Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אלה לא סתם "נתונים סטטיסטיים גולמיים למטרה סטטיסטית"

כל סטטיסטיקה באשר היא, נועדה כדי להפיק מהנתונים אינפורצמיה שתשמש לתועלת אחרת.

אם יש תוכנית שהרייטינג בה גבוה במיוחד, אזי בדיוק בשעות האלה מחיר דקת פרסומת יעלה פי 3 או פי 4 מאשר בתוכנית אחרת.

מה שאומר שבגלל שאתה היית שותף לנתונים- הבמבה/מרק/דגנים/ספרייט (לדוגמה) תעלה עוד יותר כי הפרסומת עלתה עוד יותר. כלומר לא רק שלא שאלו אותך אם אתה מוכן להימדד לרייטינג, אתה עוד משלם בגלל זה יותר על המוצר שקנית בגלל הפרסומת הזאת.

.

אם חברת תרופות תדע שלפי סטטיסטיקה כלשהי דווקא תושבי מטולה סובלים ממחסור בויטמנים, היא תדאג כבר שהדבר יפורסם כידיעה באחד העיתונים ואח"כ תפציץ את הערוץ המקומי, שלטי חוצות ומקומונים בפרסומת לויטמינים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יהודה,

אני עדיין לא מבין מה הבעיה מכך שנתונים גולמיים שימשו למטרה סטטיסטית.

לא מדובר בכך שיהודה או יבגני או מוישה זוכמיר נסעו מהר.

אני דיברתי באופן עקרוני לא על המקרה הספצפי , כי עובדה שבבי"ח הרצפלד נתפסו מנהל וכמה רופאים שעשו מחקרים על חולים וגרמו לחלק מהם למות לפני הזמן אאל"ט . כשאתה מרשה מחקרים , וללא בקרה אתה לא יודע להיכן זה יגיע . זה מתחיל עם כוונות טובות , ואחרי כמה זמן זה נהפך לגולם שגובר על יוצרו

.

אני לא מכיר את הכבלים , אבל פעם נילסן היו שמים בביית קופסה ורק אלו שרצו נמדדו (וגם קיבלו כסף על זה ) , אני פשוט חושב שצריך למצוא דרך לחנך את החברות שמידע שלי הוא פרטי

ולפני שתשיב , אני גם מודע לכך שיש אנשים שיודעים להוציא מהאינטרנט כמעט את כול המידע על כול אחד , וזה נעשה בקלות עם אתרים של רשתות חברתיות (הייתה כתבה על כך בYNET ), זה שזה קל וזמין , ואפשרי לא הופך את זה לבסדר . ועצם העובדה שזה קל וזמין , רק עושה את האצבע קלה יותר על ההדק, ולכן הפגיעה יכולה להיות יותר גרועה. וכשחברות ירשו לעצמן לתת , אתה לא יודע היכן זה יעצר

אבל נגדיר את זה כך ,מעשית אתה צודק ,ערכית אני חושב שצריך לעצור את זה .

בברכה יהודה

פורסם
אני לא רואה כאן כל הפרה של צינעת הפרט.

.

זה מידע שלי אישי.

כל עוד אף אחד לא ביקש רשות ממני להשתמש בו, זו חדירה לפרטיות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הסוגיה הזאת היא סוגיה סבוכה.

את דעתי כתבתי כבר לפני כמה תגובות ואין צורך שאחזור עליה שוב.

אולם, לאור תגובותיו של אמיר (אשר דומות מאוד לטענותיה של טניה משירות הלקוחות של אורנג' עמה דיברתי), לא ניתן להתעלם מהעובדה כי המעשה כשר אך מסריח.

בואו נהיה לרגע כנים: הסיכוי להוכיח נסיבתיות בין העובדה שפלוני השתתף במדגם ללא ידיעתו לבין העובדה שהוא נתפס נוהג במהירות גבוהה הוא שואף לאפס, במקרה הטוב.

הנתונים שהועברו לאור ירוק הם נתונים גולמיים. אנונימיים. אינקוגניטו (להמשיך?).

