Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין, מצד אחד אתה מחזק את תרבות הליסינג שאומרת "על הזין שלי האוטו, זה ליסינג, אני משלם 3K בחודש על זה ! שישרף האוטו" אבל מצד שני אתה אומר ש"לא צריך או מותר להתעלל ברכב ליסינג". אז הגיע הזמן שתחליט מה אתה רוצה... :idea:

ואם עדיין שכחתם, misterb גר באיזור הררי והנסיעות שהוא גומע על המנתק לא מוסיפות חיים לרכב. יצא לכם לקרוא את שירשור הצמיגים מדצמבר 2006 והתמונות של הצמיגים (ז"ל) שהיו על הרכב וראו רק 30-35K ק"מ ? כדאי לכם !

רכב זה לא משרת או משרתת, זו מ-כ-ו-נ-ה.

איציק

איציק,

אתה מוזמן לקרוא שוב את מה שכתבתי - אין סתירה בדברים,

אם אתה משלם על האוטו = אתה צריך לקבל ממנו שירות ותו לא, משמע אתה יכול לנהוג בו כאוות נפשך בכל מצב בו הוא תוכנן להנהג [ואם זה אומר על המנתק, אז סע על המנתק, זה חלק מהשיקולים שהביאו את היצרן להניח אותו בX סל"ד ולא בX+2500 סל"ד]

מה שכן, אני כן אומר לא להתעלל בו - כלומר, רכב הכביש שלקחת בליסינג הוא לא קומנדקר, הוא לא ג'יפ והוא לא ספינה ועל כן אתה מוזמן לנהוג בו ככל העולה על דעתך בתנאי השימוש הסבירים בו. אין שום קשר בין שימוש סביר לנהיגה בסל"ד כזה או אחר בו תוכנן המנוע לעבוד.

[דוגמא קלילה - נסעתי מפראג למינכן לפני כמה שנים, לא היה לי כסף ולכן השתמשתי בשירות קאר-פול בו נכנסתי, יחד עם עוד 4 חבר'ה לאסטרה סטיישן של איזה בחור שלקח אותנו מפראג למינכן בתמורה לתשלום על הדלק ועוד טיפה, חלק ניכר מהדרך הרכב [עמוס הנוסעים - חמישה מבוגרים על ציודם] נסע בהילוך החמישי, בסל"ד גבוה מאוד, על סף המנתק, במהירות המירבית אליה הוא מגיע, הדרך עצמה היתה נסיעה של משהו כמו 4 או 6 שעות, אני לא ממש זוכר, אבל אני כן זוכר שלא עצרנו פעם אחת להתרעננות, כלומר המנוע עבד בסל"ד מאוד גבוה לאורך זמן מאוד ממושך, זה לטעמי, שימוש סביר לחלוטין ברכב.

לא היתה פה התעללות ולא שום דבר שאינו "הגעה ממקום למקום"

טיפה חומר למחשבה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מניסיון עם ה-1.6, נסיעות בסל"ד גבוה לאורך זמן - והכל תקין. לא מתלוננת על זה.

כנראה שיש משהו לקוי בתיכנון של מנוע ה-2.0.

בפביה ז"ל, אני ביליתי רב הזמן על סל"ד גבוה - ליטפתי את המנתק (7100 סל"ד) לא מעט

צריכת השמן הייתה מעט גבוה מהרגיל (כמובן שגם צריחת הדלק :wink:) וזהו.

והיא עברה איתי 11K לא קלים במיוחד, בלי שום בעיה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יש כאן מספר אלמנטים טכנים שמשתלבים ונגמרים בכשל מנוע חוזר.

