Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רגע, תן לי להבין משהו.

נניח שברכב שלך. לא שלי. שלך. לא ליסינג שמתעללים בו. סתם רכב. חדש. הייתה נזילת שמן חמורה, לא 3 פעמים.

רק פעם אחת. ובלי שום התראה המנוע היה נופח את נשמתו, זה היה קביל מבחינתך ? היית אומר ? וואלה, קורה. כל הזין. ?

כשהמנוע לא מקבל את הנוזלים החיוניים שלו הוא אמור לדווח לי על זה, לא למות !

כמו שאם לי לא יהיה אויר אני אגיד משהו למישהו ולא אלך למות בשקט בצד. דחיל רבאק.

תנסה לענות לעניין בלי להכנס לדוגמאות לא קשורות בקונטרה. אני מרגיש שאני מדבר לקירות פה.

(מעניין אם הייתי זוכה לאותן תגובות אם הייתי סתם אחד עם רכב פרטי ולא בעל ליסינג מזעזע שכמותי)

תסלח לי אבל מי שמדברים כאן לקירות זה כולם חוץ ממך (ואל תעלב). לא בכל רכב יש נורת התראה למצבי קצה כמו שתיארת, נזילות שמן חזקות או איבוד מהיר של נוזל קירור. בד"כ אמור להיות איזשהוא מנגנון הגנה אבל עד שתידלק לך נורה/ המנוע ידומם עצמאית, זה בד"כ כבר יהיה מאוחר מידי לנסות להציל את המצב. ככה הרכבים בנויים ואם יש לך בעיה תשלח מייל ליורשים של הנרי פורד על ההמצאה המטומטת שלהם, שבגללה כל זה קרה לך :lol: :lol:

היבואן פירסם שיגרת טיפולים + הוראה מפורשת לבדוק שמנים לפחות פעם בשבוע. לא בדקת ואין סימן לנזילה חזקה? זאת כבר הבעיה שלך וגם אם תנסה לנקוט בצעדים משפטיים נגד היבואן, אתה תיצא אשם, במיוחד אחרי 3 מנועים שנגמרו לך.

בנוסף ההנחה שלך ממש לא במקום, מאזדה 3 זה רכב ספורט בגלל שיש לו מנוע 2.0? זאת בסה"כ גירסה מאובזרת יותר

עם מנוע חזק יותר, ואם זה קו המחשבה שלך אז גם שברולט מאליבו עם מנוע 3.5 ליטר זאת כבר לא סתם מכונית ספורט אלא מכונית-על לא? :roll:

תתבגר ותסע כמו אדם שקול, או שתמסור ד"ש לעץ הקרוב..אני ציני אבל הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה.

מתן.

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תאמין לי שבכל שלושת הפעמים שמעתי טוב מאד. כבעלים לשעבר של וולקן, יש לי אוזן מאד רגישה.

פעם ראשונה התחילו נקישות קלות, הרמתי טלפון למוסך, אמרו לי - הרכב נוסע ? תגיע למוסך נבדוק. נסעתי לאט ורגוע 30 ק"מ למוסך - זה היה מאוחר מדי - הלך הראש.

פעם שניה כמו שאמרתי התחילו הנקישות, ולפי עצת קצין הרכב המשכתי לנסוע. באחד הרמזורים המנוע פשוט נתפס, שום נורה לא נדלקה שניה קודם - היה לילה והייתי עם העיניים על לוח המחוונים בכוונה כדי לראות.

פעם שלישית - שמעתי את הנקישות, בדקתי שמן, ראיתי שחסר, מילאתי, התקשרתי למוקד של הליסינג וביקשתי גרירה. יום שבת, לא נוח להם להביא רכב חליפי וכל זה, והייתי במרחק של 100 ק"מ, אמרו לי "הרכב נוסע ? סע הביתה, בבוקר יגיעו".

ביקשתי שירשמו במחשב שאמרו לי לנסוע ככה, לא על אחריותי. כשהגעתי הביתה המנוע כבר היה גמור, למרות שעוד לא נתפס.

