Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם שרפת את המימן, והמרת את כל האנרגיה שמתקבלת מהשריפה שלו לחשמל (עם מליארד אלטרנטורים סופר יעילים ומנוע בערה עם יעילות מוחלטת) האנרגיה החשמלית שתקבל תהיה לכל היותר האנרגיה שהשקעת בשביל לפרק את המים למימן וחמצן.

אם תוסיף עוד מליארד אלטרנטורים סופר יעילים למנוע הסופר יעיל שלך, אתה תגלה דבר מופלא. עדיין סך האנרגיה החשמלית שתקבל יישאר בדיוק אותו הדבר.

אגב, אנקדוטה מענינת - כאשר ארה"ב התחילה לבצע ניסויים גרעיניים בים (באי בקיני אם מישהו מכיר) המדענים חששו בהתחלה שהטמפרטורות הגבוהות והשטח הרחב שהפצצה הגרעינית תכסה יגרמו לים לרתוח ולהתפרק למימן וחמצן שמיד יתחילו בתהליך היתוך גרעיני (מימן שהופך להליום) וכל הכוכב שלנו יתפוצץ. זה לא קרה :)

ולפותח השרשור - אני מאחל בהצלחה. הלוואי והוא ימצא דרך להניע מכונית באמצעות מים, או פירוק של מים באופן זול במיוחד. מצד שני, אני בטוח שכל הדגים מאחלים לו שייכשל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאן אתה צודק. ביום בו פותח השרשור היקר יצליח להפוך מסה לאנרגיה בקסנטיה שלו, הוא יצליח לעשות את הפלא המדובר, ובעברית, כל עוד לא יושקעו בקסנטיה כמה מיליארדים, וישולב שם גם איזה מוט אורניום קטן, זה לא יקרה.

.

הלו הלו - עד הקסנטיה..

כל השאלה נסבה סביב צורת הפירוק של המים / האנרגיה שדרושה כדי לפרק את המים.

רעיון למחשבה, נסו לחשוב מחוץ למסגרת לרגע;

שדה חשמלי שעובד במתח גבוה וכמעט ללא זרם כאשר ישנו מעגל תהודה שהקבל שלו הוא האלקטרודות שבתוך המים והמים משמשים כחומר האלקטרוליטי. הזרם שנצרך משמש לשמירה על התהודה בלבד.

כמה אנרגיה תתבזבז אז למען פירוק המים?

בריאות לכולם!

פורסם

arilou, חנן - תודה רבה.

בקיצור אין מצב להפר את חוק שימור האנרגיה , גם כשיעילות המערכת טובה בהרבה( גם במידה וימצאו דרך יעילה פי כמה לפירוק מימן ממים).

פורסם

רעיון למחשבה, נסו לחשוב מחוץ למסגרת לרגע;

שדה חשמלי שעובד במתח גבוה וכמעט ללא זרם כאשר ישנו מעגל תהודה שהקבל שלו הוא האלקטרודות שבתוך המים והמים משמשים כחומר האלקטרוליטי. הזרם שנצרך משמש לשמירה על התהודה בלבד.

כמה אנרגיה תתבזבז אז למען פירוק המים?

בלי להבין את מה שכתבת, (ובאמת לא הבנתי למרות שעברתי פעם ארבע שנות לימוד הנדסת חשמל) , התשובה היא: יותר אנרגיה משתוכל לקבל.

אנקדוטה קצרה:

כשהייתי בן 14 טיילתי עם משפחתי בארה"ב. ביקרנו במפלי הניאגרה, ובחנות המזכרות שם ראינו צלחת מים, שבתוכה מטייל במרץ רב ברווז מקלקר. היה ליד זה שלט קטן, שהסביר שמדובר במגנט מיוחד ששמים מתחת לצלחת, ובברווז יש עוד מגנט ושני המגנטים יוצרים תנועה אינסופית.

אמנם אז עוד לא למדתי בצורה מסודרת, אבל את הרעיון הכללי של חוק שימור האנרגיה כבר הבנתי, ואמרתי לאבי שמדובר בבולשיט. הונאה. כנראה יש איזה מנוע מלמטה שמזיז את המגנט ולא מספרים עליו. הוא טען שלא יכול להיות, זו ארה"ב הגדולה, ואם הם ירמו אז יתבעו אותם, וכו'. מבנה התצוגה היה כזה שלא ניתן היה לבדוק מלמטה מה בדיוק הולך שם. אז אבא שלי קנה את הצעצוע הזה. התווכחנו כל הדרך הביתה, עד שבבית שמנו את הברווז בצלחת, ע"פ ההוראות, וכמובן, נאדה. לא תזוזה ולא נעליים.

