Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלה.

מורכבת לי באוטו מערכת די רצינית, 2 מגברים ומעבר לכך ישנו עומס קבוע די רציני על מערכת החשמל כשמופעלים פנסי קסנון ומזגן לצד המערכת..

האלטרנטור שיושב ברכב מוציא סביב ה60 אמפר, ולא ניתן להתאים אלטרנטור גדול יותר ברכב מבחינה פיזית(!!)

כשרכשתי את האוטו אחרי חודש הלך האלטרנטור מעומס יתר, הורכב אלטרנטור חדש ועכשיו אחרי כחצי שנה הוא שוב נתן את נשמתו לבורא וכרגע הוא הוחלף אך ללא אחריות שאם ישרף בעתיד יוחלף במסגרת האחריות.

שאלתי היא כזו : במוסך טוענים שבעקבות המערכת הרצינית שמורכבת ברכב יש צורך בהתאמה של או מצבר נוסף, או אלטרנטור חזק יותר מה שלא נכנס פיזית, או קבל שמייצב את המתח שצורכים המגברים.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא מכיוון שאין לי שמץ של מושג מאיפה להתחיל לתקוף את הבעייה, מיותר לציין שכרגע אני נוסע ללא המערכת מחשש לגמור את האלטרנטור בשנית

תודה רבה מראש,

-אבי.

פורסם

2 מגברים נקרא מערכת רצינית בימינו? מוזר. תפרט יותר על המערכת ואולי נעזור לך יותר. בכל מקרה, מצב של הוספת מצבר זה כבר למערכת ממש כבדה. תלוי מה יש לך.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה 2 מגברים מגבר ראשון של PHASE LINEAR 85 RMS לערוץ

ומגבר נוסף של DHD USA 65RMS לערוץ

אני גם מנסה להבין איך הוספה של מצבר יכולה לתרום למצב שלי אם האלטרנטור שלי לא מצליח לספק אפילו מספיק מתח למצבר אחד?

תודה,

אבי.

פורסם

המערכת שלך ממש לא נחשבת "כבדה". היא אומנם מעל המערכת הבסיסית של מר ישראלי, אך לא מערכת ברמה ש"תשרוף" אלטרנטורים.

כנראה ששיפוץ האלטרנטור לא היה מקצועי או שיש בעייה אחרת, והתירוץ של החשמלאי היה המערכת. יש כאן אנשים עם מערכות כבדות בהרבה שאין להם שום בעייה חשמלית.

אגב, בנוגע לאמפרז' - קשה לי להאמין שאי אפשר להכניס אלטרנטור בעל הספק גבוה יותר, פשוט צריך לחפש בעל מקצוע שראה דבר או שניים בחייו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם המערכת בתוספת הקסנון אמורה להכביד מאוד על אלטרנטור של 60 אמפר או שהוא אמור לעמוד בעומס הזה?

אבי.

פורסם

אם אתה מפעיל קסנון, ומגברים, זה לא אמור לפי מיטב ידיעתי לפגוע יכול להיות ליצור עומס קל, אבל לא לשרוף את האלטרנטור. כנראה ישנה זליגת זרם מאחד א יותר מהצרכנים. בדוק את זה.

פורסם

על האלטרנטור הוא לא אמור להשפיע בכלל (המערכת). אם כבר על המצבר. משהו לא טוב אצלך ברכב. תיקח אותו לבדיקה אצל חשמלאי טוב ולא אחד שטוען שזה בגלל המערכת, כי זה לא.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

חבר, מנורות קסנון צורכות כ35W, בעוד שמנורות הרגילות צורכות כ55W, לכן חסכת חשמל איתם.

המגברים הללו בכלל לא מהווים בעיה, שיפוץ לא תקין של אלטרנטור, משהו אחר גורם נזק לאלטרנטור.

ד"א צריכת החשמל של המזגן זה בסה"כ וונטה, שגם לא צורכת זרם רב.

גם סיכוי נמוך שאלטרנטור ישרף מעומס כזה, משום שהוא לא ירד למתח של פחות ממתח המצבר שהוא כ12V, לכן האלטרנטור גם לא יגיע לתנאים קיצוניים.

תמיר

פורסם

אלטרנטור לא היה הולך לך מעבר לזה מעומס יתר כל כך מהר - לא ממערכת כזאת, יותר סביר להניח שאתה היית מחליף מצבר בתדירויות גבוהות יותר.

פיג'ו 106 בייחוד הXSI והראלי זכו להרבה תגובות רעות על מערכת החשמל שלהן באופן כללי, אבל זה נראה כמו אלטרנטור תקול - תשים חדש וזהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בעיה מוכרת בפיג'ו בעלי אלטרנטורים של VALEO.

אבל הבעיה היא איננה המגבר, היא השיפוץ אלטרנטור.

זה מה שקורא שלא משתמשים בחלפים מקוריים של VALEO (הם ממש אבל ממש יקרים), בתחליפים הוסת לא עומד בזה בגלל שלאורגינל של VALEO יש גשר דיודות כפול .

הסיבה שבכלל מגיעים לתחליפיים היא כי רק גשר דיודות כזה עולה קרוב ל1000 ש"ח, ואם שיפוץ אלטרנטור עולה 450-600 ש"ח אתה יכול להבין למה הוא לא עומד בעומס.

פרט לכך, אפשר גם לחזק את האלטרנטור שברשותך ללפחות 80-90 אמפר ע"י בעל מקצוע שמומחה בנושא.

