Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון... לכל מי ששאל... לא מצאתי קרב' של BX :x (אבל יש לי כיוון רציני לקרב' של 309 1.6)... ולכן אני עדיין עם הקרב' הנוכחי שלי... אבל, והאבל הזה גדול...

הוא חתיכת חרא.

(כמה אדיוטי מצידי - להתעצבן על חתיכת ברזל ולקרוא לה בשמות...)

בכל מקרה, מדובר בWEBER, לוע יחיד 50מ"מ, לא יודע איזה דגם, צ'וק ידני, ואני מחפש מקום שידע לטפל בו \ לשפץ אותו \ לזרוק אותו ממש חזק כנגד קיר בטון... ככה שהאוטו שלי יפסיק לגמגם כל הזמן.

יש למישהו המלצות?

תודה מראש.

רון.

-ובכל מקרה, התופעה לא קרתה עד עכשיו, אלא שבשבוע שעבר החלפתי את בית הפילטר המקורי - שעל קצהו הולבש הפילטר הפתוח (חובבני , אני יודע... אבל זה היה הפתרון בזמנו) - המיקום של הפילטר הוחלף וכעת הוא שוכן לו מאחורי פנס שמאל, אספת אוויר קר שופרה פלאים, והמעבר של האוויר הפך מאוד מאוד קל וחלק. מאז -האוטו מגמגם.... -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
נכון... לכל מי ששאל... לא מצאתי קרב' של BX :x (אבל יש לי כיוון רציני לקרב' של 309 1.6)... ולכן אני עדיין עם הקרב' הנוכחי שלי... אבל, והאבל הזה גדול...

הוא חתיכת חרא.

(כמה אדיוטי מצידי - להתעצבן על חתיכת ברזל ולקרוא לה בשמות...)

בכל מקרה, מדובר בWEBER, לוע יחיד 50מ"מ, לא יודע איזה דגם, צ'וק ידני, ואני מחפש מקום שידע לטפל בו \ לשפץ אותו \ לזרוק אותו ממש חזק כנגד קיר בטון... ככה שהאוטו שלי יפסיק לגמגם כל הזמן.

יש למישהו המלצות?

תודה מראש.

רון.

-ובכל מקרה, התופעה לא קרתה עד עכשיו, אלא שבשבוע שעבר החלפתי את בית הפילטר המקורי - שעל קצהו הולבש הפילטר הפתוח (חובבני , אני יודע... אבל זה היה הפתרון בזמנו) - המיקום של הפילטר הוחלף וכעת הוא שוכן לו מאחורי פנס שמאל, אספת אוויר קר שופרה פלאים, והמעבר של האוויר הפך מאוד מאוד קל וחלק. מאז -האוטו מגמגם.... -

תבדוק אם בטעות לא התשחררה לה איזה צינורית וואקום או חיבור כלשהוא באיזור הפילטר אויר שלך. בנוסף, תבדוק שהאטימה לאורך התיעול תקינה.

איזה עוד שינויים ביצעת לאחרונה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

:shock: אתמול עברתי על כל הוואקומים האפשריים... וגם על מה שלא וואקום..

כל הצינוריות שלמות ומחוברות...

רון.

יכול להיות משהו אחר?

oo==00==00

פורסם
:shock: אתמול עברתי על כל הוואקומים האפשריים... וגם על מה שלא וואקום..

כל הצינוריות שלמות ומחוברות...

רון.

יכול להיות משהו אחר?

לא שעולה לי בראש כרגע....

רק שתדע - קרבורטורים מאוד רגישים לפילטרים "פתוחים" ונסתמים בקלות מליכלוכים קטנים שעלולים לעבור דיי בקלות דרך הפילטר הזה.

אני בכל מקרה הייתי נמנע מלשים פילטר כזה (ואם כבר הזכרת קרבורטור של 309 - תתרחק כמו מאש. אחד הקרבורטורים הגרועים, מבחינת סתימות ותיפקוד לאורך זמן, שיוצרו לאחרונה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

- ירדתי מהקרב' של ה-309.

בתור התחלה.

דבר שני - למה שהקרב' יהיה רגיש לפילטר הפתוח ששמתי לו? הרי הוא נקי, משומן, ונמצא במקום הרבה יותר "טוב" מבחינת אוויר שמגיע אליו (טמפ' ונקיון).? לפי מה שהבנתי פילטר פתוח אמור לתת סינון טוב יותר מאשר פילטר רגיל? הלא כן?

ודבר שלישי - לדיוויד - למה זה משנה לקרב' איפה הפילטר נמצא? זה משנה אם הוא יונק דרך צינור של 60 ס"מ (חלק לחלוטין וישר) או דרך בית פילטר של רנו? (עליו הפילטר היה מולבש מבחוץ?)

והערה - שאולי תתין פרספקטיבה אחרת על הענין - עם צ'וק \ חצי צ'וק האוטו נוסע מדהים (יחסית לרנו 5 1250 כמובן...)

רון.

-מחכה להארות. הטעות במקור-

oo==00==00

פורסם

למיקום הפילטר או מרחקו מלוע הקרבורטור חשיבות גדולה

למעשה שינוי במרחק או במבנה הולכת האוויר משסתומי היניקה ועד מיקום הפילטר ישפיע על עקומת המומנט וההספק של המנוע.

אני הייתי מנסה למקם אותו קרוב ללוע הקרבורטור.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

סתם כדי לדעת.

