Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן מספר אלמנטים טכנים שמשתלבים ונגמרים בכשל מנוע חוזר.

1. נסיעה אגרסיבית - גורמת לעלייה בתצרוכת השמן, התחמצנותו וגזירתו, לכן יש להחליף שמן בתדירות כפולה מזו המומלצת ע"י היצרן במצבי נסיעה כאלו. תצרוכת שמן זה עניין של תכנון טבעות הבוכנה והבוכנות ומשתנה ממנוע למנוע, יש הרגישים יותר ויש פחות ולכן אין מקום להשוואה כלל למנועים או דגמי רכב אחרים.
  2. חברת ליסינג - ששימוש בשמן זול וחלקים תחליפיים היא דרך חייהם(לא כך הדבר בכל חברת ליסינג) וזה רק תורם לתצרוכת שמן מואצת ולאיכות שימון לקוייה עקב מסננים ברמה ד' ומטה. מפלס שמן יורד מתחת לקו המינימום של המדיד גרומת להאצה של התחמצנות השמן עקב התחממות והקצפה. בשלב מסויים שמן לא מספיק לחזור במהירות לאגן השמן ומפלס השמן יורד למצב שמשאבת השמן מתחילה לינוק גם אויר (יוניט הלחץ שמן לא רגישה מספיק להתריע על כך). אויר תופס מקום של שמן ומגביר הקצפה ושחיקה, השחק מתחיל לגרום לנזקים של חלקי מנוע נעים וההקצפה לקויטציה של משאבת השמן ומכאן עד להרס מנוע זה יכול גם להגמר בשניות. עוד לפני היוניט הלחץ שמן המטופשת "מבינה" מה קרה- ההסבר מייד.
  3. יוניט לחץ שמן - מנגנון מאוד פשוט של מגעות שנפתחות מעל לחץ של 0.2-0.4 בר בהתאם לתכנון היצרן. בסיבובים גבוהים גם הלחץ שמן הוא גבוה ויכול לתפס גם ל- 5 בר, אם במצב זה, עקב הסיבות שציינתי קודם, לחץ השמן ירד ב- 50% זה עלול לגרום להרס מנוע. בלחץ שמן של 2 בר היוניט לחץ שמן לא תתריע!
  4. נהג - במידה ופעולות בסיסיות, פשוטות ונדרשות גם לפי הקומון-סנס וגם לפי ספר הנהג לא יבוצעו, כמו נקיון הרכב, הח' נורות שרופות , לחץ אויר בגלגלים ובדיקת מפלסי נוזלים אי אפשר לצפות לשרידותו של הרכב בכלל והמנוע בפרט. אם היה מוקפד נושא החלפת שמנים במועד מוקדם יותר ובדיקת מפלסים קבועה כל תדלוק שני לפחות - השרשור זה לא היה נפתח.

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

misterb,elibaba אז תסעו בפורד פוקוס, מה הבעיה? :lol:

elibaba, אתה מספר לי על אלפה שלך? לי הייתה פיז'ו 104 שעשתה איזה 700,000 ק''מ ועברתי איתה עוד איזה 80.000 ק''מ ללא החלפת שום פילטר וללא החלפת שמן מנוע בכלל. המנועים של פעם זה לא המנועים של היום. המנועים מודרניים עובדים בתנאים הרבה יותר קשים בהשוואה למנועים של אז, לכן הם דורשים טיפול יותר קפדני ושימוש בשמן איכותי סינטטי מלא, ולא זבל ב-50 ש''ח שמלאו ל- misterb בטיפול.

גם לי במאזדה 1600 הייתה צריכה מסוימת של שמן, אז מה? מקפיד להשתמש בשמנים סינטטיים ולבדוק מפלס מדי פעם. מה ההתרגשות, לפתוח מכסה מנוע? :?:

misterb, שלוש מנועים גמורים ברכב שלך זאת לא הבעיה של הרכב, אתה זה שצריך טיפול :idea:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני רק חייב להגיב בקטנה ..

לחבר מהעבודה יש גם מזדה 3 .. והוא נוהג כמו בהמה אפילו יותר מפותח השירשור... הדוושה תמיד ברצפה.. הילוך ראשון שני ולרוב גם שלישי תמיד מגיעים לסופם.

ועדיין .. כבר 37 אלף ק"מ .. והמנוע בסדר גמור... הוא בודק שמן פעם בחודש בערך.. מוסיף כמה שצריך וזהו ..

פורסם

ועדיין .. כבר 37 אלף ק"מ .. והמנוע בסדר גמור... הוא בודק שמן פעם בחודש בערך.. מוסיף כמה שצריך וזהו ..

אכן - יחי ההבדל הקטן.

לדניאל - קבל שאפו על הסבר טכני מאלף, תודה.

פורסם

שניה שניה שניה..

יש משהו שלא הבנתי עדיין מההודעה הראשונה כאן.

יכול ליהיות שאני יוצא אידיוט מוחלט כאן, אבל לא מצאתי משהו שיסגור לי את הפינה כאן.

3 פעמים המנוע הלך פייפן בגלל... שמן.

נזילת שמן פשוטה. בדקת?

GS300.

פורסם

מנועים חדשים, כל תעלות השמן הינם פנימיות - אין קשר ממנוע אחד לשני ומאוד לא סביר שקרה מנזילה שהתפתחה במנועים שונים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...