Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 30K לבאלנו...המלצות...

Jeka
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בימים הקרובים אבא ואני ובמידה ונצתרך עזרה יש לנו מישהו שהיה מכונאי, עומדים לבצע טיפול 30K לבאלנו...יש לציין שבד"כ היא עושה מרחקים מאוד קטנים,ואפשר להגיד בעיר.....יש איזשהם המלצות מיוחדות? או כדי לעבור לשמן סנטטי מלא? השמן שרשום בספר רכב הוא מ 10 עד 20W ו - 40...

תודה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בימים הקרובים אבא ואני ובמידה ונצתרך עזרה יש לנו מישהו שהיה מכונאי, עומדים לבצע טיפול 30K לבאלנו...יש לציין שבד"כ היא עושה מרחקים מאוד קטנים,ואפשר להגיד בעיר.....יש איזשהם המלצות מיוחדות? או כדי לעבור לשמן סנטטי מלא? השמן שרשום בספר רכב הוא מ 10 עד 20W ו - 40...

תודה...

שום דבר מיוחד.

להחליף פילטר אויר (חליפי: 35 שח), פלאגים (50~ שח לרביעיה של NGK), שמן מנוע 10W40 חצי סינטטי (במוסכים שמים 15W40 או 10W40), פילטר שמן ואם צריך, פילטר דלק.

לבדוק מצב רפידות + דיסקים קדמיים.

אם מדובר בטיפול גדול, לפרק גלגלים אחוריים ולנקות תופים.

לבדוק מצב גומיות של הציריות וההגה.

לרענן נוזל בלמים (צבעו הטבעי אמור להיות זהוב/שקוף, אם הוא השחיר, להחליף + לנקז).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב, אם היא עדיין באחריות, לא הייתי מבצע טיפול לבד...

זה עלול לפגוע בתנאי האחריות של היבואן :idea:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטיפול הנל צריך להחליף פלאגים? מישהו המליץ ואמר בפלאגים רק BOSH!

גם המליצו להחליף פילטר דלק כי רוב הזמן הדלק נמצא במצב של חסר..ואין דלק...איפה נמצא אצלינו הפילטר ואם צריכים ידע מיוחד כדי להחליפו..

ואולי שווה לעבור לסנטטי מלא בגלל שאוטו עושה מרחקים קטנים?

הבנתי שהחלפת נוזל בלמים צריכים ידע...היתי רוצה פשוט לדעת איך עושים את זה..(לא שאני הולך לעשות את זה עכישו לבד)..ואיפה נמצאות גומיות ההגה...ואולי צריך לשמן את כל הגומיות או משהו כדי שלא יתיבשו....?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם המליצו להחליף פילטר דלק כי רוב הזמן הדלק נמצא במצב של חסר..ואין דלק...איפה נמצא אצלינו הפילטר ואם צריכים ידע מיוחד כדי להחליפו..

הבנתי שהחלפת נוזל בלמים צריכים ידע...היתי רוצה פשוט לדעת איך עושים את זה..(לא שאני הולך לעשות את זה עכישו לבד)..ואיפה נמצאות גומיות ההגה...ואולי צריך לשמן את כל הגומיות או משהו כדי שלא יתיבשו....?

לא, לא, לא ושוב פעם לא.

פלאגים לבאלנו זה NGK או DENSO, לא BOSCH.

אין כדאיות כלכלית במקרה שלך לעבור לסינטטי מלא, אבל אם אתה מעוניין לבצע כמה שפחות טיפולים, זה יכול להיות רעיון טוב.

תעקוב ותקרא מה שאמרתי. לא רשום לשמן, לא רשום לגזור ולא רשום לצבוע.

איפה שרשום לבדוק - צריך לבדוק.

יש ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נוזל בלמים זה לא משהו שמישהו לא מנוסה אמור להחליף לבד...

זה יותר מדי מסוכן ובטיחותי

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עברנו את האחריות ...לא מזמן היו 3שנים...

איציק למה לא בוש ודפקה דנסו או NGK?

אייל אני לא מתכוון להחליף לבד,פשוט רוצה לדעת תאורטית..

