Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגידו אני היחידי פה שבודק מים +שמן כמעט כל יום ? :roll:

לא שהאוטו שלי זללן של שניהם פשוט אני תמיד חייב להיות בענינים.

ואני חשבתי שזה שאני בודק יום כן יום לא יום כן אז אני "זורק" על האחזקה של האוטו.

יוגב

פורסם
לפי מיטב ידיעתי מנוע שצורך הרבה שמן עומד לסיים את חייו,

כמובן שאין מדובר במקרה של נזילה או משהו בסגנון.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?

מנוע שצורך הרבה שמן לא בהכרח עומד לסיים את החייו, יש הרבה סיבות לשריפת שמן,בין היתר גומיות שסתומים גמורות, רינגים, איבוד שמן כתוצאה מפריצת אטם ראש מנוע וכו'.

בכל המקרים האלה ניתן לטפל בצורה די פשוטה אפילו,והמנוע לא יסיים את חייו.

סתם לדוגמא, יש רכבים שבהם תוך חצי שעה אתה מחליף את גומיות השסתומים בעלות זניחה יחסית.

אותו כנ"ל נזילות שמן שונות,בדר"כ הן יהיו ממחזירי השמן,מפילטר השמן,או מפקק מילוי השמן\המדיד, שוב,הטיפול לא מסובך במיוחד,מחליפים את מה שצריך ושלום על ישראל.

המנוע "נגמר" כתוצאה מהזנחה,כלומר במצב שיש לך נזילת שמן או שריפת שמן וזה לא מטופל ובמקביל אתה לא דואג למלא שמן כל פעם שחסר (שזה בעצם מה שקרה במקרה שהדגמתי מהרכב שלי,רק שאצלי זה היה מכוון במטרה להחליף מנוע).

לאחר שנוצרו הנזקים כתוצאה מחוסר השמן,אז הבעיה מתחילה,כי יקר לטפל בזה (שיפוץ ראש מנוע אם צריך,החלפת שסתומים, החלפת קראנק, או לחילופין לעשות אוברול כללי למנוע).

כל הטיפולים האלה כרוכים בהוצאה כספית גבוהה,ולעיתים יותר משתלם להביא מנוע חדש במקום להתחיל להתעסק בזה.

אצלי למשל,כשהלך המנוע,פתאום עלתה לי מחשבה לראש לעשות אוברול מלא למנוע ולשמור אותו במטרה לשפר אותו בעתיד (באותו זמן חשבתי להכנס לסרט של בניית טורבו על הרכב),וחשבתי שמה יכול להיות יותר טוב ממנוע "חדש" לאחר אוברול, שכבר באוברול אני אשים לו חלקים יותר עמידים לגדישות (בוכנות וטלטלים יותר עמידים,רינגים,קפיצי שסתומים וכדומה), בבירור שעשיתי לגבי ביצוע אוברול רצו ממני איזור ה-7000 ש"ח לשיפוץ מלא עם חלקים מקוריים (כולל חריטה של הקראנק,בוכנות וטלטלים חדשים וכל המסביב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כנראה שמישהו פה עצבני מדי שהוא שומע שמאזדות מתחילות לשפוך מנועים :-D

זה הכי הצחיק אותי, תודה! :lol:

לפי מיטב ידיעתי מנוע שצורך הרבה שמן עומד לסיים את חייו

שמעת פעם על שריפת שמן בסל''ד גבוהה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

יכול להיות שיש לו בעייה כלשהי ברכב הספציפי - אף אחד לא חושב על זה?

יש חבר פורום לשעבר שחי בסל"ד האדום באופן קבוע, ולא קורה כלום, וגם לא אמור לקרות

פורסם

חשבו על זה. זה מופיע בדפים 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ו-8 בשרשור.

שוב, בהחלט ייתכן איזה שהוא רמז לכשל במאזדה,

אבל תסתכלו שוב על הצמיגים! 30K?!?!??? :shock:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1132217&postcount=6

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שיפרסם תמונות של הצמיגים FEDERAL שהרכיבו לו לא מזמן, נבין הכל. :idea:

תגיד, אתה ממש מתעקש לא להבין ?

אין לי בעיה לפרסם תמונות של הצמיגים, שתראה שגם הם אכולים. אני לא מתכוון להתנצל בפני אף אחד על זה שאני נוהג ברכב לא בשביל להגיע, אלא בשביל להנות. אני מבין שיש אנשים שקשה להם לקבל את זה, כמוך, אבל תשתדל.

גם כשהיה לי רכב פרטי הוא לא קיבל שום הנחות - נתן כל מה שיש לו לתת, כל הזמן. ההבדל הוא שזה היה רכב ישן יותר, אז הייתי יותר מודע לכל מה שקורה מתחת למכסה מנוע.

כשעברתי לליסינג - הרכב חדש, ואמור להיות CAREFREE. אגב - לידיעתך - ההוראה הרשמית בחברה היא שאסור להוסיף שמן לבד. הסיבה היא שיש אנשים שבדקו להם בתחנת דלק, ומילאו להם שמן מעל המקסימום - מה שעלול להזיק.

