Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קיבלת תשובה מקצועית ממני לשם מה המדיד משמש.

זה בסדר, גם החשמלאים/המוכרים/מתקינים לא ממש יודעים לשם מה המדיד.

איזה כייף לי :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האמת אין לי מושג למה משמש המדיד, אצלי המצברים נמצאים מתחת לכסא הנהג במקום קר יחסית ולכן אין בעיות אידוי או קורוזיה

אתה בטוח שהמצבר מיועד להתקנה בתוך הרכב ? מה עם הגזים הרעילים ? אתה רוצה לקצר לעצמך את החיים ? יש מצברים של בוש ייעודים להתקנה בתוך הרכב עם צינורית פליטה לגזים הרעילים !!

פורסם
מרק, אכן איש השירות אמר לי שכל המצברים שמתחת ל-110 אמפר נחשבים מצברים ללא טיפול.

נאמר לי שיהיה להם בהמשך השבוע את הוורטה ה-blue dynamic. למישהו יש ניסיון עם הדגם הנ"ל ?

יש לי את המצבר הזה כבר 3 שנים. מצבר סבבה. שים לב רק שבחודש הבא מחיר המצברים עולה ב-15%.

פורסם
אתה בטוח שהמצבר מיועד להתקנה בתוך הרכב ? מה עם הגזים הרעילים ? אתה רוצה לקצר לעצמך את החיים ? יש מצברים של בוש ייעודים להתקנה בתוך הרכב עם צינורית פליטה לגזים הרעילים !!

גם בג'מפי החדשה המצבר בתוך הרכב מתחת לרגלי הנוסע האם אין עם זה בעיה?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אין עם זה בעיה כל עוד מדובר במצבר מקורי, עם צינורית המתעלת את הגזים הרעילים אל מחוץ לרכב. ברגע שמתקינים מצבר לא מקורי שאינו עונה על דרישות יצרן הרכב, מתחילות בעיות של קורוזיה מסביב למצבר, ריח של חומצה גופרתית בחלל הרכב, צריבה בדרכי הנשימה והעיניים של הנוסעים ועוד ועוד.

אגב, זהו בדיוק המצב גם ברכבים אחרים בהם המצבר נמצא בתא הנוסעים או בתא המטען, שחולק את מערכת האוורור עם תא הנוסעים, כגון BMW (רוב הדגמים) ואלפא (164 לדוגמא).

פורסם

בהרבה רכבים חדשים כמו Touareg מותקנים גם 2 מצברים, אחד מתחת למושב של הנהג ואחד בתא המטען, במקרים אלה הייצרן דאג להתקין מצבר מסוג AGM עם צינורית פליטת גזים רעילים מחוץ לרכב.

בזמן התקנה של מצבר בתוך הרכב יש לדאוג שהמצבר מתאים להתקנה בתא הנוסעים ולהקפיד לבחור במצבר שבמקרה תאונה החומצה לא תפגע בנוסעים, מצברים מסוג AGM עמידים טוב יותר בפני זעזועים וגם במקרה של התפרקות המצבר החומצה לא נשפכת בצורה שמסכנת את הנוסעים.

בין היתר הייצרן דאג להתקין בתוך מארז מפלסטיק או ברזנט בכדי להקטין את סכנת הפגיעה בנוסעים במקרה של תאונה.

הייצרן גם מזהיר שאין להחליף את המצבר בכול מצבר שנמצא בשוק אלה רק במצבר מקורי בלבד, הבעיה קיימת גם ברכבי מיאטה שקשה להשיג בארץ מצבר אטום ולכן בעלי המיאטות סובלים מקורוזיה בתא המטען.

פורסם

תודה על הדאגה, אבל תא המצברים אטום לחלוטין ובעל פתחי אורור החוצה (לתחתית הרכב). גם המצבר המקורי של הרכב הוא לא בעל צינורית לפליטת גזים.

ולמי שלא מכיר את הבדיחה על הדיפנדר נספר אותה שוב:

רצו לבדוק איזה מבין 3 רכבים אטום לחלוטין, לקחו פולקסואגן, רנגלר ודיפנדר.

הכניסו חתול למשך הלילה לכל אחת מ3 המכוניות והתוצאות היו:

ברכב הגרמני החתול נמצא מת עקב מחסור בחמצן

בגיפ האמריקאי החתול היה על סף עלפון ומטושטש

ובדיפנדר עדין מחפשים את החתול שהצליח לברוח מהרכב במהלך הלילה

ולמי שלא מכיר את הרכב, במסננת יש פחות חורים מאשר בדיפנדר:lol:

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

האם מצברים שמיועדים לפנים הרכב יקרים יותר ממצברים רגילים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אשמח לדעת איזה משני המצברים הללו של VARTA הוא מצבר ללא טיפול ( כלומר שבוודאות אין צורך להוסיף מים - נדמה לי זה נקרא מצבר ג'ל). אם יש המלצה למצבר של חברה אחרת שהוא מצבר ללא טיפול ונותנים עליו לפחות 18 חודשי אחריות, אשמח לשמוע. בשום פנים ואופן לא מצבר שנפ ! מיועד לקליאו 2003.

תודה לעוזרים

ליאור

מתוך נסיון אישי - ה SILVER DYNAMIC יבש בוודאות.

איך אני יודע?

יש לי אחד כזה באוטו.

אין שם פתחים שאפשר לפתוח (הורדתי את המדבקות)

וכשקניתי אותו - המוכר אמר שהוא יבש, בתגובה הפכתי אותו עם הראש למטה וניערתי

לא היה רעש של מיים ולא היו נזילות.

בינתיים הוא אצלי באוטו כבר 3 שנים.

שנה שלמה הוא היה כמעט ריק - לאחר מכן הנעתי עם כבלים והוא פועל מאז מצויין.

בזמנו קניתי אותו ב 500 ש"ח ל 62 אמפר. מעניין כמה הוא יעלה עכשיו.

פורסם
מתוך נסיון אישי - ה SILVER DYNAMIC יבש בוודאות.

איך אני יודע?

יש לי אחד כזה באוטו.

אין שם פתחים שאפשר לפתוח (הורדתי את המדבקות)

וכשקניתי אותו - המוכר אמר שהוא יבש, בתגובה הפכתי אותו עם הראש למטה וניערתי

לא היה רעש של מיים ולא היו נזילות.

בינתיים הוא אצלי באוטו כבר 3 שנים.

שנה שלמה הוא היה כמעט ריק - לאחר מכן הנעתי עם כבלים והוא פועל מאז מצויין.

בזמנו קניתי אותו ב 500 ש"ח ל 62 אמפר. מעניין כמה הוא יעלה עכשיו.

שלום לחבר,

מצברי בוש מסידרת SILVER הם מצברים רטובים וזה בטוח במאה אחוז. המצבר מוגן כנגד דליפות של אלקטרוליט כאשר הופכים את המצבר בזכות מבנה המיוחד של כיסוי המצבר.

אורך החיים הגבוה של המצבר הינו בזכות שימוש בסגסגות כסף וקלאציום, איבוד המים הינו יחסית נמוך לכן המצבר נחשב 100 אחוז מצבר ללא טיפול.

פורסם

מרק אם אתה אומר - אתה יודע

עכשיו ניערתי אותו בכל הכח והזזתי מצד לצד ואין אפילו שקשוק חלש של מים.

יש לך איזשהו נתון או משהו אחר שמגבה את הידע?

• תוכן חדש...