Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי תקתוקים שנובעים מכיוון השסטומים, עכשיו לפי אוטו דאטה 2004 לדגם זה הנ"ל יש מרימים הדראוליים, ז"א שאין נתון לגבי מידה במ"מ לכיוון השס'.

דגם האוטו בחתימה.

כיצד פותרים את בעית תקתוק השסתומים?

פורסם

לחבר שלום,

תניע את הרכב ותהמתין עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה, במידה והרעש עדיין קיים פעל לפי מה שאני כותב לך (בקצרה)

1. כבה את המנוע ותמתין שהמנוע התקרר מעט

2. פרק את מכסה השסתומים

3. סובב את גל הארכובה עם כיוון השעון עד מצב שהזיז של המרים נמצא בחלק העליון.

4. בדוק את החופש בין המרים לזיז בעזרת מד-מרווח (צריך להפעיל מעט כוח בעזרת חתיכת עץ בכדי ללחוץ אותו כלפי מטה)

המרווח המקסימאלי המותר הינו 0.2 מילימטר.

שים לב !

אסור להניע את הרכב לאחר החלפת מרימי שסתומים במשך 30 דקות.

במידה ותרצה לבצע באמת את העבודה בעצמך אני אוכל לעזור לך לבדוק נכונה ולהחליף את מרימי השסתומים התקולים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

ניתן "לשפץ" מרים שסתום הידראולי?

אני יודע שהוא מתבלה כתוצאה מפיח ולכלוך, אבל למה במצבים כאלה מחליפים ולא מתקנים?

ay-ahzakot.co.il

פורסם

יונתן שלום,

אכן אתה צודק אתה, לא משפצים את החלק מכמה סיבות:

1. לא כלכלי

2. אין הוראות ייצרן מפורטות לגבי מידות החלק והסטיות המותרות

3. שחיקה של החלק העליון של המרים לא ניתן לשפץ על-ידי הוספת חומר.

ראה תמונה (סימנתי באדום את איזור השחיקה)

tappet_valve.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, בתמונה שלך רואים מרים מכני עם "דלי הפוך" שבהם אפשר לכוון מרווח ע"י החלפת שימסים.

עד כמה שזכור לי במרים הדראולי אין מה לכוון כי הוא תמיד סוגר את המרווח באופן אוטומטי עם בוכנה הידראולית.

פורסם

לפני שמאשימים את הליפטרים כדאי קודם לבדוק חופשים במיסבי הקאמשפט,בהנחה שמקור הרעש אכן מגיע מהמרימים ניתן לפרק אותם ולנקות בעזרת סיכה וספרי קרב' את חריר השמן,יש לשים לב בזמן ההרכבה שחריר השמן יושב מול תעלת השמן בראש.

בכדאי להמנע מתופעה כזו בעתיד יש צורך לבצע פלשינג לשמן בעזרת תוסף יעודי(ממליץ על "וירט")ולהחליף שמן מנוע איכותי ומסנן.

עבודה כזו מחייבת פרוק רצועת זימון וחיזוק ברגים במומנט ובמידה ואין לך ידע וכלים אני ממליץ לך להכנס למוסך.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...