Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי פיז'ו 306 שנת 99 אוטומטי. ואני מסתובב כבר חודשים עם בעיה ששלושה מוסכים לא פתרו לי.

הבעיה התחילה מגיהוקים מוזרים של האוטו, שלא בהכרח לוו בירידת טורים, אלא מעין קפיצות כאלה של האוטו בזמן האטה או עמידה ברמזור, התופעה לא היתה עקבית ולא חזרה במרווחים קבועים, לפעמים חצי שעה הכל היה בסדר, ולפעמים כל רמזור האוטו קפץ, לעתים נדמה היה שהאוטו עומד לכבות וכשנתתי גז זה הסתדר. ניקו לי קרבורטור ומערכת הזרקת דלק, החליפו תושבות מנוע, החליפו מצתים, החליפו חוטי הצתה, החליפו כוהל הצתה. בשלב מסוים נראה לי שהמכונאים עובדים בשיטת האלימינציה: בוא נחליף ונראה אם הבעיה נפתרת, אם לא, נחליף עוד חלק, ולי כל זה עלה אלפי שקלים. לבסוף הגיהוקים נעלמו, אבל הטורים מאד לא יציבים, כאשר אני מניע קורה לרוב שהטורים בתחילה עולים גבוה, לאחר שניה יורדים מאד נמוך עד שהרכב כמעט כבה ואז ממשיכים לרעוד, לעלות לרדת עד שזה מתייצב פחות או יותר. הבעיה שזה לא ממש מתייצב יפה, ובעיקר בעמידה מרגישים את זה. אני יודע שלפני תחילת הבעיה הזאת האוטו נסע מצוין. בסופו של עניין אמרו לי המכונאים שהאוטו כבר לא חדש, ואין מה לעשות, הוא זקן וקצת מקרטע.

יש למישהו רעיון או עצה :?:

תודה רבה על כל עזרה.

גלגלון

פורסם

ממליץ לפנות לאדם יקר וחבר הפורום בני ל. הוא היחידי שמורשה לגעת בפיג'ו שלי

אין לך מה להפסיד, תשלח לו הודעה פרטית. ואם אתה באזור המרכז הוא יתאים לך

ידי אומן ממש, ממליץ בחום

פורסם

ערב טוב.

התשובות שקבלת מקוממות מעט ( אותי בכל אפן).

אין תקלה שלה ניתנת לפתרון .

זה אולי דורש בעל מקצוע מיומן עם כלים אבחנתיים למשימות ספציפיות לזיהוי ליקויים במערכות החדשות ומוצא מהן, ומעט סבלנות מצידך אך ניתן לתקן הכל.

נכון השינויים בתוכן התכני של כלי הרכב והמנועים עושים את הצורך והדרישה לרמה גבוה יותר, ולכישרון רב יותר מצד המוסך - זהו תנאי הכרחי להישרדותו כיום.

חפש מוסך אחר שיתן לך תשובה הולמת.

בברכה ובהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

היו לי גם קפיצות מוזרות אחרי עמידה ברמזור באקסנט 97 אוט' אך אני לא יודע לומר לגבי טורים כי אין לי מד אבל הבעיה אצלי לפחות היא בגיר.

מקווה בשבילך שזה לא הגיר

פורסם

תופעה מאוד דומה שהיתה לי ברכבי (306 שנת 95) התבררה כבעית אטימה בסעפת יניקה.

הוחלפו גומיות לסעפת יניקה, יש 4 גומיות שעולות 10 או 15 ש"ח כל אחת, והבעיה נפתרה.

כמו כן היה גם עוד מישהו מהפורום (לא זוכר כרגע את שמו) שפנה אלי בפרטי ולאחר שהחליף את הגומיות, גם אצלו הבעיה נפתרה.

הייתי מתחיל משם, די פשוט לבדוק את זה לבד, מספיק לרסס ספריי לניקוי קרבורטורים ליד הסעפת ולראות אם זה משפיע.

בני

פורסם

תופעה דומה למה שאתה מתאר הייתה ב 306 של אח שלי ושם נתגלה מזרק דפוק

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• ספונסר פורום
פורסם

יתכנו הרבה בעיות שגורמות לסמפטום דומה.

גומיות לסעפת יניקה,מנוע צעדים מלוכלכך\חופש בציר,צינור לMAP סנסור יבש..וכו.

האם המנוע כבה לפעמים מעצמו?

מה לגבי תצרוכת דלק?

נורת הזרקה(כתומה עם ציור של מנוע) נדלקת?

ענה על השאלות ואלוי נוכל לתת לך כיוון כללי.

פורסם

שלום

האם המנוע כבה לפעמים מעצמו? לא, לא קרה, אבל כמעט

מה לגבי תצרוכת דלק? לדעתי היא עלתה

נורת הזרקה(כתומה עם ציור של מנוע) נדלקת? פעם אחת, לאחריה האוטו כבה, זה היה בהתנעת בוקר, והמכונאי של שגריר עשה משהו ארעי והאוטו הניע, ואז במוסך לא גילו מה היתה הבעיה

תודה רבה

פורסם
האם לרכב יש קושי בזמן התנעה?

הוא מתניע בסדר, רק כאמור, הטורים מיד נופלים מאד נמוך ואז עולים וכך מתנדנדים כמה שניות עד שהוא פחות או יותר (פחות מיותר) מתייצב.

פורסם
הוא מתניע בסדר, רק כאמור, הטורים מיד נופלים מאד נמוך ואז עולים וכך מתנדנדים כמה שניות עד שהוא פחות או יותר (פחות מיותר) מתייצב.

אני לא יודע אם זאת אותה בעיה אבל בפולו שלי היו תסמינים דומים של טורים לא יציבים במצב סרק.... ניקוי המצערת פתר את הבעיה. אולי כדאי לבדוק גם את בכיוון הזה.

בהצלחה.

פורסם
בדוק מכסה מפלג.

אם אני לא טועה יש ברכב הצתה אלק' (לפחות אצלי), יש מודול הצתה שממנו יוצאים הכבלים לפלאגים, ויכול להיות שיש זליגה ובריחת ניצוץ, אבל אין מיכסה ואין מפלג (יש רק חיבורים לכבלים יצוקים באפוקסי או פלסטיק).

בני

• תוכן חדש...