Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני מסכים עם בוזורום - אתה=נזק.

מזדה 3 נבנתה אך ורק למטרות ישיבה בחנייה.

אך אם בכל זאת אתה מחליט ליסוע איתה, אסור לך לעבור את ה-3,000 סל"ד!!!

אם ידעת שאתה רוצה לעשות את זה היית צריך לרכוש את אחד מדגמיו הספורטיביים של היצרן!

וחוץ מזה, מה אתה מתבייכן שהאוטו אוכל שמן?! זה לא מרצדס, זה בסה"כ רכב חדש שעולה 150,000 שקל, אז תרגע!

כמו כולם אתה סתם ישראלי נצלן שחושב שכשהוא משלם כסף על רכב מליסינג זכותו לקרוע אותו.

אז תנחש מה - זה לא נכון! זה לא רכב שלך, זה רכב של חברת הליסינג שצריכה למכור אותו לפראייר אחריך, וזה שאתה משלם להם יותר מחצי ממחיר הרכב בשלוש שנים שהוא אצלך וזה שאם היית קונה אותו לבד ומוכר אותו כנראה שזה היה עולה לך פחות לא הופך אותך לבעלים של הרכב, רק שהשם שלך רשום ברישיון נותן לך זכות לעשות מה שאתה רוצה עם הרכב שלך.

אז תתבייש לך!

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"ספר נהג" מאזדה 3

פרק מס' 8, "פעולות תחזוקה באחריות בעל המכונית", עמוד 8-6:

טיפול שגרתי

אנו ממליצים לבדוק מדי יום ו/או אחת לשבוע לפחות את הנושאים הבאים:

* מפלס שמן מנוע (עמוד 8-9)

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אולי אתה מתבלבל אבל ה-3 זאת לא S2000 והמנוע לא לחיות על המנתק הצתה, בייחוד שמדובר פה על ליסינג שמשקיע את

המינימום שבמינימום לתחזוקה שוטפת, והופך את הרכב לעדין עוד יותר.

עם המנוע הנוכחי סע רגוע ותבדוק שמן פעם בשבוע כשהמנוע קר (מומלץ לאחר עמידה של כמה שעות) ותתעקש שייבדקו לך את משאבת השמן + יוניט ותוודא ששמים לך פילטר שמן מקורי כי היה בזמנו סיפור דומה עם הקורולות של הליסינג ששבקו בגלל פילטר שמן תחליפי. אל תשכח שבפעם הבאה זה יעלה לך אלפי שקלים אז תשתדל לא לנהוג כמו ברברי.

פורסם

לא כל המנועים זהים.

לא כל המכוניות זהות.

לא כל הנהגים זהים.

בשביל זה צריך לבדוק שמן לפחות אחת לשבוע וכמובן את יתר הנוזלים כראוי.

עבור רכב שעובד בתנאים כ"כ קשים אני סבור כי צריכת שמן של 1.5 ליטר ב 7K ק"מ היא סבירה (לא מדהימה בצורה חיובית וגם לא מדהימה במיוחד בצורה שלילית).

לכל המתלהמים - אין שום סיבה שרכב יפני חדש לא יעמוד בנסיעה ספורטיבית יומיומית. אני לא "הורס" את האוטו.

הרכב עומד מצויין במשימה = רק חבל שאתה משבית אותו עקב מחשבה כי "לא צריך לבדוק שמן לעולם".

צר לי לומר אך זהו מקרה קלאסי של רשלנות פושעת, אני במקום "דלק מוטורס" בחיים לא הייתי מחליף לכם 3 מנועים. הייתי דואג, בראש ובראשונה, שתלמדו לבדוק שמן כמו בני-אדם פעם בשבוע ולא לנהוג ברכב כמו בהמות הליסינג ולהשמיד את המנוע 3 פעמים !

פשוט בושה וחרפה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שתלמדו לבדוק שמן כמו בני-אדם פעם בשבוע ולא לנהוג ברכב כמו בהמות הליסינג ולהשמיד את המנוע 3 פעמים !