1. נסיעה אגרסיבית - גורמת לעלייה בתצרוכת השמן, התחמצנותו וגזירתו, לכן יש להחליף שמן בתדירות כפולה מזו המומלצת ע"י היצרן במצבי נסיעה כאלו. תצרוכת שמן זה עניין של תכנון טבעות הבוכנה והבוכנות ומשתנה ממנוע למנוע, יש הרגישים יותר ויש פחות ולכן אין מקום להשוואה כלל למנועים או דגמי רכב אחרים.
  2. חברת ליסינג - ששימוש בשמן זול וחלקים תחליפיים היא דרך חייהם(לא כך הדבר בכל חברת ליסינג) וזה רק תורם לתצרוכת שמן מואצת ולאיכות שימון לקוייה עקב מסננים ברמה ד' ומטה. מפלס שמן יורד מתחת לקו המינימום של המדיד גרומת להאצה של התחמצנות השמן עקב התחממות והקצפה. בשלב מסויים שמן לא מספיק לחזור במהירות לאגן השמן ומפלס השמן יורד למצב שמשאבת השמן מתחילה לינוק גם אויר (יוניט הלחץ שמן לא רגישה מספיק להתריע על כך). אויר תופס מקום של שמן ומגביר הקצפה ושחיקה, השחק מתחיל לגרום לנזקים של חלקי מנוע נעים וההקצפה לקויטציה של משאבת השמן ומכאן עד להרס מנוע זה יכול גם להגמר בשניות. עוד לפני היוניט הלחץ שמן המטופשת "מבינה" מה קרה- ההסבר מייד.
  3. יוניט לחץ שמן - מנגנון מאוד פשוט של מגעות שנפתחות מעל לחץ של 0.2-0.4 בר בהתאם לתכנון היצרן. בסיבובים גבוהים גם הלחץ שמן הוא גבוה ויכול לתפס גם ל- 5 בר, אם במצב זה, עקב הסיבות שציינתי קודם, לחץ השמן ירד ב- 50% זה עלול לגרום להרס מנוע. בלחץ שמן של 2 בר היוניט לחץ שמן לא תתריע!
  4. נהג - במידה ופעולות בסיסיות, פשוטות ונדרשות גם לפי הקומון-סנס וגם לפי ספר הנהג לא יבוצעו, כמו נקיון הרכב, הח' נורות שרופות , לחץ אויר בגלגלים ובדיקת מפלסי נוזלים אי אפשר לצפות לשרידותו של הרכב בכלל והמנוע בפרט. אם היה מוקפד נושא החלפת שמנים במועד מוקדם יותר ובדיקת מפלסים קבועה כל תדלוק שני לפחות - השרשור זה לא היה נפתח.

עשיתלי חשק לקחת סמסטר הבא קורס בטריבולוגיה. :wink:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
איציק,

אתה מוזמן לקרוא שוב את מה שכתבתי - אין סתירה בדברים,

אם אתה משלם על האוטו = אתה צריך לקבל ממנו שירות ותו לא, משמע אתה יכול לנהוג בו כאוות נפשך בכל מצב בו הוא תוכנן להנהג [ואם זה אומר על המנתק, אז סע על המנתק, זה חלק מהשיקולים שהביאו את היצרן להניח אותו בX סל"ד ולא בX+2500 סל"ד]

מה לא ברור? נסיעה חזקה גורמת לתצרוכת שמן גבוהה. אחריותך לפחות לדווח לחברת הליסיניג שכך אתה נוהג ושיבואו לעשות טיפול יותר מוקדם, אבל למה שתעשה זאת? הרי ידרשו ממך כנראה לשלם על האקסטרא הזאת , אז לפחות בדוק שמן כל כמה זמן.

פורסם

וואללה, 6 עמודים מבוזבזים שבהם נאמרו כמה דברים בסיסיים שיכלו להיות מתומצתים בעמוד אחד:

1. אנשים "מהשורה" שאינם מבינים ברכבים לא בודקים שמן או מים בכלל וברכבים חדשים בפרט - אני מכיר אנשים שנוסעים כמה שנים טובות על רכבים חדשים שלא יודעים בכלל היכן ממוקם מדיד השמן או המים. זה לא מצב טוב אבל רכבים חדשים אמורים לעמוד בזה בין טיפול לטיפול ורובם אכן עומדים בזה. אולי זוהי נקודה חלשה במזדה - היבואן חייב להדגיש את זה לרוכשים כדי למנוע מצבים כגון אלה.

