Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רון (הנסיך),

אם כל ההתבטאויות שלך פה על מכוניות, תן לי רק להבין דבר אחד, מה בדיוק אתה בכלל עושה פה בפורום הזה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם המנוע במיאטה NC אכן זהה למנוע של המאזדה 3, שני-ליטר.

אז זה לא הפעם ראשונה. בפורום הרוסטרים קראתי על מיאטה שנפחה את נשמתה תוך ק"מ זעום, גם כן נהג אגרסיבי (ליפי מה שרשום).

אני חושב שקונדסון יכול לשפוך אור.

אביחי

פורסם

זה פורום טכני או פורום בכיינות קציני רכב?

ממש כואב הלב על בעלי חברות הליסינג שעובדי ההיטק הרשעים הורסים להם את

הרכבים ולוקחים להם את פט הלחם האחרונה.

יש טיפול חודשי לרכבים האלה, שוטפים את האוטו פעם בחודש - שיבדקו שמן.

ואם זה לא מספיק שיעשו טיפול שבועי וישימו שמן נורמלי. כל עוד הבן אדם

לא נוסע עם המזדה בתוך הים התיכון ולא חוצה את הנגב לרוכב,

הוא בסדר.

ובשביל זה בדיוק לוקחים רכב ליסינג, בשביל לא לשים *** על האוטו,

לא לפתוח את מכסה המנוע ולא להקשיב ל"רחשי ליבו העדינים", אלא לתת בגז עד הקו האדום,

ולא לחשוב על מה זה יעשה לאוטו - כך כולם מתנהגים וזה מה שמצופה, ואם זה היה אחרת

כבר מזמן קציני הרכב היו הולכים ללשכה כי אף אחד לא היה לוקח ליסינג.

פורסם

ובשביל זה בדיוק לוקחים רכב ליסינג, בשביל לא לשים *** על האוטו,

לא לפתוח את מכסה המנוע ולא להקשיב ל"רחשי ליבו העדינים", אלא לתת בגז עד הקו האדום,

ולא לחשוב על מה זה יעשה לאוטו - כך כולם מתנהגים וזה מה שמצופה, ואם זה היה אחרת

כבר מזמן קציני הרכב היו הולכים ללשכה כי אף אחד לא היה לוקח ליסינג.

ממש דיבור אופייני לישראלי טיפוסי.

בכל רכב ובכל עט, לא משנה אם זה מרצדס יקרה או יונדאי זולה, יכולה להתעורר בעיה מכאנית כזאת או אחרת. בשביל זה יש את הגוש הבשר הזה על כיסה הנהג, במקרה של תקלה הוא חייב להבין שמשהו לא בסדר ולחדול מלנהוג ולהחמיר את הבעיה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

סתם ככה לסיבור האוזן.

ירדתי היום לבדוק שמן במאזדה שלי (זהה לזו של Misterb).

כרגע עומדת על 25K ק"מ, 5 אלף לפני טיפול שני בחייה.

לא חסר שמן, המדיד חצי מ"מ פחות מהמקסימום, וזה רכב שכל יום נוסע לפחות 100 ק"מ בדרכים בין עירוניות ועליות ומבקר הרבה ב 5000 סל"ד ואף צפונה.

מצד שני, נוזל התיבה האוטומטית נראה לא מי יודע מה טוב. לא אדום אלא מעין כתמתם בז'. לא מריח שרוף.

אני אבקש שיבדקו את זה, זה נשמע לא תקין ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
זה פשוט לא ייאמן השטויות שמוציאים פה מהמקלדת.

זה לא ברור שיש פה איזשהו כשל תכנוני ?

1.אתה צודק,באמת לא ייאמן השטויות שיוצאות (לך) מהמקלדת.

2.נכון,יש כשל תכנוני במנועי ה-2.0 ליטר של מאזדה,זו הסיבה שכל המאזדה 3 בנפח הזה עומדות בצמתים עם מכסה מנוע פתוח ומשמיעות רעש של "מכסחת דשא".

ידידי,אתה כנראה לא הראשון שנהג במאזדה 3 נפח 2.0 ליטר,כנראה שגם לא תיהיה אחרון,ויותר מזה,אני די בטוח שעוד לפני שאתה עלית על זה שיש כשל תכנוני במנוע,מאזדה בוודאי עשתה כל בדיקה אפשרית כדי לוודא רמת ביצועים ואמינות מסויימת, לדעתי יצא להם טוב,הרכבים שלהם לרוב רואים מוסכים רק מבחוץ.