רמאים היו מאז ומעולם. שמן נחשים, כישופים, ניסים, מגנטים לחסכון בדלק, טורבויים בעשרים שקלים, גלולות פלא לחסכון בדלק וכו'. צריך רק טיפה הגיון וחשדנות ואז לא נופלים לבורות האלה.

פורסם

מצטער גם אני לא הצלחתי להבין, למרות שקראתי שוב ושוב.

פורסם

מצטער, אני גם עדיין לא יודע להסביר את זה נכון ויפה.

ננסה שוב;

ישנו מעגל תהודה (סליל - קבל) פשוט, אליו מחברים מעגל סטפ אפ ליצירת מתח גבוה (בזרם נמוך) שייצר במעגל התהודה את התהודה בתדר כלשהו.

האלקטרודות שבמים מהוות את הקבל במעגל התהודה כאשר המים מהווים את החומר בין הלוחות של הקבל.

ההפרש בין המטענים שנוצר על הלוחות של הקבל גורם לפירוק המים.

התהודה בתדר המתאים גורמת לנצילות הגבוהה ביותר של האנרגיה במעגל לפירוק המים.

מבולבלים? - גם אנחנו...

בריאות לכולם!

פורסם
השאלה היא כמה אנרגיה צריך כדי להפוך H2o ל HHo ???

נדב

אני לא כ"כ בקי בפיזיקה, אבל בכימיה יותר. אני חוזר על זה שוב ושוב. אתם טועים בעצמכם, כמו נדב:

אין דבר כזה H2O ל-HHo. זה נראה כמו בתמונה המוקטנת. זה בעצם שינוי של מולקולה לגמרי.

אם התכוונת לפירוק המולקולה, הצדק עמך, אך אני מבין מהכתיבה של H-H-o זה שיש קשר אחד בין H ל H השני, וזה קשר ראשון, של ה- H האמצעי, ואז קשר של ה-H האמצעי ל- O האחרון. וזה מה שלא יכול להיות.

מימן.JPG

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תראה ידידי,

אין לי שום דבר נגדך, והאמת שאני לא מכיר את הפרויקט ואת הקונספט מלבד מה שאני קורא כאן. לכן אני אתייחס למה שנכתב ולמה שראיתי עד כה, לא רק על ידיך, אלא גם על ידי מצדדים אחרים.

אנחנו (לפחות אני) מבולבלים לא בגלל העובדות, לא בגלל הפיזיקה ובעיקר לא בגלל החשמל, אלא בגלל שאתה מבלבל את המוח- לא בהקשר הפרוייקט, שלא ירדתי לעומקו (ואוליי יש דברים בגו), אלא בגלל שכמעט כל הסבר פיזיקלי/חשמלי שנתת הוא משולל כל הבנה בסיסת במקצוע הרלוונטי. יותר גרוע מזה- חוסר ההבנה וגיבוב השטויות גורם לזלזול במקצועות המדעיים/הנדסיים באופן שאותי מקומם.

מעגל תהודה- אני יודע.

קבל- אני יודע. להשתמש במים כבחומר דיאלקטרי- הבנתי. לא יודע אם זה ישים אבל נניח.

מתח גבוה- יודע, מה הקשר שלו לכאן- לא יודע. מה שבטוח הוא שבמתח גבוה יתחיל לזרום זרם דרך המים כיוון שהם לא יצליחו לבודד (לפחות לא מים עם מלחים, ואתה מדבר על אלקטרוליזה- מים עם מלחים).

אלקטרוליזה- יודע, לא מבין מה הקשר בכלל. אלקטרוליזה כמו שציין חנן נכונה היא תהליך שעושים בזרם DC.

איך המים מתפרקים- לא הבנתי.

אלקטרוליזה, אגב שהיא תהליך שמבוצע ב-DC משמשת לציפוי חשמלי של מתכות והיא דורשת זרמים אדירים. לצורך העניין בציפוי ניקל למשל מדברים על צפיפויות זרם של משהו כמו 50A לדצימטר!

בכל מקרה לא מוצא שום קשר בין תהודה, שהיא תופעה שקיימת רק ב-AC לבין אלקטרוליזה שהיא תהליך אלקטרוכימי שמתרחש ב-DC.

פורום זה איננו מצע לשטויות. אנו נלחמים בזה השקם והערב.

