Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור העברת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להעביר הילוכים בצורה טובה יותר, שאני לא יאבד כוח בכלל במהלך העברת ההילוך. השאלה שלי היא, האם המצב האופטימלי הוא שהסל"ד יישאר אותו באותו רמה בכל הילוך שאני יעביר? אני מתכוון, נגיד אני מעביר מראשון לשני ב3000 סל"ד, האם המצב האופטימלי יהיה שכאשר אני יעביר לשני אני יתחיל עם 3000 סל"ד?

תודה רבה מראש,

איתי.

פורסם

הסל"ד לעולם לא יישאר אותו הדבר כשאתה מעלה/מוריד הילוך. אם זה היה קורה פירוש הדבר שההילוך אליו הורדת/העלת זהה לזה שהעברת ממנו....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מ-3000 אתה יורד ל-2000/2500[תלוי באוטו],

תמשוך עד 4500-5500[תלוי באוטו] ואז תרגיש איך כוח לא הולך לאיבוד/איך לא צריך לרמוס את הדוושה כדי להתקדם.

----

פורסם
אתה צודק,אבל אפשרי להעביר הילוך ולהישאר על כמעט אותו סל"ד לא? בכדי לא לאבד מהכוח..

עניתי לך, ובכל זאת אתה מתעקש.

לדוגמא:

נניח ששאלת אם אפשר לזרוק כדור שיישאר באוויר ולא ייפול

עניתי שלא, בגלל כוח המשיכה.

ענית, אתה צודק, אבל בכל זאת אפשר לזרוק את הכדור באוויר ושירחף רק קצת...?

לעניין, היכולת לא לאבד כוח בהעברת הילוכים משתנה בהתאם לביצועי המנוע ויחסי ההעברה בגיר, כך שאין עצה גורפת מספרית שטובה לכל המקרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה מתכוון לתת גז + קלאצ' בכדי לשמור על סל"ד דומה ?

לא מומלץ, סתם גורם לשחיקה של הקלאצ' וביזבוז זמן.

אם אתה רוצה לדעת מהו הסל"ד האופטימלי להעברת ההילוכים תוך איבוד מינימום כוח,

עליך להסתכל על עקומת המומנט וההספק.

פורסם

תחליף הילוך במהירות רבה יותר("אגרסיביות"), + קיצור של הידית.פחות זמן לא בהילוך=פחות זמן ללא כוח הנעה=פחות איבוד כח.

כמובן שבכל מקרה תצטרך להחליט מתי להחליף הילוך בהתאם לתנאי הדרך, וזו כבר תורה שלמה שאי אפשר להעביר בהתכתבות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

העברה מהירה ואגרסיבית תגרום נזק לסינכרונים, ואח"כ יתחילו חריקות בשילוב הילוכים וכניסה לא חלקה. משם הדרך לשיפוץ גיר נורא קרובה....

עריכה:

אם אתה רוצה לשפר את מהירות העברת ההילוכים ולהפסיד פחות כוח, תמשוך קצת יותר את ההילוך לפני שאתה מעביר

ותתמקד בלחיצה מהירה על הקלאץ' ושיחרור איטי יותר. כמו כן תחליף הילוכים ברגש, בהעברה אגרסיבית יכול להיות שתכניס הילוך לא מתאים. (2 ו-4, 3 ו-5)

בקיצור ולעניין, החלפת הילוכים מהירה יותר תדרוש ממך טכניקה ונסיון, קוויק שיפט, ותגרום לבלאי מהיר יותר לתיבת ההילוכים. תעשה את השיקולים שלך..

מתן

פורסם

להתמקד בלחיצה ארוכה ושיחרור איטי?

תוך שבועיים של נהיגה על הרכב אמורים להרגיש איך לבעוט בקלאצ, להחליף הילוך, להרים את הקלאצ במהירות ותוך כדי להוסיף טיפה גז, בלי שהיושבים ברכב ישימו לב שהעברת הילוך.

כנ"ל קיצור הידית, מיותר לגמריי,

זה רגש, שצריך לבוא עם הזמן,

לא צריך למשוך את הידית בין הילוך ראשון לשני כיאלו אתה עומד לקרוע אותה[או עד שהיא תיפול],

צריך למשוך את הידית בתנועה מהירה עם תנופה, בלי להפעיל כוח/לחץ על הידית.

----

פורסם
להתמקד בלחיצה ארוכה ושיחרור איטי? - לא בדיוק, הלחיצה אמורה להיות מהירה יותר מהשיחרור

תוך שבועיים של נהיגה על הרכב אמורים להרגיש איך לבעוט בקלאצ, להחליף הילוך, להרים את הקלאצ במהירות ותוך כדי להוסיף טיפה גז, בלי שהיושבים ברכב ישימו לב שהעברת הילוך.

לא אצל כולם אבל זה לא העניין. אם אתה לא במירוץ על מסלול תשאיר את הבעיטות והאגרסיביות בצד.

עם הזמן מתרגלים לרכב ולתפעולו (כולל הגיר) יהיה חלק ומהיר יותר.

או-

שתיקח קורסים והשתלמויות בנהיגה מתקדמת/נהיגת מירוץ ותלמד איך לעשות את זה כמו שצריך (אני מדבר לא רק על החלפת הילוכים, אלא על סגנון הנהיגה).

• תוכן חדש...