Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרו אם המצבר תקין הוא אמור להתמלאות בנסיעה קצרה רבע שעה בערך ותוכל כבר להניע מחדש

בהצלחה,

אבי

פורסם
לפי דעתי הלך לך המצבר , טעינה לא תעזור.

אני קורא מידי פעם את התגובות החכמות שלך ואני שואל את עצמי חבל שלא הצטרפת לפורום מזמן.:-)

לפותח האשכול !

ראשית כפי שכתב אונו טורבו סע נסיעה מחוץ לעיר כ-30 דקות עד שעה וחזור לדווח.

התרוקנות המצבר מספר פעמים פוגעת לטווח הארוךבאורך חיי המצבר, מצבר תמיד מומלץ לשמור טעון באופן מלא.

איזה כייף לי :)

פורסם

טעינה מהירה ע"י האלטרנטור לא תביא את המצבר לקיבול הנומינלי שלו אלא לכ75 אחוז ממנו.

כדאי לטעון עם מטען איטי ל24 שעות.

נסיעה של כ-10 דקות תמלא את המצבר בחזרה במלואו בתנאי שהמצבר

תקין והאלטרנטור תקין.

בשביל לטעון במלואו בעשר דקות מצבר של 40 אמפר-שעה, תצטרך להזריק לו זרם של כ240 אמפר. אתה בטוח שהאלטרנטור שלו יודע לעשות את זה? (הוא לא) .

פורסם

לפני משהו כמו עשר שנים (+) הייתה לי מיצובישי סופר לנסר. ברכב הייתה מערכת מהתקנה מקומית :-( שבדיעבד גיליתי שהיא מושכת זרם רציני של 300 - 400 מילי - אמפר גם כשהסוויץ כבוי.

בשימוש יום יומי הדבר לא הורגש.

אחרי נסיעה לחו"ל של שבועיים ניסיתי להתניע את הרכב, מצב המצבר היה כ"כ גרוע שאפילו המנורה שבתוך הרכב ונורות לוח השעונים לא דלקו.

התנעה עם כבלים, נסיעה של כחצי שעה והמצבר קיבל חזרה את כושר ההתנעה.

מה שכן, למצבר הייתה עינית ביקורת וחלפו כמה ימים עד שהעינית שינתה את ציבעה לירוק (מצבר מלא).

פורסם

כדי שרכב לא יניע אין צורך שהמצבר יהיה פרוק לחלוטין, מספיק שהוא פחות מ 10 וולט ולפעמים גם יותר וזהו, אין הנעה.

במצבים אלו 10 דקות טעינה מהירה ע"י נסיעה יכולים להביא אותו למצב של התנעה מחדש.

בפיסקה זו לא התייחסתי לשאלת פותח השרשור כוון שהוא השאיר את רכבו עם אורות כל הלילה, מה שבטוח רוקן את המצבר לרמה מאוד נמוכה.

כפי שציין חנן, הנכון ביותר לאחר מקרה זה להביא את המצבר לחשמלאי לטעינה איטית או לעשות זאת לבד עם מטען מצברים ביתי שכולם איטיים.

מכוון שכמעט אף אחד לא עושה זאת, שוק המצברים ומוכריהם מרוויחים יותר כסף.

פורסם

סיבה נוספת לקחת את המצבר לטעינה איטית אצל חשמלאי היא למנוע פגיעה אפשרית באלטרנטור, במידה ומתח המצבר נמוך מאוד דבר שיגרום לצריכת זרם גדולה מאוד לזמן ממושך ולהתחממות האלטרנטור ולנזק אפשרי.

איזה כייף לי :)

פורסם
מספיק שהוא פחות מ 10 וולט ולפעמים גם יותר וזהו, אין הנעה.

דניאל מצבר שירד ל-10V הוא לא מצבר פרוק, אלא מצבר שמצבו בכי רע. למצר כזה אין שום אפשרות להגיע לקיבולת הנומינלית, לא לספק את מכת הזרם הנומינלית (CCP) והוא עתיד לסיים את חייו.

• תוכן חדש...