הכשל היחיד שיש בכל השרשור הזה הוא לא כשל תכנוני,אלא כשל חשיבתי,שלך.

משום מה אתה מחפש הרבה "נורות אדומות בולטות וגדולות" שידלקו לך בכל פעם שחסר לך שמן או נוזל קירור, אבל אתה מתעלם מכל הנורות האדומות שכולם פה מנסים להדליק לך,משהו בסגנון הנהיגה שלך לקוי.

לא יתכן שהצלחת לגמור 3 מנועים שנחשבים למאוד אמינים,לאף אחד מהם לא היו סימני נזילות שמן או כל סימן מקדים לתקלה שעלולה להתעורר,וכולם סיימו את חייהם באותה דרך בדיוק,אבל אתה בסדר גמור,זו אשמת המהנדסים של מאזדה.

זה שרכב צרכן שמן בסל"ד גבוה זה הגיוני,וזה שמאזדה צרכנית שמן גבוהה יותר מפורד גם הגיוני,כל רכב שונה וכל מנוע שונה, מנוע אחד צורך יותר שמן בסל"ד גבוה,מנוע אחר יכול לצרוך פחות שמן אבל לצרוך יותר דלק,כל מנוע לגופו.

נקודה נוספת שאולי תבהיר לך משהו, מאזדה בנפח 2.0 זה לא דגם ספורטיבי,זה פשוט מאזדה.........עם נפח 2 ליטר.

כשם שמיצובישי פג'רו בנפח 3.2 ליטר זה לא רכב ספורטיבי,זה רק ג'יפ עם מנוע בנפח 3.2......

יש רכבים בנפחים של 1.3,1.4,1.6 שהם אומנם נפחים קטנים,אבל בגלל שאלה באמת דגמים ספורטיביים אז המנוע שלהם מתוכנן קצת אחרת ועמיד קצת יותר להתעללות מדגם מקביל שאינו ספורטיבי.

אבל כמו שאמרת,אתה ילד גדול,כבר לא בן 18...............

אגב,גם במצב שיש לך 2/3 כמות שמן במיכל,במצבים מסויימים,כמו למשל ירידה מעוקלת ארוכה במחלף בסל"ד גבוהה וזמן יחסית ממושך (אפילו 4-5 שניות),אתה יכול לחסל את המנוע בכיף......... רוצה דוגמא ?

אני.

ידעתי שיש למנוע שלי שריפת שמן,ולכן כל יום הייתי בודק שמן,עד שהחלטתי שזהו,אני רוצה להחליף מנוע לחדש, הפסקתי למלא שמן,אבל כל פעם בדקתי את קצת שריפת השמן.

כאשר הייתי עם 2/3 כמות שמן במנוע,הייתי פעם אחת בנתניה, ובאתי מכיוון איקאה לירידה לכיוון הרצליה (מי שמכיר מדובר בירידה ארוכה ומעוקלת שמתעקלת עד למפגש בכביש החוף), נכנסתי לפנייה בהילוך שני חזק על המנתק,כל כך נהנתי מהפנייה הזאת,התחת החליק להנאתו בכל עזיבת גז קלילה,היה תענוג.

בסוף הפנייה הזאת המנוע היה נשמע כמו טרקטור.......ידעתי שהצלחתי במשימה שלי....

ושתבין,לפני אותה פנייה המנוע נשמע ס-ו-כ-ר !!! שום ציוץ שלא במקום, אבל פנייה אחת הרגה אותו.

הסיבה פשוטה- הייתי על המנתק זמן ממושך יחסית (זאת פנייה ממש ארוכה ומהירה), בגלל העיקול של הפנייה כל השמן באגן זרם לצד אחד (פיזיקה...), מה שאומר שבמהלך הפנייה לא היתה סיכה משמעותית למנוע, חוסר סיכה+מנתק לזמן ממושך=קראנק דפוק.........

