Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במערכת החדשה שהותקנה אצלי באוטו יש רישרוש קטן ומעצבן מכיוון הטוויטרים.

הרישרוש קיים במצבים הבאים : רק כאשר המנוע עובד, אבל אם לוחצים על הגאז מרמה מסוימת של סל"ד (איפה שהוא בין 1500-2000 ) הוא נעלם (זה לא שהוא נבלע ברעש המנוע, אלא ממש מפסיק). עוצמת הרישרוש קבועה ולא מושפעת מעוצמת הווליום. לאור כל זה הרישרוש מפריע כשעומדים בצומת או נוסעים לאט, במיוחד אם שומעים בווליום נמוך או כשאמור להיות שקט בין שני שירים ונשמע רישרוש. המתקין (ד"ר סאונד)אומר שהבעיה לא נראת לו חמורה, אפשר לדבריו לשים משתיק רעשים, אבל זה גם ישתיק משהו מהמוסיקה.

המערכת שבה מדובר היא רדיודיסק של אקליפס, מגבר 5 ערוצים srx5 של אודיסון, קומפוננט hi energy של hertz , רמקולים אחוריים קואקסיאלים פשוטים של בוסטון אקוסטיק, וסאב של הרץ. המכונית היא רנו מגאן סדאן.

האם מישהו התנסה בבעיה כזאת ? ומה כדאי לעשות.

פורסם

הייתי ממליץ לנחליף מתקין .

"לא בעיה חמורה"?

מזה זה ? זה אמור להיות ? לא . אז זה חמור מספיק .

הייתי ממליץ לעבור על ההתקנה , חיבורי חשמל RCA מכיוון המגברים והרדיודיסק . לאחר שלילה של הדברים , לפתוח פלסטיקה ולראות שהחיווט -RCA לא מתנגש עם יותר מדי חוטי חשמל .

להתקין משתיק = חאפריות.

בתור התחלה הייתי ממליץ לך לכבות את המערכת חשוב ! ולאחר מכן לנתק RCA כולם - ולהדליק את המערכת אם עדין יש את הרעש אז ישנה בעיה בכיוון המגבר , RCA , חיווט חשמל למגבר לקוי .

פורסם

רשרושים בטוויטרים אצל אחי נבעו מברגים משוחררים בחיבור של חוט הטוויטר לקרוס.

כמובן, ייתכן שהבעיה נובעת ממקום אחר, במיוחד עקב כך שיש גם רעשי אלטרנטור. אבל שווה לבדוק בכל זאת.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
הייתי ממליץ לנחליף מתקין .

"לא בעיה חמורה"?

מזה זה ? זה אמור להיות ? לא . אז זה חמור מספיק .

מה שרוני התקוון זה להחליף מתקין .

בעיה חמורה זה לא כול כך בעיה הכונה הי לא בעיה ליפטור אותה .

ואם המתקין שלך בכול זות נותן לך תשובה כזו אז באמת תחליף אותו.

ולא אל תוסיף משתיקי רעשים זה מוריד באיכות הסאונד.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם

אין בעית רעש שאי אפשר לפתור.

יש מתקין שאין לו סבלנות לחזור על כל שלבי ההתקנה ולראות איפה הבעיה שהוא\אחד מהמתקינים שעובדים אצלו עשו.

ולכן הוא מעדיף לדחוף לך משתיק רעש שעולה לו 50 ש''ח במקרה הגרוע מאשר לשרוף על האוטו שלך ועל הטעות שלו כמה שעות טובות שעולות לו קצת יותר.

במקומך הייתי מסביר לו שזאת טעות שלו ועל טעויות משלמים ויתחיל לפרק את ההתקנה ולבדוק מה הבעיה.

