Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת קורות שלדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש ברשותי רכב מאזדה 323F 94, עם פגיעת שלדה.

1)האם ניתן להחליף קורת אורך ימנית קדמית או חלק ממנה והאם זה חוקי?

2)מה כדאי\עדיף לתקן או להחליף?

3)באיזה שיטה כדאי\עדיף לתקן?

4)האם ניתן לתקן רכב שעבר פגיעת שלדה לרמה כזאת שכאילו לא עבר תאונה כלל, כלומר מבחינה בטיחותית(יציבות) מבחינת הנוחות (רעידות כלליות,ויברציות,ורעשים)ומבחינה ויזואלית?

פורסם

אני מכיר את המוסך שהקישור שלך מפנה אליו וכבר קראתי את זה בעבר וכפי שכתוב שם (ואני לא יביא ציטוטים) זה מחזק את השאלות שלי ולא פותר אותן, תודה על העזרה אבל אני רוצה תשובות ברורות מנסיון מעשי של אנשים בפועל במקרים דומים ולא תאורתיות בלבד אע"פ שזה טוב לידע כללי אך לא מספיק ומספק כשלעצמו, בבדיקות פרונט שנעשו לרכב בכמה מקומות מוסמכים לכך לא נמצאו ליקויים כתוצאה ישירה מהתאונה, הרכב נפגע בקצה שלדה בצד(בדופן) הימני-קדמי חיבור של קורת אורך ורוחב, הקורות התכופפו כלפי מטה וכתוצאה מכך המידות השתנו מנתוני יצרן, המכסה מנוע (לאחר שהוחלף בחדש כמובן) לא יושב ישר בחזית ויש נטיה למטה לאזור הכיפוף היכן שהייתה המכה

וגם הבית פנס לא יושב טוב ורועד.

פורסם

לשאלותיך

1 ,כן ניתן על פי הוראות היצרן בנקודות החיבור המקוריות

2 ההחלטה על סוג התיקון החלפה או יישור תלויה בסוג הכיפוף ומיקומו לפני או אחרי בית הבולם ,ותלוי בסוג קורת השלדה וסוג המבנה

3 ,כן ניתן לתקן לרמה שלא תורגש מבחינת יציבות ,מראה חיצוני ,ויברציות רעשים

הנושא היחידי שלעולם לא יחזור לקדמותו (פרט לשלדות מודבקות ) הוא נושא אזורי הקריסה בשעת תאונה

ככל שתשקיע יותר בשאלותיך כך תענה בפירוט רב יותר ,הכוונה היא לתמונות

לגבי איכות התיקון יש למדוד על פי נתוני חברות המתמחות בתכנה ליישור שלדה ,עד לרמת גובה גשר הפנסים ומכסה המנוע

לא לכל פחח יש את הגישה לנתונים אלו אך העניין קיים

לגבי המקרה שלך אני מסופק אם החלפת הקורה תפתור את בעייתך

יגאל

crs.JPG

פורסם

שוב תודה, הכיפוף הוא בקצה הקורת אורך ימנית, כך הקורה אמורה להראות לפני המכה

---------/

וכך אחרי

--------~/

אמרת "חברות המתמחות בתכנה ליישור שלדה " חברות הכוונה לגופים או למוסכים הייתי רוצה לדעת מי הן ואיפה הן נמצאות והאם הן עושות עבודות תיקונים ללקוח הפרטי

הייתי במוסך הנטר (מוקד הרכב בחיפה) לצורך בדיקה, ושם אמרו לי דברים "קצת" שונים ממה שהם מציגים(ומתגאים) באתר שלהם, לדוגמא "אנשי CAR-O-LINER טוענים שבאירופה מקובלת סטייה של עד 2 מילימטר לכל מטר" ושם אמרו לי שזה לא מדויק וניתן לסטות יותר מזה.

-אני מתכונן להעלות בהמשך תמונות של דוח בדיקה.

מה נראה לך שעלי לעשות כדי לפתור את הבעיה?

פורסם

שלום

נראה כי אתה זקוק ליד מקצועית של פחח טוב ,זול זה לא יהיה

חפש מוסך מכסיקו באזור נתניה

או מוסך אוטופיקס רח החושלים הרצליה

האם החלקים שהורכבו הם חליפיים או מקוריים?

האם במסגרת שמאות או תיקון פרטי?

יגאל

פורסם

הייתי בזמנו במוסך מקסיקו שבאתר זה מתלהבים ממנו (לפי דעתי יש יותר טובים) ונאמר לי שהם לא מתקנים רכבים פרטיים, רק מסחריות משאיות טנדרים ג'יפים וכו".

