Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שזה צריך להיות אוטומטי-

לא התאפקת ונהגת ללא רשיון בכלל- תחכה עוד 10 שנים עד שתוכל לעשות רשיון. אוטומטית. לפני משפט בכלל.

כמובן יש לפרסם זאת ולהרתיע מראש.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בעיה עם זה.

אותם אנשים שאין להם כבוד כלפי החוק, אם שוללים להם לשנתיים, אולי הם לא ינהגו, ויאחזו בתקווה שעוד שנתיים הם יכולים לנהוג. אותם אנשים, אם לוקחים את הרשיון שלהם ל10 שנים, הם יכעסו כל כך וירגישו כל כך מקופחים, שהם יאבדו את כל הכבוד שנשאר להם, ויעשו מש שבא להם, כי בכל מקרה אין להם מה להפסיד.

קח לבן אדם את התקווה, הרסת את הבן אדם ואת הסמכות עליו.

שנתיים זה הגיוני, כי אפשר לחדש את זה שוב אם הבן אדם עובר שוב על העבירה.

10 שנים זה יותר מדי, כי אם הוא נוהג שוב שלי רשיון, לקחת לו את הרשיון ל20 שנה (שליש או רבע מהחיים שלו) זה טיפה יותר מדי.

פורסם
ברמת העיקרון אני מסכים הם פותח השרשור.

אבל...

מה שקורה עם הטרקטורונים הוא לא הבעיה, אלא הסימפטום.

תזכרו שאותם אנשים שנוסעים כיום על הטרקטורונים הם אלו שינהגו במאזדה 3 ובקורולה בעוד 7 שנים.

יש מחלה של יותר מדי חופש וחוסר כבוד כלפי המשטרה, הסמכות והחוק, וזאת הבעיה.

אין פה פחד מהמשטרה, וזאת הבעיה.

אין שום היגיון בלהוריד את הטרקטורונים לגמרי. מה שצריך לשעות לדעתי זה להחמיר עם החוק כל כך הרבה, שאפילו אם אין אכיפה מספיקה, העבריינים לא יעיזו אפילו לעשות עבירה. למשל, אם מבטיחים לי שלא ייתנו לי רישיון שנתיים אחרי גיל 18, וגם יזרקו אותי לכמה ימים במעצר, אני לא אעיז לעשות כלום.

הבעיה של חוסר הכבוד היא לא אצל בני הנוער, אלא אצל חלק גדול מהאוכלוסיה. לא צריך להיות קיצוניים ולכרות ידיים, אבל לפחות לעשות אכיפה נכונה רק לעבירות מסוכנות.

אז שוב, מצד אחד אתה אומר שהחרמת כל הכלים זה מכליל מידי או דרסתי.

אבל בעצם אתה זה שהולך רחוק.

הבעיה פה בארץ זה ההתעסקות הרבה באכיפת החוק, במקום מניעת הפשע. כמו בחו"ל למשל.

משטרה מסתובבת בחניות של פאבים, לראות מי מתכוון לנהוג שיכור הביתה, לא מחכים בכביש ליד לראות מי כן נוהג שיכור...

אתה תתן לילד שאין לו אפילו גיל 17 להכנס למעצר ליום יומיים בגלל מה? בגלל שהוא עלה על טרקטורון?

אתה תשלול מילד שאני לא בטוח שבכלל אחראי למעשיו את האפשרות להוציא רישיון עד X שנים?

עם כל הכבוד, עדיף כבר לצמצם את המנהג הזה בארץ ולא לאפשר למכור טרקטורונים אלא למטרות חקלאות \ עבודות שונות.

זה כאילו לתת לחתול את השמנת ולהגיד לו אם אתה תלקק אני אבעט לך באף. אז הוא לא ילקק? ילקק!

גם בעטת לו באף וגם אין לך שמנת. מי הרוויח?

-אף בעל חיים לא נפגע במהלך כתיבת ההודעה. או אחריה-

GS300.

פורסם

אני חייתי כל החיים שלי בבית עם נשקים שונים, מפתחות של רכבים על השולחן (גם כשלא היה אף אחד, כי תמיד היה אוטו ספייר בבית), ומעולם לא ניסיתי לגעת בהם או אפילו לשחק.

זה עניין של חינוך.

אם הבן אדם בגיל 17 לא יודע לשלוט על עצמו, אז יש לו בעיה, ואם ההורים לא יכולים לחנך אותו, וגם לא המערכת החינוכית, אז ניתן למשטרה לעשות את זה.

פורסם

אתם מדברים שטויות.

כשנער ידע שהוא, כחובב נהיגה, עשוי להתחיל לנהוג רק בגיל 27, בגלל שבגיל 15 לא היתה לו סבלנות, הוא ישקול 10 פעמים אם זה שווה לו.

כשהוא ישמע שהנער שנחשב "הכלי של השכבה" נתפס בלי רשיון ועכשיו הוא יזדקק להסעות של חבריו עד גיל 27, הוא ירגיש הרבה יותר נוח להגיד לאחרים "חברה, אני לא עולה על הטרקטורון, תודה על ההצעה, אני לא מתכוון לדחות את העצמאות המוטורית שלי בשביל נסיעת-כיף".

לעומת זאת, אם כולם יגידו לו "עזוב, לא יקרה כלום", כי באמת, אין מה להפסיד, יהיה לו הרבה יותר קשה לסרב לנהיגה לא חוקית.

