Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שאני יודע, צמיג ירוק הוא צמיג המאפשר לרכב עליו הוא מורכב להגיע לצריכת דלק נמוכה יותר.

כמובן שאין כאן יש מאין, לכן צריכת הדלק הנמוכה באה על חשבון מקדם החיכוך, מה שאומר במילים פשוטות שאם אתה אוהב שיש לצמיגים שלך מקסימום אחיזה, אולי כדאי לך למצוא צמיג אחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צמיגים "ירוקים" הם צמיגים שבתהליך יצור הסוליה שלהם נעשה שימוש בנוסחה שונה מזו הנהוגה בצמיגים רגילים.

הסוליה המתקבלת עמידה יותר בפני בלאי ובעלת התנגדות נמוכה לגלגול. התועלת לסביבה באה מצמצום בצריכת הדלק (ובפליטת CO2) ומצמצום באנרגיה הנדרשת למחזור הצמיגים (בגלל עמידותם הגבוהה יותר).

עד לאחרונה היה תהליך היצור שלהם מורכב, ועל כן עלותם היתה גבוהה יחסית.

חסרונותיהם - מעט פחות נוחים מצמיג סטנדרטי מקביל. פחות מתאימים לרכבים ספורטיביים, בהם הנהג מוכן להקריב את עמידות הצמיגים לטובת יתר אחיזה.

דווקא במזג אוויר גשום הם מתפקדים טוב יותר מצמיגים סטנדרטיים - חוסנה של הסוליה גורם לפסי הניקוז שבהם לשמור על המבנה ולנקז מים ביעילות במגוון תרחישים.

פורסם
והאם יש קוד או סימון כלשהוא מקובלים המזהים שזה צמיג ירוק?.

בברכה - רפי לין :-)

בניגוד לאופטימיות של חלק מהמשיבים (שיכולה, בזמנים קשים, גם לזכות באזהרה על מתן יעוץ לא מבוסס), אני לא מכיר קוד שכזה, ובוודאי אין איזה מילה ספציפית בשם המותג של הצמיג.

הכי פשוט לבדוק באתר האינטרנט של היצרן. הצמיג של מישלין לשוק האירופי, למשל, נקרא Energy saver.

אצל דנלופ, למשל, הצמיג SP Sport 3000 (בין השאר) הוא כזה. שים לב שהוא מצוין באתר כ- "Silica tread compound".

Silica הוא החומר שמשמש בתהליך היצור של הצמיגים האלה, וזו המילה שאתה אמור לחפש כאשר אתה קורא את המפרט הטכני של הצמיג.

פורסם
נכון, אקו, זה קיצור של "אקונומיק"

שזה אומר "חסכוני"

לדוגמא, לצמיג הירוק של קונטיננטל קוראים

continental eco contact

מנסיון רע ומר עם הצמיג הזה, ברכב ליסינג, אני רק יכול לומר שהוא פשוט סכנת נפשות. אני מעדיף לא לעשות הכללות לכלל הצמיגים הירוקים אבל אני לא הייתי מהמר על החיים ברכישת צמיג ירוק על אף יתרונותיו בשמירה על הטבע והחסכון במשאבים.

בכל סיבוב, גם בנסיעה רגועה על כביש יבש, הצמיגים צווחים כמו רכב שודים במנוסה.

את הרומן שלי עם הצמיג הנ"ל גמרתי עם מכה יבשה בכתף מחגורת הבטיחות שמנעה ממני להמרח על השמשה ונזק של כמה אלפים טובים של שקלים אחרי חודש שיקום במוסך. וזה רק הנזק שנגרם לי :roll:.

הצמיג הזה, בבלימת חירום פשוט מחליק כמו באתר סקי בשווייץ - להתרחק!

עם צמיג רגיל כל זה היה נמנע - באחריות!!!

רפי ידידי, לתשומך ליבך!

SKODA ROOMSTER 1.6L AUTOMATIC 2009 :evil:

CHEVROLET CAVALIER CS 2.2L AUTOMATIC 1998 - R.I.P :shock:

פורסם

ברצוני להתייחס למר

D DRIVER

את האמת, כל אחד ודעותיו, אבל כאשר מטעים אנשים ללא נסיון בנושא, זה חבל.

הצמיג הזה זהו צמיג גרמני, כמובן שמיוצר בסין כן, אבל זוהי חברה גרמנית בעלת שם עולמי, כמו כן באתר האינטרנט שלה, תוכל למצוא את הצמיג הנ"ל עם התיאור והפרטים שלו, משהו שלא תוכל למצוא בצמיגים סיניים, אם בכלל.

אצלנו ברכב, יש את הצמיגים הללו, מסדרת ECO

מנסיוני בגשם ומנסיוני בפניות קיצוניות, הצמיג הזה מתפקד בצורה מאוד טובה והאחיזה בו פשוט מדהימה, כמו כן הצמיג די שקט לעומת משהו ללא שם וזול.

כמו כן, יצא לי להיות בכמה בלימות קשות, לא נתקלתי בשום תופעה חריגה, גם במהלך בלימה בפנייה קיצונית.

מה שכן קשה לי להאמין הוא, שחברת ליסינג שמה לך כזה צמיג? :shock:

אם כן שמו, או שעבר זמנו מזמן וזהו צמיג ישן או שפשוט ללא זילזול בך או בידע שלך, פשוט קרה לך מקרה חריג.

• תוכן חדש...