Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגים חדשים או צעירים משתוללים על הכביש והם חושבים שהם שומאכר. הרבה מאוד נהגים חדשים עושים תאונות כאשר הם מושפעים מהחבר'ה שלהם או כשיהיה מספר מכוניות של חברים שנוסעים למקום כל שהוא.

לעומת זאת נהגים מבוגרים יותר רגועים אבל לפעמים מצפצפים על חוקים כי הם חושבים שאם יש להם ניסיון אז הם יכולים לנהוג איך שבא להם.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו אחת הסיבות שבימי שישי בערב אני מעדיפה לנהוג פחות ולהמצא בסביבה שבה בני נוער יוצאים לבלות.

הסיכון וחוסר שיקול הדעת משאירים אותי במקום מבטחים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
זו אחת הסיבות שבימי שישי בערב אני מעדיפה לנהוג פחות ולהמצא בסביבה שבה בני נוער יוצאים לבלות.

הסיכון וחוסר שיקול הדעת משאירים אותי במקום מבטחים.

ל'

ומה אני אגיד שאני צריך להסתובב כל סופש באיזור הכנרת ולראות אנשים מבוגרים נוהגים עם שיקול דעת, ב70 קמ"ש תוך כדי נסיון רצח של שאר המשתמשים באותו כביש? (כביש החופים המזרחי).

הם רוצחים באותה מידה, רק עושים זאת בסל"ד נמוך.

חוסר שיקול הדעת שלהם זהה מבחינת "נסיון רצח" לחוסר שיקול הדעת של ילד בן 16.

ושוב אני חוזר - מבוגר עושה זאת בסל"ד נמוך תוך אי התחשבות בכל העולם, וילד עושה זאת בסל"ד גבוה תוך אי התחשבות בשאר העולם, שניהם עושים את אותו נזק.

מסכים לחלוטין שאין לטרקטורונים כלל מה לחפש על כביש.

אבל די להציג הכל בצורה מעוותת.

לא ראיתי הרבה מבוגרים מתחשבים שיודעים לנהוג ולא עושים נזקים.

פורסם
הדרך הכי ישראלית לטפל בבעיה - ענישה, החמרה ומיסוי.

תגיד לי את רציני??!

מאוד!!!

השירשור הזה סוטה ממטרותו העיקרית וחבל אבל אני לא יכול שלא לומר בהקשר הזה את "האני מאמין" שלי.

הבעיה הכי גדולה שלנו כחברה היא "אובדן הדרך" אין דין אין דיין ואיש כטוב בעיניו יעשה.

לא הפצצה של אחמד הגמד היא זו שתכלה אותנו אלא אנו את עצמינו.

יש הבדל בין לנהוג 50 קמ"ש (חוקיים) ליד בית ספר בשעה שילדים יוצאים הביתה, לבין נהיגה של 200 קמ"ש בלילה כשאתה לבד על כביש מהיר וטוב.

לדעתי עדיין מסוכן יותר לנהוג 50 קמ"ש ליד בית ספר (למרות שאני נגד הפרת החוק)

ה"קנס" שמשלים אנשי האימפרזה הוא בדמות אחזקה יקרה (חלפים דלק וביטוח) ולא כל ילד בן 16 מרמת השרון מחזיק אחת כזו.

הדרך הכי ישראלית להגיב להודעה, היא במשהו שאתה לא ממש מבין בו (אבל משוכנע שכן) ובלי לנמק.

כמי שמגיע מהתחום (המשפטי) הענישה בארץ לא מרתיעה סלחנותם של השופטים כלפי עבריינים היא בלתי ניסבלת, ולא רק באשמתם, גם באשמת המחוקק.

אני מזדמן מדי פעם לסינגפור, שהיא דמות ומופת בכל תחום ואני בכל פעם שואל את עצמי, למה אנחנו נכשלנו במקום בו הם כל כך מצליחים. התשובה שלי (כמשפטן) היא חד משמעית - ענישה מרתיעה.