איציק, אצלנו בחברה יש יונדאי אקסנט עם 140.000 ק''מ והמנוע התחיל לצרוך שמן. אני תידרכתי את הנהג הקבוע על הרכב כיצד ומתי לבדוק מפלס שמן ואף הוא צויד במיכל שמן מתאים של 1 ליטר. לאחר כמה זמן שמתי לב על פי הרכב כי הוא לא בודק את השמן כראוי, אז במקום שיהרוס מנוע אמרתי לו ישר: "אני מבין שאולי אין לך זמן או סבלנות לבדוק את הרכב, בסדר. אז תן לי פעם בשבוע את המפתחות ואני אעשה את כל הבדיקות ואוסיף שמן/נוזל קירור על פי הצורך". מאז פעם בשבוע אני טופס אותו, לוקח לו את המפתחות ובודק את הרכב. ומה צריך להיות אכפת לי? זה לא רכב פרטי שלי, זה רכב של חברה.... אבל בכל זאת אני דואג לתקינות כל הרכבים ולאחר 200-250 ק''מ שהם ייצאו למכירה הם יהיו במצב טוב ולא גמורים. יש כאלה "כמוני" ויש כאלה "כמוהו" שאפילו לא שמים *** לבדוק את הרכב שלהם. הם מעדיפים להתקע בים המלח עם מנוע הרוס ומתעצלים לעשות פעולות/בדיקות בסיסיות לרכב. אתה מבין עד כמה כואב לי הלב על הרכב שלו? הרס מאזדה3 מנוע 2.0 .... פשוט פושע :mad2:. ואני בטוח כי גם הגיר שלו הרוס, בטח יורא רייסים ברמזור ירוק.

פורסם

לא, זה פשוט לא ייאמן השיח חרשים הזה פה. אתם מתעקשים להתייחס לחלקים שנוח לכם ולהוציא את מה שיש לכם בלב על "מתעללי הליסינג".

אז ככה -

א. זה לא מאזדה 3 1600, אלא מנוע 2000, דגם ה"ספורט" של החברה, שככזה אמור להיות בנוי למאמצי נהיגה ספורטיבית, כן, גם כל יום, כל היום. זו מעטפת הביצועים של הרכב ואם היה מהנדס שחשב שזה מוגזם היה דואג לעשות משהו בנידון. זה כמו שקנון ימכרו מצלמה והחיישן יילך לעולמו אחרי חודש, והטיעון יהיה שצילמתי תמונות בקצב מהיר מדי. נו באמת.

ב. אמרתי שנניח נניח נניח לרגע שזה קביל מצד המנוע לשתות ליטר וחצי שמן ב-7K בנהיגה כזו, איך לעזאזל הוא נופח את נשמתו בלי שום אזהרה מוקדמת ?? זה מה שמשגע אותי כאן, ומשום מה אתם מתעקשים להתעלם מהנקודה הקריטית הזאת.

ונניח שסתם הייתה לי נזילת שמן והשמן ברח תוך יום אחרי שבדקתי כמו ילד טוב כל שבוע שמן. באותה מידה לא הייתי מקבל שום התראה - ומה חכמי הפורום היו אומרים אז ??? למה לא בדקת כל שעה ?? תפסיקו עם הצדקנות. יש פה משהו שלא אמור להיות ברכב נורמלי חדש. וזה לא אני !

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לא, זה פשוט לא ייאמן השיח חרשים הזה פה.

צודק.

אתם מתעקשים להתייחס לחלקים שנוח לכם ולהוציא את מה שיש לכם בלב על "מתעללי הליסינג".

כי מה לעשות, אתה משקף את מתעללי הליסינג 1:1.

א. זה לא מאזדה 3 1600, אלא מנוע 2000, דגם ה"ספורט" של החברה, שככזה אמור להיות בנוי למאמצי נהיגה ספורטיבית, כן, גם כל יום, כל היום. זו מעטפת הביצועים של הרכב ואם היה מהנדס שחשב שזה מוגזם היה דואג לעשות משהו בנידון. זה כמו שקנון ימכרו מצלמה והחיישן יילך לעולמו אחרי חודש, והטיעון יהיה שצילמתי תמונות בקצב מהיר מדי. נו באמת.

אם לקנון היו הוראות טכניות בנוגע לתחזוקת החיישן (שאתה לא ביצעת) - אז אתה שוב טועה. אבל במקרה שלך לא מדובר על חיישן CCD נטול תחזוקה בסיסית אלא על מ-נ-ו-ע חי ונושם (אויר ורסיסים קטנים של דלק). בין הדברים שמחזיקים את המנוע בחיים הוא שמן מנוע ונוזל קירור.

זה כמו שתגיד לבן-אדם לעבוד שבוע שלם בלי לאכול ולשתות. בסוף הוא ימות, לא ? אותו הדבר עם המנוע שלך.

