Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיר תודה על תשובתך

ה-306 היא בעלת גיר רגיל

ורציתי לדעת מה השיפור שיחול מבחינת כוח

כאשר במצב הקיים הרכב בעל 103 כ"ס

עד כמה שאני יודע השינוי המורגש חל במהירות גבוה יותר מבמהירות נמוכה

ושוב אני שואל אם אני שם קיט של ראם אייר אין חובה לשנות אגזוז לזרימה חופשית

פורסם
תמיר תודה על תשובתך

ה-306 היא בעלת גיר רגיל

ורציתי לדעת מה השיפור שיחול מבחינת כוח

כאשר במצב הקיים הרכב בעל 103 כ"ס

עד כמה שאני יודע השינוי המורגש חל במהירות גבוה יותר מבמהירות נמוכה

ושוב אני שואל אם אני שם קיט של ראם אייר אין חובה לשנות אגזוז לזרימה חופשית

השיפור בכ"ס ללא שום שיפור נוסף ברכב הוא קטן מאד. קשה להעריך מספרית אבל אתה תרגיש שלמחוג הסל"ד קל יותר להגיע אל המנתק, במיוחד בהילוך ראשון, ופירושו של דבר הוא שהמומנט נשמר בסל"ד יותר גבוהה מהמקורי. היות וכ"ס הוא מכפלה של סל"ד ומומנט אם שמרתה על מומנט לנקודת סל"ד גבוהה יותר (או לפחות דאגתה שהמומנט ירד יותר לאט ממה שהסל"ד עולה) קיבלתה שיפור הספק. בפועל אם אין לך עוד שיפורים המומנט ירד עם עליית הסל"ד והשאלה היא באיזה יחס. להערכתי העלייה בהספק לא בהכרך תשפר לך את ה-"0-100" כי רצועת הכח תתקצר.

לגבי שאלתך השנייה (כמו שכבר כתבתי) שיפור אמיתי במסלול הזרימה מחייב טיפול לכל אורך המסלול. דוד פתוח זה עדיין לא שיפור בכל המסלול אבל זו התקדמות :wink:

המסלול המלא כולל בנוסף לראם אייר את סעפת היניקה (שיפור יקר ומסובך עם תמורה יפה בביצועים. אפשר בלי :wink: ) שיפור כושר הספיקה של מערכת הזרקת הדלק (מחשב, וסת, מזרקים. אבל חשוב להבין מה עושים כי לא כל "שיפור" הוא לטובה) ואחרון חביב מערכת הפליטה הכוללת במסלולה סעפת פליטה, ממיר, דוד מעבר ודוד אחורי.

חשוב לציין מספר דברים בשיפורי פליטה כדי להמנע ממספר שגיאות נפוצות.

יש הבדל מאד גדול בין מוצרים שונים וההבדל הוא הרבה מעבר למה שהעיין הלא מקצועית יכולה להעריך. אסור להתפשר על מוצרים אוניברסלים או תוצרת עצמית כי עלולים לשלם מחיר יקר של פגיעה בביצועים.

הכי גדול זה לא הכי טוב.

הדודים של פיג'ו הם דיי פתוחים והשיפור שבהחלפתם הוא קטן.

ממיר הוא עצם בגרון של מערכת הפליטה והחלפה מומלצת מאד אם רכבך הוא בן יותר משבע שנים או אם הספרה השישית במד הקילומטרז' היא לא 0.

הסעפות של פיג'ו הן די סגורות במנועי TU (אולי גם XU) והן בגדר שיפור מבורך ביותר (כ-3000 שקל השקעה במוצר איכותי)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שימו לב מה יש לK&N להציע בנדון

http://kandn.com/57i/57-0195.pdf

לא מציאה...

מדובר ב-kit 57i שהוא לא יותר מפילטר פתוח (לא מוגן מחום) וצינור של תיעול אוויר קר אליו. בהחלט נחות בהשוואה לקיטים שצוינו בשירשור הזה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אני כעמיתינו האירופאים http://www.peugeot106gti.tk/ חושב קצת אחרת.

1-הראם-אייר יונק את האויר דרך צינור שקוטרו 4-5 ס"מ ז"א אין שום שוני בכמות האויר המסופקת למנוע (אותה כמות פחות או יותר כמו צינור כניסת האויר לאין-בוקס המקורי)-אז בשביל מה צריך פילטר פתוח אם הוא כלוא וסגור בתוך צינוק??? איפה השיפור ביניקה?