בדקות האחרונות נורת השמן הבהבה קלות. זהו.

אל תקשקשו לי. ומה אם הייתי בחורה שבכלל לא שומעת כלום ? רכב אמור להתריע על מצב קריטי ! נורה גדולה ואדומה ! שאי אפשר לפספס ! וזה לא קרה פה. יצרן רכב לא אמור לסמוך על הנהג שינהג בשקט בלי מזגן ויקשיב לרחשי הרכב ! זה פשוט לא ייאמן השטויות שמוציאים פה מהמקלדת.

אתם גם מתעלמים מהעובדה שהיה במנוע 2/3 שמן, וכנראה זה נחשב מצב "לא קריטי" לחיישן, אבל המנוע לא חושב ככה..לצער כולם. זה לא ברור שיש פה איזשהו כשל תכנוני ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איזה אוסף של מתלהמים אתם לפעמים, שזה פשוט לא יאמן :shock: הרכב אמור להתריע על חוסר קיצוני בשמן! ולא לנפוח את נשמת המנוע בלי להזעיק קודם בשלל נורות אזהרה.

האלפא סוד שלי בת 24, מקבלת בגז בלי רחמים ואוכלת שמן לפחות כמו המאזדה 3, אז בפעם הבאה שמדברים על האיכויות היפאניות המהוללות.. :roll: בינתיים הזקנה האיטלקייה על המנוע המקורי שלה.

למען השם - אם הייתי רוצה רכב לבדוק בו שמן כל שעתיים ולתת גז רק לאחר בדיקה משולשת ובליעת שום ומלח הייתי קונה BX GTI מושתלת טורבו ולא לוקח את פאר תעשית יפן לשוק הליסינג.

הבעיה היחידה כאן, לדעתי, היא בבליעת השמן המוגזמת של המנוע ובאי התרעה על סף נמוך מסוכן שלו, לא בהתנהגות misterb שסה"כ ממצה את פוטנציאל הרכב. גם לי היתה פוקוס קודם שננהגה בדיוק באותו פרופיל ושרדה 3 שנים בלי שום תקלה - אז הבעיה לא בנהג אלא ברכב עצמו.

כמובן שאפשר להגדיל ראש ולבדוק שמן באופן יזום, אבל בעידן שבו מתריעים על מפלס מי שטיפת שמשה נמוך, אפשר לארגן גם איזה מד שמן למנוע שידוע בבליעת שמן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האלפא סוד שלי בת 24, מקבלת בגז בלי רחמים ואוכלת שמן לפחות כמו המאזדה 3, אז בפעם הבאה שמדברים על האיכויות היפאניות המהוללות.. :roll: בינתיים הזקנה האיטלקייה על המנוע המקורי שלה.

אני כבר שמרתי את הלינק לת'רד הזה לגאון הבא שיגיד שרכב יפני לא מתקלקל לעולם.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה פעם אחר פעם: יכול להיות שיש איזה כשל תיכנוני במנוע הנ"ל.

אבל!!! העובדה היא, שעשרות אלפים כמוכך נוסעים עם הרכב הנ"ל ולאף אחד אין את הבעיות שציינת!

ולמה זה? בגלל שכולם נוסעים נורמלי עם האוטו ולא מדמיינים לעצמם שהם נוסעים בפרארי :?

מהסיבה הזאת - אצלהם ברכב, אין איבוד שמן קריטי במנוע ולכן הרכבים שלהם שורדים מאות אלפי ק"מ.

נ.ב. היצרן כנראה בדרך עקיפה מודה באשמה שיש בעיה של שריפת שמן במנוע הנ"ל ומבקש לבדוק פעם בכמה ימים.

אז במקום פשוט לבדוק, אתה מעדיף ללכת עם הראש בקיר ואז להתלונן שהמנוע דפוק?!

פורסם

wrong answer.

זה בגלל ש 80% (ואני נדיב פה) פשוט לא יודעים לנצל את הרכב שכל כוחו מעל 4500 סל"ד.