מה בנןגע לפילטר דלק...איפה בערך מיקומו ואיך מחליפים אותו..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. זה מה שממליץ היצרן

ב. מניסיון עם יפאניות, זה מה שהן אוהבות (NGK / DENSO)

ג. אל תתחכם :p

:wink:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. זה מה שממליץ היצרן

איציק

תודה ,תודה...לא מתחכם מתעניין :)))

ומה תגיד בנוגע לכל השאר כמו פילטר דלק ואיזה חברה של שמן עדיף...פשוט אני אלך לקנות הכל בכמה השעות הקרובות אם אברר בדיוק מה כדי..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. זה מה שממליץ היצרן

איציק

תודה ,תודה...לא מתחכם מתעניין :)))

ומה תגיד בנוגע לכל השאר כמו פילטר דלק ואיזה חברה של שמן עדיף...פשוט אני אלך לקנות הכל בכמה השעות הקרובות אם אברר בדיוק מה כדי..

שמן עדיף של חברה מוכרת, במקרה שלך, גם AC DELCO יעשה את העבודה מצויין (זול וטוב).

שוב, לא מדובר ברכב רגיש - שים מה שנראה לך נורמלי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

קניתי את כל מה שצריך לטיפול:

שמן מנוע של VOLVELINE או משהו כזה...נוזל בלמים,פילטר אוויר,פילטר דלק,ופילטר שמן...הפילטר שמן נראה מאוד קטן יחסית לזה המותקן ברכב האם הגודל משנה :?::?: פשוט לא רוצים להתחיל בטיפול מחר ויסתבר שהפילטר לא יתאים ואז אבא שלי לא יוכל לנסוע לעבודה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האורך שלו לא חייב להיות בול מדוייק, מה שחשוב שקוטר התבריג יהיה תואם

זכור לבדוק גם שמן גיר שהאוטו על הליפט אם האוטו ידני(בוקסה 15/16) אם אני זוכר טוב

כמו כן מצב רצועות מנוע, יש סה"כ שתי רצועות, אפשר לראות את מצבן רק מלמעלה, כדי לראות מלמטה צריך לפתוח מגן אבנים.

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב עבר 30k+ ,ובערך 3+ שנים....האם להחליף פלאגים לפי זמן או קלומטראג"?,פשוט פלאג לפי מה שידוע לי נשחק רק בזמן שהוא עובד..וגם איזה פלאג צריך בעל 3 נקודות או 1? והאם יש צורך בכיוון או משהו מסוים שמחליפים אותם..?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב עבר 30k+ ,ובערך 3+ שנים....האם להחליף פלאגים לפי זמן או קלומטראג"?,פשוט פלאג לפי מה שידוע לי נשחק רק בזמן שהוא עובד..וגם איזה פלאג צריך בעל 3 נקודות או 1? והאם יש צורך בכיוון או משהו מסוים שמחליפים אותם..?

פלאג מחליפים בכל טיפול, לפי הוראות היצרן.

אין צורך בכיוונים רק רצוי שיהיה לך את מפתח הפלאגים המתאים לפלאג שלך לפני שאתה מתחיל את העבודה.

דאג לנקז את השמן כשהמנוע קר, כי אז כל השמן ירד לקארטר וכך תשיג ניקוז יעיל. תן לכל השמן מבורג הניקוז לרדת ואז תוריד את הפילטר שמן (גם פה צריך מפתח מיוחד, מין ידית שאליה מחוברת שרשרת של אופניים). אטום את בורג הניקוז וחבר את הפילטר, ואז מלא את השמן לפי הכמות שהיצרן אמר.

לגבי הבלמים והרפידות - לפרק את הקאליפר ולבדוק את הרפידה, אם יש צורך לקנות רפידות ולהחליף. מהפורום יצאה המלצה מאד חמה לרפידות של חברת "REMSA". נוזל בלמים והחללפתו וניקוז אוויר זו פעולה לא פשוטה, השאר את זה למוסך. את פירוק הרפידות והחלפתן (במידה וצריך ) תבצע תחת פיקוח של החבר המוסכניק שלך.

את השמן שניקזת כך למוסך או לתחנת דלק גדולה, אמור להיות להם באר או מיכל שלשם הם שופכים שמן ומרוקנים אותו בצורה מבוקרת וחוקית.

בהצלחה!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...