Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לפני מספר שבועות רכשתי רנו מגאן dTi, ידנית, 80 כ"ס, מנוע F9Q-744, דגם 2003

אחרי הרכישה בוצעו מספר פעולות "יישור קו"

1. טיפול 15000:K44 למיכל דלק, הוחלפו כל המסננים למקוריים, הוחלף שמן לסינטטי מלא, הוחלף נוזל קירור לנוזל Valvoline extreme long-life, הוחלף שמן גיר לשמן מקורי סינטטי מלא של רנו, כמו כן הוספתי מים מזוקקים למצבר (היה חסר).

כשבוע אחר כך התחילה בעיה עם התנעה. כאשר הרכב עומד יותר משעה, בזמן ההתנעה סטרטר מסתובב, אבל לוקח כ-10-15 שניות עד שהרכב מניע. בזמן זה נשמעים הקולות של "כאילו כבר מניע". כאשר הוא מניע לבסוף - הוא "יורק" עשן. לפעמים לבן, לפעמים שחור, כמות משתנה.

אם אחרי ההתנעה מיד לדומם מנוע - הסיפור חוזר על עצמו, אבל אם לתת לו לעבוד מספר דקות ורק אחר כך לדומם - מניע ללא כל בעיה.

אין בעיות סחיבה, עם כי קשה לי לחוות דעה אמיתית, הרכב נמצא אצלי מעט מדי זמן, אבל זו נראית לי סחיבה תקינה לגמרי. בנוסף - מדדתי זמן 0-100 קמ"ש - תוצאה תואמת נתוני יצרן - כ-14 שניות.

מה עשיתי כדי לנסות לאתר ולפתור את התקלה:

1. בדקתי פלגי חימום, מצאתי 1 שרוף, החלפתי את כולם - שמתי BERU. לא עזר.

2. שמתי חומר של BG לניקוי מערכת סולר. לא עזר.

3. בדקתי שאין בועות אויר בצינורות מהמסנן למשאבה, כמו כן, ניסיתי להניע כאשר אדם נוסף "מפמפם" סולר עם משאבה ידנית. לא עזר.

4. ניקוי מגעים של חיישן TDC (חיישן הצתה). פירוק החיישן, ניקוי הסנסור שלו (היתה עליו קצת נסורת מתכתית). לא עזר.

5. בדיקת מצבר - בבדיקה המצבר התגלה תקין, אם כי זה לא הסוג שמתאים במיוחד לרכב זה. בזמן ההתנעה מתח המצבר יורד ל 10.2V, וזה עם אני לא טועה עדיין בגדר התקין במצב "רגיל" (מנוע לא פועל) המצבר נותן 12.4V, וגם זה תקין.

6. סריקת תקלות - התגלתה תקלה ( DF136 - (Advance. לדברי איש טכני בחברה תקלה זו לא אמורה בהכרח לגרום לבעיה שלי, מה גם שפתרון התקלה ע"י שיפוץ משאבה, וזה עסק יקר מאוד - המליץ להמשיך לחפש (פניתי אליו בדרך לא רשמית). כמו כן, כשהמנוע חם - הוא מניע דווקא בקלות, דבר שנוגד את התסמינים לתקלת משאבה. אין על המשאבה ובסביבותיה שום נזילות, רטיבות וכו', מה שהיה לי ברכב קודם ואז היה ברור שצריך לשפץ.

7. פירקתי את EGR, ניקיתי אותו ואת המגעים שלו. הרכב קיבל עוד "חיים", אבל את התקלה זה לא פתר.

8. פירקתי את חיישן MAF, הוא היה נקי לגמרי. ניקיתי מגעים, החזרתי בחזרה.

דבר נוסף, שאני לא יודע אם יש לו משמעות: באחת ההתנעות האחרונות לפני הופעת הבעיה (ואלי אפילו האחרונה, אני לא זוכר בדיוק) המפתח בטעות הושער במצב "סטרטר" אחרי שהמנוע כבר הניע למשך מספר שניות (5-10, שוב לא זוכר בדיוק), אולי זה יכול לגרום לתקלה כלשהי? אני מכיר אדם אחד שברכב שלו זה גרם לתקלה, אבל במקרה שלו הרכב כלל לא הצליח להניע, רק הסטרטר הסתובב, ובכלל זה היה רכב בנזין...

אשמח לקבל מכם רעיונות לתקלה אפשרית ואולי הפניות למקומות שמתמחים בפתרון הבעיות מסוג זה.