תתחיל מלהוריד גיינים לא עוזר תבדוק עם הרכיבים לא בסדר, תתקינו מגבר אחר לא עוזר רדיודיסק אחר סט קומפוננט אחר וכו,

אם זה לא עוזר אז בטוח הבעייה היא בחיווט תעביר RCA חדש במצב חופש לא בתעלות סתם ככה במרכז לבדיקה, אם זאת הבעיה אזי שעוברים מתחים בתעלות שהRCA רץ בהם או שהRCA לא בסדר. אם לא עזר כנראה שיש איזשהו קצר בחיווט רמקולים מעכיה של הכבל רמקול איפהשהו והיא גורמת לרעש(היתה לי את הבעיה ברכב בדקתי את זה עם רב מודד והוא הראה לי את הקצר)

תראה אם תלך BY THE BOOK אתה תמצא את הבעיה ואל תתן שהמתקין שלו שילמת את מיטב כספך יעשה אחרת.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

תודה על התיחסותכם

זה משכנע אותי להתעקש יותר מול המתקין ואני מקווה שזה יעזור, אבל בכל זאת אני רוצה לשאול אותכם , האם הבעייה לא יכולה להיות קשורה לאוטו ? כיוון שכאשר המנוע דומם הכל עובד בסדר, או לאינטראקציה בין המערכת המסוימת הזאת לבין האוטו ?

האם זאת נשמעת לכם בעיה שבכל מקרה מאמץ של המתקין יוכל לפתור ?

פורסם

זה נשמע לי מאוד מעצבן!

גש למתקין, שיסדר את זה בלי שום קיצורי דרך. לשים משתיק במערכת כמו שלך, זה נראה לי פשע.

נשמע לי ממש לא רציני, במיוחד התשובה שלו, את הכסף שלו הוא קיבל אז עכשיו הוא סתם מנסה לנפנף אותך, לא יפה. זוהי אחריותו של המתקין בלבד, הוא לקח לך כסף, שיעשה את העבודה. אני לא חושב שאתה בעצמך צריך לטפל בזה.

חבל שלא השקעת בבחירת המתקין, כמו שהשקעת בבחירת הרכיבים.

זה נראה כמו בעיה של רעש אלטרנטור, ואתה לא הראשון שנתקל בזה. כמו שאמרו לך פה, ניתן לפתור את זה. יתרה מזה, בדרך כלל, כאשר ההתקנה מתבצעת כמו שצריך, היא לא קיימת בכלל.

מה זה בעיה של אוטו? לפני שהתקינו את המערכת לא הייתה שום בעיה באוטו נכון?

תלך אליו ותתעקש מולו. הוא מקלקל לך את החוויה שבמערכת חדשה שחיכית לה הרבה זמן.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תעשה חיפוש על הנושא, כמו שאמרתי כבר קודם, אתה לא הראשון שחווה את הבעיה הזו. בד"כ היא נובעת מהתקנה לא נכונה.

תקרא פה, אולי תקבל תשובות יותר טובות. הנושא בטח גם מוזכר ב FAQ.

בד"כ רעש אלטרנטור נובע מהתקנה לא טובה, כמו שאמרו לך כבר, חוטי RCA שעוברים בצמוד לחוטים אחרים או רכיבים אלקטרוניים. וזה לא שהאלטרנטור מרעיש, כלומר כנראה, אין שום בעיה במכניקה של הרכב שלך.

זה בסדר שאתה מתעניין ורוצה ללמוד, אבל אני חושב שאתה צריך לגשת למתקין ולהגיד לו שיתפור לך את כל הבעיות. ולא ע"י איזה משתיק הפרעות.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

כפי שהמלצתם ניגשתי אכן למתקין , הוא טוען בתוקף שלא מדובר ברעש אלטרנטור או רעש של טורים אלא רעש סטטי או חשמל סטטי או משהו מעין זה. אחרי שלחצתי שיבדוק מה הבעייה, הוא בדק כמה דברים בחיבורים למרות שאמר שזאת לא הבעייה, כשממש התעקשתי הוא גם הסכים להחליף את המגבר רק כדי שאראה שהוא צודק. זה אכן לא עזר. מה שכן עזר זה שהוא הוריד את ה- gain של המגבר מ 70 ל- 50 . בעקבות זאת כמעט ולא שומעים יותר את הרישרוש (צריך להתאמץ מאד כדי לשמוע), אני מניח שאם יורידו את ה- gain ל 40 לא ישמעו אותו בכלל.