יום אחד שתהיה אבא אתה לא תרצה שמשהו ישתולל ויהרוג לך את הילדים, שמשהו יציע להם סמים בבית הספר, שיבצעו בהם עבירות מין או שתם ישרטו לך את האוטו החדש.

בסינגפור זה לא יקרה לך, למה? כי אם משהו ישרוט לך את האוטו יחתכו לו את הידיים ואם משהו ינסה להתעסק עם הבת שלך יחתכו לו את הביצים.

למרות שאני מגיע מאסכולת זכויות האדם אני מאמין ש Desperate Times Call for Desperate Measures והגיע העת גם במחיר של פגיעה בזכויות ליישר פה את האנשים.

זה כמו זריקה, זה כואב קצת בהתחלה, אפילו מפחיד, אבל רק טוב יצא לנו, כחברה מזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל דרך. מה הוא גורם המוות הגבוה בכבישים? לא טרקטורונים, לא טומקרים ולא אופנועים. מכוניות.

כמה טרקטורונים יש בכל הארץ שנוסעים כנגד החוק, מתפרעים, מסכנים את עצמם ואחרים? במקרה הגרוע, מאות.

כמה מכוניות פרטיות וג'יפים בארץ, עם נהגים שמצפצפים על החוק, מתפרעים ומסכנים את עצמם ואחרים? אלפים ויותר.

Desperate Times Call for Desperate Measures, אפשר להשתמש בטיעון גם נגד המכוניות. מאות הרוגים כל שנה בכביש? יאללה, אין רשיונות לאף אחד. גם במחיר של פגיעה בזכויות אזרח.

בגלל אנשים כמוך הספורט המוטורי בארץ לא מתפתח. כל פיפס קטן של ילד מושתן אתה רוצה לעצור את המכירה של טרקטורונים לכולם. כנגד כמה עשרות בודדות של רוכבים שעולים על כביש החוף ומסכנים את הציבור יש מאות ואלפים של רוכבים שעושים זאת בצורה בטוחה ואחראית, ובמקום המיועד.

אני לא מתפלא אם אתה גם נגד אופנועים.

פורסם

Desperate Times Call for Desperate Measures, אפשר להשתמש בטיעון גם נגד המכוניות. מאות הרוגים כל שנה בכביש? יאללה, אין רשיונות לאף אחד. גם במחיר של פגיעה בזכויות אזרח..

יפה. הגעת למסקנה לבד.

לא יתכן שנהג עם 184 עבירות תנועה יהיה רשיון לנהוג במשאית. וזה מה שקורה בארץ.

עבירה אחת....קורה

שתיים..נגיד

שלוש...תירגע איזה חודש בלי רשיון

ארבע..איזה שנה

הריגה/רשלנות - כלא

מבטיח לך שהמצב על הכבישים ישתפר פלאים.

כנראה שאני לא היחיד שמשתגע מהטמטום במדינה הזו...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3455424,00.html

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
הדרך הכי ישראלית לטפל בבעיה - ענישה, החמרה ומיסוי.

תגיד לי את רציני??!

ואם מחר אימפרזה טורבו תוריד ילדה קטנה אתה תקום לצעוק צריך להוריד רכבי ספורט מהכביש?

צביעות.

אין לי טרקטורון, אין לי שום חיבה לטרקטורונים - אבל אני לא אגואיסט!

במקום לזמבר את כל בעלי הטרקטורונים צריך להסביר ולחנך, ולהעניש אישית את העבריינים.

אבל - משטרת ישראל = קקה על מקל, לא מסוגלת לתפוס את העבריינים - ובגלל זה עמישראל רוצה עונש קולקטיבי.

אני מייחל ליום שטויוטה קורולה תוריד ילדה ואז יצעקו שצריך להוריד את הקורולה מכבישי הארץ.