הקו שאני מנסה לנקוט כרגע נגד החברה זה שחובת האמון המוטלת עליה כלפי הלקוחות היא זו שחייבה אותה להודיע ולהתריע מבעוד מועד כי לקוחותיה עומדים לקחת חלק במדגם, ולו רק בשביל בשביל שאף אחד לא יוכל לטעון לאחר מכן שהוא לא ידע מכך.

עצם ההתנהלות של אורנג' בפרשה הזאת היא זו שמקוממת אותי. המשותף לכל אותם מקרים שאמיר ציין, בהם נערכים מחקרים סטטיסטיים ללא ידיעת הנחקרים, הוא שהתוצאות של אותם מחקרים אינן מועברות לגופי אכיפה כאלה או אחרים, בניגוד לפרשיה דנן. זאת מעבר לעובדה שאני רואה בתקרית הזאת סימן מדאיג לבאות (היום מעבירים נתוני מהירות, מחר מעבירים נתונים אחרים).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נניח שאכן זה מסריח, וכמו שנאמר, למרות זאת זה כשר או "כשר".

אני לגמרי לא בטוח שכשחתמתם על חוזה התקשרות עם חברת הסללולר, באותיות הקטנות לא כתוב באיזה מקום שהם רשאים לעבד נתונים לצרכים סטטיסטיים כאלה ואחרים ולמכור את הזכויות בהם לאחרים.

ואם זה עוד לא כתוב, אז זה יתחיל להיות כתוב מעכשיו והלאה.

אף חברת סלולר לא ממש נבהלת מזה שלקוח אחד, שניים או עשרה עוזבים. כי בסופו של דבר יגיעו לחברה אחרים שנטשו חברות אחרות.

הליקוק ללקוחות שישארו הוא חלק מטקס מסוים בבחינת אם תשאר טוב, ואם לא תשאר לפחות תדע שעשינו פרצוף של מצטערים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
זה מידע שלי אישי.

כל עוד אף אחד לא ביקש רשות ממני להשתמש בו, זו חדירה לפרטיות.

ל'

לא מסכים עם ניתוח הענין כפי שאת מגדירה אותו.

מחר תתארחי במלון הילטון ושם יעשו סקר ויפרסמו את תוצאותיו.

בין אורחי המלון היו 42 אחוז נשים. מתוכן 70 אחוז הזמינו ויסקי לחדר ו-17 אחוז הזמינו שירותי מסאג'.

זה עדיין לא אומר שאת הזמנת ויסקי או מסאג' לחדר או לא הזמנת. מהמידע הזה אי אפשר לדעת מה את עשית או לא עשית.

גם מהמידע על מהירות המעבר בין תאים סלולריים אי אפשר לדעת מה עשה הנהג הספציפי.

אני יותר מוטרד מזה שלדוגמא חברת אשראי בודקת את פילוח הקניות שלי ובהתאמה דואגת לשלוח לי פרסומות ומבצעים ממוקדים של חברות אחרות.

.

פורסם

אני יותר מוטרד מזה שלדוגמא חברת אשראי בודקת את פילוח הקניות שלי ובהתאמה דואגת לשלוח לי פרסומות ומבצעים ממוקדים של חברות אחרות.

.

זאת הסיבה שאני לא מקבל חוברת?

רואים רק חיובים של חלקי חילוף לאוטו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זאת מעבר לעובדה שאני רואה בתקרית הזאת סימן מדאיג לבאות (היום מעבירים נתוני מהירות, מחר מעבירים נתונים אחרים).

לאנשים נורמטיביים וישרים ממש אין מה לדאוג מהבאות.

מי שמפחד ומוטרד, כנראה שיש לו מה להסתיר.

אחד מסתיר גניבות, אחד מסתיר מעילות, אחד רק גונב את מס-הכנסה, אחד מסתיר עיסקת סמים ואחד רק מוכר את בטחון המדינה.