אם לא ניתן לחזק בגלל שאין מקום לסליל שונה אז אפשר תמיד להתאים אלטרנטור אחר חליפי שרק יהיה זהה בתושבות שלו למקורי של פיג'ו.

שוב גם במקרה הזה אפשר לעשות זאת אבל רק ע"י מומחה לשיפוץ אלטרנטורים ומכלולים חשמליים, חשמלאי עם הרבה ידע גם לא יוכל לעשות זאת.

אם אתה גר באיזור המרכז אני ממליץ לך על 2 מקומות:

1. "אלקטרו טיב" בפ"ח א.ת סגולה צמוד ליונפארט- בקש את ראובן או חיים ותמסור להם דש חם ממני.

2. "ד.ש שיווק חשמל"- רח' השפלה 4 פ"ת, א.ת קריית אריה.

בהצלחה,

under construction..

פורסם

לאנשים עם רכבים דומים. היו מערכות פי 2 ופי 3 ממך. ואין להם בעיות.

המערכת שלך (בלי לפגוע), ממש לא כבדה ולא נעליים.

כמו שניר ואחרים ענו לך. התקלה היא לא בצריכת החשמל של המערכת.

תחפש אולי יש לך קצרים. או משהוא שיוצר התנגדות חשמלית גבוהה. והוא דופק לך את האלטרנטור.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ראשית תודה רבה על התגובות, אתם מאוד עוזרים לי עם הידע הנרחב!

שנית, הרכב מחר הולך לרדיו השרון לברק שמעבר למומחיות שלו במערכות הוא גם היה חשמלאי רכב בעברו, אני מאמין שהוא ידע לכוון אותי לבעייה הספציפית באוטו שלי..

כמו שהבנתי מבעלים של 106 ניתן להתאים אלטרנטור של 80 או 100 אמפר מGTI ואו XSI באמצעות החלפה של התושבת(אותה שלדה, אותו מנוע=מתאים).

האלטרנטור שלי עובר שיפוץ בפעם השנייה, מדובר באלטרנטור של BOSH לפי מיטב ידיעתי כשקניתי את הרכב בפברואר אחרי כחודש הלך האלטרנטור הוא לא נתן טעינה בכלל.. והשבוע שוב נתן טעינה אבל בעומס של המערכת לא היה טוען בכלל והיו נשמעים רעשים שונים ומשונים במערכת.

השאלה היא האם השיפוץ הוא באמת מחורבן וזה מה שגורם לבעיות שהולכות וחוזרות, או שמלכתחילה אלטרנטור של 60 אמפר לא מסוגל לעמוד בעומסים כאלו?

ממה שאני יודע מרבית המכוניות היום ובעשור האחרון מגיעות עם אלטרנטורים של לפחות 80 אמפר!

תודה רבה לכולכם,

אבי.

פורסם

שלום גיל.

במידה ומדובר על BOCSH אז מצבך יותר טוב, מכמה סיבות מאוד ברורות:

1. מאוד נפוץ ולרוב ישנם הרבה אלטרנטורים של BOSCH של זהים בגודל אך האמפרז שלהם הם מיועדים הוא גבוה יותר.

2.עלויות החלפים זולים ונפוצים מה שהופך את השיפוץ לזול יותר (באיזור ה450 ש"ח).

לדעתי, מדובר על וסת, לכן יש אי יציבות בטעינה.

לכל אלטרנטור יש מנגנון שמגן על עצמו שהוא לא נכנס לעומס יתר, רוב האלטרנטורים ברכבים סטנדרטים בנזין הוא באיזור ה50-70-90 אמפר, כולם ככלל יפיקו מקסימום 90 אחוז מיוכלתם(תמיד יש את ה10 אחוז שנועדו להגנה בפני עומס.

אלטרנטור שלא מחזיק עומס = לרוב זה מעיד על בעיה בוסת.

גש למי שמתעסק במומחיות באלטרנטורים, לא למתקין מערכות עם תכודת חשמלאי מוסמך (מבלי לפגוע באף אחד כמובן).

זה כמו שכל מוסכניק יודע מה זה קרבורטור, אך מעטים האנשים שיודעים לשפץ קרבורטור באופן מקצועי, כך הדבר גם באלטרנטורים.

אם אתה הולך לרדיו השרון (שנמצא בהוד השרון) אז המרחק משם ל"אלקטרו-טיב" או ד.ש שיווק חשמל הוא בדיוק 5 דקות נסיעה.

לך תברר, אולי תמצא לך בד.ש אלטרנטור BOSCH תואם לפיג'ו 106 עם 110 אמפר? אם לא אז באלקטרו טיב יוכלו להגיד לך האם ניתן לחזק את האלטרנטור הנוכחי שלך או במידה ואפשר אז להתאים לך אלטרנטור אחר ורק להתאים לך את האוזן קבועה ואוזן המתיחה למיקום המקורי של התושבות ברכב שלך (בעקרון לכל אלטרנטור יש 2 אוזניים קבועות ועוד אוזן אחת למתיחה זה מאין ציר כזה) ברמת העקרון אם אלטרנטור יושב אפילו על אוזן אחת קבועה ועוד אחת למתיחה זה מספיק, רק נדרשת התאמה מדוייקת של התושבות.

בקיצור, רק בעל מקצוע טוב יוכל לעשות לך את זה מבלי להתקל עוד בבעיות.

בכל מקרה, שדרוג של האלטרנטור רק יכול לעשות טוב למערכת החשמל של רכבך, ועוד בטח ובטח שמותקנת בו מערכת סטריאו.

בהצלחה, ותעדכן אותנו.

ניר,

under construction..

• תוכן חדש...