אתה לא צריך אימפרזה טורבו כדי להרוג. אפשר גם עם אוטוביינקי. זה לא הקטע של איזה סוג רכב להחרים ואיזה לא, צריך להחרים רכב של כל נהג שעובר עבירה רצינית על החוק. בין עם זה טרקטורון, קטנוע, אופנוע, מכונית, משאית, קולנועית

ולא חשוב אם הרכב של דוד שלו, חבר שלו.

אתה רוצה שהרכב ישאר?! סע כחוק. זה הפתרון הכי פשוט והכי טוב. רק להחרים כלי רכב וקנסות ממש אבל ממש גבוהים.

פורסם

אז כשאתה נכנס לכיכר ב5000 סל"ד (ולא משנה אם היית בכלל בהילוך שני)

אהבתי... :) הצלחת עם הוולקן? לי לא היה לי ת'אומץ לנסות.

ולגבי התומקאר - אני חושב לקנות אחד כזה כשאתבסס כלכלית. מותר לו לנסוע בכבישים עירוניים? הרי למיולים של העיריות מותר!

אביעד

פורסם

קודם כל לכל מי שזה יתן לו תרוץ טוב לצפצף על כל מה שאני אומר - אני בן 19. מי שחושב שזה עושה אותי צעיר פוחז, חושב שהוא שומאכר, משתולל בכביש ולא יודע עדיין להחליף לעצמו את החיתול, שיבושם לו.

ובתכלס יש לי הרבה מה לומר על הדיון הזה. סולל הדרך - אתה צודק בהמון מהטענות שלך ! ואני עדיין לא מסכים איתך לחלוטין.

יותר נכון לחלוטין לא מסכים.

זה נכון שנהג עם ריבוי עבירות צריך לרדת מהכביש

וזה נכון שהטרקטורון צריך לרדת מהכביש (לפי החוק הוא בכלל לא אמור להיות על הכביש..)

ואני גם מסכים עם כך שכלים בסגנון המיול והטומקאר, אם יש להם רישוי לכביש צריכים להיות בעלי אותן הדרישות לקבלת רישון נהיגה מסוג B, על מנת לנהוג בהם בכביש !

לעומת זאת אני מתנגד בכל רוחי לאיסור מכירה של רכבים מכל סוג. זו השיטה הכי שגויה. זה לומר, אנחנו לא מצליחים להשתלט ע להנהגים אז ניקח להם את כלי הרכב.

המקבץ החולה בכל קבוצה, אלו שעושים את הדברים ה "רעים" הם תמיד הבולטים ביותר. מאחוריהם תמיד תהיה קבוצה הרבה יותר גדולה של אנשים שהם בסדר. כנל רוכבי הטרקטורונים. כמה עשרות ילדים עשירים ומטומטמים מכמה פינות בארץ הם הבולטים כשהם נוסעים בכביש 2 ו"עולים על מכוניות חונות" אבל הם לא מהווים את רוב נוסעי הטרקטורונים ובגללם לא צריכים להענש כל אלו שמעמיסים את הטרקטורון שלהם על נגרר ונוסעים לדיונות להתאמן על ספורט.

הגישה שלך היא אותה הגישה שמונעת את קיומו של ספורט מוטורי בארץ. אנחנו לא מציחים לאכוף ולארגן את זה, אז נאסור את זה.

זו גישה שגויה, חלשה, וטפשית. ובאמת שבלי כל כוונה להעליב או משהו כזה כי עם רוב הדעות שלך אני דווקא מסכים, רק לא עם הפתרון.

דבר נוסף וזה מתקשר למה שאמרתי קודם, הדיון גלש פה להתנהגות של נוער בכבישים. אין מה לעשות, הנוער בולט יותר. כמו שאין הרבה בני 30 פלוס שלובשים חולצות צעקניות ומכנסיים נמוך יותר מהתחת, ככה אין הרבה מבוגרים שנוסעים עם מזרחית פול ווליום ושלל אורות מנצנצים בעונדה שפיץ. נכון שכשילד בן 18 עובר באזור תעשיה עם הקליאו '92 שלו ועושה המון רעש כי יש לו אגזוז פתוח בקוטר של פח אשפה, זה מושך תשומת לב יותר. אלו הסיבות שאתם שמים לב לעברייני תנועה צעירים יותר. הם יותר בולטים.

