Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט של דני:

אם אני לא טועה, אותן מערכות שרואים אותן עובדות לזמן קצר - שים לב: לזמן קצר בלבד - מכילות חומר דלק נוסף: מתכת קלה אשר מתפרקת בתוך מיכל המים. המתכת הזו היא חומר הדלק האמיתי, וכל הענין של המים והמימן זה בסך הכל החלפה של מצבי אנרגיה.

תשובה של אמיר:

היי דני פה אתה טועה המערכת המדוברת פה היא מערכת HHO הרעיון מאחורי המערכת שהיא גורמת לאלקטרוליזה של מים ומה שנפלת זה מימן וחמצן ביחס של 1 מימן ל2 חמצן H2O

בקשר למתכת במערכות הנפוצות ביותר משתמשים בנרוסטה ב316 או פחם והסיבה היא שבתהליך האלקטרוליזה המים מתפרקים למימן וחמצן וחמצן מטבעו הוא חומר מחמצן אז משתמשים במתכות על חלד כמו נרוסטה

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה בסדר שכל אחד מתומכי הרעיון מנסה להסביר לנו פיזיקה בסיסית.

מפרקים מים- מקבלים מימן ו"הכל בסדר".

אין לי בעיה שכל אחד ישאר בדעתו.

עד שאין פרטים מדוייקים וחשוב מכך- תוצאות אבקש שתימנעו מלהגיב בשרשור.

טחנו את הנושא עד תום.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חבר'ה אני רוצה שתבינו דבר אחד. לא מדובר על אנרגיה חדשה או על משהו שעוקף חוק שימור אנרגיה. סה"כ מדובר על הכנסת מים לתא הבעירה בשעת עבודה של המנוע. החיסכון בא לא מהאנרגיה של המים אלא מעצם הימצאותם בתא השרפה. תשאלו כל ימאי מה קורה כשנכנסים מים למנוע דיזל באניה דרך הדלק. סדקים במנוע למי שלא יודע, וזה למה, כי הימצאות נוזלים בתא דחוס זה מגביר לחץ ומייעל עבודה של המנוע. לכן בלי שליטה על כמות הדלק במנוע זאת אומרת הפחתה יחסית לאותה תועלת שבאה מהמים החיסכון לא יהיה משמעותי. למעשה אפשר לראות בזה מייעל מנוע בעירה פנימית. במקום שהוא ינצל 20% מהדלק לתנועה מכנית הוא עכשיו מנצל 30% לתנועה מכנית. מקווה שעזרתי להבין.

פורסם

גבי צר לי לומר אך ההסבר שלך לא ממש ברור ומדוייק.

הצלחתי להבין שאתה אומר שהכנסת מים (כמו מסה כלשהי) לתא השריפה מקטינה את נפחו ובכך גדל הלחץ.

נתחיל בזה שזה מאד לא מדוייק לומר את זה כיוון שהכנסת מים גורמת לעוד הרבה תופעות אחרות, כגון שינוי טמפ' הבעירה וכן אידוי של המים ואז אפשרות לדחיסתם. התופעות האלה גם כן משנות את תוצאת השריפה.

מעבר לזה, גם אם זה בפועל קטן נפח תא הבעירה והלחץ עולה אזי קטן גם במשהו השטח האפקטיבי עליו פועל הלחץ ולכן קטן הכוח המופעל על הטלטל.

נמשיך בזה שאם הקטנת תא השריפה הייתה משפרת את נצילות המנוע אזי יצרן המנוע היה דואג להקטין את הנפח. הרי מדובר באופטימום מסויים ואני רוצה להאמין שיצרן המנוע טרח להגיע אליו (לפחות במנועים מודרניים).

בקיצור- הסבר פשטני שכזה לא אומר הרבה מבחינת הסבר התופעה. עם זאת אני לא שולל שבפועל יש מנועים שבטפטוף מים מסויים לתא השריפה ניתן לשפר את הביצועים שלהם. צריך לחשוב על זה יותר לעומק.

בכל מקרה כאן בשרשור דובר על הידרוליזה של מים וע"י כך קבלת מימן וכו' וכו' וזה תהליך שונה לחלוטין מסתם הוספת מים לתא השריפה.

פורסם

אביב צודק המים מורידים טמפרטורה גם באתר האמריקאי שמפרט את המערכת מצוין שם שזה מוריד טמפרטורה של המנוע.

אחת הבעיות של העלאת יחס דחיסה בבנזין זה הצתה עצמית. יש גבול של 11\1 אני חושב מעבר לזה זה לא ניתן עוד. מים במנוע שניתנים לדחיסה ובו זמנית מורידים טמפרטורה, זה פתרון מעולה להעלאת הניצולת של המנוע. למעשה זה מקרב את מנוע הבנזין לתכונותיו של הדיזל.

מעבר לזה אני לא יודע מה קורה שם בתא השרפה. אני יכול להעריך אולי החמצן הנוסף מהמים עוזר בחיסכון אולי קורה עוד משהו.

מה שכן אנשים טוענים שזה חוסך המון. ואני הולך לבדוק את זה ברכב פיגו 406 כולל משחק עם מחשב המנוע. עם ציוד מדידה.

מקווה שיהיו לי חדשות מענינות לספר לכם.

פורסם
http://waterdelek.co.il/

אולי עונה על חלק מן השאלות...

אני לא מאמין! זה השם של הפרוייקט שאני ושותפי לפרוייקט גמר חשבנו עליו! זאת פעם ראשונה שאני רואה שאתר כזה קיים בעברית!

מצער אותי לראות שאנשים מנצלים אנרגיית "חינם" ע"מ לעשות מזה כסף אבל זה אני.

("הספר" שאותו לא קראתי, הוא אומנם בעברית, אבל אני בטוח שזה בסה"כ תרגום של

HHO - Water4Gas - Modify your car to save gas using water (2008 שמופץ בחינם,)

מידע רב יש באתר http://www.water4gas.com שגם ממנו כמובן ניתן להשיג ערכות מכל מקום בעולם אבל לא זה הרעיון.

בכל מקרה הנושא של פירוק מים למולקולות המרכיבות אותו בעזרת אלקטרוליזה קיים כבר מתחילת המאה הקודמת...

כמה פטנטים מעניינים אפשר למצוא כאן http://water4gas.com/2books.htm?hop=globalsov

בכל מקרה פרוייקט הגמר שלי הוא בדיוק בנושא זה, בתנאי מעבדה, עם ציוד מתאים למחקר ועם מלווה פרוייקט גאון.

:)

מבטיח לשתף בהכל, כי אחרי הכל זה עניין של אנרגיה "חופשית"

:onfire:
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

סקפטי

(ת') קטן אמונה, מטיל ספק; פקפקני, חששני, חשדני, הססני, ספקני

אני, לפחות, ממש לא סקפטי, ואין לי שום ספק שעדיין לא שברתם את חוקי הפיזיקה. אין לי בעייה שתחלמו, תשחקו, תנסו, ואפילו שתאמינו שזה עובד - אני רק מתעצבן מאלו שעושים כסף מתמימות של אחרים.

:turn-l:

• תוכן חדש...