בכל מקרה נער אחראי למעשיו. אין פה צל של ספק.

כשאתם הייתם בני 15 כבר הרגשתם שאתם רוצים אחריות ושיתיחסו אליכם כאל מבוגרים עם שיקול דעת.

פשוט צריך לוודא שהנער ידע מה העונש, ושהעונש הוא אוטומטי.

זה לא שיש נסיבות מקילות. הוא לא גונב כדי להאכיל את משפחתו, ולא איימו עליו בסחיטה כך שהוא גנב כדי להחזיר כסף.

סתם בשביל להתפרע הוא נהג בלי רשיון.

שידע מראש מה המחיר ויהיה מוכן לשלם אותו כמו גבר כשיתפסו אותו.

פורסם

אני מסכים לחלוטין

הבעיה היא שהענישה אפשרית פשוט לא מיושמת מספיק. לדוגמא מקרה שכן יישמו ענישה כזו: זוג חסרי מזל שהיו איתי בשכבה בתיכון, אני זוכר את הסיפור שלהם כנראה עד סוף ימי. לאחד יש רשיון ולשני אין, זה בעל הרשיון לקח את חברו ונסעו לחוף ראשון. בחניה של החוף הבחור השני שכנע אותו לת לו לצאת מהחניה סתם בשביל הכיף. בום, עצרה אותם ניידת, שללו לבעל הרכב את הרשיון ואחר כך במשפט, לזה שלא היה רשיון ונהג ברכב נקבע שלא יוכל להוציא רשיון במשך 5 שנים.

זה עונש מעולה. בפועל זה עושה מספר דברים:

1. מרתיע

2. מוריד נהגים מסוכנים מהכביש (ונכון שהוא לא היה מסוכן במיוחד אבל ילד בן 15 על טרקטורון בכביש מהיר הוא כן)

3. מלמד לקח טוב. כשיקבל את הרשיון הוא יעריך ויוקיר אותו.

בכל מקרה עונש כזה צריך להיות רק על עברות חמורות באמת.

לדעתי, לאסור על ייבוא ומכירה של כלים כאלה ואחרים לארץ זה שגוי. למה באירופה יכולים למכור ופה לא ? אנחנו כאלה חיות שאי אפשר להשתלט עלינו ?

זה כמו לא לקנות הביתה ספה, כי חית המחמד עלולה לשרוט אותה...

צריך לאפשר ייבוא. צריך לעודד רישוי וביטוח של הכלים האלה לצרכים חקלאיים ולצרכים ספורטיביים. בחו"ל לילד בן 8 יכול להיות קארט, אופנוע מוטוקרוס או טרקטורון, וזה יהיה חוקי בשבילו להתאמן במגרשים המתאימים ולהתחרות.

זה הגיוני לחלוטין שאבא יוכל לקחת את בנו הקטן לטיול שטח על טרקטורונים בתנאי שהכלים מורשים, הרוכבים מבוטחים, ושהם לא יסעו על הכביש אלא במקומות מותאמים.

מי שמזלזל ועובר על החוק, מי שלא מסוגל לומר תודה לאמא אבא והמדינה שנתנו לו לקנות טרקטורון ולצאת איתו בסופ"שים למסלולי אתגר לרכיבה, ומחליט שזה גם דרך טובה ופוזאיסטית להגיע לבית הספר או להתחרות בחברים, שיגיד ביי ביי לרכב שיוחרם, וגם לרשיון.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
אני מסכים לחלוטין

צריך לאפשר ייבוא. צריך לעודד רישוי וביטוח של הכלים האלה לצרכים חקלאיים ולצרכים ספורטיביים. בחו"ל לילד בן 8 יכול להיות קארט, אופנוע מוטוקרוס או טרקטורון, וזה יהיה חוקי בשבילו להתאמן במגרשים המתאימים ולהתחרות.

זה הגיוני לחלוטין שאבא יוכל לקחת את בנו הקטן לטיול שטח על טרקטורונים בתנאי שהכלים מורשים, הרוכבים מבוטחים, ושהם לא יסעו על הכביש אלא במקומות מותאמים.

אני בעד. לגמרי בעד.

אבל תראה את ההודעה שלך ותראה את הכותרת של השרשור.

בכל אופן, אני ממש לא בעד מניעה מאנשים להוציא רישיון לטרקטורון וגם אם כן לשחוט אותם כלכלית. ממש לא.

להיפך.

ואם לא נאסור על בני הנוער כל דבר שני. הם לא יצטרכו להתמרד ולנסוע בכל זאת, ששם הם מהווים סכנה אמיתית!

לא אומר תנו לילד בן 8 רישיון, אבל בין המחזיקים ברישיון לטרקטורון יש גם אנשים עם ראש ושכל בין האוזניים, אנשים עם טיפה אחריות. אין צורך להכליל.

בגלל כמה אנשים שמנת המשכל שלהם כנראה קטנה משל מנה פלאפל לא כולם צריכים לסבול.

וההכללה הזו זה בדיוק מה שקורה עכשיו בכבישים.

יש עברייני תנועה שעושים מה שהם רוצים כאילו הכביש ומשטרת ישראל יחדיו שייכים לדודתו היקרה.

והנה. עכשיו תיסעו על 110 ויזמברו אותכם עם הדבורה עם אותו יחס מזלזל כמו של שאר עברייני התנועה שלא יודעים כלכך מה הם עושים.

GS300.

• תוכן חדש...