נ.ב, פניתי ל"קמטק", הבחור בדק את הרכב ואמר שכנראה צריך לשפץ את המשאבה. שוב, הדבר לא מסתדר עם מה שנאמר לי בחברה .לפני שאני משבית את הרכב לכמה ימים ומוציא סכום גדול לשיפוץ משאבה אני רוצה להיות בטוח ב-100% שזו אכן הסיבה לתקלה, ולא לפי חוק מרפי - משהו אחר, קטן ודבילי כל כך, שפשוט אף אחד לא הצליח לחשוב על זה.

תודה מראש!

יבגני

פורסם

האמת היא שלא, אבל אז זה היה מופיע כתקלה בבדיקה ע"י מחשב, לא? הרי שכאשר אחד הפלגים היה שרוף, זה הופיע כתקלה, אחרי שהחלפתי אותם מחקו את התקלה והיא לא חזרה יותר.

אבל אני אבדוק בכל זאת.

פורסם
לפני שאתה מניע אתה פותח סוויץ' לכחצי דקה?

אולי הבעיה היא דווקא בסטרטר?

מצטער, לא הבנתי את כוונתך...

בדקתי בעזרת אמפרמטר את עניין אספקת זרם לפלגי להט. הממצאים דווקא מעניינים:

קודם כל, מגיע זרם לכל הפלגים (נבדק בנפרד לכל אחד).

שנית, הזרם דרך הפלג לא נשאר קבוע - הוא מתחיל מ 18A ומיד מתחיל לצנוח. לפי הספר (HAYNES)- זה לא אמור לקרות. לפי הספר הזרם אמור להשאר קבוע למשך זמן הנקבע ע"י המחשב בתלות בטמפ' של נוזל קירור, אז לרדת בקפיצה לערך ביניים לזמן נוסף, ואז לרדת ל-0.

דבר נוסף - אחרי ביצוע הבדיקה ניסיתי להתניע את המכונית, וזה הלך ממש קשה! ממש אפשר היה לשמוע, שהסטרטר מסתובב לאט מידי!

אולי ממצא זה זה מכניס הגיון לכל העיניין: ככל שהמנוע עמד יותר זמן - נוזל קירור קר יותר - פלגי חימום מופעלים ליותר זמן - המצבר "נחלש" יותר - פחות זרם מסופק לסטרטר - הסטרטר מסתובב לאת יותר - התנעה קשה יותר!

גם אם התאוריה לא נכונה - תודו שהיא אלגנטית מבחינה אנליטית...

עכשיו לגבי המצבר: הוא הוחלף ע"י הבעלים הקודמים לפני כשנה. המצבר ששמו הוא לא מהסוג המיועד לרכב הזה, זהו מצבר 62Ah, 380A, כאשר הדגם הדרוש הינו 72Ah 480A. נכון שהמצבר נבדק ונמצא תקין, אך הבדיקה בוצעה מיד אחרי נסיעה ארוכה, כך שממילה אין אז בעיית התנעה.

מה דעתכם? האם זה הגיוני? עם כן - מה עושים הלאה?

וגם עם כן וגם עם לאו, יש עוד רעיונות?

תודה רבה!

פורסם

אני לא יודע מה הבעייה אצלך וגם לא מה הפתרון שלה, אבל אני כן יודע שאם תצליח לתת לסטרטר מתח התנעה גבוה יותר, הרכב יתניע מהר יותר. 10.2 וולט בזמן התנעה זה לא מתח נמוך מדי להתנעה, אבל להערכתי, מצבר חזק וחדש יותר, יאפשר לך למשוך יותר זמן עד לפתרון התקלה. בהתחשב בזה שלפתרון הזה אתה משקיע רק 300-400 ש"ח, במקום הפתרון של אלפי השקלים שהציעו לך, יכול להיות שזה כדאי. נסה לחבר עוד מצבר תקין וחזק במקביל למצבר שלך, או במקומו, ולראות אם משך ההתנעה מתקצר לזמן סביר.

אני מניח שבדקת שאין מפלי מתח על הקווים. כלומר, שבזמן התנעה אין פער של יותר מ0.1-0.2 וולט בבדיקות המתח על המצבר ועל הסטרטר.

ההיילקסים מהדגם שיש לי, חלק הגיעו עם מצבר אחד וחלק עם שני מצברים. באלו שיש שני מצברים, הסטרטר עף, והמנוע מניע תוך חלקיק שנייה, אפילו בלי שימוש בחימום המוקדם.