מה דעתכם, האם זה פתרון תיקני ? האם זה שהורידו לי את ה- gain לא מזיק לסאונד ?

פורסם
כפי שהמלצתם ניגשתי אכן למתקין , הוא טוען בתוקף שלא מדובר ברעש אלטרנטור או רעש של טורים אלא רעש סטטי או חשמל סטטי או משהו מעין זה. אחרי שלחצתי שיבדוק מה הבעייה, הוא בדק כמה דברים בחיבורים למרות שאמר שזאת לא הבעייה, כשממש התעקשתי הוא גם הסכים להחליף את המגבר רק כדי שאראה שהוא צודק. זה אכן לא עזר. מה שכן עזר זה שהוא הוריד את ה- gain של המגבר מ 70 ל- 50 . בעקבות זאת כמעט ולא שומעים יותר את הרישרוש (צריך להתאמץ מאד כדי לשמוע), אני מניח שאם יורידו את ה- gain ל 40 לא ישמעו אותו בכלל.

מה דעתכם, האם זה פתרון תיקני ? האם זה שהורידו לי את ה- gain לא מזיק לסאונד ?

הורדת הGAIN "מזיקה" לעוצמה ולא לאיכות. תוריד ל40, תפעיל את המערכת, תשים שיר שאתה אוהב, תקשיב לשיר.

אהבת - תשאיר, לא אהבת - אל תשאיר.

פורסם

הגיין הוא מכוון אשר מתאם את האות היוצא מהרדיודיסק למגבר ,

משמע - כיוון לקוי , יתכן והמגבר לא היה מכוון היטב בהתחלה

אבל , אני עדין מאמין שישנה בעיה בהתקנה . כאשר הוא הוריד את הגיין הוא גם הוריד את עוצמת המגבר לרמקולים מה שאומר במילים פשוטות - החליש את הוויליום - מכאן יוצא לנו ש:

א- הוא החליש את הרעש המעיק ( זה שקשה כבר לשמוע אותו )

ב- באותה מידה הוא החליש את הסט הקידמי .

תחשוב על מה שרשמתי יש בזה משהו

אם יורשה לי לדעת באיזה חיווט RCA השתמשתם ?

עריכה : זה שהמתקין החליף את המגבר באחד אחר ממש יפה מצידו אבל - זה רק מראה דבר אחד שזוהי לא בעיה של המגבר - מה שמחזיר אותנו שוב לחיווט !

פורסם

מצטרף לקודמיי ,

לדעתי בעיית חיווט , או בעייה בהתקנה .

צריך למצוא את הבעייה , ולא להוריד GAIN כדי שיוריד לך את הרעש.

אני הייתי חוזר לחנות וממתין ליד הרכב עד שימצאו את מקור הבעייה.

נ.ב.

לפי הגישה של המתקין- או שהוא לא רוצה לתקן , או שלא יודע .

ZZR

פורסם

החיווט שהשתמשו הוא של אודיסון (משהו עם מדיה בדגם הספציפי אני לא בטוח אם אלה כבלי rca או מתח ).

אני לא יודע כמה אני מסוגל עוד ללחוץ על המתקין, הגעתי איתו לסיטואציה די כעוסה, ובשונה ממה שאתם חושבים מדובר במתקין מאד מאד מנוסה (וגם יקר ), הוא עשה הפרדה בין כבלי מתח לכבלים אחרים, השקיע בנגרות כדי לעשות הגבהות לרמקולים וזה יצא יפה, משהו עם הרעש הזה לא הלך, האם יש בדיקה מסוימת שצריך לבקש כאן אני יכול לנסותלהפעיל עוד קצת לחץ.

תודה לכל המגיבים, אני לא אהיה כמה ימים ליד מחשב, אבל אשמח אם יש עוד הצעות או דעות לגבי הבעיה ואענה כשאחזור.

• תוכן חדש...