ובכל אופן,אני במקומך הייתי דורש להחליף לאלתר את הרכב,כי בסוף מישהו שם יתחיל להפעיל את הראש ולך זה יעלה הרבה כסף, אז תקדים תרופה למכה ותדרוש להחזיר את הרכב ולקחת אחר.......אולי תיקח פוקוס במקום,אם אתה אומר שהיא עמדה במשימה יותר טוב,אז אולי כדאי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שבת שלום חג שמח

אני רוצה לומר שאני גם בדעה של עידן

מה גם שמנוע כזה יש גם במזדה 5 ומזדה 6 ושם אתם לא שומעים כאלה סיפורים

שיש מנתק זה לא אומר שצריך לנסוע עליו כל הזמן או שצריך לעשות אותו ב4000

זה פשרה שעושים בחברה שלא יהיה זיהום ושלא יהיה יותר מדי רעש אבל שיהיה מספיקכוח

ועוד כל מני דברים

אף אחד לא חושב במזדה שיש נהג שכל היום נוסע על מנתק וגם לא בודק שמן אף פעם אלא אם כן זה נהג ניסוי שלהם:-D

מיסטרבי אתה בעצם סוג של ילד קטן שאכלו לו ושתו לו וכולם אשמים לו חוץ ממנו

מעניין אם גם בעבודה אתה מקטין ראש ככה (עובד ב-NESS אולי רק שם אני מכיר מזדה אלפיים לעובדים) ועושה בדיוק ואפילו פחות ממה שאתה צריך

3 פעמים הרסת מנוע של חברה רצינית לא של איזה אוטו סיני עם קמשפט של פלסטיק או ראש מסוכר

ואתה עדין מאשים את זה שאין למנוע אזהרת אידיוטים:lol:

דרך אגב אני לא מכיר שום אוטו שיש לו התרעה על גובה של שמן אלא רק ללחץ!

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

תתפלא. ברכבים רבים יש חיווי על כמות השמן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כנראה המנתק אצלך עובד ! ברכבים רבים קיים חיישן גובה שמן.

איזה כייף לי :)

פורסם
אגב,גם במצב שיש לך 2/3 כמות שמן במיכל,במצבים מסויימים,כמו למשל ירידה מעוקלת ארוכה במחלף בסל"ד גבוהה וזמן יחסית ממושך (אפילו 4-5 שניות),אתה יכול לחסל את המנוע בכיף......... רוצה דוגמא ?

אני.

ידעתי שיש למנוע שלי שריפת שמן,ולכן כל יום הייתי בודק שמן,עד שהחלטתי שזהו,אני רוצה להחליף מנוע לחדש, הפסקתי למלא שמן,אבל כל פעם בדקתי את קצת שריפת השמן.

כאשר הייתי עם 2/3 כמות שמן במנוע,הייתי פעם אחת בנתניה, ובאתי מכיוון איקאה לירידה לכיוון הרצליה (מי שמכיר מדובר בירידה ארוכה ומעוקלת שמתעקלת עד למפגש בכביש החוף), נכנסתי לפנייה בהילוך שני חזק על המנתק,כל כך נהנתי מהפנייה הזאת,התחת החליק להנאתו בכל עזיבת גז קלילה,היה תענוג.

בסוף הפנייה הזאת המנוע היה נשמע כמו טרקטור.......ידעתי שהצלחתי במשימה שלי....

לא אתייחס לשארית ההודעה הזאת ולשאר השרשור ההזוי - התייחסתי אליו עוד בתחילתו ולא ממש בא לי להתייחס אליו עוד פעם - אבל הכתוב לעיל מעניין, כי את המידע הטכני הזה שאלתי בתחילת השרשור שהתפתח לניסיונות הטפה מפגרים על סגנון נהיגה (עזבו את הבנאדם בשקט או תעזרו לבנות מסלול בארץ, במקום לקשקש - ישראלים מצויים שבגללם אין בארץ הזו ספורט מוטורי ולא תרבות מוטורית - אפשר לנהוג באדיבות ובזהירות ולבלות על המנתק לעתים תכופות, ואפשר לנהוג כמו סבתא מצויה ולייצר מצבי תאונה ולהרגיז את כל הנהגים מסביב כל 5 שניות, כמו סבתא מצויה).

יש נורת חוסר לחץ שמן. אם היא לא נדלקת כשלחץ השמן יורד מהלחץ המינימלי המותר בתנאי קיצון - זה נקרא כשל מכוון בתכנון המוצר. כן, מזדה יודעים שמכמות הנהגים שיקנו את הרכב, 99.9% לא יהיו קרובים לתנאים האלה, אז הם לא מתייחסים ל-0.1% שישפוך מנועים בקצב - להיפך, שמחים לזה. עד כאן ההתייחסות לבדיקות מחמירות שעשו במזדה. אולי שרשור של מיאטה NC יכול לשפוך יותר אור על נושא אי עמידות המנוע הנ"ל בתנאים קשים יחסית.