2. לאחר המנוע הראשון שהתאבד מיובש, אכן היה צריך פותח השירשור לוודא לפחות מדי פעם שהבעיה לא חוזרת - כל אדם שקצת אכפת לו היה עושה זאת מחשש לתקלה חוזרת. אני יודע שאני הייתי עושה כן. אצלי ברכב אני בודק שמן ומים רק לפני נסיעות ארוכות, אף פעם לא היה חסר ולכן אני גם לא ממש דואג, אבל רכב שחדש אצלי מקבל בדיקה שבועית עד שאני לומד את חולשותיו.

3. דיברו פה על צרפתיות - בצרפתיות (לפחות באלה שאני נסעתי עליהן - כולל הקסנטיה שלי), יש התראה לחוסר שמן, לדעתי כך צריך להיות בכל המכוניות ובמיוחד באלה המתהדרות במחשבים חדישים ובשלל חיישנים.

4. עדיין על צרפתיות - בסיטרואנים ישנה בנוסף המערכת ההידראולית שכל כמה שנים צריכה טיפול, אבל כשלא מבצעים טיפולים אלה או לא מבצעים החלפות צנרת יבשה כנדרש והרכב מתחיל לנזול - קוראים לזה 'צרפתיות לא אמינות' ולא 'נהגים שלא שמים זין' (כמו שאומרים פה על פותח השירשור ובצדק), ואז ערכן בשוק יורד חדות עקב חוסר ביקוש, ואז אני קונה קסנטיה נוחה להפליא, מאובזרת ואמינה (כן, כן, מה ששמעתם, לא ראיתי מוסך כבר הרבה חודשים - את הטיפול השגרתי אני מבצע לבד בבית) בת עשר במחיר אסייתית לא נוחה ולא מאובזרת בת 15...

בריאות לכולם!

פורסם

דניאל, למה אצלי אחרי 7000 ק"מ של נסיעה מאומצת הרכב לא צרך גרם של שמן ?

מנוע 1.8 שמאז סוף שנת 2000 עובד (רכב שנת 2001), ובחודשים הקרובים ינשוק ל100 אלף ק"מ.

יש אצלי תקלה?

במקום פותח השרשור : אני הייתי פונה ליצרן ומציג את המקרה. אני בטוח שהוא יתייחס בכובד ראש לעניין.

נ.ב. במידה ואכנע בשלב מסויים , ואקח רכב ליסינג, ברור שאתן לו את הטיפול הטוב ביותר האפשרי, ואתקעש על שימוש בחלקים מקוריים מול חברת הליסינג (גם אם אני צריך להוסיף מכיסי 20 שקל לפילטר מקורי), א-ב-ל, אני אוציא ממנו כל טיפת הנאה שאפשר, כפי שאני מוציא מכל רכב שבבעלותי.

נ.ב.2 לWONDERED : אני מכיר צרפתייה או שתיים שעקב בעיות חשמל ההתראה ללחץ שמן וחוסר שמן לא עבדה בזמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

1. לא. אין לך תקלה וגם לא קראת מה שכתבתי לגבי תצרוכת שמן בשרשור הזה.
  2. פנה ליצרן - תקבל תשובה לאקונית לפנות ליבואן. בקיצור סתם התכתבות מיותרת.
  3. בקש מהליסניג שישימו לך חלקים מקוריים, לבקש אתה יכול, גם אם תציע להשלים את ההפרש סביר להניח שתיענה בשלילה.
  4. התראת לחץ שמן -קל לבדוק את תפקודה, הדלק מתג הצתה נורה לחץ שמן דולקת? יופי! הנע מנוע הנורה כבית? יופי - התראה עובדת.