אם נלך על דרך הקונספירציה ותאורית "האח הגדול" הרי שניתן לומר שלממשלות יש אינטרס שמכשיר סלולרי יהיה ביד כל אזרח. זה תחליף סביר לרעיון של השתלת צ'יפ בגוף האדם, ואתה עוד משלם כדי שיעקבו אחריך.

להזכירכם, לא רק מהירות אפשר למדוד עם המכשיר, אלא גם לצותת לשיחותיך בכל מקום בעולם, לשאוב לך את המידע המאוחסן במכשיר, וגם לדעת איפה היית.

אם כבר להיות מוטרד, זה שבסופו של דבר הטכנולוגיה הזאת תגיע גם לידי העבריינים הגדולים. אם היא היגיע לידיים של החיזבאללה, היא גם תגיע לאירגוני פשע גדולים (ואולי היא כבר שם).

.

פורסם
לא מסכים עם ניתוח הענין כפי שאת מגדירה אותו.

מחר תתארחי במלון הילטון ושם יעשו סקר ויפרסמו את תוצאותיו.

בין אורחי המלון היו 42 אחוז נשים. מתוכן 70 אחוז הזמינו ויסקי לחדר ו-17 אחוז הזמינו שירותי מסאג'.

זה עדיין לא אומר שאת הזמנת ויסקי או מסאג' לחדר או לא הזמנת. מהמידע הזה אי אפשר לדעת מה את עשית או לא עשית.

גם מהמידע על מהירות המעבר בין תאים סלולריים אי אפשר לדעת מה עשה הנהג הספציפי.

.

צודק על כך שלא מפרסמים את הנתונים של האנשים, אבל בכל זאת זו זכותי המלאה לא לרצות להיות חלק מסקר מדגם או סטטיסטיקה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
צודק על כך שלא מפרסמים את הנתונים של האנשים, אבל בכל זאת זו זכותי המלאה לא לרצות להיות חלק מסקר מדגם או סטטיסטיקה.

ל'

כנראה שעל הזכות הזאת חולקים על דעתך יותר מידי גופים במדינה שמפרסמים השכם והערב נתונים סטטיסטיים בלי לשאול אף אחד וגם בלי שאף אחד צעק למה גם אני במדגם.

אחרת איך מגיעים לידיעה שנשים מרוויחות פחות מגברים (בתפקידים דומים)

איך מגיעים לנתון של השכר הממוצע במשק?

איך מגיעים לנתון של אחוז המשתמטים מהצבא, כמו גם לאחוז המצליחים בבגרות בישוב מסויים.

וגם לנתון המעניין שכ- 50 אחוז משיחות הסללור הן בנות פחות מדקה ולכן המציאו את שיטת "חיוב לפי דקה שלמה".

הבנקים שמפרמים כל מיני נתוני סטטיסטיקה על משקי בית וכד'.

חברת החשמל המפרסמת נתוני צריכה לפי ישוב וכד'.

או למשל איזה נתון מעניין שקראתי לפני שנים של : כל תושבי סביון משלמים ארנונה מלאה, אבל רק 40 אחוז מתושבי בת-ים משלמים ארנונה מלאה. (ובגלל זה הארנונה בסביון נמוכה מאוד לעומת בת-ים).

ואיך בדיוק הגיעו לפרסום שבקרב קהילה מסויימת אחוז ה-HIV הוא גדול יותר.

.

מה שאומר שאף גוף לא שואל אף אחד אם המידע שנאסף, צריך את אישורך כדי להיכנס לבלנדר של הסטטיטטיקה.

.

פורסם

אמיר על תוכנת/דאטאבייס רישומון שמעת ? זה תוכנה/דאטאהבייס של מרשם התושבים על בעלי זכות הבחירה בארץ , מסתובב כזה דבר ברשת , כי משרד הפנים לא יכול היה לשלוט בהפצתו. שמעתי על משהו עוד יותר מדאיג שכולל את קרובי משפחה שמות לפני נישואין ואם אתה מאומץ או לא , ועוד הרבה דברים כאלו . אז נכון זה לא חוקי , ואם יתפסו את זה אצלך אתה במעצר , אבל זה מסתובב .