הווובר הוא 1.5, הזניט הוא 1 (מבחינת לוע)

זהו.

ואם כבר קראתם עד פה, למישהו יש המלצה למקום שמטפל בקרבורטורים?

(רצוי מאוד בסביבות תל אביב \ גוש דן \ השפלה)

רון.

oo==00==00

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא ניתן להסב שום קרבורטור אחר במכוניתך! מלבד הדגם המורכב כרגע ,זניט גש למכון קרבורטורים הקרוב למקום מגוריך. בברכה :צביקה קרבורטורים .

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם
סתם כדי לדעת.

הווובר הוא 1.5, הזניט הוא 1 (מבחינת לוע)

זהו.

ואם כבר קראתם עד פה, למישהו יש המלצה למקום שמטפל בקרבורטורים?

(רצוי מאוד בסביבות תל אביב \ גוש דן \ השפלה)

רון.

משה זר, אזה"ת סגולה - פתח תקוה - יקרן אבל יודע לעבוד :!:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הדגם הספציפי הזה של המנוע נמכר עם קרב' של Solex , Zenith ו-Webber...

אם כך, אני לפחות יכול להחליף בין שלושתם אם לא מעבר לזה...

(רי יש תערובת אידיאלית של דלק\אוויר שזהה לכל הקרב' - ההבדלים הם רק בכמות שקרב' מסוים יכול להעביר ברגע נתון, לא?

רון.

oo==00==00

פורסם
הרי יש תערובת אידיאלית של דלק\אוויר שזהה לכל הקרב' - ההבדלים הם רק בכמות שקרב' מסוים יכול להעביר ברגע נתון, לא?

התערובת האידאלית נקראת יחס סטויכומטרי, והיא נקבעת אך ורק על ידי פרמטרים כימיים של סוג הדלק (בנזין, סולר, גז וכו'). המשמעות שלה היא כמה חמצן ב-ד-י-ו-ק צריך בשביל תגובת בעירה עם כמות דלק נתונה.

במנועי בנזין זה 14.7, שזה אומר שעל כל גרם דלק צריך 14.7 גרם אויר. יותר אויר מזה ואז סתם יהיה חמצן שלא הגיב, ופחות אויר מזה ויהיה דלק שלא מגיב. כל זה מדובר בתנאי מעבדה.

ההבדלים בקרבורטורים הם כמות הדלק והאויר שהם יכולים לספק, סוג הצ'וק שלהם, והבדלים שונים במבנה הפנימי. התכנון של הקרבורטור הוא לא לספק יחס קבוע לכמות קבועה. הלוואי. קרבורטור צריך להתמודד עם שינויים מתמידים בצריכת התערובת של המנוע, ובצרכים מעט שונים שלו בטמפרטורות אויר שונות, ובעומסים שונים. אז מדובר במערכת די מסובכת שכל יצרן מוצא לו את הפתרונות שלו בשבילה.

פורסם

לנסיך שלום רב! בהמשך להגובתי בקשר להסבת קרבורטור זניט(מקורי) לקרבורטור סולקסו/או וויבר הדבר אינו אפשרי מבחינת התאמתו לסעפת יניקה! אינו כדאי מבחינה כלכלית!והעיקר לאו דוקא ישפר ביצועים!לדעתי אתה צריך להתמקד בשיפוץ הזניט המקורי המורכבבמכוניתך!! על פניו ניראה לי שיש לך בעיה במערכת התאוצה! וניתן לסדר זאת בעלות סבירה,ולשביעות רצונך המלאהץ בתנאי שתגש למכון קרבורטור מקצועי. בעל המלצות ובעל ותק מקצועי רב, הסמוך למקום מגוריך.(למען ההגינות אני לא יבול להמליץ על עצמי, למרות שאני בעל מכון קרבורטורים בנתניה ובעל 23 שנות ותק בקרבורטורים, למניעת ניגוד אינטרסים).ולאיציק אני לא מסכים איתך שהקרבורטור סולקס בעיתיי. מלבד הדגמים,בעלי הצוק האוטמטי[פזו 309/405 וסיטרואן BX]. תמיד לשרות חברי הפורום צביקה קרבורטורים -נתניה.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

פורסם

לנסיך שלום רב! בהמשך להגובתי בקשר להסבת קרבורטור זניט(מקורי) לקרבורטור סולקסו/או וויבר הדבר אינו אפשרי מבחינת התאמתו לסעפת יניקה! אינו כדאי מבחינה כלכלית!והעיקר לאו דוקא ישפר ביצועים!לדעתי אתה צריך להתמקד בשיפוץ הזניט המקורי המורכבבמכוניתך!! על פניו ניראה לי שיש לך בעיה במערכת התאוצה! וניתן לסדר זאת בעלות סבירה,ולשביעות רצונך המלאהץ בתנאי שתגש למכון קרבורטור מקצועי. בעל המלצות ובעל ותק מקצועי רב, הסמוך למקום מגוריך.(למען ההגינות אני לא יבול להמליץ על עצמי, למרות שאני בעל מכון קרבורטורים בנתניה ובעל 23 שנות ותק בקרבורטורים, למניעת ניגוד אינטרסים).ולאיציק אני לא מסכים איתך שהקרבורטור סולקס בעיתיי. מלבד הדגמים,בעלי הצוק האוטמטי[פזו 309/405 וסיטרואן BX]. תמיד לשרות חברי הפורום צביקה קרבורטורים -נתניה.

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

• תוכן חדש...