ב-AX שהיה לי, הנורה היתה נדלקת באמינות רבה בכל סיבוב מעבר לתאוצת צד מסויימת. ב-ZX שיש לי היום, היא לא נדלקת, והמנוע תקין למרות תאוצות צד על סל"ד גבוה - ולעומת כותב ההודעה שאני מגיב אליה, אני עושה את זה במתכונת יומית עד שבועית, והמנוע למטה כבר מחכה לטיפול 10K, ועדיין לא צורך שמן ולא משמיע רעשים של טרקטור. אולי זה בגלל שיש לי מחיצת שמן בקרטר, בדיוק למקרים האלה.

אז שני הרכבים הנ"ל ידעו להגיב לתנאי סביבה לא תקינים ולהוציא אזהרה. מזדה לא יודעת לבנות מנגנוני אזהרה כאלה? אולי היא פשוט לא מעוניינת, כי מראש התכנון של המנוע לא כולל אפשרות להעמדתו במאמצים של נהיגה ספורטיבית, ומיועד לקרוס תחת עומס גבוה.

פורסם
ממש דיבור אופייני לישראלי טיפוסי.

בכל רכב ובכל עט, לא משנה אם זה מרצדס יקרה או יונדאי זולה, יכולה להתעורר בעיה מכאנית כזאת או אחרת. בשביל זה יש את הגוש הבשר הזה על כיסה הנהג, במקרה של תקלה הוא חייב להבין שמשהו לא בסדר ולחדול מלנהוג ולהחמיר את הבעיה.

באיזה עט אתה משתמש שסובל מבעיות מכאניות?

האם זה פיילוט גריפ העט עם הכרית?

פשוט שמעתי שפיילוט מתחילים להחזיר את מנדט האמינות.

:lol::lol::lol:

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
מה גם שמנוע כזה יש גם במזדה 5 ומזדה 6 ושם אתם לא שומעים כאלה סיפורים

המנוע 2.0 במאזדה3 זה לא אותו המנוע שיש במאזדה5 ומאזדה6. ב-5/6 זה מנוע של פורד מונדיאו.

Uno Turbo, ממש מצחיק. אני רוסי, לא יודע את השפה ברמה הגבוהה שאתה יודע, בסדר? מה אתה נתפל אלי? אתה יותר טוב, אתה ישראלי 100%, בסדר? נרגעת? להפסיק לכתוב רק מפני שאני יודע לכתוב פחות טוב ממך? תתבייש, ההתנהגות שלך תואמת ילד מחוצ'קן בן 12. טוב,אולי בן 13.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

JACK R1,

גם הרכב שלי היה נוסע נסיעות ספורטיביות קיצוניות על בסיס של מינימום פעם אחת עד 3 פעמים בשבוע, זו לא הנקודה.

הנקודה יותר קשורה במה שכתבת בהמשך,מחיצה באגן השמן.

ברכבי לא היתה מחיצה,ומכיוון שהדבר היה ידוע לי,גם דאגתי שלעולם לא יחסר שמן (בלי שום קשר מי שמכיר אותי יודע שאני פדנט ברמות קשות בקשור לתחזוקת הרכב).

הרכב שלי בילה המון בתאוצות צד חזקות ובסל"ד כמו שאמרתי,שנושק למנתק (המנתק אצלי אגב היה בסל"ד גבוה יותר מהמקור בעקבות צ'יפ שתוכנן עבור הרכב,והרכב התמודד עם זה יפה מאוד,עד שהחלטתי "להרוג" את המנוע).

אני לחלוטין לא מסכים איתך בנק' שמאזדה לא בונה מנגנוני אזהרה מתוך זה שהרכבים שלהם לא יעבדו בעומס,או מתוך כוונה לגרום למנוע לקרוס תחת עומס קיצוני.

בעידן של התחרות שקיים היום בשוק היפני, שהאמינות של הרכבים נושקת לשמיים,במיוחד במצב כיום,שלכולם יש כבר את אותם שיכלולים ומערכות בטיחות ואיבזור,ואפילו העיצוב די דומה (כמובן נכתב בהכללה), האמינות היא אחד הדברים שהם פונקציה טהורה של תכנון נכון ויעיל של המנוע,לעמידות בכל עומס.

