Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים קניתי רכב רנו מגאן דיזל שנת 99 הייתי אומרת שמאז קנייתו לא רוויתי נחת ממנו. כל פעם קרסה מערכת זו או אחרת יצא שכמעט בכל חודשיים היה במוסך. הייתי אומרת שחוץ ממנוע הוחלף בו כמעט הכל.

לפני כחצי שני עלה חום המנוע כתוצאה מפיצוץ צינור נאלצתי להפקידו במוסך לשבוע שלם לשיפוץ ראש מנוע. לאחר כארבעה חודשים שוב התפוצץ צינור וגם הפעם הלך שוב ראש המנוע נפרדתי ממנו לשבוע. לפני כשבוע חודשיים אחרי אותו טיפול הלך ראש מנוע בפעם השלישית בגלל אותה סיבה.

ברצוני לציין שהרכב הוא הרגליים שלי לעבודה אני נוסעת מרחק נסיעה של 120 קילומטר ליום במשך 6 ימים בשבוע. חשבתי לאחרונה שלמרות כל ההשקעה איני בוטחת ברכב הזה ופוחדת למצוא את עצמי שוב תקוע בכבישים ומחוסרת כל אפשרות להגיע למקום עבודתי. קושי נוסף הוא כלכלי אין באפשרותי לשדרג ולקנות רכב טוב יותר.

שאלתי היא האם ניתן לבדוק אם המנוע ניזוק מכל כך הרבה שיפוצי מנוע? שאלה שניה וחשובה לא פחות מדוע הרכב כל כך מתחמם שמתפוצצים צינורות? שאלה שלישית האם מראש הטיפול בראש המנוע הראשון היה לקוי שנאלצתי להגיע באותה בעיה לאותו מוסך ולשלם סכומים גדולים ביותר?.

איך אוכל להשאיר את הרכב הזה ברשותי עד אשר אוכל להרשות לעצמי לקנות אחר. מה עלי לעשות בכדי לקבל את הביטחון מחדש. סליחה על אורך הכתוב אודה לכם על כל העיצות שאקבל.

פורסם

לפי מה שאת מספרת נראה לי שהבעיות לא יפסיקו כל כך בכלות, ככל שהמוסכים יחפרו יותר ברכב כך הוא יתקלקל יותר

כי מוסך לא יכול לסדר את הרכב ברמה שהיצרן בנה אותו.

אולי כדאי לך להחליף את הרכב בכל זאת לרכב בעל אותו שנתון אבל המצב יותר טוב?

את יכולה למצוע אולי רכב יותר פשוט ואפילו יותר זול כמו ה "סיריון" וכאלו.

אין ביטוח שעם תחליפי רכב הוא יהיה במצב נהדר אבל לפי מה שאת מספרת לדעתי כדאי להחליף.

תודה רבה ויום טוב!

פורסם

יש לי תחושה שכל פעם המוסך שלך מתקן את הסימפטום ולא את מקור הבעיה.

ברכב בעל מערכת קירור תקינה לא מתפוצצים צינורות ככה סתם (ובלי קשר כדאי להיות עם עין על מד החום, גם אם התפוצץ צינור - עצרת בזמן=הצלת את המנוע).

יכול להיות שיש לך בכלל בעיית רדיאטור סתום או משהו כזה, שמביא לרתיחות חוזרות, איבודי מים ובישול ראש מנוע. אני חושב שאת צריכה להחליף מוסך ופה בטח ישמחו להמליץ לך על מוסך מקצועי לרנו באיזור מגוריך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קודם כל, אם עברו רק חודשיים מאז הטיפול האחרון, התיקון החוזר אמור להיתבצע ללא תשלום, כלומר באחריות.

אני מחזק את דברי אלי(באבא), יש ברכב בעייה, המוסך רק משפץ ראשים ולא פותר את הבעייה האמיתית.

מה הטמפרטורה של המיים, כשהרכב תקין ? ברנו מגאן דיזל המחוג אמור לעמוד על מעט מתחת לחצי ולא לזוז משם בשום מצב, גם בעומס קיצוני.