באנגליה לא מזמן יצא כול מרשם התושבים עם מספרי חשבון בנק ויתרות בבנק ופשוט אבד בדואר

מה שאני מנסה לומר זה , שאי אפשר להסתיר שום דבר , ואם אתה ארגון פשע עם האקר טוב , אתה יכול לדעת הכול על מי שאתה רק רוצה. במיוחד אלו שמחזיקים כרטיסי אשראי . אז אתה צודק שעל זה לא צורחים ואני לא מבין למה , אבל לבוא ולומר שהדבר בסדר זה לא .

כי אם היום זה לאור ירוק אתה לא יודע מתי זה יגיע לרשת ומי יודע איזה נתונים כן אפשר לפלח מזה . אם מישהו באמת ירצה הוא יוכל לבודד את מספר הטלפון שלך . ואם אתה מאמין שאור ירוק יכולים לשמור על זה יותר מאשר הממשלה , אז אני חושב שזה חלום באספמיה .

אז ברגע שחברה מסחרית מוציאה את הדאטה החוצה , אתה לא יודע להיכן זה יגיע

בברכה יהודה

פורסם

יהודה,

הרחקת לכת לדעתי.

אני לרגע לא חושב שאורנג' או גוף אחר כלשהו מעבירים נתונים פרטניים אלא רק תוצאות מוגמרות.

ברור לי לחלוטין שהדאטה אינה כוללת כלל פרטי מנויים ו/או כל פרט מזהה אחר.

כך שגם אם אור ירוק היו רוצים לעשות שימוש פרטני בנתונים, לא נראה לי שיש להם את הדרך לעשות זאת בנתונים הקיימים.

ולגבי זליגת נתונים: אור ירוק לא צריכים זליגת נתונים, הם גם לא יכולים כיום לעשות כל שימוש חוקי במידע שכזה, והוא גם לא קביל בבית-משפט.

כשגופי אכיפה ירצו מידע פרטני, הם ישיגו אותו גם בלי עזרת אורנג'.

לגבי עבריינים - הם ממילא משיגים כל מידע שהם רוצים בכל דרך שנראית להם לנכון. ברוב המקרים הם מקדימים טכנולוגית את גופי האכיפה והמודיעין.

.

פורסם

אמיר לא הבנת אותי

הדאטה שאורנג' מעבירה היא לכאורה בסדר , הבעיה היא שכשהתוכניתן/מנהל סיסטם מתרגל הוא עלול לתת קובץ יותר פרטני בטעות

זליגת המידע היא לא לגורמי אכיפה אלא לשוק ו/או לרשת בתור מידע ציבורי

יש אימרה שסוד הוא בין שניים כשיש שלושה הוא כבר לא סוד , ובשביל זה בדיוק נתתי את הדוגמאות שנתתי . להראות שברגע שאתה מתחיל להזליג נתונים , אתה יודע איך אתה מתחיל , אתה לא יודע היכן זה יסתיים .

ולגבי עבריינים , אני חושב שכול מי שלקח וויזה לארה"ב איי פעם ויש לו חושים מחודדים , חש חשד ששלטונות ההגירה יודעים עליו ,יותר ממה שהוא כתב בטופס. וזה עוד לפני המון זמן (או שאולי אני פרנואיד:lol:), כך שאני מאמין שגם עברינים יכולים .

בברכה יהודה

פורסם

יהודה,

לגבי זליגת מידע לא מכוונת כתוצאה מטעות - בגלל זה אנחנו בני אדם. בני אדם טועים לפעמים. יש מקרים שהטעויות הרות אסון.

לגבי ויזה - אני סמוך ובטוח ששילטונות ההגירה בודקים קצת יותר מאשר איזה מפעל שמבקש תעודת יושר. אחרי 11/9, זה צריך להיות ברור עוד יותר שזכותם לעשות זאת ולחשוד בכולם עד שלא הוכח אחרת.

.

• תוכן חדש...