למה נהגים צעירים מעורבים ביותר תאונות ? כי הם נהגים חדשים. לא בגלל הגיל, אלא בגלל חסור הנסיון. אנשים מבוגרים שהם חסרי נסיון על הכביש, הם מיעוט בדיוק כמו נהגים צעירים שלא עושים עבירות תנועה ואלו מיעוטים שלא נכנסים לסטטיסטיקה. רוב הנהגים חסרי הנסיון הם גם צעירים וחוסר נסיון מוביל ליותר צרות. הנהגים הבעייתיים של היום יהיו הנהגים הפחות בעייתיים של עוד 10 שנים.

אם תעלו את גיל קבל הרשיון, תקשו על קבלת רשיון ונהיגה בכללי לצעירים תקבלו את אותו אחוז של תאונות רק עם ממוצע גילאים קצת יותר גבוה.

בפועל הנהג הישראלי נשאר הנהג הישראלי וכולם מתנהגים כאילו עברו לאחרונה ניתוח להסרת מוח באמריקן לייזר. אם אצל הצעירים זה אולי הפוזה או חוסר הסבלנות, אצל המבוגרים זה הזלזול, חוסר תשומת הלב והבטחון העצמי המופרז על הכביש.

רובנו ויש להודות באמת - לא יודעים בש*ט. הרוב על הכביש לא יודעים עקרונות הנהיגה הנכונה מה הם, התמודדות עם מצבי חירום, עקרונות פיזיים תאורטיים ופרקטיים של התנהגות הרכב והשליטה בו, התאמת הנהיגה לסביבה וכו'. רובנו נכנסים לרכב ופשוט נוהגים מA לB עד שהסטטיסטיקה תופסת אותנו לא מוכנים ודווקא בפעם ה572 שבה נחליט לקרוא עיתון או להתגלח בפקק בבית דגן נעשה תאונה... ונמשיך כרגיל.

להפיל את זה על קבוצה כזו או אחרת של נהגים בכל הבדלה שהיא, זו טעות. כמ ושארז אמר בתחילת האשכול, בתכל'ס רובנו צריכים להיות מורדים מהכביש.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כל כלי רכב מא' ועד ת' הוא סכנה לשלום הציבור ולנוהגים בו.

אז?

אתה מתייחס לקטינים בעלי טרקטורון בצורה מכלילה מידי, מציג אותם כגורם הבעייתי על הכבישים.

אנשים מבוגרים שעושים תאונות, אין?

אנשים מבוגרים על טרקטורון, אין?

לילד קטן, שעוד לא מלאו 17 שנים יש 2 אופציות להנאה מוטורית. אופנוע וטרקטורון\טומקאר.

מה אתה רוצה לעשות? לקחת מהם גם את זה? למה? כי יש חסרי אחריות ושכל ביניהם?

וחסרי שכל וטיפת אחריות, אין לאנשים מעל גיל 17? 18? 21? 30? יש בכל מקום!

הכללה לא תפתור את הבעיה. ובטח שלא לקחת מהם את האפשרות להוציא רישיון, כי אז ינהגו בלי רישיון. יותר טוב? אתה לא פותר בזה כלום!

המקרה שקרה ביום כיפור הוא לא משהו שאתה שומע עליו לפחות 4-5 פעמים בשבוע. על תאונות דרכים שקורות במכוניות\משאיות אתה כן!

אדון מאג.

