Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה בעסה זה לגלות שאתה מסדר דבר אחד, דבר אחר לא עובד

תזכורת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=191407

החלפתי יוניט חום מקורי (המק"ט שלו השתנה מהמקור, אך הוא תואם)

שעון חזר לעבוד, אך המאוורר הרדיאטור נכנס לפעולה מאוחר יותר (שמחוג החום מגיע ל-3/4)

בד"כ המאוורר היה נכנס לפעולה כשהמחוג על החצי.

היונט עצמו הוא 4 פינים, 2 פינים הולכים לשעון, ו-2 פינים הנותרים אני מנחש הולכים או למחשב או למאוורר.

בבדיקה שעשיתי גיליתי שיש עוד חיישן חום ברדיאטור עצמו ואמרו לי שהוא זה שמפעיל את הוונטה.

גם רשום עליו 95C-84C.

יכול להיות שהוא גם נדפק וגם אותו צריך להחליף?

תודה על עזרתכם

פורסם

בפינה העליונה של הרדיאטור (נדמה לי - אל תתפוס אותי במילה) יש יוניט חום גדול, היות והמאווררים נכנסים לפעולה אך מעט מאוחר יתכנו 2 מצבים, המצב הראשון זה שהמהירות האיטית דפוקה ואז הם נכנסים ישר על מהירה, האפשרות השניה שהוא לא תקין

אני מציע בלהתחיל מלהחליף אותו ולראות מה המצב

פורסם

לחבר

קח אטב משרדי,

הוצא את קונקטור התרמוסוויץ' שבראדיאטור(בעל שלושה טרמינלים)

גשר את הרגליים כך שתקבל את שתי המהירויות

אם קבלת את שתיהן ,אז התרמו סוויץ' תקול (וזו הבעיה בד"כ)

במידה ולא :

עליך לבדוק את בית הנתיכים שעל המצבר (יש מקרים שכבר הוסיפו נתיך חיצוני והוא נוטה להשרף)

ממסר המאווררים תחת המצבר

מנוע המאווררים הכולל את מעגל הנגד למהירות הנמוכה

יגאל

פורסם

קודם כל תודה על היחס שלכם

אחרי שכתבתי את ההודעה ההצעות שלכם זה גם מה שעלה לי בראש, עשיתם לי סדר

מחר אני יבדוק ע"י חיבור ישירות את שתי המהירויות של המאוורר ואני יעדכן אתכם

שוב תודה

פורסם

אין קשר בין התרמוסווי'ץ ליוניט חום שהחלפת וייתכן שזה צירוף מקרים ששני החלקים היו תקולים בו זמנית או פשוט לא שמת לב לבעיה בעבר.

הבדיקה כפי שנרשם על-ידי יגאל תוכל לתת לך אינדקציה כללית לגבי מצבו של התרמו' אבל לא מידע האם הוא עובד בטווח הטמפ' הרצוי.

בכול מקרה מהירות מספר 2 מקבלת פיקוד דרך יחידת בקרה של המאוורר הנמצאת בתא המנוע. תוכל לזהות אותה על-ידי מעקב אחרי החוטים (על היחידה מורכבים גם הפיוזים של מהירות 1 ו-2).

ייתכן שהמאוורר פועל כול הזמן או נכנס לעבודה בטמפ' נמוכה מידי ולכן טמפ' נוזל הקירור נמוכה תמיד, או שהמאוורר עובד תמיד במהירות מספר 2 (מהירות גבוהה).

אין צורך לבצע קומבינות נגדים,קבלים,טרנזיסטורים...

1. בצד שמאל של הרדיאטור קיים מפסק 'תרמו מפסק' שתפקידו להפעיל את המאוורר בשתי מהירויות.

2. המאוורר צריך להכנס לעבודה בטמפ' של 92 מעלות צלזיוס במהירות מספר 1 ולהפסיק כאשר הטמפ' יורדת ל-84 מעלות צלזיוס.

3. המאוורר צריך להכנס לעבודה במהירות מספר 2 בטמפ' של 99 עד 105 מעלות צלזיוס בערך.

4. אתה צריך לחבר מחשב איבחון לרכב בכדי לנטר את טמפ' נוזל הקירור ולראות מתי המאוורר נכנס לפעולה.

חזור לדווח

איזה כייף לי :)

פורסם

בבדיקה קיצרתי כמו שיגאל אמר

שתי המהירויות עובדות

כניראה שזה באמת התרמו סוויץ

אגב, בחום הגבוהה המאוורר נכנס לפעולה במהירות 1 ולא 2.

עכשיו נגיד ואני מחליף אותו

שמתי לב שיש לו הברגה משושה,

1. האם צריך לשים טפלון בהברגה שלא ינזול מים או שלא צריך?

2. התרמו סוויץ נימצא בגובה 3/4 מגובה הרדיאטור, שזה יחסית נק' גבוהה

כמה נוזל קירור אני יאבד בעת הפתיחה שלו?