זה בגלל שהם בכלל לא יודעים מה זה ה + וה - שיש בצד של ההילוכים.

וכן - זה בגלל שאם הדלק חינם אז נותנים יותר ב"רוש", ואני בטח שלא מתכוון להתנצל על זה.

כמו כן אני מניח שמאזדה 3 ספיריט 2 ליטר יש בארץ כמה אלפים בלבד. בליסינג עוד פחות. הפרטיות מן הסתם זוכות לתחזוקה אוהבת בהרבה ולשמנים איכותיים. לדעתי אף מנוע לא אמור להתפגר מביקור יומי של שניות בודדות בקרבת הקו האדום בעקיפה מזדמנת (ובשביל זה יש מנתק, אם המנועים שלהם לא עומדים בסל"ד, שיכניסו מצידי ניתוק בסל"ד נמוך יותר)

פורסם

כמובן שאפשר להגדיל ראש ולבדוק שמן באופן יזום, אבל בעידן שבו מתריעים על מפלס מי שטיפת שמשה נמוך, אפשר לארגן גם איזה מד שמן למנוע שידוע בבליעת שמן.

יש כזה מד בדגמי רנו (אני ראיתי במגאן וקנגו) ובאופל אסטרה מהדגם הישן - כשפותחים סוויץ' הרכב מריץ בדיקה ומציג את כמות השמן ברנו בצורת קוביות, או הודעת תקלה באופל. ב2 הרכבים האלו מצאתי שהבדיקה הזאת ממש לא אמינה, ובקנגו במקרה אחד ראיתי עפ"י הקוביות שיש מספיק שמן אבל התברר לי לאחר מכן בבדיקה שיגרתית שאין בכלל מדיד שמן והכל השפריץ החוצה.

זאת לא הבדיקה שהיית רוצה להסתמך עליה כשמדובר פה על הרכב הפרטי שלך, זאת בדיקה לעצלנים שאין להם כוח להשקיע 1.5 דקות בשבוע וחתיכת סמרטוט לניגוב המדיד, פעם בשבוע. זאת האמת ואל תתרצו את העצלנות הזו.. יש הרבה דברים שאין להם תחליף אלא פעולה ידנית.

פורסם

אולי בגלל שגם לי יש רכב כזה :-)

אם כי אני על 25K ק"מ והמנוע בסדר בינתיים, עד כמה שאפשר לשפוט. אני, כאמור, מציץ לפחות פעם בשבועיים שלושה במד השמן מאז שנוכחתי לדעת שהנביילע אוכלת ממנו בלי חשבון. קיבלתי מקצין הרכב גלון שמן WOLF חצי סינטטי למילוי עצמי.

דווקא נושא ניתוק המדחס מזגן בעומס , שאם אני לא טועה העלית אתה פעם, לא מפריע לי במיוחד.

פורסם

הבעיה היחידה כאן, לדעתי, היא בבליעת השמן המוגזמת של המנוע ובאי התרעה על סף נמוך מסוכן שלו, לא בהתנהגות misterb שסה"כ ממצה את פוטנציאל הרכב. גם לי היתה פוקוס קודם שננהגה בדיוק באותו פרופיל ושרדה 3 שנים בלי שום תקלה - אז הבעיה לא בנהג אלא ברכב עצמו.

לדעתי אתה פשוט בוחר להתעלם מדבר בסיסי אחד (שאתה בעצמך כבר השכלת לעשות - וגם ציינת זאת בהודעתך הקודמת !!) והוא ש: הרכב הזה אומנם אוכל שמן יותר (או "הרבה יותר") ממכוניות אחרות אבל אתה מסרב לומר שהנהג לא פעל על פי ההוראות הבסיסיות של תחזוקת רכב (בדיקת נוזלים בסיסית, מספיק גם פעם בשבועיים !) ולכן הגיע למצב בו הוא נמצא (3 מנועים גמורים). במקום זה אתה פשוט מאשים את הרכב ומתעלם לחלוטין מהנהג !

