Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום הייתי בתחנה המרכזית בירושלים. בעודי יושב, מחכה לאוטובוס שלי, חלפו למול עייני המוני אוטובוסים ורכבים (מוניות), אשר בשיפוע הקל שיש לאורך התחנה, לכיוון הגשר של הרכבת הקלה, כל אחד שנתן ברקס, הברקסים שלו חרקו וקרעו את עור התוף שלי מחדש.

מישהו יכול להסביר לי למה זה ככה?? אני מבין שמוניות ופרייבטים, יעשו רעש כזה, כי יש להם רפידות. אבל אוטובוסים?! הם לא בולמים ע"י לחץ אוויר, שמנפח איזשהו בלון מיוחד, שמתנפח בתוך הגלגל, כמו בוכנה ותוף, וכך הוא עוצר??

תודה לעונים.

פורסם

ההבדל הוא במגנון שמפעיל את הבלמים,בפרייווטים זה מנגנון הידראולי וברכב מסע לחץ אוויר, אבל הבלימה עצמה עדיין מתקיימת כתוצאה של חיכוך צלחת ורפידה או תוף וסנדלים, פשוט ההבדל הוא בגודל הפיסי של החלקים.

פורסם
ההבדל הוא במגנון שמפעיל את הבלמים,בפרייווטים זה מנגנון הידראולי וברכב מסע לחץ אוויר, אבל הבלימה עצמה עדיין מתקיימת כתוצאה של חיכוך צלחת ורפידה או תוף וסנדלים, פשוט ההבדל הוא בגודל הפיסי של החלקים.

וכמה שזה יותר גדול / קטן? אז? אם זה גדול אז זה יותר רעש, או ההפך הגמור??

פורסם

אני אנחש:

האוטובוסים המדוברים שייכים לחברה.

+

החברה מעוניינת לחסוך כמה שיותר.

=

החברה מבצעת תחזוקה ברמה בסיסית, ולמי בכלל אכפת מהאוזן שלך?!

ואתה, מי אתה בכלל? אזרח? וואלה יופי! עוד רגע גם תדרוש תמורה לאגרה ושהרחובות יהיו כל הזמן נקיים.

תפסיק לבלבל בסדר? עם כאלו דרישות אתה עוד תבקש גם רכבת תחתית כחלופה פחות מזהמת לאוטובוסים המרעישים.

מה הלאה?! רכבות שמגיעות בזמן??? בחייך, תפסיק עכשיו!

ולעצם העניין, אם עדיין לא הבהרתי את עצמי, דברים שלא צריך לשלם עליהם, או שאפשר לעשות בזול יותר - תמיד יקבלו עדיפות. הרי חברת מעוניינת לעשות כסף וכמה שיותר. ולא נראה לי שבגלל רעש אתה תפסיק לנסוע באוטובוס.

קפיש?

והצעה ידידותית אחת דווקא יש:

כתוב מכתב לאותה חברת אוטובוסים, ואם אפשר אפילו תציין את מספר הקו ועוד פרטים ותסביר יפה שהדבר מפריע

ואינך מבין מדוע הוא מתרחש ו...שלח לחמך. אה, מכתבך לתלונות הציבור של החברה.

אם התגובה תהיה לקונית, שלח מכתב נוסף, הפעם תוסיף שורה למטה בסגנון קונטיננטלי: "העתקים: מנכ"ל משרד התחבורה / מנכ"ל משרד לאיכות הסביבה (אגף רעש או משו כזה)"

ו...נסה שנית. אני בטוח שהתשובה תהיה חביבה יותר, ואולי אף תשיג פה הישג לטובת כולנו.

בהצלחה.

פורסם

rakuvi, אני לא בטוח בכלל שיש קשר ישיר בין חריקות הבלמים לבין רמת התחזוקה של האוטובוסים. לא הייתי קופץ למסקנות שכל רעש מכני מהאוטובוס פרשו סכנה על הכביש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה ציטוט, ומה שמודגש, זה השם של החברה המדוברת:

אני אנחש:

האוטובוסים המדוברים שייכים לחברה.

+

החברה מעוניינת לחסוך כמה שיותר.

=

החברה מבצעת תחזוקה ברמה בסיסית, ולמי בכלל אכפת מהאוזן שלך?!

ואתה, מי אתה בכלל? אזרח? וואלה יופי! עוד רגע גם תדרוש תמורה לאגרה ושהרחובות יהיו כל הזמן נקיים.

תפסיק לבלבל בסדר? עם כאלו דרישות אתה עוד תבקש גם רכבת תחתית כחלופה פחות מזהמת לאוטובוסים המרעישים.

מה הלאה?! רכבות שמגיעות בזמן??? בחייך, תפסיק עכשיו!

ולעצם העניין, אם עדיין לא הבהרתי את עצמי, דברים שלא צריך לשלם עליהם, או שאפשר לעשות בזול יותר - תמיד יקבלו עדיפות. הרי חברת אֵגֵד מעוניינת לעשות כסף וכמה שיותר. ולא נראה לי שבגלל רעש אתה תפסיק לנסוע באוטובוס.

קפיש?

והצעה ידידותית אחת דווקא יש:

כתוב מכתב לאותה חברת אוטובוסים אֵגֵד, ואם אפשר אפילו תציין את מספר הקו ועוד פרטים ותסביר יפה שהדבר מפריע

ואינך מבין מדוע הוא מתרחש ו...שלח לחמך. אה, מכתבך לתלונות הציבור של החברה.

אם התגובה תהיה לקונית, שלח מכתב נוסף, הפעם תוסיף שורה למטה בסגנון קונטיננטלי: "העתקים: מנכ"ל משרד התחבורה / מנכ"ל משרד לאיכות הסביבה (אגף רעש או משו כזה)"

ו...נסה שנית. אני בטוח שהתשובה תהיה חביבה יותר, ואולי אף תשיג פה הישג לטובת כולנו.

בהצלחה.

פורסם

דווקא רמת התחזוקה של כלי הרכב של אגד היא מהיותר גבוהות בשוק התחבורה הציבורית היום בארץ.

"אם בארזים נפלה שלכת, מה יגיעו אזובי הקיר"

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...