ב. אמרתי שנניח נניח נניח לרגע שזה קביל מצד המנוע לשתות ליטר וחצי שמן ב-7K בנהיגה כזו, איך לעזאזל הוא נופח את נשמתו בלי שום אזהרה מוקדמת ?? זה מה שמשגע אותי כאן, ומשום מה אתם מתעקשים להתעלם מהנקודה הקריטית הזאת.

זה פשוט.

לא נשארת בלי שמן לגמרי, נשארת עם כמות קטנה מאוד של שמן שלא גרמה לסיכה מספקת של כל חלקי המנוע - וזו התוצאה. החיישן לחץ שמן בודק את לחץ השמן, הוא לא יודע כמה שמן יש.

ונניח שסתם הייתה לי נזילת שמן והשמן ברח תוך יום אחרי שבדקתי כמו ילד טוב כל שבוע שמן. באותה מידה לא הייתי מקבל שום התראה - ומה חכמי הפורום היו אומרים אז ??? למה לא בדקת כל שעה ?? תפסיקו עם הצדקנות. יש פה משהו שלא אמור להיות ברכב נורמלי חדש. וזה לא אני

אם פתאום היתה לך 3 פעמים (!!!) נזילת שמן "פתאומית" ובגללה הלך המנוע - הייתי אומר "וואלה, צודק. יש פה משהו דפוק".

יש פה משהו שאתה לא רגיל אליו - כי פשוט התרגלת למשהו אחר לגמרי.

אז הגיע הזמן להתרגל לאוטו ה"חדש" ולבדוק שמן פעם בשבוע ולא רק להכניס את המפתח, להניע ולהתגרזן.

מי שלא פעל פה על פי ההנחיות הבסיסיות של היצרן והיבואן (קרי: בדיקת מפלס נוזלים אחת לשבוע) הוא אתה.

אף אחד לא אמר לך לא לנהוג על 7,000 סל"ד כל היום... להפך, תנהג ! אבל תהיה בן אדם ותדאג לתחזק את הרכב שלך !

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
א. זה לא מאזדה 3 1600, אלא מנוע 2000, דגם ה"ספורט" של החברה, שככזה אמור להיות בנוי למאמצי נהיגה ספורטיבית, כן, גם כל יום, כל היום. זו מעטפת הביצועים של הרכב ואם היה מהנדס שחשב שזה מוגזם היה דואג לעשות משהו בנידון.

להגיד לך את האמת, אחרי שמהנדסים בונים את המנוע ומכניסים אותו ליצור והוא צורך שמן יותר זול להדפיס ספר רכב בו כתוב כי הצריכה קיימת וחובת בעל הרכב לבדוק את מפלס השמן בתדירות קבועה, מאשר לבנות מנוע אחר. ואתה יודע עוד משהו? שאם לא היה זה רכב של חברת ליסינג אלא של אדם פרטי אני לא בטוח שדלק מוטורס היו מחליפים מנוע שלא בדקו בו שמן. בגלל שזה חברת ליסינג הם לא רוצים להתעסק עם לקוח גדול, ואם זה היה אדם פרטי אני בטוח שהיו עושים בדיקה מקיפה בה היה מתברר שבעל הרכב לא בודק שמן, במקרה כזה אפשר לשלול אחריות.

אני מתכתב עם עשרות, אם לא מאות, בעלי מאזדה3 מנועים 2 ליטר וגם 2.3 וכולם מדווחים על צריכה פחות גבוהה או יותר גבוהה, אבל כולם מקפידים בנושא.

ונניח שסתם הייתה לי נזילת שמן והשמן ברח תוך יום אחרי שבדקתי כמו ילד טוב כל שבוע שמן. באותה מידה לא הייתי מקבל שום התראה - ומה חכמי הפורום היו אומרים אז ??? למה לא בדקת כל שעה ?? תפסיקו עם הצדקנות. יש פה משהו שלא אמור להיות ברכב נורמלי חדש. וזה לא אני !

1) אין ברכב נורת אזהרה על מפלס שמן נמוך.

2) או שבודקים, או ש"מרגישים", או ש"שומעים" שמשהו לא תקין. כנראה החושים שלך לרכב הם בלתי מפותחים.

3) אני בטוח ב-100% שאם זה היה רכב פרטי שלך וכבר לא באחריות היית דואג לבדוק נוזלים ולא היית הורס מנוע 3 פעמים ומשלם על זה. פשוט היו זורקים אותך מהבית. ופה הרכב לא שלך, לכן מותר להתעלל בו ולגרום נזקים של עשרות אלפי שקלים.