האם את צריכה להוסיף מיים קבוע ?

האם, כשהרכב מתחמם, את שמה לב לעליית החום ומייד מכבה אותו, או שאת עוצרת רק אחרי שאדי מיים עולים מכיוון מכסה מנוע ?

פורסם

אני מודה לכולכם על העצות הנהדרות. התרגלתי לא להוריד את העין ממחוג החום שאגב הוא אצלי תמיד מעט מעל האמצע.קרה פעמיים שהחום לא עלה פתאום הרכב נעצר וכאשר פתחתי את מכסה המנוע היו אדים. אגב אני בהתייעצות עם עורך דין לטבוע את המוסך אשר לקח לי על הטיפולים האחרים כמעט אותו מחיר כמו הראשון. וכן על כך שבקשתי ממנו להתייחס לכך שכנראה קיימת בעיה אשר גורמת לפיצוצים של הצינורות הוא לא התייחס רק טיפל בסימפטום של " המחלה" ולא במחלה עצמה. לגבי ההצעה לקנות סריון האם הוא רכב אמין דיזל ?לא אוכל להרשות לעצמי לקנות רכב בנזין בגלל המרחקים. אני מודה לכם אתם נפלאים.

פורסם

אולי כדאי לך רכב בנזין ולעשות לו הסבה לגז?

כך גם תחסכי דלק וגם את העלויות הגבוהות של החזקת רכב דיזל.

וכן סיריון הוא רכב אמין (אם נקנה במצב טוב ולא עבר התעוללות) ומחיריו בשנתון 1999 בערך 19000 ש"ח.

תודה רבה ויום טוב!

פורסם
קודם כל, אם עברו רק חודשיים מאז הטיפול האחרון, התיקון החוזר אמור להיתבצע ללא תשלום, כלומר באחריות.

אני מחזק את דברי אלי(באבא), יש ברכב בעייה, המוסך רק משפץ ראשים ולא פותר את הבעייה האמיתית.

מה הטמפרטורה של המיים, כשהרכב תקין ? ברנו מגאן דיזל המחוג אמור לעמוד על מעט מתחת לחצי ולא לזוז משם בשום מצב, גם בעומס קיצוני.

האם את צריכה להוסיף מיים קבוע ?

האם, כשהרכב מתחמם, את שמה לב לעליית החום ומייד מכבה אותו, או שאת עוצרת רק אחרי שאדי מיים עולים מכיוון מכסה מנוע ?

שאלה תאורטית....

גם לי היה מקרה דומה עם הרכב הראשון שלי דייטסו שרייד. התפוצץ צינור המים וכל המים התרוקנו מייד בזמן נסיעה והטמפרטורה של המנוע לו גדלה בשעון. הרגשתי משהו מוזר בנסיעה וברמזור הראשון שעצרתי המנוע דומם. גיליתי מיד את הבעיה ולא ניגרם נזק למנוע.

כאשר אין מים במערכת הקרור מה מודד מד החום ? את הטמפרטורה של הבלוק? או של האוויר?

איך אפשר לדעת כשה זה קורה?(פיצוץ פתאומי)?

• ספונסר פורום
פורסם

ידידתי.

תחליפי מוסך!

לרוב אני לא נוהג לחרוץ כך את דינם של חברי למקצוע,אבל הו מקומם לשמוע שבתקופה כל כך קצרה שילמת 3 פעמים על שיפוץ ראש מנוע בגלל פיצוץ צינורת.

המוסך אינו מקצועי,נקודה

עליו לבדוק את מערכת הקירור בשלומתה וביסודיות,ראדיטור,מאורר,יוניט מאוורר,טרמוסטט,משאבת מים,וצינורת מים.

מה שלא תקין מחליפים,לא מחכים שיתפוצץ.

אני הייתי מתבייש לגבות כסף בפעם השניה ושלא נדבר על השלישית.

אורן בן סימון

• תוכן חדש...