3. הם יש מימסר למאוורר הרדיאטור?

4. רשום על התרמו סוויץ : 95C-84C/102C-91C 3pin, מה זה אומר? מתי הוא מפעיל את מהירות 1 ו-2? מרק אתה ציינת טמפרטורות שונות

פורסם

אל תשים טפלון, אם יש לך מעט שרלק (שים לב - לא סיליקון ! שרלק) אתה יכול לשים קצת, אם לא אז אין צורך בכלום פשוט לסגור חזק וזהו,

אתה תאבד מים יותר מליטר, כי זה החלק העליון של הרדיאטור וכל מה שמעל זה במפלס הנוזל קירור של המנוע, רק המיכל עיבוי שנמצא גבוה מזה מכיל באיזור הליטר

אם אתה לא שם "שרלק" אז תוציא את הטרמוסוויץ' ותכניס ישר את החדש ככה לא יצא הרבה מים

פורסם
בבדיקה קיצרתי כמו שיגאל אמר

שתי המהירויות עובדות

כניראה שזה באמת התרמו סוויץ

אגב, בחום הגבוהה המאוורר נכנס לפעולה במהירות 1 ולא 2.

עכשיו נגיד ואני מחליף אותו

שמתי לב שיש לו הברגה משושה,

1. האם צריך לשים טפלון בהברגה שלא ינזול מים או שלא צריך?

2. התרמו סוויץ נימצא בגובה 3/4 מגובה הרדיאטור, שזה יחסית נק' גבוהה

כמה נוזל קירור אני יאבד בעת הפתיחה שלו?

3. הם יש מימסר למאוורר הרדיאטור?

4. רשום על התרמו סוויץ : 95C-84C/102C-91C 3pin, מה זה אומר? מתי הוא מפעיל את מהירות 1 ו-2? מרק אתה ציינת טמפרטורות שונות

היי,

1. אין ברשותיי ספרות עבור הרכב שלך ,הנתונים נלקחו ממנוע מקביל של גולף לכן מה שרשום על התרמוסויי'ץ זה מה שצריך להיות.

2. המאוורר עובר לעבוד במהירות מספר 2 כאשר הטמפ' עולה ל-102 מעלות צלזיוס ומפסיק כאשר הטמפ' יורדת ל-91 מעלות. (תקנה בצ'מפיון מקורי ובטוח שתקבל את התרמוסווי'ץ הנכון).

3. אין צורך לשים טפלון או כול חומר אחר, במידה וקיים אטם אזי יש להחליפו בחדש.

4. קיימת יחידת בקרה כפי שציינתי קודם ואינני יודע בדיוק איזה רכיבים היא מכילה. ייתכן שזה כמו בגולף (נתיכים,ויחידה אלקטרונית).

פורסם

4. קיימת יחידת בקרה כפי שציינתי קודם ואינני יודע בדיוק איזה רכיבים היא מכילה. ייתכן שזה כמו בגולף (נתיכים,ויחידה אלקטרונית).

סתם לדעת איפה היחידת בקרה הזאת נמצאת?

יש לי מעל המצבר צמוד לכנף שמאל מתקן עם 3 ממסרים ופיוז 30A, אני יודע שלפחות חלק מהם שייכים למזגן

פורסם
לחבר

קח אטב משרדי,

הוצא את קונקטור התרמוסוויץ' שבראדיאטור(בעל שלושה טרמינלים)

גשר את הרגליים כך שתקבל את שתי המהירויות

אם קבלת את שתיהן ,אז התרמו סוויץ' תקול (וזו הבעיה בד"כ)

יגאל

יגאל ידידי,

הבדיקה הזו לא מהווה אינדקציה לגבי מצבו של התרמוסווי'ץ. בכול מקרה מהירות מספר 2 מתקבלת מיחידת הבקרה ולא ישירות מהתרמוסווי'ץ.

או שאני מפספס משהו.

פורסם

למרק

התרמוסוויץ' ,ממתג את קופסת ממסרי המאווררים בשתי המהירויות,ולכן יש בו שלוש טרמינלים

האחד הארקה השני מהירות 1 השלישי מהירות 2

בדיקה זו באה כדי לבודד את מעגל המאווררים החשמלי על כל מרכיביו ,כולל מנועי המאווררים הידועים לשימצה ,ולא כדי לבדוק את טווח פעולתו של הטרמוסוויץ'

שכאן אני סומך רק על מדחום חיצוני או אינפרא או מסוג טבול במיכל העיבוי,אלא אם כן יש בעיית פיקוד כולל תקלה בקריאת השעון

יגאל

פורסם

במידה והסידור כמו בגולף אזי פין אחד מחובר לפלוס ושני הפינים הנותרים אחד למהירות מספר 1 שבו המאוורר מקבל פיקוד ישיר ומהירות מספר 2 דרך יחידת הבקרה.

• תוכן חדש...