זה סך הכל מאזדה ששווה 140.000 ש''ח, תחשוב אם זאת הייתה BMW או AUDI. חברי פורומים של הרכבים האלה היו מאתרים אותך ופשוט עושים אליך לינצ' (והיו צודקים).

פורסם

רגע, תן לי להבין משהו.

נניח שברכב שלך. לא שלי. שלך. לא ליסינג שמתעללים בו. סתם רכב. חדש. הייתה נזילת שמן חמורה, לא 3 פעמים.

רק פעם אחת. ובלי שום התראה המנוע היה נופח את נשמתו, זה היה קביל מבחינתך ? היית אומר ? וואלה, קורה. כל הזין. ?

כשהמנוע לא מקבל את הנוזלים החיוניים שלו הוא אמור לדווח לי על זה, לא למות !

כמו שאם לי לא יהיה אויר אני אגיד משהו למישהו ולא אלך למות בשקט בצד. דחיל רבאק.

תנסה לענות לעניין בלי להכנס לדוגמאות לא קשורות בקונטרה. אני מרגיש שאני מדבר לקירות פה.

(מעניין אם הייתי זוכה לאותן תגובות אם הייתי סתם אחד עם רכב פרטי ולא בעל ליסינג מזעזע שכמותי)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי המנוע כן התריע לך,לא אמר,צרח לך! אתה פשוט לא הקשבת,אולי שמעת,אבל לא הקשבת.

לדעתי המנוע צילצל,נקש והתחיל להתפס הרבה לפני שמת.

אבל כנראה אתה היית עסוק ב"נהיגה ספורטיבית" כלשונך.

אתה האמת, נכון נסעת עם מזגן דולקת ורדיו עובד ? כל מנוע שיסע כל היום בWOT יפח נשמתו.

אורן

פורסם
misteb,

אתה לא טרחת לקרוא בספר נהג כי חובה לבדוק את מפלס הנוזל קירור ומפלס השמן לפחות פעם בשבוע ולהוסיף במקרה הצורך.

עפ"י דבריו של פותח השרשור:

בפעם האחרונה שזה קרה היה במנוע עדיין 2/3 מכמות השמן בערך - והמנוע מת.

אינני מצדיק את מדיניות התחזוקה המתוארת עפ"י פותח השרשור, אך עם זאת במקרה השני שאירע הבעיה לא היתה מפלס שמן נמוך.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
רגע, תן לי להבין משהו.

נניח שברכב שלך. לא שלי. שלך. לא ליסינג שמתעללים בו. סתם רכב. חדש. הייתה נזילת שמן חמורה, לא 3 פעמים.

רק פעם אחת. ובלי שום התראה המנוע היה נופח את נשמתו, זה היה קביל מבחינתך ? היית אומר ? וואלה, קורה. כל הזין. ?

אם היית לקוח פרטי והיית נותן את כל הטיעונים הנכונים (בדקת מפלס נוזלים ועשית הכל לפי הוראות היבואן-יצרן) וכתוצאה מכשל באחד החלקים במנוע (למשל: מחזיר שמן בעל פגם בייצור שגרם לנזילת שמן חריפה ביותר וכל השמן נגמר תוך דקות בזמן נסיעה) - אז היה לך קייס לבוא ולטעון שאתה, בתור לקוח, עשית הכל בשביל להבטיח את תקינות הרכב והשימוש בו (בדקת מפלס נוזלים והשלמת לפי הצורך, אם בכלל היה צורך) ומגיע לך את התיקון במסגרת אחריות יצרן.

במקרה שלך מדובר על 3 מנועים שהלכו לעולמם בגלל רשלנות בתחזוקת הרכב. תחזוקה בסיסית. לא ביקשו ממך שמן 10W60 סינטטי מלא ב 150 שקל לליטר. ביקשו ממך רק לבדוק שמן פעם בשבוע, בסיסי כמו לתדלק את הרכב !

אני חוזר ומדגיש: הרכב סיפק את הסחורה - אתה לא סיפקת לו תחזוקה מינימאלית (מה לעשות, רכב צריך גם את זה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשהמנוע לא מקבל את הנוזלים החיוניים שלו הוא אמור לדווח לי על זה, לא למות !

אדון נכבד: אתה רוצה שברכב יהיה מורכב מסך LCD ובאותם רגעים קריטיים, הרכב יירשום לך הודעה בסגנון: סליחה שאני מפריע לך אדוני, אבל אינני חש בטוב שכן מפלס השמן/נוזל הקירור נמוך מהמותר וגורם לי להתאמץ?!

