Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומנדקר WC56 יומן שיפוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע לגבי הוויכוח ההיסטורי, אבל באוניברסיטת באר שבע טענה פעם אחת המרצות

שההסטוריה נכתבת בידי המנצחים ואלה שבשלטון, וכך בעצם יש עיוות של המציאות והאמת

ההיסטורית, כשנסיתי להטיח בה בהזדמנות אחרת את הטענה הזאת (בהקשר לנושא

המחתרות ותפקידם לפני קום המדינה) צידדה דווקא בצד השני....מה שאומר שאף אחד לא

אוביקטיבי באמת.

דיין שלי כילד בן שנתיים שגר על קו הגבול בי-ם כשאש הקרב והירי במרפסת ביתו,היתה החולצה

ועליה דיוקנו של דיין שקיבלתי מארה"ב במתנה ואיתה הסתובבתי על זרועות אימי ביריחו,

גבעת התחמושת, וחוצות "העיר העתיקה" כשרידי המלחמה וחלקי הגופות של האויב עדיין לא

פונו.

יש לי כמה תמונות כאלה ואנסה לסרוק אותם ולהעלות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כשהתמנה דיין לראש אג"ם ואחר-כך לרמטכ"ל מצא צבא בהתפוררות ולא נכון לקרב. ...הוא הקים את יחידה 101 ואחר-כך את הצנחנים.

"היחידה הוקמה על אף התנגדותו של ראש אג"ם באותה עת, אלוף משה דיין. לכן, הפקודה הכתובה להקמתה ניתנה בעוד דיין שוהה בחו"ל. איש מפתח בהקמת היחידה היה מפקד חטיבה 16 הירושלמית, אלוף משנה מישאל שחם, שהיה מקורב לבן-גוריון."

הקרדיט להקמת היחידה הוא של מישאל שחם, ואחריו הרמטכ"ל מקלף. לשבחו של דיין נאמר כי משנוכח בהצלחת היחידה אימץ אותה בחום.

בהמשך, עם פרס, שם את היסודות לחיל השריון המודרני ולחיל האויר (ההסכמים עם צרפת).

דיין לא היה חסיד של השריון. נראה לי שהקרדיט פה מגיע לפרס .

כמי שהיה חייל בששת הימים אני עדיין זוכר את התרוממות הרוח וזריקת המרץ שהביאה הידיעה על מינויו כשר בטחון. כל העבודה שעשה אשכול (לא לבדו! את הרוב כבר עשה שמעון פרס לפניו) באפסנאות לא היתה שווה ללא עצם הידיעה כי דיין עומד בראש הצבא.

נכון, ודיין גם שינה מיד את טון הדיבור. היינו בחשש נורא לתבוסה והצורך בחילים זרים שיעזרו, ומיד כשדיין מונה הוא ענה לשאלת עיתונאי שישראל לא צריכה ולא רוצה חילים זרים שיגנו עליה, אלא צה"ל יפעל לבדו. טון הדיבור הזה שינה את התודעה (יחד עם השיר של אורי זוהר "נאצר מחכה לרבין" ).

הטנקים במיבצע סיני תוכננו להיות מובלים ע"ג מובילים כשהצוותים באוטובוסים. מה שקרא בפעל ולא היה מתוכנן מראש היה הקרב שהיתפתח בסכר הרואיפה בסיני בפיקודו של משה בריל שהיה אז מ"פ. קרב זה היה מעשה זה שביסס את תורת השריון שאימץ הצבא.

נכון , דיין תיכנן הסעת הטנקים על מובילים עד קו החזית, כדי שיעזרו לחי"ר. שמחוני, אלוף הפיקוד אישר למח"ט 7 בן ארי להסתער עם טנקים (בסתירה לדרישת דיין) וההצלחה הגדולה שינתה את פני השריון.

בריל נלחם והשמיד טנקים שלנו בתקרית מפורסמת (לא יודע מי היה אשם).

יהודה

פורסם

דיון מרתק! תמשיכו להתווכח... אני רוצה לשמוע עוד סיפורים :twisted:

אני חולה היסטוריה, בעיקר היסטוריה ישראלית ובעיקר היסטוריה מלחמתית.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
סליחה על ההקפצה

אבל אם זה לא סוד או רגיש מידי

האם משהוא יכול לעדכן

מה עלה בגורל הפרויקט המדהים הזה

ועוד שנה חלפה

האם משהוא יכול לעדכן

איך מתקדם הפרויקט המדהים הזה?

פורסם

אט אט...ועם כל מיני תקלות ואילוצים הקומנדקר לובש צורה..ןכרגע המצב הוא כזה-

מערכת החשמל כמעט הושלמה.

ועדיין, נותר להרכיב פגוש קידמי, נישמע אמנם פשוט...אבל לא כל כך. יש צורך להרכיב את הפגוש עם הכננת לנסיון, על מנת שכל החורים של הברגים מתאימים למקומם, כי אחרי שהכל יהי צבוע לא ניתן יהיה לתקן אם משהוא כשורה. המושבים גם הם רופדו. ועוד כל מיני קטנים...אבל רבים . כל הרכבה הופכת להיות פרויקט בפני עצמו.

אריה

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...