למה נהגים צעירים מעורבים ביותר תאונות ? כי הם נהגים חדשים. לא בגלל הגיל, אלא בגלל חסור הנסיון. אנשים מבוגרים שהם חסרי נסיון על הכביש, הם מיעוט בדיוק כמו נהגים צעירים שלא עושים עבירות תנועה ואלו מיעוטים שלא נכנסים לסטטיסטיקה. רוב הנהגים חסרי הנסיון הם גם צעירים וחוסר נסיון מוביל ליותר צרות. הנהגים הבעייתיים של היום יהיו הנהגים הפחות בעייתיים של עוד 10 שנים.

אני לא לגמרי מסכים איתך.

זה שהדור הצעיר יותר הם הבולטים בעניין תאונות הדרכים זה לא רק בגלל חוסר הניסיון.

זה חוסר האחריות, הפוזה, הביטחון היותר מידי מופרז שיש להם על הכביש מאיזו שהיא סיבה שאיני יודע מה היא.

נהגים חדשים שסיימו את תקופת המלווה שלהם אתמול שלשום מתפרעים לך על הכביש כאילו הם נוהגים מינימום ב911 בביטחון מלא, מוזיקה בווליום מטורף. ובקיצור? ביצים של שור ומוח של ציפור! זה מה שמוביל לתאונות הדרכים.

לא אומר שלא, כשאני הייתי בן 17 גם אנחנו השתוללנו! עד ליום שחבר שלי נכנס בעמוד ב40 קמ"ש בדיוק עם האוטו של אבא שלו. 40 קמ"ש כולה. כשנכנס לי טיפה פרופורציות לראש, אם זה היה קורה ב100 קמ"ש קיבלתי טיפה שכל עד כמה שתאונה יכולה ליהיות דבר מסוכן.

נהג מבוגר ממוצע יוצא לכביש כדי להגיד מA לB או מקסימום סתם כדי לעשות סיבוב

כשהם יוצאים לכביש זה בשביל להראות לכולם איזה גבר הוא שהוא נוסע 110 בעיר עם מוזיקה שתעיר אנשים גם בשכונה הסמוכה.

GS300.

פורסם

להחמיר עם בעלי הטרקטורונים.

כל רוכב שימצא נוסע על כביש ציבורי או ללא מספר רישוי או ללא רישיון - יקבל שלילה ארוכה והחרמת הכלי + קנס כספי.

אצלי בישוב יש ילדים בני 13-14 שנוהגים על טרקטורונים.. המשטרה אדישה לעניין ולאף אחד לא אכפת, עד שמישהו נפגע.

מה שמעצבן הוא שאין לרוכבים ביטוח ואם הם פוגעים בך הם בורחים ולא תמצא אותם..

פורסם
להחמיר עם בעלי הטרקטורונים.

כל רוכב שימצא נוסע על כביש ציבורי או ללא מספר רישוי או ללא רישיון - יקבל שלילה ארוכה והחרמת הכלי + קנס כספי.

אצלי בישוב יש ילדים בני 13-14 שנוהגים על טרקטורונים.. המשטרה אדישה לעניין ולאף אחד לא אכפת, עד שמישהו נפגע.

מה שמעצבן הוא שאין לרוכבים ביטוח ואם הם פוגעים בך הם בורחים ולא תמצא אותם..

שני דברים לי אלייך:

1. עם יד על הלב, כמה אנשים נפגעו בישוב שלך ספציפית, וספציפית בגלל שטרקטורון פגע בהם.

הלאה:

ברור לכולנו שאין לטרקטורון מה לחפש על אספלט, מה גם שאין בזה שום כיף, זה דיי מעפן למען האמת.

אז:

2. מרוכבי הטרקטורונים בשטח, כמה פעמים שמעת על טרקטורון שפגע באדם בשטח?

אז עכשיו בטח תגיד לי, כן אבל הם פוגעים באנשים כשהם נוסעים בכביש! נו דהה! ומה בדיוק עושות שאר המכוניות?!

אבל מכאן ועד לאסור את הכלים...