בנוסף - איפה רשום שמנוע ה-2 ליטר הוא ספורטיבי?! הדגמים של המזדה 3 שבאמת מתיימרים להיות ספורטיביים מעולם לא הגיעו לארץ וכנראה שגם לא יגיעו.

אני מסכים איתך שזה אחלה שיש לך רכב ליסינג שאתה לא צריך לדאוג לטיפול ולתחזוקה שלו אבל יש דברים מינימליים שאתה חייב לבדוק! ואתה מצפה שהמנוע יישרוד בתנאים שאתה מעביד אותו?!

אני לא מכיר בעלים של רכבים ספורטיביים שנוסעים כל הזמן בסל"ד שאתה מדבר עליו... :shock:

לסיכום: בגלל התנאים הקשים שהעמדת את המנוע בפניהם, לאט לאט (בעצם - מהר מהר) ירד מפלס השמן. ומכיוון שאתה קורע את האמ-אמא של המנוע, יכול להיות שאותן נוריות אזהרה לא הספיקו להדלק בכלל!

אני לא מכיר מישהו שהיה משלם ממיטב כספו על רכב חדש ומעמיד אותו בתנאים הנ"ל. אבל זה ליסינג, אז מותר. על ה!@# שלי!

פורסם
איציק, אצלנו בחברה יש יונדאי אקסנט עם 140.000 ק''מ והמנוע התחיל לצרוך שמן. אני תידרכתי את הנהג הקבוע על הרכב כיצד ומתי לבדוק מפלס שמן ואף הוא צויד במיכל שמן מתאים של 1 ליטר. לאחר כמה זמן שמתי לב על פי הרכב כי הוא לא בודק את השמן כראוי, אז במקום שיהרוס מנוע אמרתי לו ישר: "אני מבין שאולי אין לך זמן או סבלנות לבדוק את הרכב, בסדר. אז תן לי פעם בשבוע את המפתחות ואני אעשה את כל הבדיקות ואוסיף שמן/נוזל קירור על פי הצורך". מאז פעם בשבוע אני טופס אותו, לוקח לו את המפתחות ובודק את הרכב. ומה צריך להיות אכפת לי? זה לא רכב פרטי שלי, זה רכב של חברה.... אבל בכל זאת אני דואג לתקינות כל הרכבים ולאחר 200-250 ק''מ שהם ייצאו למכירה הם יהיו במצב טוב ולא גמורים. יש כאלה "כמוני" ויש כאלה "כמוהו" שאפילו לא שמים *** לבדוק את הרכב שלהם. הם מעדיפים להתקע בים המלח עם מנוע הרוס ומתעצלים לעשות פעולות/בדיקות בסיסיות לרכב. אתה מבין עד כמה כואב לי הלב על הרכב שלו? הרס מאזדה3 מנוע 2.0 .... פשוט פושע :mad2:. ואני בטוח כי גם הגיר שלו הרוס, בטח יורא רייסים ברמזור ירוק.

תגיד לי באיזה סרט אתה חי? כולהמאזדה 3 אתה מדבר כאילו הוא הרס מנוע של BRAVO HGT.

למה ככה לרדת על בנאדם? לא שאני מצדיק הזנחה של רכב!

אבל בא בנאדם חדש, מעלה בעיה שלי נראית תמוהה מאוד למנוע חדש לשבוק חיים 3 פעמים.

אני מכיר סובארו DL שחיה עם הדוושה נוגעת בשטיח כבר שנה וחצי ועוד אלף דוגמאות על נהגים שקורעים את הרכבים.

משהו פה דפוק ברכב זאת דעתי, פשוט הנהג לא עוזר לו מי יודע מה.

בכל מקרה אני לא מצדיק את הנהג שבטיפשותו 3 פעמים לא בודק שמן אחרי שהורס מנועים.

וממש לא לרדת על בנאדם בצורה כזאת, זה רכב שלו בסוף שיעשה מה שהוא רוצה, מי ישמע כולם פה נוסעים 90 באיילון ו

50 בעיר.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
תגיד לי באיזה סרט אתה חי? כולה מאזדה 3 אתה מדבר כאילו הוא הרס מנוע של BRAVO HGT.

אני די בטוח שמנוע 2 ליטר של מאזדה 3 עולה יותר ממנוע של Bravo HGT... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...