בינתיים יש בשרשור הזה חבורה של אנשים שכותבים שטויות ולאחר מכן חבורה של אנשים שמסבירים להם למה הם מדברים שטויות.

אם אתה רוצה להציג התקדמות מעשית בפרויקט מה טוב. אנחנו נהיה הראשונים לברך (ע"ע ביו דיזל).

אם אתה רוצה להסביר תיאוריה ראויה מה טוב.

אך מצע לשטויות לא יהיה כאן.

פורסם

היה נעים ונחמד, מעתה אצנזר את השטויות שלי כאן כדי שאביב לא יתרגז...

חבל שאתה מתייחס לדברים חדשים שאתה בעצמך לא מכיר כשטויות ולא מנסה לפחות להבין על מה אני מדבר.

אני בטוח שאם היית רוצה היית מנסה לפחות לכוון את השאלות שלך כדי לנסות לעזור ולא לחזור כל הזמן לחוק שימור האנרגיה.

בריאות לכולם!

פורסם

אין כאן עניין של התרגזות ולא נסיון להשתיק אותך.

אני לא מתייחס לעניינו של הפרוייקט כיוון שמעולם לא חקרתי אותו. לכן אני גם לא שולל ולהיפך, אברך אם תציג צל של משהו בר-קיימא. אני לא חוזר לשום חוק שימור האנרגיה. אני חושב שכתבתי התייחסות ברורה מאד לכל מה שרשמת שנוגע לחשמל בהודעה האחרונה.

במקום להתייחס לנקודות שהעליתי בחרת להגיד שתצנזר את ההודעות שלך.

לעזור? אני רוצה מאד לעזור לך. רק תגיד לי איך. עזרתי להרבה מאד חברי פורום שהיו צריכים עזרה בפרוייקטים שונים ומשונים, כולם חינם אין כסף לצורך העניין ומתוך רצון טוב. הבעיה שלא ניתן לעזור כאשר אין צל של הבנה בכל משהו שאתה או מצדדים אחרים כותבים.

מעניין אותי מה היה אומר ידידנו חבר הפורום yosi05 אילו היה רואה את ההודעה הזו.

פורסם

הרבה דיבורים ומעשים אין. מעניין אם לכזה פרוייקט היה סיכוי מדוע לא שומעים על יצרנים או חברות בעלי עניין שמשקיעות בזה.

אגב, תאי דלק היה גחמה חולפת שנראה שיורדים ממנה לאחרונה.

כל יצרני הרכב הטכנולוגיים משקיעים הון עתק במחקר ופיתוח רכב חשמלי וסוללות.

פורסם

עזבו אנשים, לא שווה לריב בגללי, אני (בניגוד לכמה מכם מסתבר) באמת לא מדען פיזיקה/כימיה והידע שלי בתחומים הנ"ל די מוגבלים. לכן אני מנסה להיעזר בדוקטור לפיזיקה גרעינית (שבעקבות התואר המפוצץ אני מאמין שיודע מה הוא עושה) שבשילוב עם עוד אדם או שניים מתחומים אחרים יכולים לעזור בפיתוח הרעיון או לשלילתו, מה שיבוא קודם.

הרעיון שאני נאחז בו לא טוען שאפשר להניע רכב בחינם, בשקל וחצי וגם לא בשני שקלים, אבל אני מאמין שבמקום כלשהו הרעיון הזה אמיתי וניתן ליישום. הדרך לא תהיה קלה או מהירה אבל אני בטוח שאלמד הרבה במהלכה. במקרה הגרוע למדתי שיעור מעניין בפיזיקה, באלקטרוניקה, בחשמל וקצת בפירוק אטומי.

תודה על כל התגובות, גם הפחות אופטימיות ואני מבטיח לעדכן כשיהיו תוצאות לכאן או לכאן.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

לאלעד(פותח השרשור ובעל הפרוייקט)

יש לי הצעה בשבילך:

למה שלא קודם תסב את המנוע לעבוד על מיימן, תתקין ברכב איזה בלון גז ריק עם צינורות גז למנוע והכל, ותמלא את הבלון במיימן שתייצר בבית אם אפשרי, ע"י אלקטרוליזה.

גם להפיק את המיימן ברכב וגם ליסוע בו זמנית זה כמעט ובלתי אפשרי, ברכב אין הרבה אנרגיה "מבוזבזת" שתוכל להפיק ממנה הרבה מיימן ותצטרך להשקיע הרבה אנרגיה.

• תוכן חדש...