פורסם
מה לא ברור? נסיעה חזקה גורמת לתצרוכת שמן גבוהה. אחריותך לפחות לדווח לחברת הליסיניג שכך אתה נוהג ושיבואו לעשות טיפול יותר מוקדם, אבל למה שתעשה זאת? הרי ידרשו ממך כנראה לשלם על האקסטרא הזאת , אז לפחות בדוק שמן כל כמה זמן.

יש לך רכב ליסינג דניאל?

אחריותך לשלם לחברת הליסינג על הרכב מידי חודש בחודשו.

אחריותך לנהוג בו באופן כזה שלא יהיו בו מכות משמעותיות אחרת תיאלץ לשלם השתתפות עצמית כשתחזיר אותו.

אחריותך להתקשר ולתאם טיפולים שוטפים לרכב ו\או לדווח לקצין הרכב שצריך כאלה [והאמת שחברות הליסינג הרציניות כבר ירדפו אחריך בשביל הטיפולים ולא אתה אחריהם]

סה טו.

אין לנהג שום אחריות לספר סיפורים לאנשים על כמה שמן אוכל לו האוטו או כמה מיים הוא שותה לאחר עליה רצינית במיוחד.

לרוב מי שיש ליסינג יש גם עבודה ממנה הוא מקבל את הרכב.

לרוב האנשים לא מתחשק, לא בא ולא מענין לבדוק שום דבר שקשור לאוטו שלהם. בטח אחרי שהם משלמים עליו כל כך הרבה בחודש.

לחברת הליסינג יש ספק? שיעשו את העבודה ויבואו לנהג ברכב, הם ה"מקצוענים" פה, הנהג ברכב הוא סה"כ מקבל שירות.

אתה בא לקארטינג ובודק שמן למכוניות שם? לא אתה עולה ונוהג, תהליך זהה בליסינג, רק עם מכוניות אמיתיות ומקצים של שלוש שנים במקום 15 דקות...

בכל מקרה, נראה שההשקפות שלנו שונות בתכלית, אני כמי שנוהג על רכב ליסינג מידי פעם ולא מענין אותו בשיט מה הולך מתחת למכסה המנוע, ואתה, בתור מי שנורא חפץ לנבור ולבלות זמן איכות עם המנוע של רכב הליסינג שלו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

wonderd, הבעיה בהתרעה על חוסר שמן שלא ממש כדאי להסתמך על זה ורצוי לא להתעצל ולבדוק פיזית.

אייל, הגולף ובכלל VW ידועים בצריכת שמן, על תקשקש. לי היה גולף 1800 שהיה צורך כמעט 1/2 ליטר ל-1000 ק''מ. המנוע היה במצב מצוין, לא היה מצריך שיפוץ. הרכב היה שמור ומטופל, אבל צרך שמן, אז מה? נהנתי ממנו והקפדתי לבדוק שמן באופן קבוע ומים רק G11 ובהמשך +G12

danniel, כל הדיבורים נופלים על אוזניים סתומות. גם אני אומר שבכל רכב לא חשוב מחירו, אם זה פיאט אונו או אם זה מרצדס 600, חייבים לבדוק נוזלים. זה בסיס לשמירת רכב, אבל כולם פה מנסים להתעלם מזה ולהפיל הכל על המכונה דווקה. אני רוצה לראות נהג אחד של באגר CATERPILLAR בשווי מיליון דולר שלא בודק שמן או נוזלים הידראוליים לפני תחילת יום העבודה ובמהלכו, שלא מעיפים אותו מהקבינה קיבינימט.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

1. לא. אין לך תקלה וגם לא קראת מה שכתבתי לגבי תצרוכת שמן בשרשור הזה.
  2. פנה ליצרן - תקבל תשובה לאקונית לפנות ליבואן. בקיצור סתם התכתבות מיותרת.
  3. בקש מהליסניג שישימו לך חלקים מקוריים, לבקש אתה יכול, גם אם תציע להשלים את ההפרש סביר להניח שתיענה בשלילה.
  4. התראת לחץ שמן -קל לבדוק את תפקודה, הדלק מתג הצתה נורה לחץ שמן דולקת? יופי! הנע מנוע הנורה כבית? יופי - התראה עובדת.