פורסם

התקבל קוד תקלה אז ראשית תמיד נגשים לפתור אותה, ברוב במקרים אתה תפגע. אגב תקלת ADVANCE אני מניח שתיזמון המשאבה לקוי, וזה בהחלט יכול לגרום לקושי בהנעה עם מנוע קר.

פורסם

תראה, אני רוצה להיות בטוח ככל הניתן שזו אכן התקלה כי תיקון משאבה זה עסק יקר מאוד. אני זוכר טוב מאוד איך אמרו לי במוסך שיש לי בעיה בקלאץ' (ברכב הקודם) וצריך להחליף אותו ואז הסתבר שהבעיה בכבל קלאץ' (יחי ההבדל הקטן...) ואיך שלאבא שלי החליפו חצי מערכת הזרקה כולל מחשב ניהול בגלל טורים לא יציבים ובסוף הסתבר שהבעיה בכלל באלטרנטור שנתן מתח לא יציב.

בשורה התחתונה - לפני שאני נותן לפרק את משאבת הסולר - אני רוצה לדעת שכל יתר הסיבות האפשריות נבקדו ונפסלו.

אתמול החליפו לי מצבר במסגרת אחריות, שמו מצבר מתאים הפעם (72AH, 450A), עם כי המצבר מוגדר "חלופי" (לא הצלחתי להבין את ההבדל, הוא נראה חדש לגמרי והיה באריזר ניילון אטומה). זה לא אזר לבעיה בכלום (חבל, דווקא היתה תיאוריה יפה).

השלב הבא - למצוא צינורית מתאימה ולהזין את המשאבה בסולר נקי ממיכל חיצוני, כך אפסול (או אאשר) את הבעיה של קו אספקה ממיכל סולר ועד המסנן.

אם יש עוד רעיונות לבדיקות - אשמח לדעת.

תודה!

יבגני

פורסם

אני לא חזק בדיזל אז קח את דברי בעירבון מוגבל.

על מנת לזהות מידית את גורם הבעיה הייתי מבצע בדיקה פשוטה.

1. מד מתח מחובר לנרות החימום.

2. מנתק את החיבור לאחד מזרקי הסולר. העדיף עם מזרק מחובר מבחוץ.

עכשיו ניסיון התנעה

מה חסר סולר? או נר?

פעם אבחנתי ניסאן טרנו דיזל עם בעיה כזאת ומסתבר שלא היה חסר כלום.

פשוט הקומפרסיה היתה חלשה מדי.

בחברה הציעו לו שיפוץ מנוע, את התקלה פתרתי לבסוף בעלות של כמה מאות שקלים.

בהצלחה

פורסם
אני לא יודע מה הבעייה אצלך וגם לא מה הפתרון שלה, אבל אני כן יודע שאם תצליח לתת לסטרטר מתח התנעה גבוה יותר, הרכב יתניע מהר יותר. 10.2 וולט בזמן התנעה זה לא מתח נמוך מדי להתנעה, אבל להערכתי, מצבר חזק וחדש יותר, יאפשר לך למשוך יותר זמן עד לפתרון התקלה. בהתחשב בזה שלפתרון הזה אתה משקיע רק 300-400 ש"ח, במקום הפתרון של אלפי השקלים שהציעו לך, יכול להיות שזה כדאי. נסה לחבר עוד מצבר תקין וחזק במקביל למצבר שלך, או במקומו, ולראות אם משך ההתנעה מתקצר לזמן סביר.

אני מניח שבדקת שאין מפלי מתח על הקווים. כלומר, שבזמן התנעה אין פער של יותר מ0.1-0.2 וולט בבדיקות המתח על המצבר ועל הסטרטר.

ההיילקסים מהדגם שיש לי, חלק הגיעו עם מצבר אחד וחלק עם שני מצברים. באלו שיש שני מצברים, הסטרטר עף, והמנוע מניע תוך חלקיק שנייה, אפילו בלי שימוש בחימום המוקדם.

לא הבנתי... סליחה שאני מתפרץ, אבל לא הבנתי למה יש בהיילקסים מהסוג שלך שני מצברים?:shock::roll:

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

יש לך כנראה בעיה בכיוון התזמון של המשאבה.

המשאבה בדיזל דומה בפעולתה למפלג הצתה בבנזין, וחשיבות כיוונה גבוהה.