אגב, צריכת שמן גבוה מהרגיל בסל"ד גבוה היא לא "תופעה" רק בדגם הזה אלא גם אצל הרבה יצרנים אחרים, יש שיותר ויש שפחות.

אבל שוב אנחנו חוזרים לנקודה הבסיסית שהיא ה "א.ב." בכל רכב ובכל תנאי הנהיגה: בדיקת מפלס נוזלים אחת לשבוע-שבועיים :!:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלי - מסכים איתך 100%.

אלא מה, אתה מבין ברכב ויודע לנצל את מלוא הפוטנציאל שלו, אבל אתה גם יודע שהרכב זקוק לליטוף ולתשומת לב.

זו הסיבה שהאלפא שלך נוסעת על המנוע המקורי (יד אוהבת וטיפולים בזמן) ולא חושבת להתפגר.

(דרך אגב - אני עדיין זוכר היטב את צלילי הקונצרט השמימי למנוע אלפא בסל"ד סטרטוספרי :-D).

וזו בדיוק הסיבה (אבל להיפך) שהמאזדה מתפגרת. הדפיקות בראש המנוע אמרו שאין שמן למרימי השסתומים ההידראולים, אין? אז מה אם אין - אפשר לתת עוד קצת בגז ועל הדרך לגמור עוד מנוע...

פורסם

מה אתה רוצה? הנורה לא נידלקה. כמה מנועים עוד אתה רוצה להרוס עד שתבין שאין נורה שנידלקת כשמפלס השמן יורד?

איך זה יכול להיות? לא יודע. אולי איזה מהנדס היה עסוק עם המשכירה :)

המצב הוא שאין נורה, ואתה אמור לבדוק שמן מידי פעם.

עכשיו זה המבחן שלך. בדוק שמן בקביעות, תוסיף כשצריך ונראה כמה זמן ישרוד הפעם המנוע.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

למה פעם שלישית? פעם אחת הרגו את המנוע במתכוון

(יופי של קצין רכב,אפרים קישון היה עושה מזה מטעמים)

ובפעמים האחרות קצת פחות במתכוון.

גם אם יש כאן כשל של מאזדה, אי אפשר להתנער מכל אחריות

ולנפנף בססמאות כגון "זה רכב מודרני, הוא מסתדר".

קח טיפה אחריות. אפילו קצת. לא יזיק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

על פניו נראה מאוד מאכזב שהמנוע היפני והמודרני לא יודע לשמור על עצמו. ברכבים אחרים חוסר שמן קל בתוספת סיבוב חד, מספיק כדי להדליק את נורת השמן עקב הכוח הצינטרפוגלי הרגעי בסיבוב, דבר המהווה התראה מסוימת לנהג המסתקרן.

אני גם מסכים שזה לא מנוע ספורטיווי, אלא המנוע הנפוץ והרגיל של מאזדה לנפח 2 ליטר.

מצד שני, אם המהנדסים קבעו את הקו האדום בסל"ד מסוים, אז התחום ה"ירוק" נמצא מתחת לסל"ד הזה וכפי הנראה שהוא לא יצא מהתחום הירוק (כי אי אפשר כמובן, יש מנתק, וגיר אוטומטי מבוקר מחשב).

להמחשה על הנדסה טובה, קראתי לפני שנה על מרצדס שנסעה בניסוי במשך חודש שלם על פול-גז, בפול-טורים, ב230 קמ"ש, עם החלפות נהגים כמובן, וטיפול 15,000 כל שלושה ימים (תחשבו את זה לבד), וסה"כ 150,000 ק"מ ללא שחיקה מיוחדת במנוע.

אני היחיד ששם לב שחברת הליסינג או הנציג שלה אמרו לנהג להמשיך לנסוע?? ברגע זה האחריות עברה אליהם וזו בעיה שלהם.

כמו כן, אני תמה למה דווקא אחרי שהוכנס ליטר וחצי שמן, נדלקה סופסוף נורית השמן.

ומגיע צל"ש פה לסיטרואן, תפסיקו להשמיץ אותה, מסתבר שהיא הרבה יותר עמידה מהמאזדה הקדושה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...