1.קראתי ואני מודה לך על ההסבר שם.

2.לנסות לפנות ליצרן לא עולה כסף

3.במקרה הגרוע אני אפרד מ50 שקל ואזרוק להם על השולחן פילטר מקורי, הם לא יגידו לא.

מכיוון שהדבר היחיד שאני מוכן לקחת מליסינג הוא משהו מקבוצת VAG עם מנוע 1.8T או 2.0T , אז אני מודע לחשיבות העצומה של שימוש בפילטר מקורי ברכבים אלו.

4. אני לא תמיד מסתכל על הנורות לפני ההתנעה. ואני חובב רכב , מטפל ברכב בצורה קנאית. למען האמת אני גם לא בודק שמן כל יומיים.

BRUZUM, מי שמקשקש זה אתה. אני לא עד כדי כך אדיוט ומשועמם כדי לשקר לגבי צריכת שמן ברכב שלי.

גם בפולו שהיתה לי מעולם לא היתה צריכת שמן ב5 שנות בעלות.

עם זאת , בגולף 1.6 שהיתה לי כן נצטרך מעט שמן.

לפי הG11 היתה לך גולף דור 3, אז זה בכלל לא רלוונטי לעניין.

מקווה שאתה נהנה עם הצמיגים בלי שם שלך :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מכיוון שהדבר היחיד שאני מוכן לקחת מליסינג הוא משהו מקבוצת VAG עם מנוע 1.8T או 2.0T

אז תקח, מה הבעיה? שלם 4-5 אלף ש''ח בחודש ותהנה. שלם תוך שלוש שנים איזה 100-150 אלף ש''ח לחברת ליסינג ועל תשכח להחזיר את הרכב.

פורסם

אחריותך לשלם לחברת הליסינג על הרכב מידי חודש בחודשו.

אחריותך לנהוג בו באופן כזה שלא יהיו בו מכות משמעותיות אחרת תיאלץ לשלם השתתפות עצמית כשתחזיר אותו.

אחריותך להתקשר ולתאם טיפולים שוטפים לרכב ו\או לדווח לקצין הרכב שצריך כאלה [והאמת שחברות הליסינג הרציניות כבר ירדפו אחריך בשביל הטיפולים ולא אתה אחריהם]

סה טו.

האם קבלת ספר רכב עם המכונית? האם במעמד מסירת הרכב קבלת הסבר על תפעול ותחזוקת הרכב, כפי שכל רוכש רכב חדש מקבל? ואם התופעה של הרס מנועים היתה נגרמת לרכבליסינג שלך, מה היית עושה?

פורסם
מקווה שאתה נהנה עם הצמיגים בלי שם שלך :)

מקווה שתמצא דיבורית ל-NOKIA 613 ותקדח חורים ממש ממש גדולים בשבילה בתוך כרית האויר של הנוסע :-)

אייל כתב:

מקווה שאתה נהנה עם הצמיגים בלי שם שלך :smile:

אלה? תודה, מצויונות. גרמניות, אם מגן ג'אנט, מהירות W, ממש על הכיפאק. יותר טובות מהדראק הקוריאני שיש לך.

55316134.jpg

פורסם

( מרק 10 ) יפה. גדול .

ואולי עליתה על רעיון - יש להם בעזה הרבה צמיגים שאותם הם סתם שורפים.

אולי צריך לבנות להם שם מפעל לייצור צמיגים - והם יהיו עסוקים בכלכלה. ולא במלחמה ..

גדול - שנה טובה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...