החלקים חלקם מקוריים וחלקם לא, זאת לא הבעיה כרגע

הכל במימון מלא מיכיסי ללא התערבות ביטוח הכל באופן פרטי.

-הרכב עבר תיקון לא מזמן במוקד הרכב בחיפה (הנטר), ויש לי איתם הסטוריה ארוכה, אני ינסה לקצר

בהתחלה קיבלתי הצעת מחיר לתיקון שלדה בלייזר בסך של 3300 ש"ח לא כולל מע"מ וחלקים "אם צריך":shock: נאמר לי שיש עבודה של 3 ימים ,צריך לפרק את הרדיאטור את הפנסים את הפגוש +פח חזית+כנף, ולא הציעו לי רכב חליפי, בפעם השנייה שבאתי אליהם סגרתי איתם על 1300 ש"ח כולל מע"מ על תיקון שלדה בלייזר בלבד לפי נתוני יצרן ללא החלפת חלקים וללא פירוק רדיאטור ופח חזית (רק פגוש קדמי וכנף ימין) כמובן שלא כולל צבע, גם לא היה צורך בצבע

כאמור אני לא מרוצה מהתיקון כי המכסה מנוע לא יושב ישר והפנס רועד קצת (לא בזמן נסיעה רק בעמידה) ודרך אגב הוא הבטיח לי שזה יסתדר וייתישר לאחר התיקון, הפחח טוען שעשה את העבודה לפי נתוני יצרן ואין מה להתווכח כי המחשב לא טועה.

-אני חושב שהנתונים שלו שגויים בגלל התוכנה הלא מעודכנת ושהדגם של האוטו שלי ספציפית לא תואם ב100% למה שבחר במחשב (ראיתי שהוא מסתבך עם זה) הוא בחר בדגם ASTINH

שנמכר בחו"ל ולא בארץ אבל דומה לדגם של האוטו שלי 323F שלדת BG , יש גם שלדת BA

-איפה כל המומחים למאזדה שיש בפורום הזה אני ישמח מאוד לקבל עזרה בעניין הדגמים

ובכלל עוד עצות מהחברים בפורום

פורסם

ה-323FBG נקראת גם אסטינה בשווקים שונים, כן, גם הדגם שלך כמו הלנטיס FBA נקרא ככה.

זכור לך איזה שנה הוא בחר ?

הדגם שלך יוצר משנת 89-94

הלנטיס F משנת 94-98

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק אני שמח שהצתרפת לדיון :mm_yeah:

אני כותב את הדו"ח בדיקת שלדה-309+תיקון שלדה שבוצע במחשב (לייזר) car-o-soft

visionv. 2.15

Model 323 Astina Type 4D/FWD

Year 1990 - 1998

lssue 2001-03

פורסם

טוב, נראה לי שיש כאן טעות קטנה, אלא אם כן השילדות של ה-BG ושל ה- BA זהות, מה שלא נראה לי.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

שמוליק אני לא הבנתי אותך, טעות של מי? הפחח או שלי, האם הטעות בבחירת הדגם או במשהו אחר?

אם תוכל לפרט יותר אני מאוד ישמח

האם תוכל להסביר לי מה אומרים הנתונים של הדגם שכתבתי ובמה זה שונה מהאוטו שברשותי אם בכלל?

-

פורסם
שמוליק אני שמח שהצתרפת לדיון :mm_yeah:

אני כותב את הדו"ח בדיקת שלדה-309+תיקון שלדה שבוצע במחשב (לייזר) car-o-soft

visionv. 2.15

Model 323 Astina Type 4D/FWD - ה-4D כנראה מציין 4 דלתות, ושלך 5 דלתות

Year 1990 - 1998 - כמו שזה כתוב, זה כאילו מתייחס לדגם אחד, לשילדה אחת, ובפועל, שי שני דגמים, שתי שילדות.

lssue 2001-03

זה מה שהבנתי בערך

פורסם

323 Fastback / Coupé 5-door models F types BG

89-94

323 Astina Sedan and Hatchback type BG

89-94

מה ההבדל בין הדגמים ? ומה מהשתיים הראשונות תואם לרכב שברשותי ?

אני הסתבכתי לגמרי!!! אולי מישהו יכול להסביר לי בבקשה

323 Familia / Astina 2.0i-V6 types BA

95-97

פורסם
323 Fastback / Coupé 5-door models F types BG

89-94

323 Astina Sedan and Hatchback type BG

89-94

אלו, הם אותו הדבר.

אל תסתבך יותר מידי.

שמוליק

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

האם יתכן שלאחר תיקון קצה שלדה מכופפת (קורת אורך קדמי) כולמר יישור \מתיכה של השלדה, היא תחזור להיות מכופפת שוב כעבור זמן מסויים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...