או שאולי אתה רוצה להגיד לי שהם פוגעים בעצמם? וואלה, אני חושב שהתרסקתי אי אלו פעמים עם טרקטורון, תודה על הדאגה, אני אסתדר גם בלעדיה. אני (ועוד הרבה אני מניח) עדיין בחיים. לא כל מי שמתהפך עם טרקטורון נהרג, ולא כל מי שמחליק עם אופנוע נהרג.

פורסם

ארז, לא פעם קורים מקרים מעצבנים שטרקטורון פוגע לך ברכב (גם אם זה שיפשוף) ובורח

לנהגים אין רשיון, רובם בני 16, ללא קסדות/קשת התהפכות ומס' רישוי לכלי.

הם מצפצפים על תמרורים, עוקפים ועושים צ'יקן עם רכבים שבאים ממול ואני לא מגזים. אז אם הייתה לי האפשרות

הייתי מוריד את כל הטרקטורונים שביישוב שלי מהכביש באשמת הנהגים.

שלא תבין לא נכון, גם אני נוסע על הכלים האלו, אבל עושה את זה בטיול מאורגן בשטח עם קסדה,קשת התהפכות וביטוח בתוקף.

רק לפני כמה ימים חזרתי מטיול כזה בצפון, וראינו איך נהג אחד נמרח על עמוד בטון.. למזלו לא קרה לו כלום

אבל הוא יצטרך לשלם הרבה כסף על הטרקטורון שהשבית.

פורסם

לדעתי המסקנה היא שיחייבו רשיון רכב על מנת לרכב על טרקטורון. נער בן 16 לא צריך טרקטורון וגם לא אופנוע.

טרקטורון הוא לא כלי כביש, אלא כלי שטח ושם הוא צריך להישאר.

צריך להגביר את הפיקוח המשטרתי ולהחמיר עם הענישה כנגד עבריינים אשר מצפצפים על החוקים הללו.

פורסם

ברמת העיקרון אני מסכים הם פותח השרשור.

אבל...

מה שקורה עם הטרקטורונים הוא לא הבעיה, אלא הסימפטום.

תזכרו שאותם אנשים שנוסעים כיום על הטרקטורונים הם אלו שינהגו במאזדה 3 ובקורולה בעוד 7 שנים.

יש מחלה של יותר מדי חופש וחוסר כבוד כלפי המשטרה, הסמכות והחוק, וזאת הבעיה. אני נוהג יחסית מהר, ונדיר מאוד לראות אותי נוסע מתחת למהירות המותרת.

פעם בשבוע לוקח לי שעה ועשר להגיע מהקריות עד תל אביב.

אתם יודעים כמה קנסות קיבלתי בארץ? בדיוק, אפילו לא אחד!

כולם מתלוננים על השוטרים ועל הניידות ועל הדבורה, אבל באמת אין מי שיבוא ובאמת יעצור אותנו וילמד אותנו לקח.

קורה לי המון פעמים שאני נוסע בכביש החוף בסביבות ה130, ואפילו כשאני עוקף מישהו המשטרה לא מסתכלת עלי בכלל (אולי זה בגלל שאני בכל מקרה מאותת ושומר מרחק).

אין פה פחד מהמשטרה, וזאת הבעיה.

אין שום היגיון בלהוריד את הטרקטורונים לגמרי. מה שצריך לשעות לדעתי זה להחמיר עם החוק כל כך הרבה, שאפילו אם אין אכיפה מספיקה, העבריינים לא יעיזו אפילו לעשות עבירה. למשל, אם מבטיחים לי שלא ייתנו לי רישיון שנתיים אחרי גיל 18, וגם יזרקו אותי לכמה ימים במעצר, אני לא אעיז לעשות כלום.

הבעיה של חוסר הכבוד היא לא אצל בני הנוער, אלא אצל חלק גדול מהאוכלוסיה. לא צריך להיות קיצוניים ולכרות ידיים, אבל לפחות לעשות אכיפה נכונה רק לעבירות מסוכנות.

• תוכן חדש...