לא סביר בעיניי שרכב חדש צורך שמן כמו מטורף, והרבה הסכימו כאן איתי.

אחרי שהחליפו מנוע פעם אחת - הייתי בטוח שלא תהיה בעיה, כי חשבתי שהיה פגם במנוע, או שזה היה בגלל שלא ביצעתי הרצה כשהרכב היה חדש. אז אחרי שעשיתי הרצה כמו ילד טוב למנוע השני, הנחתי שהכל בסדר, ואכן שכחתי מהעניין ושכחתי לבדוק. טעות שלי, וזו הטעות היחידה שאני מודה בה.

אבל - גם אם טעיתי, וגם אם נניח שמותר שמנוע ישתה שמן כמו דלק בערך, מה שקרה לא היה צריך לקרות בשום אופן.

המנוע הגיע למצב של 2/3 שמן, ובמצב הזה לא נדלקה שום נורה, ויחד עם זאת - המנוע הלך.

אני בטוח שבאותו מצב שמן - אבל בנסיעה רגועה - לא היה קורה כלום, ואז כשהשמן היה יורד למפלס קריטי שאותו מאזדה קבעו - הייתה נדלקת נורית לחץ שמן.

כלומר - כל מה שאני אומר שהחיווי של מצב קריטי צריך להיות מתוכנן לworst case scenario, עם שולי ביטחון, כמו שעושים בכל מערכת נורמלית. לא יתכן בשום אופן שמנוע יילך בלי לתת שום התראה, זה פשוט לא קביל ! בטח שלא ברכב חדש, בטח שלא במאזדה, ובטח שלא במאזדה "ספורטיבית" (טוב, לא באמת - אבל ככה מאזדה משווקים אותה).

חבל שפספסתם את העיקר ונטפלתם לתפל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
תגידו אני היחידי פה שבודק מים +שמן כמעט כל יום ? :roll:

לא שהאוטו שלי זללן של שניהם פשוט אני תמיד חייב להיות בענינים.

ואני חשבתי שזה שאני בודק יום כן יום לא יום כן אז אני "זורק" על האחזקה של האוטו.

יוגב

לא, השריטה גם נמצאת אצלי.

גולף GTI 2001

מה גם שאני מחליף שמן (סינטטי מלא- ליקווי מולי) כל 5000 קילומטר .

ובמשך 35 אלף קילומטר שהרכב הנוכחי אצלי, מעולם לא ראיתי אכילת שמן .

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
לא, השריטה גם נמצאת אצלי.

גולף GTI 2001

מה גם שאני מחליף שמן (סינטטי מלא- ליקווי מולי) כל 5000 קילומטר .

ובמשך 35 אלף קילומטר שהרכב הנוכחי אצלי, מעולם לא ראיתי אכילת שמן .

כנראה גם אני שרוט. ברכב דנדש בודק שמן/מים/שמן גיר פעמיים בשבוע ומחליף שמן סינטטי מלא + פילטר כל 10,000 (במקום חצי-סינטטי כל 15,000)

אבל - גם אם טעיתי, וגם אם נניח שמותר שמנוע ישתה שמן כמו דלק בערך, מה שקרה לא היה צריך לקרות בשום אופן.המנוע הגיע למצב של 2/3 שמן, ובמצב הזה לא נדלקה שום נורה, ויחד עם זאת - המנוע הלך.

איזו נורה אתה רוצה שתדלק? אתה עדיין לא הבנת שאין נורת גובה השמן? תקרא לזה קמצנות, תקרא לזה חסכון, תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל אין נורה כזאת. ולא הבנתי איך בדיוק קבעת שהיה 2/3 שמן במנוע כשהוא הלך? אפילו "רק" חוסר של שליש זה 1.5 ליטר, שזה הרבה לנהיגה אגרסיבית בסל''ד גבוהה, המנוע היה צמא לסיכה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מה לגבי העובדה שבאחת הפעמים הוא הוסיף שמן בעצמו למקסימום ולמרות זאת הלך המנוע?

כל המנועים הלכו לאחר שעברו טיפול בליסינג או עוד לפני הטיפול הראשון?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אבל תסתכלו שוב על הצמיגים! 30K?!?!??? :shock:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1132217&postcount=6

פי ,

תקרע את האוטו כמה שאתה רוצה, אבל למה לא לבדוק שמן ולא לפרסם את מספר הרכב כדי שחברי הפורום לא יקנו אותו מהליסינג?:wink:

בכלל אני לא הייתי נוגע במאזדה 3 מנוע 2 ליטר מליסינג, מילא ליסינג אבל מאחד שמזמין מראש רכב חזק? ברור מה יעבור עליו.

וזה ממש לא נכתב בכוונה להאשים מישהו, יש לכם רכב ליסינג- תתפנקו, אבל מינימום טאקט.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...