2-"בידוד" הפילטר שבראם-איר נעשה כביכול ע"י פלסטיקים דמויי קארבון-פלסטיק אינו מבודד בצורה טובה וחום המנוע חודר את הפלסטיק ומחמם את האויר שבתוכו.

לעומת זאת ה57I של K&N אמנם מעט חשוף אך יונק אויר מכל היקפו (360 מעלות) .נוסחה פשוטה יותר אויר+יותר דלק=יותר הספק.

מה גם שישנם 2 צינורות המעבירים מספיק אויר קר מחזית הרכב לפילטר.

פורסם

1-הראם-אייר יונק את האויר דרך צינור שקוטרו 4-5 ס"מ ז"א אין שום שוני בכמות האויר המסופקת למנוע (אותה כמות פחות או יותר כמו צינור כניסת האויר לאין-בוקס המקורי)-אז בשביל מה צריך פילטר פתוח אם הוא כלוא וסגור בתוך צינוק??? איפה השיפור ביניקה?

2-"בידוד" הפילטר שבראם-איר נעשה כביכול ע"י פלסטיקים דמויי קארבון-פלסטיק אינו מבודד בצורה טובה וחום המנוע חודר את הפלסטיק ומחמם את האויר שבתוכו.

לעומת זאת ה57I של K&N אמנם מעט חשוף אך יונק אויר מכל היקפו (360 מעלות) .נוסחה פשוטה יותר אויר+יותר דלק=יותר הספק.

1.קוטר הצינור להולכת האוויר למצערת בקיט הראם אייר זהה לקוטר המצערת, השיפור ביניקה הוא לא בהגדלת קוטר הצינור, אין שום טעם בהגדלת צינור היניקה במנוע אטמוספרי בנפחים המדוברים.

2. הפילטר יושב בחזית הרכב חשוף למערכולות של אוויר קר בתוך הראם אייר וגם כן יונק אוויר מהיקפו הכולל ולא נמצא בסביבת תא המנוע

3. הדיינו מדבר אחרת - בפורום של peugoet-gti.net ובמגזינים הוכח יתרון משמעותי לקיטים הללו ולכל קיט במערכת סגורה (וויפר,טוויסטר,BMC) על פני פילטר אוויר פתוח בתצורות שונות בתא המנוע.

וזאת עובדה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

זה נכון שהכונס של הראם אייר הוא רק דמוי קרבון ואינו מבודד טוב כמו קרבונפיבר.

אבל דיפוזיית החום לאויר שהפילטר יונק נבלמת בעשרות מונים מול הפתרון שלך.

א. הפלסטיק (של סימוטה לפחות) הוא מאד עבה.

ב. עצם קיומה של מחיצה המונעת מאויר חם להגיע ישירות ולהתערבב עם האויר בסביבת הפילטר הוא ייתרון גדול.

ג. האויר שנכנס בלחץ אל הכונס וזורם מייד אל הסעפת לא מספיק "להתבשל" מהחום של הפלסטיק. שלפי הסעיפים הקודמים הוא נמוך יותר מלכתחילה.

מצד שני נראה לי ששטח הפנים של הפילטר שלך גדול יותר משטח הפנים של הפילטר בראם אייר. דווקא בטיעון הזה לא השתמשתה :idea::wink:

אני באופן אישי הלכתי על ראם אייר מתוך בחירה ולא מתוך חוסר הכרה של האלטרנטיבות, וזאת בין השאר ע"ס המלצות בפורומים בריטיים.

אני לא מצטער על הבחירה שלי.

כן איציק, אני יודע שלא בדקתי את הבדלי הביצועים ביין הפילטרים על VTR 97 בעלת אותם נתוני פתיחה ואותו הקילומטרז'. פשוט כל בעלי ה-VTR שהתאימו לפרופיל השתפנו ולא באו לבדיקה :wink:

פורסם
מממ אני גם מחכה ביחד עם קובי לראם אייר שהובטח לו בשירשור הזה... :) אתה רוצה קוד דגם?

ליביו, יש מצב שתלמד לכתוב משפט מבלי להתחיל אותו ב"ממממ..." ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא ממש איציק , רצות על זה גם בדיחות בבסיס שלי ... בהזדמנות אני יעלה קריקטורה שצירו עלי.

אתה תשפך מצחוק

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לא ממש איציק , רצות על זה גם בדיחות בבסיס שלי ... בהזדמנות אני יעלה קריקטורה שצירו עלי.

אתה תשפך מצחוק

ממממממ..... טוב :p:p:p:p

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...