Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,אני מעוניין לרכוש רכב מנכה,ידוע לי שנכה משלם אגרת רישוי שנתית נמוכה משמעותית,השאלה היא האם בעת העברת בעלות צריך לשלם את הפרש אגרת הרישוי?

בתודה מראש,אורן בן סימון.

פורסם

אורן,

כידוע לך, העברת בעלות הינה באחריות המוכר, כך שתאורטית הוא זה משלם כל אגרה שקיימת על ריכבו.

בפועל, בהרבה מקרים משלם את האגרה הקונה.

במקרה של נכה, הוא משלם פחות (או אולי פטור) - עד כמה שאני זוכר מהעבר.

מה שהנכה משלם בנוסף, זה את הפרש המיסים כדי לשחרר את הרכב ולאפשר את מכירתו - זה לא דבר שצריך לעניין אותך, הוא עושה זאת לפני העברת הבעלות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• ספונסר פורום
פורסם

תודה על ההתייחסות.

הרכב אינו חדש ואין עליו מיסים

השאלה היא לא לגבי התשלום עבור העברת הבעלות.

אלא על אגרצ הרישוי השנתי(הטסט) המחיר של הטסט הוא 1030 ש"ח,נכה משלם 21,האם בעת העברת בעלות יש להשלים את ההפרש?

פורסם

אין שום תשלום נוסף מעבר להעברת בעלות.

אני קניתי את רכבי מאדם נכה (סיטרואן שנת 2000) ושילמתי רק העברת בעלות בלבד וזה היה לפני חצי שנה.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

לפניי שבוע וקצת בדיוק מכרנו את הרכב שלנו שהוא רשום על נכה (אימי) ואנחנו שילמנו את ההפרש באגרות, אבל כשאנחנו קונים רכב חדש אפילו שיש לו טסט לשנה, אנחנו מקבלים את ההפרש. לדוגמא האוטו שקנינו יש לו טסט לשנה שלמה שזה 1030 כמו שאתה אומר, אז אנחנו מקבלים 1008 שח בחזרה אפילו שאת האוטו העביר טסט המוכר. בנוסף כאשר קונים מנכה אין 178 שח העברת בעלות אלה רק הפרש האגרות.

:-) just smile
פורסם

את הפאסאט קניתי מאישה עיוורת (פטורה מאגרה) שהרכב עבר על שמה (צו ירושה) מבעלה שנפטר.

לא זוכר את נושא תשלום העברת הבעלות, אך שילמתי את הפרש אגרת הרישוי מחודש ספטמבר (מועד הרכישה) עד אפריל (מועד הרישוי).

פורסם

פה לא מדובר באגרת העברת בעלות אלא באגרת רישוי שהנכה פטור ממנה ואילו הרוכש חייב בה, ולכן זה הוגן שהרוכש ישלם.

בכל מקרה האגרה היא ביחס לזמן שנשאר עד חידוש רשיון הרכב, לדוגמה - אם נשארו 8 חודשים לטסט תשלם 2/3 מהאגרה השנתית. תתייחס לזה כמו אל קניית מכונית רגילה קצת לפני הטסט הבא שלה.

פורסם

כן, צריך לשלם הפרש.

קניתי לפני שבוע רכב מנכה ונאמר לי במשרד הרישוי שאני צריך לשלם הפרש כמו כן הודפס רישיון רכב עם תשלום של ההפרש.

פורסם

זה לא פייר מה שעשו לשנייכם (שניים מעליי) כי הנכה כאילו הרוויח עליכם. הנכה מקבל מהרכב הבא שהוא יקנה את ההחזר, כך שפה הוא צריך לשלם את ההפרש. למשל נכה מוכר רכב עם שנה טסט, משלם על ההפרש 1030, יום למחורת הוא קונה רכב עם טסט לשנה שעשה לו המוכר שלו, ואז הנכה מקבל את הזיכוי על השנה כולה פחות 22 שח זאת אומרת שחזרו אליו 1008 בדיוק אלה שהוא שילם בהפרש כשהוא מכר.

לעומת זאת, אם הוא לא משלם, אז הוא כאילו מקבל בונוס של אלף שקל כשהוא קונה רכב עם טסט לשנה.

:-) just smile
  • תוכן חדש...