קיימים שלושה ברגים בד"כ שמחזיקים אותה לגוף, ועם שיחרורם החלקי אפשר להזיז את המשאבה קדימה או אחורה לצורך כיוון.

במכון דיזלים יעשו לך את הכיוון הטוב ביותר כנראה, אך אולי גם במוסך מורשה.

ישנם גם משאבות מהסוג הישן שלהן מנוף עם כבל היושב על המשאבה, שתפקידו לקדם הזרקה שהמנוע קר.

יתכן גם שהכבל או המנוף לא מכוונים.

לידיעתך: באתר VARTA כתוב שדרוש לרכבך מצבר של 70 אמפר לשעה ו680 אמפר להתנעה מינימום.

אני בטוח שאם גם תתקין מצבר נכון הוא יעיף לך את המנוע קדימה.

פורסם
יש לך כנראה בעיה בכיוון התזמון של המשאבה.

המשאבה בדיזל דומה בפעולתה למפלג הצתה בבנזין, וחשיבות כיוונה גבוהה.

קיימים שלושה ברגים בד"כ שמחזיקים אותה לגוף, ועם שיחרורם החלקי אפשר להזיז את המשאבה קדימה או אחורה לצורך כיוון.

במכון דיזלים יעשו לך את הכיוון הטוב ביותר כנראה, אך אולי גם במוסך מורשה.

אתה צודק. היום הייתי במוסך "דיזל טורבו השרון". הם בדקו לי את מערכת הזרקה בעזרת המחשב של BOSCH וראו בעיית תזמון. הזזה קלה של משאבה, כנראה, פתרה את הבעיה (אוודא בבוקר). ועכשיו - הקטע החזק: בעל המוסך אמר לי: תראה, עכשיו סוף יום ואין זמן לחכות עד שהרכב יעמוד שעה-שעתיים. סע הביתה, תראה בבוקר האם התיקון עזר, אם לא - תבוא, נמשיך לחפש, אם כן - תבוא תשלם.

בינתיים - לא לקח ממני שקל. כמובן, שמחר בבוקר דבר ראשון - אני אצלו עם הכסף. נכון שהוא מכיר אותי כי הייתי אצלו כבר בעבר, אבל בכל זאת, זה מעיד על משהו...

בקיצור, מוסך ישר ומקצועי. שווה כל שקל שמשלמים שם.

פורסם

יבגני,קודם כל אני משתתף בצערך על זה שקניתה רנו מגאן ועוד דיזל.

דבר שני מאחר והבנתי שהייתה בדיזל השרון בנתניה יש בנתניה בחור שמיתמחה ברנו במיוחד במשאבות סולר אני אישית שלחתי לו למעלה מ10 רכבים וכולם מרוצים והמחיר סביר למרות שגם בדיזל השרון היחס טוב מאוד ומקצועי.

אם כבר היסתדרתה מה טוב אם לא אני אתן לך את הטלפון שלו

פורסם

קודם כל תודה, אבל הסתדרתי. שנית - אני ממש לא מקבל את המשפט הזה:

קודם כל אני משתתף בצערך על זה שקניתה רנו מגאן ועוד דיזל.

אין מכוניות גרועות, יש נהגים גרועים (בעיקר בתחום האחזקה). אני לא מכיר אף מכונית בשוק הישראלי שמתקרבת לרמה של רנו מגאן ולא עולה כפול ממנה. אני קניתי את המכונית שלי ב-35000 ש"ח, דגם 2003 (לא צבאית ולא נעליים), איזה רכב דיזל היית קונה בסכום כזה? הכוונה, כמובן, למכוניות דיזל. מה לעשות, אף אחד לא משלם לי את הוצאות הדלק. אגב, אמרו לי אותו דבר גם על הרכב הקודם שלי - פורד אסקורט טורבו דיזל. ותתפלא - נסעתי עליו 6 שנים, קניתי עם 105000 ק"מ, מכרתי עם 330000 ק"מ ללא בעיות מיוחדות, ורוב הבעיות שכן היו אני מייחס בעיקר לחוסר הניסיון שלי וחוסר מקצועיות (ויושר) מוחלט של חלק מהמוסכים (חלקם גם מוסכי החברה). נכון, אלה לא מכוניות מהסוג של "שגר ושכח", אבל זה ממש לא מפריע לי.

כך שלדעתי המרירות שלך לא לעניין.

אבל שוב תודה על הרצון לעזור.

• תוכן חדש...