני לא רוצה לדמיין את התוצאות האפשריות. במיוחד אם הטנק שוחזר למרות איסור והגבלה למצב שמיש וקרבי לחלוטין.

אל תגידו לי שזה לא יכול לקרות, שזה לא חוקי וכולי. גם בשיפור רכבים והחלפת מנועים ומספרי מנועים מתבצעים אינספור עבירות על החוק, מי כמונו יודע.

ברור לכולנו שאין בארץ מנגנון מינהלי שיכול לעקוב ולאכוף אחרי רישוי כלים כמטוסי קרב וטנקים כפריט אספנות.

אני לא הייתי רוצה לשמוע במבזק חדשות שנגנב טנק אספנות או מטוס קרב אספנות ושימש לפגיעה המונית כלשהיא.

אני לא הייתי רוצה לשבת מול הטלוויזיה ולראות פרומו של אמנון לוי או כלבוטק שמצהיר:

"בתכנית הבאה: עשרות כלי מלחמה בסטטוס אספנות יכולים לאיים על חייך וחיי היקרים לך אם יגיעו לידיים הלא נכונות בגלל ***"

אני בעיקרון נוטה להסכים עם דעתכם על התרה. אבל יודע היכן אני חי ובישראל, כמו בישראל. אין דבר כזה ש "אין דבר כזה"

אני לא סומך על הרשות בהמון דברים, אפילו לא בדבר פשוט של טיפול בפשיעה וענישה הולמת. נראה לכם שאפשר באמת לסמוך על הרשות האוכפת בנושא כזה?

פורסם
גם לי זכור סיפור על אספן שהחזיק במשך כמה שנים טובות טנק במצב נסיעה בחצר ביתו ובסוף אולץ לוותר על הטנק למשרד הביטחון.

סתם מסקרן לשמוע איך הטנק הגיע אליו . למה וכיצד אולץ לוותר עליו. הרי ברור שהטנק לא נלקח לצורכי בטחון .

מה עלה בגורל הטנק ?

בברכה

מוטי.

פורסם

אם אני זוכר נכון יש נושאת ברן אצל איזה מוזאון פרטי בבאר שבע, תחפש בגוגל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

פלטיניום,

גם אני חי בישראל ויודע שהמציאות עולה על כל דמיון ובכל זאת נראה לי שהרחקת לכת.

גם דחפור, טרקטור ומכבש הם כלים עוצמתיים והרסניים.

אם הצבא ימכור טנקים, הוא ידאג לעקר ולפרק מהם כל מנגנון ומערכת ירי. אולי ישאר לטנק קנה, אבל הוא לא יהיה יותר מאשר צינור.

ולגבי התאוריה שלך שמישהו כבר ימצא את הדרך להשמיש, להרכיב ולהפעיל את מערכת החימוש - מי שיעשה דבר כזה מתוך מטרה פלילית, לא צריך טנק, הוא יעשה זאת גם בלי הטנק.

אל תשכח שיש כמה אנשים שהשתדרגו בטילים כדי לפגוע במכוניות משורינות של יריבים, אז אם מישהו ממש רוצה להתפרע הוא יכול לקנות טרקטור זחל, למגן את הקבינה, להצטייד בכמה טילים ולעשות עבודה די דומה לטנק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...