אגב,מאזדה בנו מנגנון הגנה מעולה,מאוד מתקדם,לכל המנועים שלהם,קראו לו מנתק הצתה.

זה אמנם נאמר בציניות,אבל המנתק הצתה זו "רצועת הביטחון" של המנוע,שעד לנקודה זו המנוע יכול לפעול בצורה אמינה ויעילה (לא מתכוון ליעילות מבחינת רצועת כוח וכד').

תראה, זה נחמד שישימו ברכב מליון נורות אזהרה,אבל המטרה של יצרני הרכב היא בסופו של דבר לנסות ליצור בשיטת KISS:

Keep It Stupid Simple.

בעברית,לייצר בצורה שכל מטומטם יוכל להשתמש בלי להסתבך יתר על המידה.

עם כל הכבוד,בנאדם שלא מבין שרכב צורך דלק+שמן+נוזל קירור,גם לא ידע להתמצא בתוך רכב שהפנים שלו נראה כמו קוקפיט של בואינג 777 עם שלל נורות ושעונים.

אגב,לגבי מה שכתבת,שמאזדה בונה מנועים שיעמדו בלחץ עבודה של 99.9% מהמשתמשים ובונה על זה ש-0.01% מהמשתמשים ישפכו מנוע,השקפתך לא נכונה,שוב,בעידן של התחרות היום,מאזדה לא יכולה להרשות לעצמה גם 0.0001% של כשלים,החברה בנתה את עצמה על האמינות שלה.

כשם שרולס רויס לא תתחיל לייצר לעולם דש בורד מאותם חומרים שקאיה מייצרים,כי החברה בנתה מוניטין של איכות ללא פשרות ,כך מאזדה בנתה מוניטין חסר פשרות באמינות.

אפשר לסובב את זה איך שרוצים ולקרוא לזה איך שרוצים,שורה תחתונה,לא מתפקידה של מאזדה לפתח חיישנים ומערכת התראות לאנשים שגם רוצים לשחוט את הרכב וגם להזניח במקביל.

גם לשחוט רכב צריך לדעת איך,סע כל היום בנהיגה ספורטיבית מאומצת,אבל תפנק את הרכב עם שמנים איכותיים ותחזוקה ראוייה, והוא יחזיר לך באותו מטבע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אפשר לסובב את זה איך שרוצים ולקרוא לזה איך שרוצים,שורה תחתונה,לא מתפקידה של מאזדה לפתח חיישנים ומערכת התראות לאנשים שגם רוצים לשחוט את הרכב וגם להזניח במקביל.

אמינות = בדיוק זה, מה שציינת. אחרת אני לא מבין את הסיבה שיצא לצרפתיות שם של "חוסר אמינות" - בטיפול ראוי ו"פינוק" כל צרפתיה מצויה נוסעת עד 700,000 ק"מ בלי בעיות (הערת אגב - אוטו זה לא חבר, לא חברה, לא ילד ולא ייצור חי - אין מה לפנק אותו - אין דבר כזה לפנק אותו, אולי לתחזק לפי השימוש, זה המונח הנכון).

וכן, בדיוק מתפקידה של מזדה לייצר מערכת התראות (מה זה מערכת קשה, מה אני אגיד לך - אתה רוצה סכמה משורטטת תוך כמה דקות, של מערכת שמגיבה לנפילות קיצוניות של לחץ שמן + לחץ שמן מתחת לנורמה בכל סל"ד X נתון? או שאתה רוצה להאמין שחיישן לחץ שמן של 6PSI במקום 1PSI ש-danniel ציין יותר מוקדם בשרשור, עושה את העבודה מספיק טוב?). אם הרכב לא יודע להתריע על תקלה במסגרת מגבלות השימוש הסביר (שזה אומר גם להחליק צמיגים בפניה ולבלות על מנתק ההצתה, ואולי גם שניהם במקביל), זה לא רכב אמין. ואם עבור הרכב הזה התנאים שציינתי לא נחשבים "מגבלות השימוש הסביר", אז הרכב צריך תווית "רכב לסבתות" והתייחסות בהתאם, וגם הוא אינו אמין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...